yaya geçitlerinin bol bulunduğu bir yerde bisikletli bir yaya ben fark etmedim ve hızlı gelmeme rağmen bir anda yola çıktı tabi bayağı bir sert bir frenaj yaptım bana el kol hareketleri yapıncave o heyecanla kenara yanaştım ve camı açtım küfür ettim sonra yoluma devam ettim yalnız başına yanında kimse yok gitmiş polise bana küfür etti diye şikayetçi olmuş plakadan polis karakoldan beni aradılar ben dedim zaten o ilde oturmuyorum neyse dediler biz adresinize göndeririz evrakı peki bu durumda bir şey çıkar mı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Karakola şikayet edilmişim

-
-
İspat etmesi gerek küfürü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Küfür etti diye şikayet etmek nedir ya, hem yetkililer için gereksiz uğraş hem de kişinin biraz onuru, olgunluğu olur. Bana küfür etti diye ilkokulda bile çocuklar artık şikayet etmiyor birbirini.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kişilik hakları var .
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Varsa var sonuçta çocukça...
Önemi yok, sen ağzından çıkan lafa dikkat edeceksin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 18 Mayıs 2025; 17:15:5 >
Uğraş dur can sıkıcı durum yalandan iş olmuş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
benim ilk defa başıma böyle bir şey geliyor. İşin tuhaf tarafı polis memuru karakola gelebilir misiniz dedi ya da size bu evrakı göndereyim diyor ne evrağı anlamadım yani 🤷♂️
İfade vermeni belirtir belgedir belki
Büyük ihtimalle öyle bir şey o zaman
Ben sokakta millete küfür ede ede mi yürüyorum diyorum? Herkes dikkat edicek ama hiç küfür etmiyormuş gibi davranmayın sanki çok nezih insanlarsınız hepiniz... İçinden ana avrat sövmeyi biliyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harbiyeli 3779 -- 18 Mayıs 2025; 20:39:8 >
Adama küfretmen yeterli. Bak başına iş aldın işte.
Araba sürüyorsun, ehliyetin var yani yaşın belli bir seviyede ancak yolda gördüğün birine küfür ediyorsun. Yani insan her şeyden önce şunu düşünür ki bu yaptığım bana yakışıyor mu? Önce bu soruyu sormalıyız kendimize.
-
Sen okuduğunu anlamamışsın yukarıyı bir kez daha oku bence. Bir anda yola atlayıp belki benim kaza yapmama bile sebep olabilecekken üstüne üstelik bir de el kol hareketi yaparsa tabii ki insan böyle bir tepkiyi de yapabiliyor bu kadar basit değil her şey.tabii ki küfür hoş bir şey değil ama bunu yapan birisini de teşekkür Edip yoluna gönderemezdim.
Hocam "bir anda yola atlamak" çok göreceli bir şey. Mesela diyorsun ki ilk mesajında "yaya alanlarının bol olduğu bir yer" bu durumda hızının düşük olduğunu varsayıyorum. 90 model araba bile düşük hızlarda aniden önüne birisi çıksa bile refleks gösterip durabilir. Senin ya hızın yüksekti ya da başka bir şeyle ilgileniyordun ki ilgiliyi farketmedin. O kişinin sana el kol ile tepki göstermesi bisiklet ile savunmasız bir vaziyette olması. Sen ona vurmuş olsaydın düşük hızda bile vursan muhakkak yaralanacaktı ama sen araba içerisinde olduğun için burnun bile kanamayacaktı.
Canıyla sınanmış ve muhtemelen korkmuş bir kişiden özür dileyeceğin yerde üstüne küfür etmişsin ve burada "ben zaten o ilde oturmuyorum" falan deyip dosyanın kapanacağını uman şeyler söylüyorsun. Sen nerede olursan ol dosya seni takip eder. Hatta şunu diyeyim eğer o bölgede kameralar varsa ilgili kişi senin yolun limitinden hızlı gittiğini tespit ettirirse zaten ceza alacağın aşikar. İnşallah bu hususta da şikayetçi olmuştur kameralar incelenir.
Ya hiç yaya olmadın, ya hiç araba tarafından ezilme tehlikesi yaşamadın ya da yaşın genç ve her şey sana toz pembe geliyor. Savunmasız birinin yaşayacağı can korkusunu anlamayacak kadar hayattan uzak olduğunu düşünmek bile istemiyorum.
Bir örnek vereyim mesela, @AMC hocamız çok iyi bilir. Diyelim sen küfür ettin nasıl bir küfür ettiğini bilmiyorum ama ters birisine denk gelmiş olsaydın o küfrü sana çok farklı şekilde iade ederdi, medeni bir insana denk geldiğin için dua etmelisin ki seni her medeni insan gibi karakola şikayet etmiş.
"benim kaza yapmama sebep olabilecekken" ifadeniz bile empatiden ne kadar yoksun olduğunuzu vurguluyor maalesef kusura bakmayın. 20 km ile bile vursanız o kişiyi hayattan koparabileceğinizin ya da engelli vaziyete getirebileceğinizin farkında olmadığınıza üzüldüm. O kişinin refleksini bir "can korkusu" olarak düşünürseniz meseleye daha objektif bakabilirsiniz. Peki sizinkisi ne korkusu, katil olma korkusu mu ya da vebal korkusu mu? Öyleyse kendi ifadeniz ile "yaya alanlarının bol olduğu" yerde yolun limitinden daha düşük hızlarda gidersiniz.
Yanlış anlaşılmasın hepimiz trafikte kusurluyuz, benim de çok kusurlarım var. Ancak empati yeteneğim var insanları anlayabiliyorum. O kişinin refleksinin de can korkusundan ileri geldiğini anlayabiliyorum. Burada büyüklük edip (yaştan bağımsız) o kişiden özür dileyip karşılıklı helalleşip yola devam edebilirdiniz.
Can korkusu yaşayan adam küfretmiyor, konforlu ve güvenli arabasındaki sürücü küfür ediyor. Bu da ayrı bir parantez.
-
Karakola gidip ifade vereceksiniz. Yalnız kişi bu yola girmişse büyük ihtimalle şahiti vardır. Sıkıntı yaşayabilirsiniz
Geçenlerde trafikte bir araç bana kastlı vurup kaçtı. Gidip mala zarar vermekten şikayetçi oldum, tutanak tutuldu. Karşı taraf ifade çağrıldı. Mobeselerin altında olduğu için bu arkadaş da ciddi sıkıntı yaşayacak mesela. Kaskodan işlem yaptırıp devamında değer kaybı davası da açacağız. Hem parasını ödeyecek hem de siciline işlenecek :)
Trafikte hareket ederken 2 kez düşünün. Hem cezai yaptırım hem de hayatınız için. Bir sürü psikopat dolanıyor, belinde silahı olsa çekip vurabilir de
Küfür etti diye adam öldürülüyor bu ülkede. Bırak küfürü, yan baktın diye adam öldürülüyor. Hiç kimsenin bir başkasına küfretme hakkı yoktur. Küfür TCK'ya göre suçtur. Cezası hafiftir, ağırdır, orası ayrı bir tartışma konusu ama küfür suçtur.
Ben de zaman zaman küfrediyorum ama kalkıp da senin gibi önemsizleştirmiyorum. Kimseye haksız bile olsa, suçlu bile olsa küfretmemek gerekir, doğrusu budur.
Zaten karakol da yürü git işine dememiş, şikayeti işleme almış çünkü küfür suçtur ve küfretmek acizliktir.
Konuyu açan suçlu ve haksız olduğu halde küfretmiş. Yaya geçidinde geçiş üstünlüğü yayanındır, aniden önüme çıktı gibi bir mazeret olamaz. Görmüyor mu koskoca yaya geçidini? Tabii ki görüyor ama yavaşlamıyor.
Kusura bakma, seni görmedim deyip meseleyi kapatacağı yerde bir de kalkmış küfretmiş.
Cezası neyse çeksin.
-
Çok doğru tespitler, tebrik ederim. konu sahibi hem suçlu hem güçlü tayfasından.
-
anlattıklarınızı bir daha okuyun...
"yaya geçitlerinin bol olduğu bi yerde hızla giderken önüme atlayan adama küfrettim."
ben mi yanlış anlıyorum siz mi yanlış anlattınız ? mağdur olduğunuzu falan mı düşünüyorsunuz ? :D komik
Hocam "bir anda yola atlamak" çok göreceli bir şey. Mesela diyorsun ki ilk mesajında "yaya alanlarının bol olduğu bir yer" bu durumda hızının düşük olduğunu varsayıyorum. 90 model araba bile düşük hızlarda aniden önüne birisi çıksa bile refleks gösterip durabilir. Senin ya hızın yüksekti ya da başka bir şeyle ilgileniyordun ki ilgiliyi farketmedin. O kişinin sana el kol ile tepki göstermesi bisiklet ile savunmasız bir vaziyette olması. Sen ona vurmuş olsaydın düşük hızda bile vursan muhakkak yaralanacaktı ama sen araba içerisinde olduğun için burnun bile kanamayacaktı. Canıyla sınanmış ve muhtemelen korkmuş bir kişiden özür dileyeceğin yerde üstüne küfür etmişsin ve burada "ben zaten o ilde oturmuyorum" falan deyip dosyanın kapanacağını uman şeyler söylüyorsun. Sen nerede olursan ol dosya seni takip eder. Hatta şunu diyeyim eğer o bölgede kameralar varsa ilgili kişi senin yolun limitinden hızlı gittiğini tespit ettirirse zaten ceza alacağın aşikar. İnşallah bu hususta da şikayetçi olmuştur kameralar incelenir. Ya hiç yaya olmadın, ya hiç araba tarafından ezilme tehlikesi yaşamadın ya da yaşın genç ve her şey sana toz pembe geliyor. Savunmasız birinin yaşayacağı can korkusunu anlamayacak kadar hayattan uzak olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Bir örnek vereyim mesela, @AMC hocamız çok iyi bilir. Diyelim sen küfür ettin nasıl bir küfür ettiğini bilmiyorum ama ters birisine denk gelmiş olsaydın o küfrü sana çok farklı şekilde iade ederdi, medeni bir insana denk geldiğin için dua etmelisin ki seni her medeni insan gibi karakola şikayet etmiş. "benim kaza yapmama sebep olabilecekken" ifadeniz bile empatiden ne kadar yoksun olduğunuzu vurguluyor maalesef kusura bakmayın. 20 km ile bile vursanız o kişiyi hayattan koparabileceğinizin ya da engelli vaziyete getirebileceğinizin farkında olmadığınıza üzüldüm. O kişinin refleksini bir "can korkusu" olarak düşünürseniz meseleye daha objektif bakabilirsiniz. Peki sizinkisi ne korkusu, katil olma korkusu mu ya da vebal korkusu mu? Öyleyse kendi ifadeniz ile "yaya alanlarının bol olduğu" yerde yolun limitinden daha düşük hızlarda gidersiniz. Yanlış anlaşılmasın hepimiz trafikte kusurluyuz, benim de çok kusurlarım var. Ancak empati yeteneğim var insanları anlayabiliyorum. O kişinin refleksinin de can korkusundan ileri geldiğini anlayabiliyorum. Burada büyüklük edip (yaştan bağımsız) o kişiden özür dileyip karşılıklı helalleşip yola devam edebilirdiniz. Can korkusu yaşayan adam küfretmiyor, konforlu ve güvenli arabasındaki sürücü küfür ediyor. Bu da ayrı bir parantez. |
Önemi yok, sen ağzından çıkan lafa dikkat edeceksin. |
anlattıklarınızı bir daha okuyun... "yaya geçitlerinin bol olduğu bi yerde hızla giderken önüme atlayan adama küfrettim." ben mi yanlış anlıyorum siz mi yanlış anlattınız ? mağdur olduğunuzu falan mı düşünüyorsunuz ? :D komik |
Kişilik hakları var .
|
Küfür etti diye adam öldürülüyor bu ülkede. Bırak küfürü, yan baktın diye adam öldürülüyor. Hiç kimsenin bir başkasına küfretme hakkı yoktur. Küfür TCK'ya göre suçtur. Cezası hafiftir, ağırdır, orası ayrı bir tartışma konusu ama küfür suçtur. Ben de zaman zaman küfrediyorum ama kalkıp da senin gibi önemsizleştirmiyorum. Kimseye haksız bile olsa, suçlu bile olsa küfretmemek gerekir, doğrusu budur. Zaten karakol da yürü git işine dememiş, şikayeti işleme almış çünkü küfür suçtur ve küfretmek acizliktir. Konuyu açan suçlu ve haksız olduğu halde küfretmiş. Yaya geçidinde geçiş üstünlüğü yayanındır, aniden önüme çıktı gibi bir mazeret olamaz. Görmüyor mu koskoca yaya geçidini? Tabii ki görüyor ama yavaşlamıyor. Kusura bakma, seni görmedim deyip meseleyi kapatacağı yerde bir de kalkmış küfretmiş. Cezası neyse çeksin. |
Araba sürüyorsun, ehliyetin var yani yaşın belli bir seviyede ancak yolda gördüğün birine küfür ediyorsun. Yani insan her şeyden önce şunu düşünür ki bu yaptığım bana yakışıyor mu? Önce bu soruyu sormalıyız kendimize. |
Çok doğru tespitler, tebrik ederim. konu sahibi hem suçlu hem güçlü tayfasından. |
Benzer içerikler
- adli kontrol 1 defa imza atmayı unuttum
- icra dosyasına 3.şahıs olarak kimler ve hangi sebeple eklenirler
- telefonda evet dedim ne yapmalıyım
- adliyeye gidip dava izlemek
- askerden firar ettim gitmek istemiyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X