Bildirim
Kapitalizm'in olmasını insanlar neden istemiyor ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
kapitalizm
benim de pek hoşnut olduğum sayılmaz.
kapitalizm denilince aklıma direk daha çok para geliyor.
en basitinden adamlar daha çok para için, daha çok üretmeye başlıyorlar. dahaçok üretmek içinde malzemeden falan çalıyorlar.
gdo lar falan niye oluyor? artık çoğu şey sağlıksız. at eti it eti ne yediğimizi bile bilmiyoruz, köftenin hamburgerin içinde ne olduğu belli değil.
2 liraya yarım kilo adana alıyoruz, içinde ne var kim biliyor hak getire. -
Çok gerekli bi sistem. Misal bir kişinin kanalizasyonda çalışması için köle yada aç olması lazım. Bu birçok şekilde türetilebilir. Kağıt karşılığında en ağır işlerde çalıştırırsın herkesi. Sonra vergi olarak alırsın o kağıdı yeniden. Senden para eksilmez ama işler yürür. -
doğada eşit olan bişey var mı? -
-
kapitalizm dünya kaynaklarının orantısız dağılımına sebep olur; orantısız kaynak dağılımı toplumlarda sınıf ayrımlarına, şiddete, hırsızlıklara, psikolojik bozulmalara, suça neden olur
ayrıca sınırsızmış gibi bilinçsiz kaynak kullanımı hem doğaya ağır zarar verir hem de kaynakların tükenmesine neden olur -
Kapitalizmi istememek gibi bir şans yok.Her yol kapitalizme çıkar. -
Komunizimde gelmesin bence arkadaşın dediği gibi avrupa devletlerindeki gibi orta ve alt seviyeye değer artarsa hakları artarsa sosyalleşirse ülke benc eiyi olur -
çünkü binlerce çalışanın emeğini tek bir kişi yerse insanlar kapitalizmi istemez -
[size=3]Uzakdoğu ülkeleri yavaş yavaş ekonomilerini büyüttükleri için kapitalizm'in çökme ihtimali var ama çok düşük. Hatta Çin'in 2025 yılında ekonomide ABD'yi geçeceği konusunda ekonomistler hemfikir. Hatta bir gün, dengelerin değişip ABD'nin kapitalizmin kölesi olma ihtimali de var. Fakat o zamanda doğu ülkelerini siyonistler kontrol edeceği için değişen bi' şey olmaz.. Ettikleride var. Yani insanlar baş kaldırmadıkça kapitalizm çökmez. -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sevmiyorum çünkü;Kapitalizim demek 50 kuruşa aldığın suyu 1 liraya işemek demektir. -
Zengin değilsen ve kapitalist bir düşünceye sahipsen zekasızsın demektir. Ne diyeyim artık. -
Çünkü zengin değilim günde 12 saat ayda 240 saat çalışmanın sadece karnımı doyurmaya faydası var. Ama adına çalıştığım adam benden 10 bin kat daha fazla paraya sahip. Ben daha çok çalışıyorsam neden onun kadar paraya sahip olamıyorum. Sistem neden bana sadece karnımı doyurmaya yetecek temel ihtiyaçlarımı karşılamaya yetecek ücret veriyor. Ben niye çalışmak için yaşayayım ki yaşamak için çalışmak varken ? -
Burada ayda maximum 2-3k ile geçinenler kapitalizmi övüyor ya yuh diyorum Kendinizi komik duruma düşürmeyin.
-
Memur çocuğu olup özel okulda burslu okudum.O insanların o şekilde yaşaması gücüme gidiyor.Nedeni kapitalizm. -
-
kaptalimz insalığın süreçlerinden biri... teokrasi demokrasi dikdattoya krallıklar faaln filan gibi düşün..insanlık düşe kalka gelişiyor...şu anki sürecte kapitalizm...ama belki gelecekte paraya dayalı ekonomik sistemden kurtulup ortak bir mülk anlayısına ulasabiliriz... hemde fakir kominist zihniyetiyle değil.... mesela hani derler ya...işte kominist bir fabrikada tek araba vardır o damüdüründür ,kapitalist fabrikada her işçin,n arabası vardır diye..belki gün gelecek hem ortak mülk olacak ,hemde herkesin refahı yüksek olacak.hatta teknoloji o kadar gelişecekki belkide dünyanın büyük çoğunluüu calımıcak bil..gelip donanımhaberde yaş 35 tipim nasıl gibi konular acacaklar... -
Daha iyisi yok çünkü, diğer sistemler daha beter. -
kapitalizm kötü ama diğer sistemler ondan daha kötü.
Benzer içerikler
- mermerit mi granit mi çimstone mu
- dünyanın en uzun yılanı 43 metre
- rüya görmedim ama ıslaklık var
- sugar mommy
- günde 4 saat uyku
- telegram indirim
- prompt mühendisliği nedir
- çay bardağı emojisi
- 5g nedir zararları
- huawei boykot mu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X