Şimdi Ara

Kapalı Özellikleri Açtırmak JETTA'yı Garanti Dışı Bırakır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
10.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2016 1.4 125 HP Jetta sahibiyim
    Araç garanti dahilinde olduğundan şüphede kaldım. Volkswagen'in bu işe bakış açısı nedir ?

• servis anlarsa garanti dışı kalır, garanti dışı kalmasa bile aracın başına bişey geldiğinde, bir parça garantiden değişmesi gerektiğinde bu araçla oynanmış deyip işlemin ücretini isterler
  • hiç bir sıkıntı olmuyor, istediğiniz bütün gizli özellikleri açıp servise gidebilirsiniz.
  • Komple garanti dışı kalmaz. Değişiklik yapılan sistem garanti kapsamından çıkar. Mesela elektronik aksamda servis dışı bir uygulama yapsanız , şanzumanın garantisini etkilemez ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik aksam garantide devre dışı kalıyor Kesin bilgi yayabilirsiniz
  • Anladığım kadarıyla mümkünse yazılım attırma diyorsunuz ! Malum garanti dışı söz konusu !
    Bizim insanmız kabul etmeyecekse kırk takla atar! Elektronik yazılımdan dolayı motoruda devre dışı bırakır
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KARDELEN_

Anladığım kadarıyla mümkünse yazılım attırma diyorsunuz ! Malum garanti dışı söz konusu !
    Bizim insanmız kabul etmeyecekse kırk takla atar! Elektronik yazılımdan dolayı motoruda devre dışı bırakır

Yok arkadaş başka bir şeyden bahsediyor bu araçlarda yol bigisayarın da bir çok şey kapalı sonradan açılabiliyor araçtan araca değişiyor ama örneğin
    İbre selamlama
    aracı kapatınca belli süre ışıkları yakması
    gibi daha çok farklı şeyler özel servislerde açtırabiliyorsun ama servis tespit ettiğin de yağ değişiminde belli oluyor aracın elektronik aksamını garantiden çıkarıyor
    Bazıları her yağ değişimi öncesi eski haline getiriyor sonra tekrar açanlar bile var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 16 Nisan 2017; 0:40:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    emreciğim peki madem koymuşlar böyle özellikler niye kapatıp satıyorlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

emreciğim peki madem koymuşlar böyle özellikler niye kapatıp satıyorlar ?

Bilmem bana değil VW sormak lazım
    Büyük ihtimal üst donanımlı ve üst model araçları teşvik etmek için standart gelmiyordur.
  • CarPlay açılıyor mu bilen var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın lastiği inmiş ama ekranda hata vermedi lastikler dengesiz diye. Bunun için bir servise gideceğim orada bir sorayım bakalım ne diyecekler !
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

Esp beyninden alıyorsa bilgiyi aracı birazcık sürmeden lastiğinin indiğini anlamaz. Araç vw mi? Ben janta kadar inmiş lastikle 5 km yol gittim anca anladı esp beyni lastiğin patladığını öyle de akıllıdır.

Kardeş ben farketmedim birisi cama " kardeş sağ ön lastiğin inmiş !" diye mesaj yazmış bunu sonradan farkettim ve birisi uyarınca inip baktım jant tamamen sıfır olmamıştı ama sıfıra yakındı ! O halde istasyona kadar gittim ekranda hiçbir şekilde bilgilendirme yoktu !
    Arkadaşın aracında 2 birimlik oynama olsa ekranda dengesiz hava basıncı hatası veriyor ! (NISSAN)
    VW bunu başaramamış sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

hocam eğer jantta lastik basınç sensörü varsa o araçta en ufak basınç kaybında uyarı verir. Vw'nin sistemi lastiklerin dönüş hızlarında fark olursa uyarı veren bir sistem. Yani sağ teker 100 rpm ile dönerken sol teker indiği için sürtünmesi artar ve 80 rpm ile dönüp çekme yaparsa sistem bunu algılar ve uyarı verir ama sistem süreklide bunu kontrol etmez yani belli bir tolerans limiti vardır. Biraz daha dolaşsanız büyük ihtimal uyarı verecektir. Ben kışlık lastikleri takıp lastik uyarısını sıfırlamazsam da sistem uyarı veriyordu ama aradan bir süre geçiyordu tabii. Bu sistem anlık uyarı versin diye konulan bir sistem değil sonuç olarak.

Sevgili hocam o zaman bunun amacı ne ?
    Lastik sıfıra indikten ve bir süre gittikten sonra lastiğe zarar geldiyse bana ne fayda sağlayacak ?
    Biraz garip geldi bana !

• Ben de uyarı vermediginden 500 metre gittim direksiyon sağa çekince bir de gördüm ki lastik jant yapışık .Ben de sistemin sağlıklı çalıştığını söyleyemeyecegim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw nin çok gizli özellikleri vardır açtığınız anda ta almanyadan aracın garantisi bozulur. Aman diyim aman.

• Hocam ben açtırmıştım. Servise gideceğinde ise tekrar orjinal yazılımı yükletip götürdüm, hiçbir sıkıntı olmadı.

• Ya nereden duydunuz garanti dışı kaldığını ?

VW araca binenlerin %90'ı en kötü ihtimalle kadran selamlamayı açtırıyor. Bir de bazı özellikler bazı araçlarda fabrika çıkışlı açık bazılarında kapalı geliyor. Donanımla falan ilgisi yok.

VW'de çalışan satış temsilcileri bile kendi VW araçlarının gizli özelliklerini açtırıyor.

Rain-Closing özelliğini açtıktan sonra cam motorunda Rain-Closing çalıştığı esnada arıza çıkan bir Jetta'nın cam motorunu serviste garantiden değiştiklerini dahi duydum.

Aracındaki gizli özellikler açılmış bir sürü VAG grubu araç kullanan tanıdığım var. Hepsi araçlarını bu şekilde servise de götürüyor şimdiye kadar gizli özellikler açık diye garantiden çıkanını duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 16 Nisan 2017; 15:53:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakom52

hiç bir sıkıntı olmuyor, istediğiniz bütün gizli özellikleri açıp servise gidebilirsiniz.

Aynen öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Elektronik aksam garantide devre dışı kalıyor Kesin bilgi yayabilirsiniz

Hocam bunları nereden duyuyorsunuz ya. Nerede gizli özellikleri açık bir VAG grubu aracın garanti dışı kaldığını gördünüz.

Bu özelliklerin açık veya kapalı olmasının bir standartı yok. Fabrikadan donanımla ilgisi olmadan bazı araçlarda açık bazı araçlarda bu özelliklerin bazıları kapalı şekilde geliyor. Standartı olmayan bir şeyi servisteki çalışanlar da anlayamaz önceden mi açıktı yoksa sonradan mı açıldı diye.

Ayrıca VW çalışanları kendi VW araçlarının dahi gizli özelliklerini açtırıyor. Şimdiye kadar bu durumdan dolayı garantiden çıkan aracı görmedim.

Bu gizli özellik açma yöntemi ile,

Dynamic Light Assist Opsiyonunun bulunduğu araçlarda yazılım ile normalde her birinin ortalama 1000 TL ücretleri olan Şerit Takip Sistemi ve Trafik İşareti Tanıma sistemi özelliklerini açabiliyorsunuz.

Çok faydalı bir uygulama.

• quote:

Orijinalden alıntı: SPECIALIZED

Ya nereden duydunuz garanti dışı kaldığını ?

VW araca binenlerin %90'ı en kötü ihtimalle kadran selamlamayı açtırıyor. Bir de bazı özellikler bazı araçlarda fabrika çıkışlı açık bazılarında kapalı geliyor. Donanımla falan ilgisi yok.

VW'de çalışan satış temsilcileri bile kendi VW araçlarının gizli özelliklerini açtırıyor.

Rain-Closing özelliğini açtıktan sonra cam motorunda Rain-Closing çalıştığı esnada arıza çıkan bir Jetta'nın cam motorunu serviste garantiden değiştiklerini dahi duydum.

Aracındaki gizli özellikler açılmış bir sürü VAG grubu araç kullanan tanıdığım var. Hepsi araçlarını bu şekilde servise de götürüyor şimdiye kadar gizli özellikler açık diye garantiden çıkanını duymadım.

Skoda'm Fan Club facebook sayfasında biri servise gidip direk sordu garantiden çıkacağını söylemiş elektrik aksamının

Hiç bir servis Garantiden arabayı yapmaya can atmıyor en ufak bir sonradan müdahaleyi bahane edip Garanti dışı bırakabilir

Telefonla arayıp sorun aksi bir cevap vermeyeceklerdir Garantiden çıkmama gibi bir durum mümkün değil çünkü işlem servis dışında yapılıyor Servis dışında yapılan her işlem garantiyi bozabilir Yetkili servis açarsa böyle bir sorun yok zaten

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.