Şimdi Ara

Kapanıp Açılmıyor Yardım .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Pc kapanıyor bazen ve kasa tekrar açılmıyor fişten çekip tekrar taktığımda açılıyor normale dönüyor. Bazende elle bilgisayarı kapattığım zaman tekrar açmak isterken açılmıyor ve fişi çekip takıyorum açılıyor . Böyle bir şey yoktu bios güncelledim sonra olmaya başladı anlamadım belkide tesadüf ona denk geldi pek bir bilgim yok.



    Bilgisayarımın ana kartı Asus TUF B450 - Plus Gaming
    Ramler : Gskill Trident Z rgb F4-3000C16D-16GTZR
    ekran kartım Asus rog 1080
    İşlemcim AMD R5 2600X
    PSU : 750 W

    Bu sorun nedendir bir fikri yada bilgisi olan varsa ve yardım ederse çok sevinirim. Parçalarda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum açıkçası çünkü saatlerce oyun oynuyorum böyle bir şey yapmıyor. Fişi çıkartıp takınca açılması çok ilginç geldi yardımınızı beklerim.







  • Hocam aynısı bende oldu. Power basınca sadece kasa fanları dönüyordu, işlemci fanı da arada dönüyordu ama sadece fan yani. Fişten çekip biraz bekleyip takınca düzeliyordu. Anladım ki prizden yapıyor kendime yeni bir akım korumalı 5'li priz aldım ve sorunsuz şekilde kullanıyorum. Kasayı farklı bir prizde deneyebilirsin hocam. Ama direkt kapanıyorsa aniden PSU'da olabilir.
  • Hocam pirizden tutun kablolara kadar denedim olmadı. Kasayı açtım tüm kabloları çıkardım tekrar taktım sorun düzeldi anlamadım olayı bu sonuçtan ne çıktı bilmiyorum. Sorun neyden kaynaklı bilmiyorum . Tekrar yaparsa yine aynı şeyi mi yapacam bilmiyorum kafam baya karıştı. :/
  • Thermaltake SmartPro 750W Full Modular 80+ Broze 14 cm RGB led Fanlı PSU markam bu arada
  • Ayni sorun bendede var kardesim ayni anakartla ayni rami kullaniyoruz sorun ram frekans hizindan kaynaklaniyor kac mhzde kullaniyosun ramleri
  • Bu rehber size yardimci olucaktir

    https://youtu.be/C3oq_9AAYGY
  • hocam ısı kaynaklı bir sorununuz var gibi. Isı yayan parçalar ısı değerleri kritik seviyenin altına düşmedikleri zaman sistemi açmazlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.