Şimdi Ara

Kanal tedavisi olan varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • saat 3 de dişçide randevum var arkadaşlar
    çok korkuyorum

çok acıyomu?

• Korkmana gerek yok arkadaşım.
    Bende bir kaç defa kanal tedavisi gördüm.Açıkcası başta bende korkuyordum çünkü ismi korkutucu''kanal tedavisi''.
    İnsan düşünüyor acaba kanal felanmı açacaklar ne olacak diye
    Sana şu kadar söyleyeyim normal bir dolgudan içbir fark yok hemen hemen.
    Dişini matkap ile oyduktan sonra,oyduğu bölgeye bir kaç küçük iğne batırıp çıkaracak.
    Fakat sen morfinin etkisinde olduğun için zaten hiç hiç birşey hissetmeyeceksin.
    Ama yok ben korkarım diyorsan son zamanlarda dişçilerin kullandığı sakinleştirici bir şurup var.
    Ondan isteyebilirsin.
    Ama bence kesinlikle gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruise06 -- 16 Nisan 2010; 11:52:47 >

• sinirleri alırken beynine kadar vuruyor ağrısı... benimki çok fena ağrıdı aklıma geldikçe aynı ağrıyı yaşıyormuş gibi oluyorum. iğne uyuşturmassa allah yardımcın olsun...
  • Mühtemelen hiç acı çekmeyeceksin sadece anestezi yapılırken iğne acıtır biraz o kadar Eğer diş köklerinde apse varsa önce apsenin inmesi için antibiyotik kullanman gerekecek ve bugün kanal tedavisi yapılamayacaksın çünkü diş köklerinde apse varlığı anesteziyi engelleyecek ve sinirlerin iletimini durduramayacaktır. Hangi dişine tadavi uygulanacağı da önemli tabi, azı grubundan bir dişse kanalların bulunması temizlenmesi ve doldurulması kesici dişlere göre biraz daha vakit alacaktır. Korkacak bir şey yok, geçmiş olsun
  • Ben hayatımda bir ay öncesine kadar hiç dişçiye gitmemiştim ve çok korkuyordum açıkçası.Ağrısı çekilmez hale gelince bir dişim mecburen gitmek zorunda kaldım çekilsin diye.Kanal tedavisi yapıp dişi kurtaralım dedi.İğne yaptı ben çağırırım dedi çıktım.5 dk sonra içeri girdiğimde diş etim dahil uyuşmuştu ısırıyordum hissetmiyordum biraz içim rahatladı ve acayip heyecan yapmıştım.Yaklaşık bir saat uğraştı dişimle.Şu en arkadaki hayvan gibi dişe kanal yaptığı için.Doktorun bile yüzü ekşidi bir ara ama ben tek bir acı hissetmedim.Metal çivi soktuğunu anlıyorsun böyle ama inan tek bir acı yok ve artık dişçilerden hiç korkmuyorum inan buna hiç bir şey hissetmiyorsun.
  • çok teşekkürler :)
    tek seansda olcakmış yaklaşık 40 dakka sürer dedi..
    oda canımı çok sıktı :(
  • Ekleme:Sadece ağzına tükürükleri çeken bir makina koyuyor o biraz sıkıntı veriyor uzun sürdüğü için ve tükürüklerin boğazında toplanması problem yaratıyor acı problem değil yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKT tedavisi olan var mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçen hafta 3 tane dolgu yaptırdım. 2'si sağ, 1'i sol tarafta. Sol taraftakini uyuşturmadan oydu dişçi Çok kötü bişeydi sanki beynimi deliyodu
  • 10 yıl önce kanal tedavisi yaptırmıştım. Doktor uyuşturmak için iğne vurdu. Uyuşturucu iyice etki etsin diye dışarıda yarım saat beklettikten sonra tekrar içeri aldı. Elinde ki iğneği dişimin içine sokar sokmaz öyle bir acı hissettim ki koltuktan fırladım. Doktor bunun üzerine ikinci iğneyi de vurmak zorunda kaldı. Daha da uyuşması için yarım saat daha bekletti. Ancak o zaman acı hissetirmeden tedaviye başlayabildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

10 yıl önce kanal tedavisi yaptırmıştım. Doktor uyuşturmak için iğne vurdu. Uyuşturucu iyice etki etsin diye dışarıda yarım saat beklettikten sonra tekrar içeri aldı. Elinde ki iğneği dişimin içine sokar sokmaz öyle bir acı hissettim ki koltuktan fırladım. Doktor bunun üzerine ikinci iğneyi de vurmak zorunda kaldı. Daha da uyuşması için yarım saat daha bekletti. Ancak o zaman acı hissetirmeden tedaviye başlayabildi.

Artık devir değişti, devir diş devri
  • kanal tedavisinin ortalama fiyatı hakkında bilgisi olan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

kanal tedavisinin ortalama fiyatı hakkında bilgisi olan varmı ?

devlet hastahendesinde yaptır gayette güzel 4 tane dişim kanal tedavisi olacak 1 tane dişim oldu kaldı 3 diş . yarın hatta dolgu ya gidicem gayette rahat yani birsürü serve sermene gerek yok :)
  • ben ne yazıkkı gittim , yarım 2.seansa gitcem ama ucretı ne kadar sormadım henuz , aılemın bı tanıdıgı yonlerdı benı oraya git diye. ailem baska bır sehırde .

acaba ne kadar bayılcam
  • acı yok ama iğrenç birşey geçmiş olsun şimdiden
  • ben yaptırdım ama dişlerim uyuşmadı çürük yeri oyarken bayağa acımıştı tabi herkesin farklı bakarsın tek iğnede uyuşur senin dişlerin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THX -- 12 Mayıs 2010; 13:59:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MajestiC

sinirleri alırken beynine kadar vuruyor ağrısı... benimki çok fena ağrıdı aklıma geldikçe aynı ağrıyı yaşıyormuş gibi oluyorum. iğne uyuşturmassa allah yardımcın olsun...

Aynen sinirleri alırken çok kötü oluyor. Benim dişimin kökünde kips mi ne varmış enfeksiyon olduğu için uyuşturucu etkisini gösteremiyormuş, sinirleri alırken gerçekten çok kötü ağrıdı fakat sonradan hiçbir şey hissetmedim.
  • Bana bi iğne yapmıştı sol taraf komple felç Ne diş ne yanak ne damak hiçbirşey hissetmedim hatta yumruk attım hiç tepki yok bildigin felç yaptı nasıl bi iğneyse artık

Sonra halletti işini hiçbirşey hissetmedim.. İğne önemli eğer az uyuşturursa işin yaş.. Bana yaptıgı iğne gibi yaparsa tık yok

• bi fiyat sordum , başka herseyı anlattınız sagolun
  • bende oldum.... bellı bı noktadan sonra kopuyosun ztn olaydan :D:D:D ama cok canın sıkılıyo tek sorun o
  • Ben iki diş yaptırmıştım 350 lira falan tutmuştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THX -- 12 Mayıs 2010; 19:24:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.