Şimdi Ara

....Kan şekeri dalgalanması....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • akşam vakitleri bende oluşan muazzam açlık hissinin suçlusu bu.peki nasıl yeneceğim.

    her gün saat 3 ile 6 arasında 1 saat spor yaparım tabi bu dalgalanma sonucunda öküz gibi tıkınarak sporu anlamsızlaştırıyorum.

    kan şekerini sabit tutabilmek için önerileriniz görüşleriniz tavsiyeleriniz nelerdir?



  • 3er saat arayla kompleks karbonhidrat tüketmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 5 Kasım 2009; 21:51:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3RS!N

    3er saat arayla kompleks karbonhidrat tüketmek.

    sss içinde de sordum ama net bi cvp alamamıştm . karb. olarak ekmek tüketmemiz ne kadar doğru , ne kadar sakıncalı . bilgilendirirseniz sevinirim..
  • Önceden cevaplamıştım bunu aslında. Ekmek (bildiğimiz) basit şekerdir ve karaciğerde glikojene dönüşmediği için kana çabuk karışır, yani ekmek gereksizdir. Ekmek yenecekse ayn makarna gibi durum buğdayından elde edilen alman ekmeği, patatesli alman ekmeği gibi yada gerçek esmer ekmek tüketmek faydalı olur. Uno tipi ekmekler eskiden pahalıydı ama artık hem ucuzladı hem de boyutu yarı yarıya olanlar da var. Normal ekmek yerine eynı miktar da meyve yemek bedeniniz için daha faydalı olur.
  • meyve şekerinin çözünmesi yavaş yani o zaman ama salondaki hoca antrenmandan sonra çözünmesi hızlı old. için meyve yememi söyledi . ben link falan içiyodm . kafam karişti bu konuyuda aydınlatırsanız sevinirm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4anil

    meyve şekerinin çözünmesi yavaş yani o zaman ama salondaki hoca antrenmandan sonra çözünmesi hızlı old. için meyve yememi söyledi . ben link falan içiyodm . kafam karişti bu konuyuda aydınlatırsanız sevinirm


    Meyve şekeri fruktozdur karaciğerde gilikojene dönüşmediği için kana hızlı karışır. Antrenman sonrası boşalan kas altı glikojen dopolarını acilen doldurmak ve acil karbonhidrat ihtiyacını karşılayıp katabolik sürecin önüne gçmek için basit şeker tüketilir. Bu anda kana hızlıca karışan karbonhidrat tüketmek insülin üretimini arttıracığından amino asit sentezini de arttıracağından hocanın önerisi doğru.
  • iyide hocam yemeklerin yanında meyve yemem neden doğru . normal yemeklerde emilimi yavaş olan karb. 'lar kullanılması gerekmiyomu??
  • Meyve faydalıdır. enerji ihtiyacının minimum 400 kalorisi meyvelerden karşılanmalı.
  • Bu kan şekerinin düşmesi olayı bende de var, birden bire bir açlık halsizlik terleme ellerde titreme gibi belirtiler oluşuyor aynı anda, ayakta zor duruyorum, neden bazı günler olup bazı günler olmadığını da anlamış değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.