Şimdi Ara

Kanyon Alışveriş Merkezinin Terbiyesizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
8.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün saat 12.55te Kanyon alışveriş merkezinin otoparkına giriş yaptım. Saat 16.00 gibi çıkış yapıyordum ki otopark biletimi kaybettiğimi fark ettim. Hiç yapmayacağım iştir, gittim veznedeki beyefendiye durumu anlattım böyle böyle 20TL istedi. Baktım fiyat listesine 9-24 saat arası 20TL. Oysaki ben 3 saat onların otoparkını kullandım. Güvenlik kameralarından giriş yaptığım saate bakmalarını rica ettim kabul etmediler. Velhasılı kelam bu terbiyesizliğe rağmen ben cıngar çıkarmadan bu parayı ödedim, ödedim de şimdi bu paradan onlara hayır gelir mi :) Bana koyan 20 TL değil yaptıkları ayıp, gerçi bana koyan bir şeyde yokta sinirimi bozdular terbiyesizlik yaptılar. Bir yeri arayıp ismimi ve plakamı verdi çıkış bariyerinin orada "yardım" düğmesine bastım görevli cevapladı konuşurken birde inceden küfür ettim temiz oldu rahatladım :)

• hocam bu bütün otoparklarda böyledir ama. bileti gösteremediğin kaybettiğin zaman en yüksek tarifeden fiyatlandırılır. aynı durum paralı otobanlarda da var dikkat ederseniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedilidede -- 6 Aralık 2010; 18:33:59 >
  • otoban farklı bir olay hocam. bütün otoparklarda böyle olması haklı olduklarını mı gösteriyor? güvenlik kamerası teklifimi niçin kabul etmiyorlar? belki günde 1000 tane araç girip çıkıyor oranın otoparkına en aşağı 5 tl alsa benim biletsiz oldugum icin vereceğim 20 liraya mı kaldı bunlar :) değdi mi hem o kadar laf yediler hem beni günaha soktular ?
  • Normal prosedür bu malesef.
  • Hocam geçmiş olsun, tavsiyem otopark biletini alır almaz aracın Küllüğüne(fakat küllüğün kapağı açık olacak şekilde) koyun, kaybolmaz vede unutmazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Hocam geçmiş olsun, tavsiyem otopark biletini alır almaz aracın Küllüğüne(fakat küllüğün kapağı açık olacak şekilde) koyun, kaybolmaz vede unutmazsınız

Hocam her zaman ya dediğiniz yere koyarım ya da cüzdanıma ama olacağı varmış demekki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Mary

otoban farklı bir olay hocam. bütün otoparklarda böyle olması haklı olduklarını mı gösteriyor? güvenlik kamerası teklifimi niçin kabul etmiyorlar? belki günde 1000 tane araç girip çıkıyor oranın otoparkına en aşağı 5 tl alsa benim biletsiz oldugum icin vereceğim 20 liraya mı kaldı bunlar :) değdi mi hem o kadar laf yediler hem beni günaha soktular ?

Simdi senin icin kameraya bakalim, baska unutuna biri icin bakalim, insanlar unuttukca bakalim, sonra millet bileti alip salla ya kaybolsada kameradan bakariz nasilsa diye biletlerini daha cok kaybetmeye baslasin, 1 gorevli ise alalim sadece bu sorumsuzlarin giris cikislarini kameradan incelesin, gorevliyi goren biletleri alip yere atsin, gorevli sayisini 2 yapalim, en sonunda bilet makinasini cikaralim, herkezin arabanin giris cikis saatlerini tutmak icin 10 kisi calistirlaim 3milyon dolarlikda bir takip sistemi kuralim otoparkimiza

Neden ? Su anda 2-3 kisi biletini kaybediyor diye, evet yapalim bunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

quote:

otoban farklı bir olay hocam. bütün otoparklarda böyle olması haklı olduklarını mı gösteriyor? güvenlik kamerası teklifimi niçin kabul etmiyorlar? belki günde 1000 tane araç girip çıkıyor oranın otoparkına en aşağı 5 tl alsa benim biletsiz oldugum icin vereceğim 20 liraya mı kaldı bunlar :) değdi mi hem o kadar laf yediler hem beni günaha soktular ?

Simdi senin icin kameraya bakalim, baska unutuna biri icin bakalim, insanlar unuttukca bakalim, sonra millet bileti alip salla ya kaybolsada kameradan bakariz nasilsa diye biletlerini daha cok kaybetmeye baslasin, 1 gorevli ise alalim sadece bu sorumsuzlarin giris cikislarini kameradan incelesin, gorevliyi goren biletleri alip yere atsin, gorevli sayisini 2 yapalim, en sonunda bilet makinasini cikaralim, herkezin arabanin giris cikis saatlerini tutmak icin 10 kisi calistirlaim 3milyon dolarlikda bir takip sistemi kuralim otoparkimiza

yada neden ben fişimi kaybettiğim için en pahalı ücreti ödeyim ? geri kalan tüm ayrıntılar otoparkın sorunu, nedense fazla para almak en uygun çözüm oluyor onlar için. Sözüm meclisten dışarı size karşı bir sitemim yok, yalnız bu işleyen prosedüre hep sinir olmuşumdur çoğu alanda var sadece otopark değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: mazzoow

quote:

quote:

yada neden ben fişimi kaybettiğim için en pahalı ücreti ödeyim ? geri kalan tüm ayrıntılar otoparkın sorunu, nedense fazla para almak en uygun çözüm oluyor onlar için. Sözüm meclisten dışarı size karşı bir sitemim yok, yalnız bu işleyen prosedüre hep sinir olmuşumdur çoğu alanda var sadece otopark değil.

Oncelikle kanyon alisveris merkezine gitmek zorunda degilsin

Ikinci olarak sen fisini kaybettiginde sana bir eleman eslik edecek, kayitlara bakilacak, burada bir is gucu kaybi var, sana adam atanacak 15dk ligina bunun bir bedeli var, bunu neden fisini unutmayan ben odeyeyim ?

Sen fisini kaybettinde ben senin kacta geldigini nasil alyabilirim cebimden extra para cikmadan ? bunun imkani yok, ki bilet dedigin bile para demek aslinda

Soyle dusunun, otopark ucreti : 5TL, fisini kaybettigin icin kameraya bakacak gorevlinin giderleri :15TL

• Lost ticket vakası, sana bişey söyliyim, dünyanın her yerinde böyle bu...

Malezyada başıma gelmişti , 10 kat fark ödediğimi bilirim.
  • Böyle bir durumda hak talep edemiyorsunuz.
    Zaten o otoparka arabanızı park ederek, bazı prosedürleri kabul etmiş oluyorsunuz.
    Bunların başında da kayıp bilete azami ödemenin yapılacağı var.
  • Bodrum`da bir otopark var, girerken kamera plakayi taniyor, cikarken de. Ne fis var ne bir sey. En guzel cozum bu bence.

Sizin duruma gelirsek siz fisi aldiginizda bu sartlari kabul etmis oluyorsunuz, nerdeyse butun otoparklar bu sekilde isler. Bir kere Capitolde chip`i kaybetmistim( bir ara chip vardi) Benden chipin parasini almislardi. Bir hafta sonra araba da buldum geri goturdum, parami geri verdiler

Dendigi gibi dunyanin her yerinde boyledir ama bazi yerlerde tolerans vardir. Amerika da iki kere biletimi kaybettim ve alisveris fisimi gosterip bedavaya otoparktan ciktim (2saate kadar bedavaydi alisveris yapanlara).
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Bodrum`da bir otopark var, girerken kamera plakayi taniyor, cikarken de. Ne fis var ne bir sey. En guzel cozum bu bence.

Sizin duruma gelirsek siz fisi aldiginizda bu sartlari kabul etmis oluyorsunuz, nerdeyse butun otoparklar bu sekilde isler. Bir kere Capitolde chip`i kaybetmistim( bir ara chip vardi) Benden chipin parasini almislardi. Bir hafta sonra araba da buldum geri goturdum, parami geri verdiler

Dendigi gibi dunyanin her yerinde boyledir ama bazi yerlerde tolerans vardir. Amerika da iki kere biletimi kaybettim ve alisveris fisimi gosterip bedavaya otoparktan ciktim (2saate kadar bedavaydi alisveris yapanlara).

Amerikada, mcdonalds daki kızla biraz flirt ettim, sonra yaw bu bigmac ler niye bu kadar pahalı dedim, kız bana employee indiriminden yarı fiyatına verdi big maci,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 6 Aralık 2010; 22:39:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Bodrum`da bir otopark var, girerken kamera plakayi taniyor, cikarken de. Ne fis var ne bir sey. En guzel cozum bu bence.

Bu cok basit bir sistem ama bodrumdaki otopark kac araclikti acaba ? Simdi istanbulda onde plakasi olmayan arabada, ayrica Kanyonun otoparkinda 2.000 araca yakin arac var, arac sayisi arttikca yanlis sonuclar artiyor

Image processing deniyor bu isleme basit ama olcek buyudukce ve kusursuz calissin isteniyorsa sistem pahalaniyor

Kanyon gibi bir yerde sadece plakayi degil aracin genisligini boyu gibi bir kac parametreyi daha alip oyle saklamasi lazim ki sonuclar daha dogru donsun ama ginede hatalar cikacaktir 10K da birde olsa ama yapilmaz degil

Ama Kanyonda yapilmamasinin sebebi otoparkin 2-3 cikisinin olmasi ve her cikisa gise konursa buralarda kuyrular olusacagi yuzunden bence, insanlar otoparktan cikmaz

Hele o kuyruk 10-12 araba olupta arkalardaki arterleri kaparsa otoparkin cikisinin oldugu katlar felc olur otopark ici trafik cikar

• Terbiyesizlik biraz da kartı kaybedende. Ben de bir keresinde kartı arabada unuttum, gittim paşa gibi kartı alıp ödeme noktasına arabayla çıktım, ödemeyi yapıp öyle gittim. Adam orada bir düzen kurmuş, niye bozasın ki.
  • olucağı varmış geçmiş olsun önemsiz bir olay ama can sıkıcı olabilir kişiye göre

biletin üstünde de yazıyor zaten kayıp edilirse tam gün ücreti alınır diye

ayni şekilde arac içersinde değerli eşylarda gecerli

arkadaşların dediği gibi otoparka girdiğinizde bu koşulları kabul etmiş sayılıyorsunuz

size yapılan bir terbiyesizlik değil bence cünkü prosedür bu yani

ayrıca orda calışan veya görevli kişilere çatmasınız küfür etmeniz mevcut içinde bulunduğunuz durumu değiştirmez
  • konya otogarda da fiş vs. yok.girişte plaka yazılıyor,ilk yarım saat bedava,sonrası ücretli.
    fiş kaybolunca tam gün alınması, birazda insanımıza güvensizlik.yani ülkemizde beyan kabul görmüyor(malesef haklılar).oradaki görevlinin insiyatifine kalmışsınız .en iyisi bu olayı unutmak.
  • Ha bu arada yukarda dediğime bakmayın, ben alışveriş yöneticisi olsam sizin beyanınızı doğru kabul edip 3 saatlik ücret alırım, sonuçda alışveriş merkezinin hedefi müşterinin her zaman geri gelmesini sağlamaktır. Orda adamlar jest yapsa, müşterinin gözünde çok daha büyürlerdi, belki sırf 20tl için ilerde 500-1000tl ciro yaptırcak bi müşteriyi kaybettiler.

Müşteri her zaman haklıdır kuralının temelide budur işte
  • quote:

quote:

Alışık olduğumuz drahte1905 üslubu.. ama evet özünde sonuna kadar doğru söylüyor, olayı kişisel almayıp ticari bazlı düşünmek lazım

• otoyollarındada aynı bilet kayboldugunda en uzun mesafe ücreti alıyorlar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.