Şimdi Ara

Kanser (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
4
Favori
13.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
170 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bu yaşta bu hastalık stres kaynaklı çıkmaz. Stres bir etken ama ana sebep başka bir şey.

    Beslenme tarzın nasıl? Dengeli ve düzeli besleniyor musun?
    En çok tükettiğin şeyler neler?
    Abur cubur kola sigara vs şeyler kullanıyor musun?
    Sağlıklı veya sağlıksız beslendiğini düşünüyor musun / neden?
    Çalıştığın işte maruz kaldığın kimyasal birşeyler var mı?
    Yaz aylarında bir şekilde tenin 1-2 saat güneş görüyor mu?
    Ek bir hastalığın var mı?
    Vücudunun her hangibir yerinde başka bir sıkıntı var mı? ( Ellerde uyuşma kalpte çarpıntı odaklanma sıkıntı vs vs birbirinden alakasız herhangibir rahatsızlık )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi büyük geçmiş olsun..derdi veren Allah dermanida verecektir inşallah..


    Bu arada eczacıyım sormak istediğin bişey olursa her zaman sorabilirsin.. dualarımiz seninle


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah.Kolonda görülen bu hastalıkta ilk tedavi yöntemi cerrahi müdahale ile sorunlu kısmın alınmasıdır.Bu ameliyat açık veya kapalı yöntemle yapılır.Sonrasında sorunlu kısım çıkarılıp sağlam uçlar birleştirilerek boşaltım yolu yeniden oluşturulur.Açık yöntem için konuşuyorum ameliyatın ertesi günü direk yürümeye teşvik edilirsiniz,bunun iyileşme sürecini iyileştirdiği söyleniyor.
    Ameliyatın 4. veya 5.günlerinde bünyenize bağlı olarak artık normal şekilde destek almadan yürür,oturur duruma gelirsiniz.Ameliyat sonrasında alınan parça incelenir ve bunun üzerinden evre tespiti yapılır.
    1.evre için kemoterapi uygulanmaz,2.evre için eğer hasta genç yaşta ise tedbir amaçlı uygulanır.3. Ve 4.evrede kemoterapi uygulanır.Kemoterapinin ameliyattan 2 veya 3 hafta sonra başlaması tavsiye edilir genelde.Kemoterapide 2 yol ile uygulanır.İlki hastanede 2 3 saat uzanarak aldığınız yöntem,diğeri ise göğsün üst kısmına ufak bir cerrahi işlem ile yerleştirilen port aracılığıyla evdede ilacı uygulamaya imkan verilen yöntemdir.
    Kemoterapi sürecinde evde kullanacağınız haplarda olur,kemoterapinin uygulandığı gün ve sonrasındaki 1 2 gün kişiden kişiye değişiklik gösteren yan etkiler görülebilir.Planlanan kemoterapi süreci sonunda kişiye genel tarama yöntemleri uygulanır örneğin kan testleri,bilgisayarlı tomografi,pet çekimi gibi ve buradan gelen sonuca göre Allahın izniyle artık rutin kontrol sürecine geçilir.Belirli periyotlarla takibiniz yapılır ve bu periyotlar başlarda sıkken zaman geçtikçe bu periyotlar arasındaki süre uzar.
    Benim bilgilerim bu kadar hocam,eğer soracağın sorular olursa burdan cevaplarım.Allah şifa versin inşallah,yaşınız genç erken evredesinizdir diye tahmin ediyorum umarım en kısa zamanda atlatır hiç yaşamamış gibi sağlıklı uzun yıllarınız olur önünüzde.
    Son olarakta Allah tüm hastalarımıza şifa versin inşallah,hayat gerçekten o kadar kısaki hiçbir şeyi kafaya takmamak lazım ve sağlığımızın kıymetini bilmek lazım.Bu hayattaki en önemli şey sağlık çünkü.Sizinde tekrardan sağlığınıza kavuştuğunuz günleri göreceğimize gönülden inanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 gün strese girdim deli gibi düşümdüm


    hop tip1 diyabet


    siz siz olun dünya yıkılsa kara kara düşünmeyin strese girmeyin sonu felaket...

  • Geçmiş olsun kardeşim moralini yüksek tut korkma bir çok insan bunu atlatıyor sadece gardını ve modunu düşürme tedavini ilaçlarını aksatma erken teşhis hayat kurtarır aynı yaştayiz atlatırsın önemli olan kendine inanman ve pozitif düşünce ile güne başlaman
  • ingilizceturkcekelime kullanıcısına yanıt

    Ben de kendimi bildim bileli böyleyim. Sosyal bir insan olmama rağmen, dışarıdan çok eğlenceli gözükmeme rağmen biriyle biraz yakınlaşınca duygusal olarak çok açılıyorum. Her şeyi daha çok duygusal düşünüyorum. Annemi bırakıp kimseyle evlenmem ya da yalnız yaşayamam gibi geliyor. 31 yaşındayım ve saçlarımın beyaz olmasına alışmıştım, son zamanlarda sakallarım da beyazladı. 2 sene önceki fotoğraflarımda bile bu kadar beyaz saçım yokmuş, ki küçüklüğümden beri beyazlarım var. Her şeyi çok fazla kafaya takıyorum. Dışarıdan bakınca çok normal bir hayatım var oysa.


    Konu sahibi arkadaşa geçmiş olsun, umarım ciddi düzeyde değildir ve atlatılacak bir şeydir. Bu arada merak ettiğimden soruyorum, cevaplarsa çok sevinirim. Nasıl bir tuvalet problemi yaşadınız ? Sürekli tuvalete çıkmak mı, yoksa çıkamamak mı ?

  • Geçmiş olsun, allah şifa versin. Umarım en kısa sürede yenersiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yar ve yardımcın kardeşim.

  • Basit bir şeydir hocam. Yaşınız çok ileri değilse sizin için ufak bir hastalık bu. Doktorunuzun dediklerini yapın, vücudumuz kendini çok rahat düzeltebiliyor. Tekrar geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun.
  • 1 ve 2 evrede isen iş kolay ama hayat tarzını değiştirmezsen bu 3 ve 4 evreye çok hızlı geçecektir. Beslenme uyuma şeklini de düzene sokman gerek uykusuzluk çekiyorsan daha doğrusu huzurlu uyku yok ise o en büyük tehlike.

  • Kolon meme ve prostat kanserleri gripten biraz daha zor geçen hastalıklardır. İlk 2 evrede işler çok daha kolay. Kafanıza çok takılıyorsa komple kolonu aldırın. Günde 2 yerine 4 5 defa tuvalete çıkarsınız ama ilerleme, nüks olmaz Allah’ın izniyle. 60 70 yaşına geldiğinizde mide karaciğer vs tekrar karşınız çıkmak isteyebilir tabi siz mutluluğu kovalamazsanız:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanı detayını biliyor isen paylaşır mısın? Kolon kanseri zor bir hastalık. Her zamankinden daha güçlü olman gereken dönemdesin.
  • Çok büyük geçmiş olsun. Allah şifa versin.
  • Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz umarım.

  • Jax T. kullanıcısına yanıt
    Amin Allah razı olsun
  • WinteR W kullanıcısına yanıt
    Inşaallah, teşekkür ederim
  • sowanted S kullanıcısına yanıt
    Çok saolun, umarım bende atlatırım
  • 2KS kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun
  • UNDYING U kullanıcısına yanıt
    Amin ,cümlemize
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.