Şimdi Ara

kanal tedavisi :( yaptıran varmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
36.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ugur851

quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Non StoP

quote:

1 hafta acıdan geberiyon ne acısı dersen sinirlerini doktor vidayla çekiyo yani doluyo vidaya ve sinir acısı çekiyosun o an ve acıdan doktorun senin ağzındaki elini ısırmaya başıyosun.

ben en iyisi disi çektiriyim

Hacı doktor benim dişi uyuşturmadan operasyone geçti uyuşturulmasımı gerekiyomuduki acaba

Hocam diş nekrozsa(ölüyse) anesteziye gerek yoktur ama garantiye almak adına yapılabilir.

Basbaya canlıydı diş çünkü arıyordu. Bide niye ölü demiyon sadece bide nekrüt diyon hava basıyon bize bizimi ezceksin haaa.

Dişin ağrıması canlı olduğunu göstermez. He hava basıyom baktım alacak yerin var basayım dedim. Hey allahım ya

Acıdan niye geberdim. Hayatımdan 3 yıl gitti valla.

• Ben 2 hafta önce başladım kanal tedavisine. İlk hafta anestezi yapmasına rağmen baya acımıştı. yaklaşık 2 saat sürdü. İkinci hafta anestezi bile yapmadı ama nerdeyse hiç acımadı. Bu seferki operasyon 4 saate yakın sürdü ki sıkıntıdan patladım. yarın son kez gidicem. bu da 4 saate yakın sürücek. Acı falan bişey değilde çok uzun sürüyo her tarafım ağrıyo koltukta sinir oluyom o yüzden. Kanal yapılmasının sebebi 3 yıl önce yapılan dolgunun mikrop kapması, yani dişlerimi fırçalamadığım için değil onun dışında gayet sağlıklı dişlerim var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Non StoP

quote:

1 hafta acıdan geberiyon ne acısı dersen sinirlerini doktor vidayla çekiyo yani doluyo vidaya ve sinir acısı çekiyosun o an ve acıdan doktorun senin ağzındaki elini ısırmaya başıyosun.

ben en iyisi disi çektiriyim

Hacı doktor benim dişi uyuşturmadan operasyone geçti uyuşturulmasımı gerekiyomuduki acaba

Hocam diş nekrozsa(ölüyse) anesteziye gerek yoktur ama garantiye almak adına yapılabilir.

Basbaya canlıydı diş çünkü arıyordu. Bide niye ölü demiyon sadece bide nekrüt diyon hava basıyon bize bizimi ezceksin haaa.

Dişin ağrıması canlı olduğunu göstermez. He hava basıyom baktım alacak yerin var basayım dedim. Hey allahım ya

Acıdan niye geberdim. Hayatımdan 3 yıl gitti valla.

Bana söyleyene kadar hekimine söyleyebilirdin

• su işi bi atlatiyım su bile içsem gıdıp dislerimi fırcalıcam :(
  • Resmen damağından içeri çivi sokup sinirleri alıyorlar. Hiç acı hissetmedim, ama damağımı kütük gibi oydu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TeknoBoy26

Bazı arkadaşlar daha sonra acıyor demişler.
    Bende böyle bi olay olmadı.
    Sinirleri vidayla çekmiyolarlar sanırım yakıyolar.

Hocam o yakma olayı kanalları doldurduktan sonra dolgu malzemesini kesmek için yapılıyor. O vidaya benzer aletlerle hem sinirler kaldırılıyor hem de kanal genişletilmiş oluyor.
     kanal tedavisi :( yaptıran varmı  kanal tedavisi :( yaptıran varmı

Resmi görünce hatırladım bunları
    Teşekkür ederim hocam uyarı için.
    Dediğim gibi benimki acısız olmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Tesla-

dostum kişiden kişiye değişir ama bence korkulacak hiç bişey yok.şu ana kadar sayısını bilmediğim kadar dolgu,2 kanal tedavisi, öndeki 4 dişe kaplama yaptırdım(kaplama için o dişleri kesiyorlar) içlerinden en çok acı çektiğim azı dişimin çekilmesiydi.Bilmiyorum belki ben dişçinin müdavimi olduğum için acılar artık vız geliyoda olabilir.Siz siz olun dişlere iyi bakın

Saydıkların ve fazlasını 1 hafta içinde yaptırdım 1 haftada anestezi manğayı oldum artık işlemezse hiç şaşırmayacağım. Kanal tedavisi ücreti de yanlış bilmiyorsam 120 lira falan.
  • quote:

dostum kişiden kişiye değişir ama bence korkulacak hiç bişey yok.şu ana kadar sayısını bilmediğim kadar dolgu,2 kanal tedavisi, öndeki 4 dişe kaplama yaptırdım(kaplama için o dişleri kesiyorlar) içlerinden en çok acı çektiğim azı dişimin çekilmesiydi.Bilmiyorum belki ben dişçinin müdavimi olduğum için acılar artık vız geliyoda olabilir.Siz siz olun dişlere iyi bakın

kaplama derken..lamine mi yaptırdın hocam?
  • Ne yaptırırken ne yaptırdıktan sonra acıdı.

Hiç bi halt hissetmedim. Zaten adam ilk iğneyi vurduktan sonra biraz bile bi şey hissetsen adama söylüyorsun 1 tane daha vuruyor.

O uyuşma ile çekiçle girse ağzına bi şey hissetmezsin.
  • Çarşamba günü ben de kanal tedavisi olacağım. Şuan hiçbir şey yiyemiyorum. Acıdan kıvranıyorum. Hele kafamı yastığa koyduğum zaman beyine fazla kan pompalanıyor ve daha fazla ağrı yapıyor. Başımın sol tarafı, sol kulağım çok ağrıyor. 3 gün nasıl dayanacağım hiç bilmiyorum. 5 gündür bekliyorum zaten. 1 hafta aralıkla randevu veriyor hergeleler (öyle dediğime bakmayın, onlar olmasa acıya katlanmak mümkün değil). Bir de iltihap varsa, 1 hafta antibiyotik al öyle gel derse dişimi iple bağlayıp kapıyla çarpacağım. O derece sinirlerim tepemde artık.

Bu diş ıstırabı kimseye nasip olmasın. Benimle aynı kaderi paylaşan arkadaşlara da geçmiş olsun. :)
  • bende çok küçük yaşlarda olmuştum kanal 2 ay boyunca gitmiştim 4 dişe filan operasyon yaptılar çünkü
    sonra bi 5 sene önce filan tekrar dişim ağrıdı ben yine o dönemki kadar uzun sürecek her gün gitcez ağrı sızı rahat bırakmayacak diye ben de çektirmeye karar verdim çektirirken acı filan olmuyo ama dişi çekmek kolay değil adam iki saat uğraşıyo ediyo sana o diş asla çekilmeyecek arada kalacak gibi geliyo çok uğraşıyo çünkü ama sonraki yıllarda oradan diş çıkmaya başladı sanırım üst üste bindi böyle bir durum var.
    sonra zaten bi kere daha mecbur olduk kanal kadının yaptığı çok ağrımıştı ilk gün ama 2 gün gitmeyle bitti

quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

Çarşamba günü ben de kanal tedavisi olacağım. Şuan hiçbir şey yiyemiyorum. Acıdan kıvranıyorum. Hele kafamı yastığa koyduğum zaman beyine fazla kan pompalanıyor ve daha fazla ağrı yapıyor. Başımın sol tarafı, sol kulağım çok ağrıyor. 3 gün nasıl dayanacağım hiç bilmiyorum. 5 gündür bekliyorum zaten. 1 hafta aralıkla randevu veriyor hergeleler (öyle dediğime bakmayın, onlar olmasa acıya katlanmak mümkün değil). Bir de iltihap varsa, 1 hafta antibiyotik al öyle gel derse dişimi iple bağlayıp kapıyla çarpacağım. O derece sinirlerim tepemde artık.

Bu diş ıstırabı kimseye nasip olmasın. Benimle aynı kaderi paylaşan arkadaşlara da geçmiş olsun. :)

haa bi de o olay var çekilmesi için beklediğim dönemde apse iltihap varmış inmesi için antibiyotik al dediler abartmıyorum hiç 1-1,5 ay her hafta gittim her hafta bişey olmadan geri döndüm apse inmesi için diye en son dişçi de şaşırdı baktı niye inmiyo bu bunca sürede diye meğer dolgu varmış orda oraya küçük bi delik açtı ertesi hafta zaten kalmadı apse filan gittik çekti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***LCN*** -- 19 Aralık 2010; 23:25:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ***LCN***

bende çok küçük yaşlarda olmuştum kanal 2 ay boyunca gitmiştim 4 dişe filan operasyon yaptılar çünkü
    sonra bi 5 sene önce filan tekrar dişim ağrıdı ben yine o dönemki kadar uzun sürecek her gün gitcez ağrı sızı rahat bırakmayacak diye ben de çektirmeye karar verdim çektirirken acı filan olmuyo ama dişi çekmek kolay değil adam iki saat uğraşıyo ediyo sana o diş asla çekilmeyecek arada kalacak gibi geliyo çok uğraşıyo çünkü ama sonraki yıllarda oradan diş çıkmaya başladı sanırım üst üste bindi böyle bir durum var.
    sonra zaten bi kere daha mecbur olduk kanal kadının yaptığı çok ağrımıştı ilk gün ama 2 gün gitmeyle bitti

quote:

Çarşamba günü ben de kanal tedavisi olacağım. Şuan hiçbir şey yiyemiyorum. Acıdan kıvranıyorum. Hele kafamı yastığa koyduğum zaman beyine fazla kan pompalanıyor ve daha fazla ağrı yapıyor. Başımın sol tarafı, sol kulağım çok ağrıyor. 3 gün nasıl dayanacağım hiç bilmiyorum. 5 gündür bekliyorum zaten. 1 hafta aralıkla randevu veriyor hergeleler (öyle dediğime bakmayın, onlar olmasa acıya katlanmak mümkün değil). Bir de iltihap varsa, 1 hafta antibiyotik al öyle gel derse dişimi iple bağlayıp kapıyla çarpacağım. O derece sinirlerim tepemde artık.

haa bi de o olay var çekilmesi için beklediğim dönemde apse iltihap varmış inmesi için antibiyotik al dediler abartmıyorum hiç 1-1,5 ay her hafta gittim her hafta bişey olmadan geri döndüm apse inmesi için diye en son dişçi de şaşırdı baktı niye inmiyo bu bunca sürede diye meğer dolgu varmış orda oraya küçük bi delik açtı ertesi hafta zaten kalmadı apse filan gittik çekti

Peki antibiyotik acıyı alıyor mu ? Şuan 36 numaralı (sol taraftan, en sondan 2.) dişimi hiçbir şekilde kullanamıyorum. Onun yüzünden yemek bile yiyemiyorum diğer tarafımla. Dişler birbirine değdiğinde inanılmaz bir acı var. Dişimi fırçaladığım zaman bazen kanıyor o taraf.

• bende yeni başladım
    bi ilaç koydu üstüne geçici dolgu yaptı.
    ilaç baya ağrıttı
    ağrı kesici felan al dedi.ilaç sinirleri öldürüyormuş.daha sinirleri çekme mevzuuna başlamadık
    salı gidecem acayip tırsıyorum ama yapcak bişey yok
  • Ben bayramda 1 gün önce gittim asıl amaç dolguydu. Adam uyuşturup oydu dişi baktı kanal tedavisi gerekiyor bayramdan sonra hemen gel dedi. Gittim sonra adam benim dişi oyunca içeri ilaç koymuş bayramda eğlenirken ağrısız sızısız ölmüş o sinirler adam uyuşturmadan aldı sinirleri (0 acı tabi) sonrada dolgu yaptı. Böyle özel günler öncesi gidersen belki sanada aynısını yaparlar
  • Ben de oldum.
    Agridan duramaz sabaha kadar uyuyamaz oldum o yüzden hekime gittim.
    Hangi diş diye sordu sonra 3-5 darbe yapti. dedi içten çürümüş. zaten dolgu vardi.
    Dolguyu temizledi. sonra dedi kökten mi alayım yoksa kanal mi dedi.
    kanal tedavisi ile ilgili bi şeyler anlatti. ben kanal dedim. ciddi ciddi dinledim laf olsun diye değil tabi.

Dolguyu temizlerken igne vurmadi zaten de gerk yok acı olmadı.

2tane igne yapti. geç bi etkisi olussun filan. vuruyo hala acıyo bi tane daha vurdu. sinirleri alırken bi tane daha vurdu. anca öyle acı hissetmedim. Sonra 3-4 sinir söktü bi aletle gösteriyo bana sonra dişin kötü olmuş iltihap filan. geçici dolgu yaptım antibiyotik verdim olasi bi durum için de agrikesici yazdim dedi. agri olursa alirsin dedi.
    1hafta sadece antibiyotik aldim bitirdim. iyi olmus baya disin dedi. sonra geçici dolguyu aldi. ardindan tekrar sinirleri kontrol etti. sonra film çekti.
    dişimin bir kökü yamukmuş içine tam dolgu yapamam ama diger 2 kök güzel dedi. sürekli up uzun şeyler sokuyo dişe nereye gidiyo anlamadım
    sonra dolguyu tamamladı. ardından da beyaz dolgu yaptım daha saglam olsun diye dedi. kullanırken dikkat et artık o diş ölü diş dedi. biraz daha kullanabilirsin köprü yapsak orijinal diş gibi yerini tutmaz dedi. akşam eve geldim çok ağrıdı hemen geçen yazdıgı agrı kesiciden aldım snra sabah sorun yoktu almadim.
    şu anda bi sorun yok memnunum dişten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 19 Aralık 2010; 23:43:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dj gamer

Ben de oldum.
    Agridan duramaz sabaha kadar uyuyamaz oldum o yüzden hekime gittim.
    Hangi diş diye sordu sonra 3-5 darbe yapti. dedi içten çürümüş. zaten dolgu vardi.
    Dolguyu temizledi. sonra dedi kökten mi alayım yoksa kanal mi dedi.
    kanal tedavisi ile ilgili bi şeyler anlatti. ben kanal dedim. ciddi ciddi dinledim laf olsun diye değil tabi.

Dolguyu temizlerken igne vurmadi zaten de gerk yok acı olmadı.

2tane igne yapti. geç bi etkisi olussun filan. vuruyo hala acıyo bi tane daha vurdu. sinirleri alırken bi tane daha vurdu. anca öyle acı hissetmedim. Sonra 3-4 sinir söktü bi aletle gösteriyo bana sonra dişin kötü olmuş iltihap filan. geçici dolgu yaptım antibiyotik verdim olasi bi durum için de agrikesici yazdim dedi. agri olursa alirsin dedi.
    1hafta sadece antibiyotik aldim bitirdim. iyi olmus baya disin dedi. sonra geçici dolguyu aldi. ardindan tekrar sinirleri kontrol etti. sonra film çekti.
    dişimin bir kökü yamukmuş içine tam dolgu yapamam ama diger 2 kök güzel dedi. sürekli up uzun şeyler sokuyo dişe nereye gidiyo anlamadım
    sonra dolguyu tamamladı. ardından da beyaz dolgu yaptım daha saglam olsun diye dedi. kullanırken dikkat et artık o diş ölü diş dedi. biraz daha kullanabilirsin köprü yapsak orijinal diş gibi yerini tutmaz dedi. akşam eve geldim çok ağrıdı hemen geçen yazdıgı agrı kesiciden aldım snra sabah sorun yoktu almadim.
    şu anda bi sorun yok memnunum dişten.

İltihap olup olmadığını dişi oyduktan ve bir kaç sinir aldıktan sonra mı söyleyip, gönderiyor? O zamana ağrısı azalıyor mu ?

• ben yaptırdım hiç acı duymuyorsun. sadece uyuşturucu iğnesi battıgında felaket bir acı veriyor o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzil

quote:

kaplama derken..lamine mi yaptırdın hocam?

zirkoryum du yanlış hatırlamıyorsam iki tipi varmış zirkoryum biraz daha pahalı diğerine göre işlev olarak bi farkı yok görünüşte biraz fark ediyomuş ön diş olduğu için zirkoryum yaptırdım.Senin dediğin lamine diş çekildikten sonra dübelle damağa oturtulan değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Tesla- -- 20 Aralık 2010; 0:22:43 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ***LCN***

bende çok küçük yaşlarda olmuştum kanal 2 ay boyunca gitmiştim 4 dişe filan operasyon yaptılar çünkü

quote:

Peki antibiyotik acıyı alıyor mu ? Şuan 36 numaralı (sol taraftan, en sondan 2.) dişimi hiçbir şekilde kullanamıyorum. Onun yüzünden yemek bile yiyemiyorum diğer tarafımla. Dişler birbirine değdiğinde inanılmaz bir acı var. Dişimi fırçaladığım zaman bazen kanıyor o taraf.

valla antibiyotikden mi yoksa 1 ay zamanla geçmesindenmidir bilmiyorum ama ilk bi kaç gün acıyı hafifletmişti bir de doktor zaten bi hava mıdır dezenfekte şeyi midir nedir onu sıkmıştı iki ama eğer doktorun dediyse apsenin inmesini bekleyelim filan kullanabilirsin

• Yok eski dolguyu temizleyince iltihap oldugunu söyledi dişim de sallanıyordu. sonra içini temizleyip sinirleri aldı. ilk gün bunlar. agrı azalmıştı sonra kesildi zaten. 1hafta sonra dolgu oldum.
    quote:

İltihap olup olmadığını dişi oyduktan ve bir kaç sinir aldıktan sonra mı söyleyip, gönderiyor? O zamana ağrısı azalıyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.