Şimdi Ara

Kan sayımında anormal çıkan değerler (korkuyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar, halsizlik vb. şeyler yüzünden tam kan sayımı yaptırdım, çıkan sonuçlarda iki değer hariç her şey normal gözüküyor, bu iki değer ise biri WBC, 3.8-10 referans aralığından 7.19 olarak düşük çıkmış, diğeri ise RBC, 4.3-5.7 referans aralığından 5.88 olarak yüksek çıkmış, bu ikisini aratınca da açıkçası korkmaya başladım, hele RBC için kan pıhtılaşması, kanser vb. şeyler yazıyor.

Bir de bir süredir spor yaparken takviye olsun diye proteinli içecek içiyorum acaba bunun geçici bir etkisi olmuş olabilir mi? bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

• Proteinli içiceği o gün içinde aldıysan etkisini gösterir bildigim kadariyla 24 saat icinde cozunuyor besinler kanda zaten ama dolayli yoldan etkisi olabilir.
    Değerlerin normal gibi aşıri absürt bir şey yok çünkü her insan ayni degil ama yinede dikkatli ol nolur nolmaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kanlarında anormal birşey yok hocam. Tıpçı olarak yazıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZillaKami kullanıcısına yanıt
    Wbc white blood cell, ak yuvarlar.
    Rbc red blood cell, al yuvarlar.

Wbc yazdığınız sınırlar içerisinde.
    Rbc de erkeklerde 6.1 e kadar normal olabiliyormuş bkz reviewed makale.
    verywell health
    RBC Count: Tests That Measure Oxygen-Carrying Red Cells in Blood
    https://www.verywellhealth.com/red-blood-cell-rbc-count-1942659

Doktorunuzla takibe devam ediniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 5 yıl önce iş yeri hekimi gayta dahil bir dizi tahlil istemişti.

Tahlilleri yaptırdım ve bana "Kan değerlerin, trigliseridlerin bozuk, insülin direnci başlamak üzere, sen diyabet adayısın, derhal diyete gir" demişti.

Hemen ardından yaşam tarzım bir dizi gelişme sonucu değişti, kadının aşırı yağlı ve tuzlu yemekleri yerine anamın sağlıklı yemeklerine döndüm, kış ortası her gün 10 km yürüdüm ve sadece 2 ayda 20 kilo kaybettim...

• tahlillerde tekrarlanabilirlik bazen yanlış olabiliyor 1 teste göre olumsuz yorum yapmamak lazım, zaten değerler konuda normal denmiş

• Rbc pernisiyözanemi olabilir, b12 bitamin seviyesinede bakmalısın, ondan dolayı bu değer kötü çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kan değeri normal mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.