Şimdi Ara

kapı gıcırtısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
23.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar focus aracın şöför arka kapısı 3-4 gündür her açılıp kapanmaya gıcırdıyor.
    ses çıkarmaya ugraşsam bu kadar ses cıkmaz.
    sprey yag sıktım geçmedi.yagladım yine geçmedi.

nasıl kurtulcaz bu gacur gucur sesten.kapı açıldığında tüm komşular benim geldiğimi anlıyor.okadar ses cıkarıyor.???

Araba Kapısı Gıcırtısı: Nedenleri ve Çözümleri

Araba kapıları zamanla gıcırdamaya başlayabilir ve bu rahatsız edici ses, sürüş keyfini kaçırabilir. Araba kapı gıcırtısı, kapıların açılıp kapanması sırasında veya hareket halindeyken ortaya çıkabilir.

Araba Kapı Gıcırtısının Nedenleri

• Kuru menteşeler: Kapı menteşeleri zamanla yağını kaybedebilir ve bu da sürtünmeye ve gıcırtıya neden olabilir.
    • Paslı menteşeler: Kapılar açıkta kaldığında su ve neme maruz kalabilir ve bu da menteşelerin paslanmasına ve gıcırdamasına yol açabilir.
    • Kötü hizalanmış kapılar: Uygun şekilde hizalanmamış kapılar sürtünme oluşturabilir ve gıcırtıya neden olabilir.
    • Aşınmış veya hasarlı menteşe pimleri: Kapı menteşelerindeki pimler zamanla aşınabilir veya hasar görebilir ve bu da gıcırtıya neden olabilir.

Araba Kapı Gıcırtısı Nasıl Giderilir

Araba kapı gıcırtısını gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Menteşeleri yağla: Kapı menteşelerine WD-40 veya silikon sprey gibi bir yağlayıcı sürerek yağını yenile. Menteşeleri bolca yağladığından emin ol.
    • Pası temizle: Paslı menteşeleri tel fırça veya zımpara kağıdı ile temizleyerek pası gider. Temizledikten sonra menteşelere yağlayıcı sür.
    • Kapıları hizala: Uygun şekilde hizalanmamış kapıları ayarlayarak sürtünmeyi azaltabilirsin. Kapıları ayarlama işlemini, aracının servis kılavuzuna bakarak veya bir tamirciye götürerek yapabilirsin.
    • Menteşe pimlerini değiştir: Aşınmış veya hasarlı menteşe pimlerini yenileriyle değiştirmek gıcırtıyı giderebilir. Menteşe pimlerinin nasıl değiştirileceğini aracının servis kılavuzunda bulabilirsin.

Geçmeyen Kapı Gıcırtısı

Bazı durumlarda, kapı gıcırtısı yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra bile geçmeyebilir. Bu, altta yatan daha ciddi bir sorunun işareti olabilir. Altta yatan sorunu belirlemek ve gidermek için bir tamirciye başvurmalısın.

Önemli Hatırlatmalar

• Menteşeleri yağlarken, yağlayıcının kapı panellerine veya diğer iç parçalara bulaşmamasına dikkat et.
    • Kapıları hizalarken, kapının düzgün bir şekilde açılıp kapandığından emin ol.
    • Menteşe pimlerini değiştirirken, pimlerin doğru boyutta ve tipte olduğundan emin ol.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kapi menteselerine, ve kapi gergisine de sprey yaglayici uyguladınız mi? Birde kilit mekanizmasının kapıyı tuttuğu yere de( diline) de kullanın spreyden, eğer hepsine de yaptıysanız ve gecmiyorsa mutlaka basına birsey gelmiştir aracın, kasintili çalışıyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2021 Fiat Fiorino Cargo
  • Sprey gresler var. Yapı marketlerde falan satılıyor. O bu tip sesler için birebir.

Yalnız gresi sıkıp sonra kapıyı baya bir açıp kapamak ve yağı yedirmek gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Kapi menteselerine, ve kapi gergisine de sprey yaglayici uyguladınız mi? Birde kilit mekanizmasının kapıyı tuttuğu yere de( diline) de kullanın spreyden, eğer hepsine de yaptıysanız ve gecmiyorsa mutlaka basına birsey gelmiştir aracın, kasintili çalışıyor olabilir

quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy
    Sprey gresler var. Yapı marketlerde falan satılıyor. O bu tip sesler için birebir.

Yalnız gresi sıkıp sonra kapıyı baya bir açıp kapamak ve yağı yedirmek gerekiyor.
    menteşeleri ve kilit yerlerii yağladım ama yine ses çıkıyor.
    ve hafif gıcırtı değil.gacur gucur ediyor.

şu sprey gres deneyelim olmassa
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecett

quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Kapi menteselerine, ve kapi gergisine de sprey yaglayici uyguladınız mi? Birde kilit mekanizmasının kapıyı tuttuğu yere de( diline) de kullanın spreyden, eğer hepsine de yaptıysanız ve gecmiyorsa mutlaka basına birsey gelmiştir aracın, kasintili çalışıyor olabilir

quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy
    Sprey gresler var. Yapı marketlerde falan satılıyor. O bu tip sesler için birebir.

menteşeleri ve kilit yerlerii yağladım ama yine ses çıkıyor.
    ve hafif gıcırtı değil.gacur gucur ediyor.

şu sprey gres deneyelim olmassa

Benim ve abimin Focus1 aracında da aynı gıcırtılar oldu. Normal yağ yaptım geçmedi.

Yapı marketten sprey gres aldım ve onunla geçti.

Yalnız ince yerler için ucuna takılabilecek pipeti olan sprey gres alman gerekiyor. Şöyle :

kapı gıcırtısı

• İlk önce WD 40 pas sökücü ile güzelce bir temizleyin daha sonra gresle yağlayın.

Citröen C5 1.6 e-HDİ 112 HP SPORT MCP Black
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kapı içeriden açılmıyor
    16 yıl önce açıldı
    Kapı yan döşemeye kumaş ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • etrafına iyice bir bakın, ses birden bire olduysa sürten birşey olabilir..normal gıcırtının yağ ile geçmesi lazım.

Defalarca denenmiştir
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.