benim 2 tane kırmızı yanaklı su kampumbağam var biraz irice ve dişi olanı 2 haftadır yem vermeme rağmen yemiyordu şimdi hareketsiz uzuvları kabuğunun dışında nereye eğsem oraya sarkıyo yüzmüyor sadece ayrı kaba doldurduğum sağuk suya koyunca ağzını esnermişcesine açtı ölecek mi :(
kaplumbağalar soğuk suda ölür manyakmısın sen cabuk cıkar ordan
quote:
Orijinalden alıntı: Balıkta Fosfor Var
kaplumbağalar soğuk suda ölür manyakmısın sen cabuk cıkar ordan
kaloriferin üstüne koydum ısınır hemen
Cızbız yapcan heralde hayvanı.
Büyük kap ısıtıcı filtre filan al birde üstüne çıkabilecekleri bir taş olsun ayrıca günde birkaç saat güneşlenmeleri lazım.Ama yok uğraşamam diyosan senin bilceğin iş hayvana yazık olur.Daha fazla bilgi istersen google'a su kaplumbağası yaz ordan forumları araştır çok yararlı bilgiler edinbilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Quezé
Büyük kap ısıtıcı filtre filan al birde üstüne çıkabilecekleri bir taş olsun ayrıca günde birkaç saat güneşlenmeleri lazım.Ama yok uğraşamam diyosan senin bilceğin iş hayvana yazık olur.Daha fazla bilgi istersen google'a su kaplumbağası yaz ordan forumları araştır çok yararlı bilgiler edinbilirsin.
hocam zaten
var
şimdi zorla et yedirdim biraz elma deniyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Ghost&Roach
quote:
Orijinalden alıntı: Quezé
hocam zaten
var
su biraz az gibi geldi bide ilk mesajında irice ve dişi olan demişsin nerden anladın dişi olduğunu ?
hocam zaten
var
su biraz az gibi geldi bide ilk mesajında irice ve dişi olan demişsin nerden anladın dişi olduğunu ?
bu zaten eski fotoğraf şuan herşey mükemmel konumda dişi olduğunu da kabuk altından anladım
benimde var kaplumbağım... oda aynı öyleydi 1 hafta fln yemedi hiç yem.... sormuştum kamplumbağ kış uykusuna yatmış gibi hissediyormuş kendisini.. yani oda fln koyduğun su çok soğuk olmasın... çokta sıcak olamsın dikkat et.. kaplumbağ kendini kış uykusunda hissettiği için yemiyormuş..
ya araştırma yapmadan neden besliyorsunuz şöyle hayvanları. Kaplumbağalar yem yemeden aylarca yaşayabilir. Hareketsiz kalması da soğuklukla alakalıdır. Yani kamplumbağanın bişeyi yok merak etme. Kış uykusuna yatan hayvanlarda öyle olması normaldir.Sıcakları gördükçe canlanır hayvan.
suyunu ısıt dostum. bu mevsimde kış uykusu olmaz.
kıyma-karides vs. değişik yemleri dene
ve kısa vadeli de olsa soguk suya koyma.
kalirüferin üstüne koyarsan hiçte cız bız olmaz benimki 2 senedir kaliferin üstünde kavanozu gibi kabında duruyor bir gün kombiyi sonuna kadar açık unutlum gittim aklıma geldi koşa koşa gel dim sıcağı çok seviyo hep sıcakta dursun arada susuzda bırakabilirsin suda çok kalırka kabuğu yumuşar benimki öyle olmuştu ilaçla 1 ayda iyileşti.
Bu su kaplumbağaları tropikal iklim canlıları olduğundan sıcakla araları iyidir ama fazla da abartmamak lazım. Kışın 28 yazınsa 26 derece iyidir.
taşlarıda kaldırsan iyi olur hem temizlemesi zor olur hemde tehlikeli olabilir
Arkadaş doğru söylüyor. Kaplumbağanın yutabileceği büyüklükte taşların olmaması lazım.
Benim 15 senelik kaplumbağamı bn yazın balkonda güneşlendiriyordum,yürütüyordum hoşuna gidiyordu hayvanın ve 1 hafta yem vermediğim oldu hayvana yine bir şey olmadı. Ama bu hayvanlar özellikle karidesi çok severler ve onlar için yararlıdır aklınızda olsun. 2 sene önce bu kalumbağamı bir tanıdığıma verdim sadece yazın baksın diye adam tamamen ona verdim sanmış bi sürrü masraf yapmış bi de çocuklar çok alıştı filan dio geri alamadım dolayısıyla kaplumbağayı. işin ilginç kısmı bn bu kaplumbağyı 13 sene boyunca leğende besledim herkes akvaryumda beslenmeyen hayvan ölür filan diyor ama bnm ki 15 senedir yaşıyor Maşallah ve hiç bir sorunu yok hayvanın ama şimdi 2 tane yeni kaplumbağ aldım onlara akvaryum almayı düşünüyorum. öğrenciyim o yüzden fazla pahalı olmamalı. eğer zonguldak'tan alabileceim yer sölerseniz bnm için iyi olur. olmadı akvaryumun nasıl olması hakkında bilgi verirseniz ben zonguldak'ta ona göre ararım :)
Kuru bir alan olmalı akvaryumda. büyüyeceğini de hesaba katarsan genişliği çok küçük olmamalı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme