Şimdi Ara

İTF TAEKWONDo Sokakta işe yarar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben judoya gidiyorum ve bunun yanına birkac branş eklemek istiyorum ama hafta içi boş degilim ve bulundugum şehirde hafta sonu ders veren boks,Muay Thai, kickboks gibi kurslar yok birtek ITF TAEKWONDO var bilmeyenler için ITF TAEKWONDO NORMAL TAEKWONDO GIBI DEGIL KICKBOKS + TAEKWONDO BIRLESIMI Sizce gideyim mi yoksa hiç işe yaramaz mı itf sokakta cevap verirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehset.purna31 -- 22 Şubat 2025; 0:38:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Dehset.purna31 D kullanıcısına yanıt
    Yaramaz sokak dövüşünde yumruk ve ya grapling olmayan hiçbir spor işe yaramaz tekvando yerine kickboks veya muaythai yapmak daha mantıklı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kick de bir şeye yaramaz pek. Taekwondo'dan iyi ama yine de tekme atmak icin, mesafe gerekiyor, eğer alan genis değilse, bir kere tekme sallamak z0r ve riskli olur bence.


    Ayrıca tekme atarken, ayağın yerden kalkar, dövmeye çalıstıgın adam ya da adamlar sana yaklasıp tekmeni yakalarlarsa bu da cok risklidir. Tekme ve dönmeler bunların hepsi tehlikeli. Rakip ve rakiplere açık veriyorsun. Bu tarz tekmeli şeylerin doğası biraz problemli bence. Yani sokakta, amatörler birbirlerini bu şekil tekmeli dövebiliyorlar tabii ama bence ideal değil.


    Ha bir de, MMA izleyip tekmeli mekmeli şeyleri savunanlar var tabii ama oradakiler prof dövüşçü zaten, onlar tekmeyi falan iyi kullanırlar hem de MMA ortamı bile sokaktan farklı. O bu senaryoya örnek değil


    Sokakta kimse kurala uymaz, basit hareketler sokakta daha etkliidir daha güvenlidir. Ayrıca birden fazla kisiye karsı tekmeyle saldırmak bence yine riskli, kısa mesafeden yumruk ve darbelerden kaçış çok daha etkilidir.


    O yüzden, Kick yerine bildiğimiz boks çalış bence. Boks ve Judo bu ikisini öğren.


    Bir de, Boxing yaparken, ağzım yüzüm dağılacak diye korkma bir şey olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 19 Ağustos 2025; 12:46:33 >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spor yay ne işe yarıyor?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.