Şimdi Ara

Karabasan yüzünden 2 günde 4 saat uyku uyuyabildim (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazdıklarım uyku felci belirtileri. Bunlar oluyorsa aşırı stress altındasin. Beyincik ile beyin ön lobu arasında iletişim sorunu var demek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karabasan ne lan uyku felci o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyku felci olunca ölmüyon ki niye korkuyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Yazdıklarım uyku felci belirtileri. Bunlar oluyorsa aşırı stress altındasin. Beyincik ile beyin ön lobu arasında iletişim sorunu var demek.

aslında uyuyorum mesela okuldan gediğimde 1-2 saat uyuyorum geceleride 12 gibi falan uyuyorum .. ya tek korktugum daha önce yaşamışlıgım yok göreceğim halisünasyonların sadece halisünasyon olup olmadıgını kavramak istiyorum ve korkacağım eğer öyle birşey olursa biliyorum ve kontrol altına nasıl alabileceğim hakkında en ufak bi fikrim yok .. evet belki bugün bu yıl falan değil ama illaki bigün gelicek
  • SoulRebel1903 S kullanıcısına yanıt
    Gündüz uyuyorsun o yüzden uykunu almış oluyorsun gecede düşüncelere dalıyorsun. Bir kaç gün uyuma gece çok uykun gelsin öyle yat bakalım ne olacak. Melisayi da unutma iç.

• quote:

Gündüz uyuyorsun o yüzden uykunu almış oluyorsun gecede düşüncelere dalıyorsun. Bir kaç gün uyuma gece çok uykun gelsin öyle yat bakalım ne olacak. Melisayi da unutma iç.

mesela dün gece okuldan gelince 4 saat uyudum gece hiç uyumadım sadece sabah 6'da yattım okula gitmek için 7'de kalktım şuanda uykum var ama akşam yatacağım..
    aslında neler yapmam gerekeni biliyorum olmaması için ama benim sorum şu

eğer olursa neler yapacağım birde şunu bir türlü anlayamadım hani biz hareket edemiyoruz konuşamıyoruz peki tamamda bizim gözlerimiz açık mı oluyor yoksa bu halisünasyonlar gözümüz kapalıyken mi gerçekleşiyor
    Kimi zaman yarım açık kimi zaman zihninde var olan görüntüyü görüyorsun. Hatta uyku felcinin yoğun olduğu zamanlarda sesler duymak mümkün. Normalde çevresel sesleri zaten duyuyorsun ancak arti olarak ıslık çınlama çatlama patlama sesleri de duyulabiliyor. Karanlık odada yatma kabuslar çoğalır hafif los ışıkta uyumayı dene.

• Bence Sazan.Avi yapıp bizi oyalıyor.
  • quote:

Kimi zaman yarım açık kimi zaman zihninde var olan görüntüyü görüyorsun. Hatta uyku felcinin yoğun olduğu zamanlarda sesler duymak mümkün. Normalde çevresel sesleri zaten duyuyorsun ancak arti olarak ıslık çınlama çatlama patlama sesleri de duyulabiliyor. Karanlık odada yatma kabuslar çoğalır hafif los ışıkta uyumayı dene.

düşünüyorumda ilk sefer korkucam ama rüya oldugunu anlarsam belki kendime hakim olabilirim ondan sonrasıda alışabilirim .. Bu görülen şeyler herneyse umarım o kadarda korkunç değildir ve bana sataşmaz :D
    Gördüklerin basit birer kabus. Ne zaman uyanık ikende görmeye başlar isen doktora gitmeni tavsiye ederim. Ben uyku felci olacağımi rüyalarım dan anlıyordum. Normal gayet sakin giden rüyamda bir anda insanlar korkunç şekillere giriyordu tabi uyanmak isteyipte uyanamiyordum. Tabi sonraları alıştım. Kabus görmeye başlayınca daha ilk korkunç görüntüde gözümu açıyordum biraz dolaşıyordum tekrar yatıyordum.

• beynin seninle oyun oynuyor.
  • Karabasan diye birşey yok. Onun bilimsel açıklaması var, uyku felci. Ancak sende öyle bir durum olduğunu kesinlikle sanmıyorum, o okuduklarından etkilenmişsindir. Kafandan atmaya bak.
  • sırt üstü yatarsan olur derler yan yat sıkıntılı dönemlerde olur genelde karabasan bi kaç kez bana olmuştu cenabetlikle karabasan'ın hiç bir alakası yok saçma sapan şeylerle aklını meşgul etme yat uyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeydakotalıdavid -- 23 Ekim 2013; 18:09:22 >
  • Korkmazsan hiç bir şey olmuyor çünkü öyle bişey yok
  • Uyku felci bir aralar çok fazla vardı bende. Sonra uyku düzenimi tamamen alt üst ettim ve uyku olmayınca uyku felci de yok şu anda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuatpasa

/>

Gideri var.
  • Kardeş arkadaşların dediği gibi sırt üstü yatma sağ tarafına yat ki peygamber efendimizinde hadisidir bu sağ tarafınıza yatınız diye..

Ayrıca karabasan denilen olayın bilimsel açıklaması kısaca şudur.Gece uyurken beyin uyanır ama vücut uyanmaz.Beyin uyandığı için görürsünüz duyarsınız düşünürsünüz fakat vücudunuzu kontrol edemezsiniz.Mesela bişeye uzanmak istersiniz ama uzanamazsınız, bağırmak istersiniz ama bağıramazsınız.Kısaca bu uyku arasında beynin vücuda hükmü yoktur ve bu halk arasında karabasan diye bilinir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekacan

quote:

Orijinalden alıntı: SoulRebel1903

quote:

Orijinalden alıntı: baran021

Yüzün tavana bakacak şekilde yatma,sağ tarafına yat.

yatmam zaten aslında yatamıyorum bende öyle bi sıkıntı var .. ya sağ tarafa yada sol tarafa yatıp yatabiliyorum

Merak ettiğim birşey var .. Saçma mı olur bilmiyorum ancak hiç yaşamamışlığıma verirsiniz umarım ..Birkaç kişi yaşadıkları hakkında (ne kadar doğrudur bilmiyorum) şöyle demiş .. "Simsiyah tavana kadar uzanıyordu ayakları yoktu resmen üzerime oturmuş bir çift göz vardı önümde " ve biriside " filmlerdeki beyaz hayaletler gibi süzülüyordu havada" bunlar doğru mu cidden gerçekten çok merak ediyorum millet yarım yamalak konuşuyor

Şuanda bile hata yapıyorsun :)

ben diyorum aklından çıkart sen hala sorguluyorsun .Bu akşam hiç yatamayacaksın olacağı o :D

Hayali onlar. Karabasan tıp dilinde beyin felcidir. Kafanı kalorifere döner sıcak geçittirirsen, beynin felç oluyor sen de karabasan olduğunu sanıyorsu dualar ediyorsun, altına yapıyorsun felan :D

• quote:

Orijinalden alıntı: baran021

Yüzün tavana bakacak şekilde yatma,sağ tarafına yat.

bunlar hikaye ya her seferinde yüzüm tavana bakık bi elim göğsümün üstünde falan olur diğerkisi değişir bazen sola doğru yatarım bana neden bişi olmuyor o zaman?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.