Şimdi Ara

Sabah Kalktım Bir Islaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sabah kalktığımda ıslaklık olduğunu fark ettim.Ama rüyalanmadım.Kokladığımda bir koku yok ıslaklıkta.Bunun için abdest almak gerekir mi sizce?

• Evet eger abdest almazsan lanetleneceksin(!) Pis insan seni derhal abdestini al yoksa hicbir isin rast gitmez(!)

Korkma hic bir halt olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niyetliysen ne olur ne olmaz bi gusul al

• Eğer mezi ise gusül almayı gerektirmez. Mezi halk dilinde zevk suyu olarak geçer. Hafif ıslak olur. Ama meni ise gusül gerektirir. Meni ise katı olur.

Mezi gelince tekrar namaz abdesti almak gerekir. (Namaz kılanlar için) imkan varsa iç çamaşırıda değiştirmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 17 Haziran 2017; 11:10:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Eğer mezi ise gusül almayı gerektirmez. Mezi halk dilinde zevk suyu olarak geçer. Hafif ıslak olur. Ama meni ise gusül gerektirir. Meni ise katı olur.

Mezi gelince tekrar namaz abdesti almak gerekir. (Namaz kılanlar için) imkan varsa iç çamaşırıda değiştirmek lazım.

kardeş cidden soruyorum komik değilmi ya.bi tarafta kainatı yarat bi tarafta meziyle namaz kılınmasın de
  • quote:

Orijinalden alıntı: ileri iade

quote:

Eğer mezi ise gusül almayı gerektirmez. Mezi halk dilinde zevk suyu olarak geçer. Hafif ıslak olur. Ama meni ise gusül gerektirir. Meni ise katı olur.

kardeş cidden soruyorum komik değilmi ya.bi tarafta kainatı yarat bi tarafta meziyle namaz kılınmasın de

Ne alaka şimdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ileri iade

quote:

Sabah Kalktım Bir Islaklık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GaravelUsta kullanıcısına yanıt
    Bunun dinle ne alakası var şimdi? Tanrı var yok meselesi değil bu. Dinlerin hepsi mantık dışı.

• altına işemişsin kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fearlestorm

Bunun dinle ne alakası var şimdi? Tanrı var yok meselesi değil bu. Dinlerin hepsi mantık dışı.

Sana göre akıl, mantık dışı olabilir benim adıma konuşma.

Bir yaratıcının olduğuna inanmak, emirlerine inanmamak. Bir amaç yoksa neden yaratıldın? Düşün.

• Uykudan uyanan kimse, yatağında, çamaşırında veya bedeninde bir yaşlık görünce bakılır: Eğer rüyada cinsel ilişkide bulunduğunu hatırlıyorsa, gusletmesi gerekir. Yaşlığın meni olup olmamasında şüpheye düşmesi bir önem taşımaz. Ancak ihtilam olduğunu hatırlamadığı takdirde, yaşlığın mahiyetinin ne olduğu üzerinde durulmaz ve gusül gerekmez. Çünkü akıntının şehvetle geldiği bilinmemektedir. Bu mesele İmam Ebû Yusuf’a göredir, İmamı Azam ile İmam Muhammed’e göre, gelen akıntının mezi olduğunu anlıyorsa, gusl etmesi gerekmez. Fakat meni olduğunu biliyor veya şübheye kapılıyorsa, gusletmesi gerekir. İhtiyata uygun olan da budur. Onun için fetva buna göredir.

Zaten çoğu zaman rüyayı hatırlayamıyoruz ama ıslaklık oluyor. Çok belli ise meni olduğu zaman hemen al. Ancak şüphedeysen bence yine de abdest al ihtiyatlı olan budur.
  • GaravelUsta kullanıcısına yanıt
    Ben o sorgulama aşamalarını geçeli 1 yıl oldu
  • Hocam müsaitsen gir duşa abdest al. Ama yüksek ihtimal meni değildir. Eğer vaktin yoksa gerçekten donunu değiştir devam et. Akşam içini rahatlatmak için alırsın abdest. Birazda takva olmak gerek

• Duş al işte ne olur ne olmaz ne tembelsiniz arkadaş
  • blok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.