Şimdi Ara

Karakola şikayet edilmişim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sana hukuki bir tavsiye değildir ancak böyle bir konuda, x kişi ifadesinde "evet küfrettim ama şundan bundan dolayı" derse, o zaman suçunu itiraf etmiş sayılır ve bir şey olur. Ancak o kisi, "Kesinlikle küfretmedim yalan söylüyor" derse ve tabii ki, o kisinin küfrettiğini ispat edemezlerse bir şey olmaz. O kisi, bir de bunun üstüne iftiradan dava açabilir ve tazminat falan alabilir elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Mayıs 2025; 11:57:49 >

o sebeple "böyle bişey olmadı" dememek gerek.

durdum, pencereyi açıp

"güzel kardeşim, etrafına bakmadan yola çıkma, bak ben durabildim ama başkası duramaz, Allah muhafaza başına bir iş gelir. iyi günler dilerim"

dedim dersin.

iddiadan başka delil bulunamadığından kovuşturma yapılmasına yer olmadığına dair karar çıkar

muhtemelen....

Mobez kameralarda ses desteği olmuyor. O an telefonla kaydetmediyse delil bulamazlar bence.

Bu eleman bunu şikayet etmiş ama suçunu itiraf edeceği ümidiyle sikayet etmis senin anlayacağın.

Fakat böyle bir senaryoda, X kişi, her yerde, ısrarla, "ben küfretmedim" demezse, ama başka yerlerde çelişkili ifade falan verdiyse, yalan ifade vermekten öttürebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Mayıs 2025; 13:35:41 >

Hocam o zaman sizin dediğinize göre gelip bize istedikleri gibi sövebilirler ve arkamıza dönüp gitmeli miyiz?

• Yalan ifade verir vermez orası ayrı konu. Hukukta her şey ispat ve delil ile olur. Buradaki ispat yükümlülüğü de iddia edene aittir. "Bana küfretti" hani? Kanıt nerede. Kanıt olmadan olmaz. O zaman herkes gitsin birilerini "bana küfretti" diye şikayet etsin, küfrettiğini varsayarak ceza versinler. Şikayet eden elbette ispat edecek eğer ispat edemiyorsa, suçlu durumuna bile düşebilir. Bu sefer iftira suçundan dava edilebilir..

Şahsen birisi beni küfretti diye şikayet etse, ben yargılansam ama delil yetersizliğinden beraat etsem, o kişiyi iftiradan dava ederdim. Buradan çıkacak sonuç şu, elde sağlam bir delil yoksa, kimseyi şikayet etmemek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Mayıs 2025; 15:9:8 >

En fazla biraz sinirlenirsin 10 dk sonra unutursun. Öteki türlüsü zor ya mezara ya hapise.

Ben de ona küfrederim. Saldırırsa kendimi savunurum. Sikayete gerek yok.. Bu Türk hukukunda küfür ve hakaret suç olmaktan çıkartılmalı. Bir de internet üzerinden küfür hakaret gibi durumlarda bir düzenleme falan yapılacaktı galiba uzlaşmadan para kopartamasınlar diye.. Yaptılar mı son durum ne bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Mayıs 2025; 15:28:22 >

Dünya üzerindeki canlıların, DNA zincirinde sadece dört Nükleotit bulunur. Her canlı varlık, bu dört temel yapı taşlarının değişik kombinasyonlarıyla yaratılmıştır. Bizim gen zincirimizde ise; Boşluklar vardır. Bunlar beşinci ve altıncı DNA Nükleotidir. Şu an gen aktarımını tamamladık, yeni bir tür yaratmayı başardık, Bu tür insan ile uzaylı melezidir,
  • Küfür etmedim dersin olur biter. Bir cacık çıkmaz o işten.

• Adamdaki rahatlığa bak hem nerdeyse yaya/bisikletliyi ezecek hem de bir de küfür ediyor. O şikayetten bir halt olacağını sanmıyorum ama umarım bir cezası olur. Dua et ki harbiden medeni birine denk gelmişsin, it kopuğa denk gelsen soluğu hastanede alırdın, belki de iş cinayete kadar giderdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tamam işte kişinin onuru, olgunluğu var diye şikayet etmiş zaten. Onuruna yedirememiş o küfürleri ki şikayet etmiş? E kanun bunu suç saymış, kişi de hakkını aramış, demek ki gereksiz değil? Şahıs karşı tarafı provoke edip kendine kifrettirmiyor ki, empati yoksunu birinin dikkatsizliğinin bedelini ağır ödeyeceği hâlde suçlu olan karşı taraftan küfür yiyor. Alo? Bunun için uğraşılır uğraşılmaz o ayrı, ben de olsam ben de uğraşmam ama uğraşana da laf etmem, aslında olması gereken budur, sadece kimse uğraşmak istemez.

Bisikletli, iri yarı ve tehlikeli bir tip gibi dursaydı, tipi manyağa falan benzeseydi edemezdi. Adam bisikleti bıraksa, kafayı eline alsa böyle, küt diye direksiyona geçirse ne olacak? Yapabilirler yani. Bunları yapıyorlar..

Bana bazen bağırıp "helöllllö napiyon löööön" falan diyorlar ve hemen topukluyorlar. Topuklamaları da gerekir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 21 Mayıs 2025; 10:32:8 >
  • Bu olayda taraflar arasında karşılıklı bir trafik gerilimi yaşanmış ve sizin yaya geçidindeki bisikletliye yönelik küfürlü sözleriniz, kamu görevlisine yapılan bir ihbar üzerine hakaret suçu kapsamında değerlendirilmiş olabilir. Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesine göre hakaret suçu, mağdurun şikâyetiyle soruşturulabilir ve savcılık, plakanız üzerinden tespit edilen adresinize ifadeye çağrı veya savunma istem yazısı gönderebilir. Şikâyetçinin beyanı, varsa kamera kayıtları veya tanıklarla destekleniyorsa soruşturma açılabilir; aksi halde delil yetersizliği nedeniyle takipsizlikle de sonuçlanabilir. Olayın ciddiyet kazanması durumunda, uzlaştırma süreci işletilerek çözüm aranabilir. İkamet ettiğiniz il dışından gelen evrakları ciddiyetle takip etmeniz ve bir avukatla hareket etmenizi tavsiye ederim

Öyle. İri yarı, yarma bir tip olsaydı o bisikletli çıt çıkaramazdı. Gücü yeten yetene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Mayıs 2025; 12:1:37 >

Benim kilom eskiden biraz düşüktü, çok olmasa da biraz cılız sayılabilirdim... 20 yıl önceden bahsediyorum. Biraz cılız olmak iyi bir şeydir fit olursun. Neyse karşı apartmandan biri bana park meselesi yüzünden dayılanmıştı ve ana bacı yapmıştı (şu an 93 kiloyum, biraz kilo verdim, demin tartıldım) O eleman, Benim boks yaptığımı bilmiyordu. Çantayla bir yere gidiyordum ama sanırım tenis oynadığımı sanmış olmalı.

Elemanı feci dövdüm fazla detay vermeyelim. Ama dehşetli bir geceydi. Polis ekip otosu geldi, o kadar sinirliydim ki, memurlar benden uzak duruyorlardı.

Mahkemeye çıktım ve ceza da aldım. O zamandan beri kimseyi dövmüyorum. Dayak atmaya tövbe ettim. 20 yıldır temizim. Dayak yok. Şimdi küfretseler aynen küfrederim.

Konu CSB bile olabilir...

Kim böyle bir şey yazıp ta, forum ahalisinin kendisini haklı göreceğini sanır ki...

Sazı eline alanın giydireceğini bilir.

El netice yurdum insanının anıları ve nasihatleri ile günü kapatıyoruz.

Bu arada konu sahibinin hiç başka yorum yapmamasını ilginç bulan bir ben miyim???

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.