Şimdi Ara

Kanada'da Heykelimiz ... ASALA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ermenilerin yurt dışında Türkiye aleyhine diktiği onlarca heykele karşı, Türkiye’nin tezlerini savunan yurtdışındaki ilk heykel Kanada'da dikilecek.

Kanada’nın Ottawa kentinde Türk ataşe Atilla Altıkat’ın ASALA tarafından öldürüldüğü yere dikilecek heykelle ilgili yürütülen gizli operasyonun detayları ortaya çıktı.
     Kanada'da Heykelimiz ... ASALA

Atilla Altıkat 1982'de ASALA tarafından öldürülmüştü

Hürriyet gazetesinden Tolga Tanış'ın, eserin yaratıcılarından heykeltıraş Necmettin Yağcı’ya dayandırdığı bilgilere göre, başkent Ottawa’ya inşa edilen meçhul anıt Türk diplomasisinin bir başarısı.
    Çünkü heykel, Ermenilerin yurt dışında Türkiye aleyhine diktiği onlarca heykele karşı, Türkiye’nin tezlerini savunan yurtdışındaki ilk heykel olma özelliği taşıyor.

Açılışı, Atilla Altıkat’ın 30 yıl önce öldürüldüğü 27 Ağustos'ta yapılacak heykelle ilgili bazı ayrıntılar şöyle:

— Ottawa Büyükelçiliği yetkililerinin girişimleri sonucu proje geçen sene kesinleşti.

— Ermeni lobisinin göstereceği tepki nedeniyle proje montaj aşamasına kadar büyük bir gizlilik içinde yürütüldü. Ne diplomatlar ne de eserin yaratıcıları dışarıya bilgi sızdırdı.

— Türkiye’de imal edildi ve 6 m çapında, 3 m derinliğinde ahşap ve paslanmaz çelikten yapıldı.

Heykelin içinden çıkacak ahşap dikey bir nesne, konulduğu kavşakta ataşemizin şehit edildiği yeri gösterecek.

— Heykel Kanada'ya, projeye sponsor olan Türk Hava Yolları tarafından götürüldü.

— Heykel Kurmay Albay Atilla Altıkat’ın anısına yapıldı, ancak dünyada görevi başında öldürülen tüm diplomatlara adandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 16 Ağustos 2012; 8:16:10 >

•  Kanada'da Heykelimiz ... ASALA
  • ASALA hakkında:

ASALA Anadolu topraklarında büyük bir Ermenistan kurmak, Ermeni Soykırım iddialarını Türkiye Cumhuriyeti hükûmetine kabul ettirmek, tazminat ödettirmek ve iddia edilen Ermeni vatanına topraklarını devrettirmek için çalışmıştır

Ermeni terör örgütü, 21 ülkenin 38 kentinde, 39'u silahlı, 70'i bombalı, biri de işgal şeklinde olmak üzere toplam 110 terör olayı gerçekleştirmişlerdir. Bu saldırılarda Türkiye'nin 42 diplomatı ile 4 yabancı uyruklu kişi hayatını kaybederken, 15 Türk ve 66 yabancı uyruklu kişi de yaralanmıştır.

ASALA'nin Türkiye içinde ilk terör eylemi 1982'nin 7 Ağustos tarihinde Ankara Esenboğa Havalimanında gerçekleştirdiği bomba saldırısı olmuştur. Saldırı sonucunda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 72 kişi yaralanmıştır.
  • İşin en ilginç tarafı ise ASALA'nın kendini fesh etmesinden sadece 1 yıl sonra PKK'nın peydah olmasıdır.Ne tesadüf değil mi ?
  • hee
  • quote:

Orijinalden alıntı: ne bilim ben ya adamı

hee

israf
  •  Kanada'da Heykelimiz ... ASALA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubul

quote:

hee

israf

bordo klavyeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne bilim ben ya adamı -- 16 Ağustos 2012; 9:13:10 >
  • quote:

quote:

quote:

hee

israf

bordo klavyeli

bordo klavyeli olmak için hareket özlemiyle yazmak gerek (ıraka girelim, şurayı bombalayalım v.b.)
    ancak benim paylaştıklarım düşünsel düzeyde

yani o smile'in aslında seni gösteriyor ama idrak edecek yaşın var mı bilmem.

BÖYLE BİR KONUYU BALTALAMA İSTEĞİN DE MEMLEKET AÇISINDAN BİR HAŞERE OLDUĞUN DÜŞÜNCESİNE SEBEPTİR.DEVAMINDA ŞİKAYET EDİLECEKSİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 16 Ağustos 2012; 9:40:01 >

• quote:

quote:

quote:

hee

israf

bordo klavyeli

nick+mesaj uyumu..
  • asalayı Abdullah Çatlı bitirdi diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KöpeklereFısıldayanAdam

asalayı Abdullah Çatlı bitirdi diye biliyorum

İki yıl önce pkk'nın yöneticileri ile ASALA yöneticileri kuzey ırakta toplantılar yaptılar.

ASALA sadece eylem yapmıyor, daha doğrusu eylemleri pkk üstlenmiş durumda.
  • Dhde boş adamdan çok ne var takılma şunlara belkide ermenidir kanına dokundu nereden bileceksin. Geç kalınmış bir çalışma ama hiç olmamasından iyidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.