Şimdi Ara

Yüksek kolesterol kalp ağrısı yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 gündür göğsümün üst bölgesi ağrıyor (sol göğüs omzun biraz yanı)yıllardır kolesterolüm yüksekti ama yürüyüş yapıyordum vs kriz olmuyordu karantinadan dolayı fazla yemeye ve hareketsiz yaşamaya başladım ve birkaç gün sonra kalp ağrılarım başladı.Hastaneye gitmiyorum eko,tahlil vs. yaptırmak gerekiyor o da riskli.Evde limona vurdum kendimi bu zor günde yardımcı olabilecek bir insan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2472D2B0E -- 24 Mart 2020; 23:16:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yaş ve ek hastalıklar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolestrol kalp ağrısı yapar mı bilmem ama damarlarını daraltır, tıkar. Oda kalbi zorlayabilir.

• Yapar

Fıstıklı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Avatarım Ağır Çekim

yaş ve ek hastalıklar?
    22.Ek hastalığım yok.Ergenlikten bu yana kolesterol var sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

Kolestrol kalp ağrısı yapar mı bilmem ama damarlarını daraltır, tıkar. Oda kalbi zorlayabilir.
    Normalde olsa testleri yaptırır kontrol ederdim de evden çıkmıyorum.Limonla falan deniyorum ama geçmedi

• Kolestrol hapın yok mu senin?
    Benimde yüksek hap kullanıyorum.
    Akşam 2 adet ceviz kır, 1 bardak suya koy. Sabah cevizleri ye suyu iç.
    Birde avakado ye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kalça Ağrısı Neden Olur?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar hiç böyle kriz yapmamıştı hocam hap kullanmadım o yüzden.Cevizi bir deneyeyim yarın yerim sağ olun

• Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz1907

Kolestrol hapın yok mu senin?
    Benimde yüksek hap kullanıyorum.
    Akşam 2 adet ceviz kır, 1 bardak suya koy. Sabah cevizleri ye suyu iç.
    Birde avakado ye.
    Diğer konuna yazdığımı buraya da kopyalıyorum:

Kolesterol genetik bir istisnai durum yoksa ÇOK KOLAY şekilde düşer ama onu düşürmek için uygulanacak diyet çok kolay değildir.

Kolesterol düşürmek için:

- Her türlü tatlı türü ve şekerli gazlı içeceği bırakın

- Başta katı(tereyağ, iç yağ, kuyruk yağ) olmak üzere ve zeytinyağı da dahil olmak üzere HER TÜRLÜ yağı kolesterol düşürme döneminde bırakın. Yağ vücudumuza girdiği an karaciğerimizde kolesterole dönüştürülür. Vücuda ne kadar az yağ alırsanız kolesterolü düşürmek o kadar kolay olur ama yağsız bir hayat kesinlikle olamaz. O yüzden 8-10 tane çiğ ve tuzlanmamış ceviz yiyerek vücudun ihtiyaç duyduğu yağları alın. Semizotu ve keten tohumu gibi gıdalar da faydalı omega 3 yağ asitlerinden zengindir. Keten tohumunu 1 tatlı kaşığından fazla tüketmeyin.

- Hayvansal gıdalar doğal olarak kolesterol içerir ve kolesterol düşürme döneminde durumun ciddiyetine göre ya sıfırlanmalı ya da ciddi azaltılmalıdır. Kolesterol düzelince hayvansal gıda sonra yavaş yavaş tekrar diyete eklenir ama yağ kısıtlaması her zaman yapılmalı. Yiyeceklerin içindeki kolesterol, kan kolesterolünü etkilemez diyenlere de kulak asmayın.

- Başta yumurta ve sakatat olmak üzere hayvansal gıdaları 2 hafta tüketmeyin. Bunlar en çok kolesterol içeren gıdalardır.

- Tam tahıllar tabiri caizse kandan kolesterolü süpürgeyle çeker gibi emme özelliklerine sahiptir. Yulaf ezmesi, kolesterolü düşürme konusunda orta doz kolesterol ilaçları kadar etkilidir. Kahvaltıda yulaf ezmesi tercih edin.

- Kuru fasulye, nohut, mercimek gibi bakliyat grubu gıdalar da bol lif içerikleri sayesinde kolesterolü düşürme konusunda etkileri defalarca kanıtlanmış gıdalardır.

Kısacası bir süre: Meyve, sebze, bakliyat, kuruyemiş ve yulaf ezmesi ile beslenin. Aynı süre zarfında Yağın hiçbir türünü ağzınıza sürmeyin. Biraz zor olduğunun farkındayım ama bu maddelere uyarsanız kolesterolün kısa süre içerisinde ciddi derecede düşmeye başladığını göreceksiniz. Ben bu şekilde 250’lerden, 128 küsüre düşürmüştüm. LDL kolesterol 180’lerden 69’a düşmüştü. Söylediğim diyeti yapıp da kolesterolünüzün düşmemesi çok ama çok düşük bir ihtimal. Kolesterol seviyeniz normale gelince daha esnek bir beslenmeye geçersiniz.

Kahvaltı için yulaf ezmeli bir tarif:
    Prof. Dr. Yavuz Yörükoğluyoutube
    DOKTOR MUTFAKTA - (YULAF EZMESİ TARİFİ!) / 5 Dakikada Sağlık
    https://www.youtube.com/watch?v=Jqn_6BAU5Xc&feature=youtu.be
    (Kolesterol sorununuz olduğu için Yağsız şekilde yapın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mebasta -- 15 Nisan 2020; 20:27:47 >

• Mebasta kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkür.
    Yaklaşık olarak 3 yıldır ilaç kullanıyorum, bunları çok araştırdım.

Şu an ki kolesterol seviyeniz nedir?

3 yıl ilaç kullanıyorum

Ldl 162 (300 den düştü)
    Kolestrol 241 (450 den düştü)
    Trigliserit 191 (390 dan düştü)

.
    Hdl 40 (önce 36 idi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 25 Mart 2020; 11:23:29 >
    Ldl 162

• Çok yüksek değilmiş ayrıca yaşın çok genç. Kolesteronu kalp krizine falan sebebiyet vermesi on yıllar alır. Biraz düzgün beslen düzenli egzersizine devam et yapabileceğin en iyi önlem bu olur. Genetik bir şeylerin olabilir kalbinde nefes darlığı yaşıyor musun kaç kaç merdiven çıkabiliyorsun ya da ne kadar koşabiliyorsun?
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Doktordan geldim az önce sanırım perikardit var.Doktor ultrasonla baktı ekg baktı kan tahlili yaptı anormallik yok dedi ama iltihabı önlemek için ilaç verdi.

• Kalp ağrın varsa başka sorunlar düşünmek daha mantıklı yakın bir zamanda bakteriyel boğaz yolu enfeksiyonu geçirdin mi
    300 çok tehlikeli ve çok yüksek o yüzden 162’ye düşmesi olumlu ama 162 de sağlıklı bir rakam sayılmaz.

Beslenmenize dikkat ederseniz 100’ün altını görebilirsiniz.

Yok ben damak tadımdan ödün vermem diyorsanız en azından çok basit bir önlem olarak pirinç yerine bulgur tercih etmek bile az da olsa fayda sağlayacaktır.

• Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Yok geçirmedim doktor da sordu zaten.Ama ağrım tam iltihap ağrısı gibi batma şeklinde

• Perikardit için ne tavsiye etti? NSAID vermiştir. Başka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 25 Mart 2020; 12:7:47 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.