< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 24 Eylül 2018; 22:2:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kapana Ters Girdim, Lastikler Patlamadı
Araba kullanırken bir kapana rastlamak sıkıntılı bir durum olabilir. Ancak her zaman lastiğin patlamasıyla sonuçlanmayabilir. İşte kapana ters girdiğinizde lastiklerinizin patlamaması durumunda neler yapabileceğinize dair bazı bilgiler:
- Sakin Kalın: Panik yapmayın ve arabadan sakin bir şekilde çıkın.
- Lastiklerinizi Kontrol Edin: Lastiklerinizde herhangi bir delinme veya hasar olup olmadığını kontrol edin.
- Stepneyi Takın: Lastikleriniz patlamamışsa ancak hasar görmüşse stepneyi takmanız gerekebilir.
- Bir Lastik Tamircisine Gidin: Lastiklerinizde hasar yoksa bile, bir lastik tamircisine giderek kontrol ettirmeniz önerilir. Kapana girmek lastiğin iç yapısına zarar vermiş olabilir.
- Profesyonel Yardım Alın: Lastikleriniz patlamışsa veya ciddi şekilde hasar görmüşse, profesyonel yardım almanız gerekir. Bir çekici çağırarak aracınızı bir tamirhane veya lastikçiye götürebilirsiniz.
Kapana Giren Lastik Tamiri
Kapana giren bir lastiğin tamiri, hasarın derecesine bağlıdır. Küçük delikler veya kesikler genellikle tamir edilebilirken, daha büyük hasarlar lastiğin değiştirilmesini gerektirebilir.
Kapana Giren Lastikler Patlar mı?
Kapana girmek her zaman lastiğin patlamasıyla sonuçlanmaz. Ancak kapana ters girmek lastiğe zarar verebilir ve uzun vadede patlamasına neden olabilir. Bu nedenle, kapana girdikten sonra lastiklerinizi kontrol ettirmek ve gerekirse tamir ettirmek önemlidir.