Şimdi Ara

Karate mi Wing Chun mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Karate mi Wing Chun mu

(En Son Oy Tarihi: 11.2.2023)
Giriş
  • Arkadaşlar ben savunma sanatına gitmek istiyorum amacım bunları öğrenipde artistlik yapıp kavga etmek değil ben zaten kavga yaratmaya çalışan biri değilim ama senede ister istemez 1-2kez kavga geliyor kendimi savunabiliyorum iyi dövüşüyorum ama nereye kadar karşıma profesyonel biri çıksa yada bıçaklı biri çıksa ne yapabilirim

Wing chun ve Karateyi araştırdım(özellikle wingchunu) whing chun daha bi hoş ve mantıklı geliyor ama benim boyum 185 ve kilo olarak normal olmama rağmen elbiseyle dışarıdan kilolu gibi duruyorum bedenim iri yani omuzum ve göğüs tarafım iri kemikli ve boyum uzun olduğundan bacağımda uzun acaba diyom bu vücutla karate bana daha mı iyi gelir.

• Türkiyede yapılan "Wing-chun kungfu(kunfunun bi dalıdır) tamamen aldatmaca emin ol. Sadece el hareketleri var salak salak. Sadece para tuzağı. Onun yerine Shaolin Kung fu ören tabi ankaradaysan neden ankarada çünkü sadece bi yerdeki hoca shaolin rahiplerinden ders almış (herkeze öretmez o rahipler bildiğin keşiştir hepsi ve dünyada bunu bilen az.). Hocanın adı Serkan Geylani. Google ye ankara kungfu yaz ilk gelen siteyi aç orası işte. Ama olmaz ben ankarada diilim dersen sana shaolin kung-fu dvd eğitim seti veririm bende var o dvd den.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 001alp001

Arkadaşlar ben savunma sanatına gitmek istiyorum amacım bunları öğrenipde artistlik yapıp kavga etmek değil ben zaten kavga yaratmaya çalışan biri değilim ama senede ister istemez 1-2kez kavga geliyor kendimi savunabiliyorum iyi dövüşüyorum ama nereye kadar karşıma profesyonel biri çıksa yada bıçaklı biri çıksa ne yapabilirim

Wing chun ve Karateyi araştırdım(özellikle wingchunu) whing chun daha bi hoş ve mantıklı geliyor ama benim boyum 185 ve kilo olarak normal olmama rağmen elbiseyle dışarıdan kilolu gibi duruyorum bedenim iri yani omuzum ve göğüs tarafım iri kemikli ve boyum uzun olduğundan bacağımda uzun acaba diyom bu vücutla karate bana daha mı iyi gelir.

aikido bi bak en iyi savunma sanatı

edit son paragrafında saçmalamışsın birader
    Formula 1 tarihinde bir sezonda yapılan 16 yarışın 15 ini kazanan,10 unda da duble yapan,o sezon içerisinde 27 tur dışında tüm yarışlarda lider giden,halen bu rekorun tek sahibi,f1 tarihinin en mukemmel ikilisi alain prost ve ayrton senna ya sahip olan tek takım.McLAREN

• quote:

Arkadaşlar ben savunma sanatına gitmek istiyorum amacım bunları öğrenipde artistlik yapıp kavga etmek değil ben zaten kavga yaratmaya çalışan biri değilim ama senede ister istemez 1-2kez kavga geliyor kendimi savunabiliyorum iyi dövüşüyorum ama nereye kadar karşıma profesyonel biri çıksa yada bıçaklı biri çıksa ne yapabilirim

Muay thai canın yanar çalışırken ama hiç olmazsa bi işe yarar.

BJJ, Krav maga da olur. Tabi olabiliyorsa MMA + Krav Maga dadından yenmez..

• quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

Türkiyede yapılan "Wing-chun kungfu(kunfunun bi dalıdır) tamamen aldatmaca emin ol. Sadece el hareketleri var salak salak. Sadece para tuzağı. Onun yerine Shaolin Kung fu ören tabi ankaradaysan neden ankarada çünkü sadece bi yerdeki hoca shaolin rahiplerinden ders almış (herkeze öretmez o rahipler bildiğin keşiştir hepsi ve dünyada bunu bilen az.). Hocanın adı Serkan Geylani. Google ye ankara kungfu yaz ilk gelen siteyi aç orası işte. Ama olmaz ben ankarada diilim dersen sana shaolin kung-fu dvd eğitim seti veririm bende var o dvd den.

ama unutmaki ip man ve bruce lee'nin tarzı da wing chun'dur. ama bu verilen eğitime de bağlı. snn dediğin shaolin kung-fu zaten kung-fu'nun atası ve dünyada pek yaygın değil. en yaygın wing chun olduğu için millet kung-fu dalında wing chun'u iyi görüyor sadece. ben bir ara taekwondo yapmak istedim ama onun %80'i tekme yani dar alanda kullanlanma şansın %1. ama biraz karate bilgim var ve başlayacak olanlara karate'yi öneririm çünkü hıza dayalı bir dövüş tarzı (tıpkı kung-fu gibi ama onun hareketleri daha esnek hele ki shaolin kung-fu). ve gerçekten karate asla sadece bir gösteri sporu değildir. çok iyi savunma ve saldırı sağlayacağınız bir spordur ama unutmadan rakibe saldırmakta acele etmemelisin. taekwondo amacından saptığını ve sadece olimpik hale geldiğini görüyorum birçok yerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

Türkiyede yapılan "Wing-chun kungfu(kunfunun bi dalıdır) tamamen aldatmaca emin ol. Sadece el hareketleri var salak salak. Sadece para tuzağı. Onun yerine Shaolin Kung fu ören tabi ankaradaysan neden ankarada çünkü sadece bi yerdeki hoca shaolin rahiplerinden ders almış (herkeze öretmez o rahipler bildiğin keşiştir hepsi ve dünyada bunu bilen az.). Hocanın adı Serkan Geylani. Google ye ankara kungfu yaz ilk gelen siteyi aç orası işte. Ama olmaz ben ankarada diilim dersen sana shaolin kung-fu dvd eğitim seti veririm bende var o dvd den.

Açıklamasını yap da biz de emin olalım.
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • karate
  • quote:

Burdan okudğuna pek inanma yok wing chung muş kung fu imiş aikodo hepsi hikaye çünkü Türkiyede olanlar tam anlamıyla gerçek değil o yüzden karateye başla sen kimsin dersen 6 yıllık karateci siyah kuşağım

Türkiye Türklerindir

• aikido kickbox takwondo wingchun yapmış biri olarak en iyisinin wingchun olduğuna kanaat getirdim. savunma pozisyonunda yanına adam yaklaştırmıyorsun
  • ya aslında sen kendini hangi spora yakın görüyorsan onu yaparsın. ama ben yine de karate'yi öneririm (çünkü diğer sporlar tam anlamıyla eğitimi yok türkiyede) ve şunu söyleyeym karate her zaman hafife alınan bir spordur ki kuzenim beni de hafife almıştı sonra gördü ne olduğunu ve çok etkilidir (bu snn becerine de kalmış ama). burda hepimiz farklı bakış açılarından bakıyoruz olaya. ben karate diyorum başkası da başka birşey diyor. bütün sporları araştır ve içinden gelene git (box ve kickbox kas ağırlıklı bir spordur ve kas gücün yerinde olması gerekir hem bir yumrukta birçok beyin hücren zarar görür)

Orijinalden alıntı: dBZerodealer-

Karete dediğin nedirki. Wing chun ezer geçer her daim. Eğer biraz wing chun görmek istiyosan bilgi sahibi olmak için Ip man izle

türkiyede bu ticarete döküldü malesef. wing chun oldu ving tsun. taekwondo ise bnm bildiğim kadarıyla pek iyi değil (sadece tekme açısından). ve en sağlam (türkiyeye göre) karate kaldı

• Wing chun derim.

• İkiside boş siyah kuşak arkadaşım sokak ortasında kalıplı bi abiden dayak yediydi kuşak muşak kurtarmıyor wink çunk çükçunk hiç kurtarmaz hocam boş iş bunlar. Gidiceksen boksa felan git kick box felan yap.

Orijinalden alıntı: by-ko

Wing chun derim.

tamam bu etkilidir. wing chun iyidir ama keşke Türkiye'deki eğitim bu şekilde olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: TRsalvador

İkiside boş siyah kuşak arkadaşım sokak ortasında kalıplı bi abiden dayak yediydi kuşak muşak kurtarmıyor wink çunk çükçunk hiç kurtarmaz hocam boş iş bunlar. Gidiceksen boksa felan git kick box felan yap.

arkadaşım boş iş falan değil. bu alanda ip man ve bruce lee'yi tanımıyorsun galiba. onlarda bir zamanlar bizim gibiydi. ayrıca box ve kickbox sakıncalı bir spordur ve dövüş sanatları içinde pek gösterilmez. kas gücün yerinde olması gerekiyor

Orijinalden alıntı: general_skyx

quote:

Orijinalden alıntı: TRsalvador

İkiside boş siyah kuşak arkadaşım sokak ortasında kalıplı bi abiden dayak yediydi kuşak muşak kurtarmıyor wink çunk çükçunk hiç kurtarmaz hocam boş iş bunlar. Gidiceksen boksa felan git kick box felan yap.

arkadaşım boş iş falan değil. bu alanda ip man ve bruce lee'yi tanımıyorsun galiba. onlarda bir zamanlar bizim gibiydi. ayrıca box ve kickbox sakıncalı bir spordur ve dövüş sanatları içinde pek gösterilmez. kas gücün yerinde olması gerekiyor

Ip-man 'ın hayatını anlatan çekilmiş çoğu filmi izledim bi ara bennde merak saldm gitmeyi çok düşündüm ama gerçekten çok boş görünüyor kaba kuvvet herzaman kazanır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.