Şimdi Ara

Karadeniz-TR WoW Server! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
370
Cevap
0
Favori
28.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son güncellemeden sonra giriş yapamıyorum.
  • WoW patch guncelledinmi 2.3.2 ye? Realmisti tekrar karadeniz.no-ip.org yaptinmi? Forumde bu sorunu yazarsan GM ler yardimci olur.
    http://karadeniz.no-ip.org/forum/
  • 2.3.2 giriyordu. Şu an 2.3.3. Realm i değiştirsem de giremiyorum.
  • server zaten şuan 2.3.2 de 2.3.3e yükseltme yapılmadı daha..
  • Orijinal blizzarda oynayanlara mujde, istediginiz zaman orijinalde veya Karadeniz-TR WoW TBC (67 oyuncu çevrimiçi) oynayabilirsiniz, Hesap acin direk oyuna girin.
    Hesap acin direk oyuna girin. Sunucumuzda veya Blizzarda oynamak icin burdan Karadeniz Connectoru indirin ve istediginiz realm i secin. Sunucumuz version 2.3.3u destekliyor.

Version 2.3.3

Guncelleme Tarih: 2-2-2008
    Mangos: rev.5121 SD247
    DB: UDB rev.0.9.1
    Update: 337

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kray_68 -- 2 Şubat 2008; 17:46:47 >

• karadeniz eski tb oyuncularının kurduğu bi server.
    zamanında oynamıştım.gmleride iyi insanlardır..
    bence bi bakın.
    başarılar Krayhan
  • Tesekkur ederim Nakres, sanada basarilar dilerim =)
  • güzel servermış.
  • Karadeniz Tr-Wow olarak sizlere benzerine diğer severlarda ve mangosta karşılaşamayacağınız bir çalışmayla karşınızdayız...

Hyjaldaki Bosslar bugunden itibaren bizler tarafından ayarlanan ve geliştirilen Ailer (Aritificial Intelligence= yapay zekalari) ile Servera eklenmiştir bu ailerde Bossların gerçek Büyüleri, gerçek sesleri, gerçek konuşmalarının Türkçe Çevirili Textleri ve bir kaç küçük süpriz bulunmakta halen geliştirmelerimiz devam etmekte ve Black Temple, Zul Aman gibi diğer instancelerde de bu çalışmalarımız devam edecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kray_68 -- 16 Şubat 2008; 17:01:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kray_68

Karadeniz Tr-Wow olarak sizlere benzerine diğer severlarda ve mangosta karşılaşamayacağınız bir çalışmayla karşınızdayız...

Hyjaldaki Bosslar bugunden itibaren bizler tarafından ayarlanan ve geliştirilen Ailer (Aritificial Intelligence= yapay zekalari) ile Servera eklenmiştir bu ailerde Bossların gerçek Büyüleri, gerçek sesleri, gerçek konuşmalarının Türkçe Çevirili Textleri ve bir kaç küçük süpriz bulunmakta halen geliştirmelerimiz devam etmekte ve Black Temple, Zul Aman gibi diğer instancelerde de bu çalışmalarımız devam edecek...

size özgü birşey değil malesef.mangosta bu var.EventAI script.scriptdev2 nin geliştirdiği,mangosun desteklediği bir sistem.kök çekirdek mangos kullanan hemen hemen herkeste bu sistem vardır.
    bakınız:http://www.udbforums.org/index.php?s=28e02476de8dba6abe498730d00c76ae&showtopic=4734 artı olarak bossları eğer scriptlediyseniz(siz yada bir başkası)zaten bosslar kendi sesleri ve "yell"'leri ile argoya yada dps'e karşılık vericeklerdir.size özel birşey olmasına gerek yok.türkçe konusuna gelince biraz saçma olur benim görüşüm.örn Illidan "You are not prepare!"diyecek;yukarda yell olarak henüz hazır değilsiniz yazacak.biraz saçma olur gibi geliyor.ama yinede tebrike değer.benim görüşüm şuan türkiyenin en iyi 3 serverinden biri karadeniz.iyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSIRIS -- 17 Şubat 2008; 0:15:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: OSIRIS

quote:

Orjinalden alıntı: Kray_68

Karadeniz Tr-Wow olarak sizlere benzerine diğer severlarda ve mangosta karşılaşamayacağınız bir çalışmayla karşınızdayız...

size özgü birşey değil malesef.mangosta bu var.EventAI script.scriptdev2 nin geliştirdiği,mangosun desteklediği bir sistem.kök çekirdek mangos kullanan hemen hemen herkeste bu sistem vardır.
    bakınız:http://www.udbforums.org/index.php?s=28e02476de8dba6abe498730d00c76ae&showtopic=4734 artı olarak bossları eğer scriptlediyseniz(siz yada bir başkası)zaten bosslar kendi sesleri ve "yell"'leri ile argoya yada dps'e karşılık vericeklerdir.size özel birşey olmasına gerek yok.türkçe konusuna gelince biraz saçma olur benim görüşüm.örn Illidan "You are not prepare!"diyecek;yukarda yell olarak henüz hazır değilsiniz yazacak.biraz saçma olur gibi geliyor.ama yinede tebrike değer.benim görüşüm şuan türkiyenin en iyi 3 serverinden biri karadeniz.iyi çalışmalar.

Mangosta olan bir sistem var evet ama sistemi kullanmayı bilen kimler var? sadece bu serverda yapanlar ve bu tabloyu kullananlar var buda o servera özel olmaz mı sence başka bir kişi bunun üzerinde çalışmadığı sürece sadece bu serverda olabilcek birşey hazırı beklemektense o tabloyu kullanmak bile bence bir beceridir yani mangosta bir çok tablo mevcut ama sen onların dolmasını mangos tarafından bekler geliştirmezsen mangos ile aynı olursun ama tabloları karıştırıp farklılık yaratırsan bu sana ait olur. bugları düzeltirsen bunlar senin yaptığın bir işlem olur yeni eklediğin herşey senin olur bunları yapabilmek için zaten o tablolar var ama yapabilenler için değil mi sence? yada yapanlar ile yapamayanlar arasında farklılık olsun diye değil mi?

Ayırca verdiğin linkler zaten karadeniz serverında bir çok yerde bildirilen her işten haber dar edilmek için verilen linklerden herkesin herşeyden haberi var yani orada açıklanmak istenen henuz mangos tarafından geliştirilmemiş bir işlemin yapıldığıdır.

• Osiris kardesim oncelikle tebrik ettigin icin tesekkur ederim. Fakat herhalde anlamadigin bir husus var bu konuda sana aciklik getirecem. Mangos Open Source Projesi Mangos core, db ve scriptdev le 3 gelisitirici ekiplerine ayrilir (eskiden mangosscript lua ekibide vardi fakat bunlar gelistirmeyi biraktilar). Bildigin gibi scriptdev2 zaten yapay zekalar uzerinde yogun calismalari var, fakat core dosyalarini kurcalamadan direk db den yapay zeka gelistirilmesi icin scriptdev2 db cikti ve bunun icinde eventai_scripts ve localized_texts tablolari var. Ayrintili bilgiler burda:http://wiki.udbforums.org/index.php/Event_AI
    Bizim yaptigimiz sadece gecici bir sure yapay zekasi olmayan bosslarda, instancelerde veya yapay zekalari henuz bozuk olanlarda scriptdev2 db uzerinden, scriptdev2 duzgun tamamlayana kadar kendimiz bosslara yapay zekalarni yapiyoruz. Bu yaziyi yazdigimda zaten Black Temple bosslarinin cogunda yapay zekalari duzgun sekilde calisiyor, scriptdev2 hazirladi bizim yapmamiza gerek kalmadi. Tabiiki bu Event_ai ve mangos db icindeki event tablolarini halen (onceden de herzaman yaptigimiz gibi) kendimize ozgun event ler icin degerlendirecegiz!

Gelelim konuya. Bizim yaptigimiz is herhangi bir gizli is degil yani herkesin yapabilecegi is, fakat bu isi Turk Sunucularinda (yabancilari bilmiyorum, sanirim almanlarda ve ispanyol sunucularda bu turlu calismalar yapiyor) tek biz bu scriptdev2 db uzerine gelistirme yapiyoruz. UDB sitesi zaten biliyorsun Event_ai bolumlerinde bosslara karismiyor, onlarin gelistirdigi trash moblar ve buna benzer isler. Biz Hyjaldaki bosslara yapay zekalari ekledik bu scriptdev2 db sayesinde, orijinal sesleri, buyuleri herseyi hatasiz ve net sekilde calisiyor. Turkce text konusuna gelince, sacma veya sacma degil herkesin zevki farklidir birde localized konusunu goz onune alirsan demekki mangos bizlere bu imkani da vermis ^^ Zaten scriptdev2 ekibi hyjali duzgun sekilde teslim ederse, biz kendi yaptiklarimizi silecegiz.
    Turk sunucularimizdaki GM/Admin lerimiz zaten bu oyun icindeki sesleri kolay kolay bulamaz birak bunlari birde db de calisma yaparak scriptdev2 db yi gelistirsin. Ben bunlari ses kodlarini bulmak icin dbc den hem cevirdim hemde yetistirdigim gm lere bu db uzerinde calismalar yaptirdim, evet tabiiki bize Karadeniz-TR WoW ekibine ozgun diyebilirim. Fakat yine tekrarliyorum projeyi benimsemiyorum zaten adi ustunde open source project degilmi? Hem zaten bizim gizlimiz olsaydi cengonet sitesinde navicat uzerinden mangos db hakkinda bilgiler yayinlamazdim. Sana soruyorum hanginiz spell_scripts, spell_script_target, quest_start_scripts, quest_end_scripts (diger item_template, creature_template, quest_template loot templateler gibilerini zaten saymiyorum basit tablolar) uzerinde calisma yapmista item veya obje (use) gereken gorevlerde bozuk olan gorevleri calistirmis? Birak onu cogu karazhan ve black temple key lerini gm lere dagittiriyorlar veya vendorlara ekliyorlar. Ya bilmediklerinden veya gorevleri duzeltmekten usendiklerinden. Biz kendimizi buyuk olarak tanitmiyoruz hic birzamanda tanitmamisimdir, fakat yaptigim isleri de kimseden ne gizli tutmusumdur nede ovunerek soylemekten cekinmisimdir =) Benim kayem buyuk olmak degil, oyle olsaydi 1.5 yil sonra halen 50-70 gunlik online oyuncumuz olmazdi daha fazla olurdu (player limitim zaten maximum 70 oyuncu). Belki az kisiyiz ama yaptigimiz isleri oz yapmaya calisiyoruz ^^

Zaten TURK (yabancilari saymiyorum!) buyuk sunucularimiz var, hepsine ve sizlere basarilar dilerim =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kray_68 -- 19 Şubat 2008; 19:55:58 >

• zaten yazdığına birşey demedim kardeşim.yanlış anlaşıldı gibi.emeğinizi taktir ediyorum.şuan türkiyede sayabiliceğim 3 server var siz biz bide turkwow galiba.(isminden tam emin değilim).
    gönül isterki tek kalemde tek işler başaralım ama olmuyor malesef.telekom insanın elini kolunu bağlıyor.sırf bu nedenle sunucuyu almanya'ya taşımayı bile düşünüyorum.
    @kray
    inanın doğru yoldasınız.bu forumlardan ne cengaverler çıktı zamanında.ascent'i ben yazdım;burlex'e ben verdim imasında bulunanlar bile oldu.biz onlara kulak asmadık.inanın doğru yoldasınız.başarınızı takdir ediyorum.
    iyi çalışmalar...
  • Tekrar Ilk Defa Turk Private Sunucularda yep yeni bir calismayla karsinizdayiz!

Belki uzun zamandir beklediginiz sey artik gercek olacak. Zaten sunucumuzun versionu uzun zamandan beri blizzardla aynisi oldu bu sizin icin daha kolay oldu. Fakat keske birde blizzarda kastiginiz charinizla burda oynayabilseniz demi? Iste alin size bomba gibi haber, buda mumkun olacak. Karekteriniz bire bir Karadeniz-TR WoW a aktarabileceksiniz. Hem blizzarda oynayan hemde Karadeniz WoW da oynayan birkac arkadasin charlari sunucumuza aktarildi ve su anda test asamasinda. Testlerin sonuclari baya iyi birkac hatalar var fakat 90% olarak duzgun diyebilirim. Char aktarma programinin yeni bir versionunu test yapacagim, tekrar test yapilacak sunucumuzda. Test icin katilmak isteyenlerhttp://karadeniz.no-ip.org/forum/index.php?showtopic=3662 bu baslik altinda basvuru yapabilirler. Test sonuclari bitene kadar charlarin suresiz kalmasi icin kesin bir karar alinmadi.

Bu test charlarla: Party Raid ve PVP lere katilamaz duel yapabilir. Charini Itemleri meslekleri charindaki ozelliklerini baska charlara kullanamaz. Itemleri, droplari kesinlikle baska charlara veremez! Karar alinana kadar bu turlu test charlar yukarda bildirdigim sartlar altinda kullanilcaktir! Test bittikten sonra bu char sunucudan silinecektir.
    Test e katilmak isteyenler icin diger sartlar:
    - Blizzardaki chariyla Karadeniz-TR WoW yazacak ssi Forume koyacak, yazi chat logdan da gorunecek.*
    - Region:
    - Realm:
    - Character ismi:
    - Sunucumuzda Hesabi olmasi
    - Karadeniz-TR WoW account ismi:
    - Aktarilan char icin bos yer olmasi
    - Blizzardaki chariniz lvl 60+
    - Blizzardaki charinizda en az 1 meslek skill lvl 300+
    * baskalarinin accountuyla giripte test e bu sekilde katilanlardan sorumlu degiliz.

LUTFEN BURDAN BASVURU YAPMAYIN
    Karadeniz-TR WoW forumdeki konu altinda butun test sonuclari toparlandigi icin basvurunuzu oradan yapin (konuyu gormeniz icin uye olmaniz gerekir).

Ek bilgi: Bu bize ozgun birsey degil zaten bunu yabanci sunucularda uygulayanlar var fakat yukarda yazdigim gibi Turk sunucularinda ilk uygulayan Karadeniz WoW. WoW armory sitesinden charlara ayit olan butun bilgileri ozel bir programla sql/pdump halinde topluyor (veritabana hazir bir dosya). Bu bilgileri mysql araciligiyla sunucunun veritabanina yukluyorum.

Not: yukardaki kurallar test suresinde degisebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kray_68 -- 12 Mart 2008; 13:51:35 >

• aynı şey bize de teklif edildi.randuman alınabilinirse test etmeye değer.iyi çalışmalar.
  • lag var. 29 kişi online. adam göremiyorum ama sadece arkadaşımla takılıyorum. biraz daha aktif oyuncular ve lagsız bir oyun olmalı
  • Aksamleri 50-70 kisi olabiliyor gunden gune degisiyor tabi, lag son haftalari olan birsey sanirim ttnet den kaynaklaniyor (dis hatlari uzerine calismlari var). Bundan 1 ay oncesi 60-70 kisi online varken ortalama 200-300ms di lag forumde ss ler var. Ortalama lag orani simdi biraz daha yuksek 400ms (ilerde duzelir tekrar), sizlerde daha yuksekse modem reset ve pc restart yapip tekrar girmenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kray_68 -- 12 Mart 2008; 23:00:57 >
  • Karadeniz-TR WoW yine yep yeni bir eventle karsinizda:

quote:

1nci görev: Lvl 40 ve üzeri playerlar için hazırlandı. Ödülü 250 Gold. Verilen teleport itemini kullanabilmeniz ve 2nci göreve geçebilmeniz için Ana meslek dallarından 1inde 300 skile ulaşmış olmanız gerekmekte... Mesleği olmayanlarda Ahlardan vs yerden bulacakları Görev için gerekli itemlerle bu görevi yapabilirler ancak 2nci göreve geçiş yapamazlar o yüzden şimdiden mesleğinizi geliştimeye başlayabilirsiniz...
    ve daha cok surpriz npcler ve bu event icin kendi gelistirdigimiz yapay zekalar =) Event 4 bolum, 3 ve 4 lvl 70 ler icin her gorev ilerlemede odul miktari artacak en sonunda yaklasik 4k golda sahip olabilirsiniz. Forumde daha detayli bilgiler resimler ekli (forume uye olmaniz gerekir).

Saygilar, Krayhan

• selam, bende server ınızda oynamak istiyorum, bir sure free serverlarda oynayıp, oyunu öğrenmek için. daha sonra orjinal server düşünüyorum, orjinal daha iyi diyor herkes.

wow un setup ını torrent olarak indirecem fakat engb, enus gibi farklı linkler var. 2.3.3 fln. tam olarak hangisi indirmem gerekli, yardımcı olurmusnuz. yada mumkunse pm den bilgiğiniz sağlam bi link yollarmısnız.
  • Aleykum selam, genelde cogu arkadas oyle yapiyor biraz free serverlerde ogrendikten sonra orijinalde basliyor. Zaten free serverlerin en buyuk avantajida budur, ya surekli bedava oynarsin yada bedava oyunu ogrenene kadar free serverlerde vakit gecirirsin. Bizim uyelerin cogu hem sunucumuzda hemde orijinalde oynuyorlar. Fakat cogu mangos kullanan sunucularda orijinalle free server arasinda cok az bir fark var, cok kalabalik bir ortam ararsan tabiiki orijinal sec derim veya herseyin 100%(mangosla kiyasladigin zaman) hatasiz calismasi icin.

Enus/Engb fark etmez herhangi birini sec setup le kur sonra patchleri 2.3.3 (enus veya engb uygun olsun) e kadar yukselt. Bu realmlisti indir ve WoW klasorune kopya et:http://karadeniz.no-ip.org/realmlist.wtf sunucumuza baglan. Version 2.3.3 olduktan sonra dikkat et WoW kendisi otomatikmen update yapmasin launcher kullanmayin.

Sonra bu adresten uyelik al: Karadeniz-TR WoW (43 oyuncu çevrimiçi)
    Hesap aldiktan sonra Karadeniz Connector da kullanabilirsin, icindekileri wow klasorune kopya ettiginizde Karadeniz Connectorla daha kolay baglanti yaparsiniz(otomatikmen realmi ayarlar).

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.