Şimdi Ara

kan bağışı yapana tansiyon aleti hediye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.758
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tansiyon aleti için kan verecek olanlar var mıdır, bilemiyorum; çok hoş değil ama işte böyle bir şey düşünmüşler, her neyse. Erkekler 2 ayda bir, kadınlar 3 ayda bir kan verebilir arkadaşlar. Kan vermeden önceki gün alkol almamış, ilaç kullanmamış olmanız gerekiyor. Bunlara dikkat edin kan vereceğiniz zaman. İnsanlık için kan verin, bir gün size gerekebilir diye değil, sevap alır cennete giderim diye değil, tansiyon aleti için de değil, insanlık, insan olmak bunu gerektirdiği için kan verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 28 Temmuz 2011; 2:33:21 >
  • kan vermeyi bende düşünüyorum ancak kanımın kime gittiğini bilmekte hakkım olmalı. Hapishanede şişlenen bir tecavüzcüye gitsin istemem kanım. Zaten yılda 3-4 kez kan tahlili yaptırıyoruz maşallah 4 tüp kan çekiyorlar sağlık içinse bu yeterli geliyor olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 28 Temmuz 2011; 2:36:40 >
  • bence teşvik kısmı hoş değil, bu tip işler için karşılık olmamalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mthan

Bu tansiyon aleti için kan verecek olanlar var mıdır, bilemiyorum; çok hoş değil ama işte böyle bir şey düşünmüşler, her neyse. Erkekler 2 ayda bir, kadınlar 3 ayda bir kan verebilir arkadaşlar. Kan vermeden önceki gün alkol almamış, ilaç kullanmamış olmanız gerekiyor. Bunlara dikkat edin kan vereceğiniz zaman. İnsanlık için kan verin, bir gün size gerekebilir diye değil, sevap alır cennete giderim diye değil, tansiyon aleti için de değil, insanlık, insan olmak bunu gerektirdiği için kan verin.

tansiyon aleti için verilmez ama sonuçta bi prim olması rağbeti artırır.. Normalde vermeyecek kişilerde kan verecektir.. Alışkanlıklar boyle kazanılır , mediamarkt ı tebrik ederim..
  • sadece alet için kan veren olursa yuh derim ama ben zaten 3 ayda bir veriyordum. daha 2 ay oldu yoksa gider verir kanı alırdım.
  • Kızılay'daki hemşirelerin söylediği 3 ayda bir, işyeri doktorumun söylediği 6 ayda bir kan verilebilir. Tabii ki herkesten kan almıyorlar, Önce 2-3 sayfa form doldurtuyorlar, ilaç kullanım durumu, geçirilen ameliyatlar, cinsel beraberlikler vs. bir sürü soru. Sonra kan sayımı yapılıyor 13 - 13.5 altında olanları geri çeviriyorlar.

Eğer protein ağırlı besleniyor, fazla et tüketiyor ve kan değeriniz benimki gibi 16,5 - 17 civarındaysa düzenli olarak kan verin. Kan fazlalığı olduğu zaman kalp zorlanıyormuş, bilginize...

Bu zamana kadar 4-5 kere kan verdim. 1-2 püf noktası: 450 gr'lık torbayı ne kadar yavaş doldurursanız o kadar iyi olur, kan akış hızını görevli ayarlayabiliyor, Bir keresinde çok hızlı verdim tansiyonum anında düştü.

Kan verdikten sonra şekerli maden suyu, çokoprens ne verirlerse mutlaka alın hatta ben yanımda ilave meyve suyu götürüyor onuda içiyorum, tansiyonun düşmemesi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirt

Kızılay topladığı kanları ihtiyacı olanlara ücretsiz mi veriyor?

Kızılay direk Cumhurbaşkanına bağlı kendi içinde işleyişi ve kuralları olan, özellikle gayrimenkul açısından oldukça zengin bir kurumdur. Aldığı kanları ihtiyacı olanlara parayla verir ki bir ünite kan şu an 300 tl civarı vardır diye tahmin ediyorum. Sosyal güvenceniz varsa Kızılay size fatura eder siz de bedeli kurumdan alırsınız. Eğer Kızılayın sürekli kan bağışçısıysanız kanı ücretsiz alabilirsiniz. (En az iki defa kan vermiş olmanız lazım) Sosyal güvenceniz yok ve durumunuz uygun değilse Kaymakamlıklardaki fon aracılığıyla kanı alabilirsiniz. Yani Kızılay kendi bağışçıları hariç kasasına para girmeden kan vermez. Ancak kanı nasıl verirse versin, halen yapılamayan tek ilaç olduğu için mümkün olduğunca kan bağışında bulunulmalıdır (özellikle Kızılaya) Diğer konu: verilen yaklaşık birbuçuk bardağı kanı vücut 3 haftada yerine kor. Ancak kanın şekilli elemanlarının yerine konması iki ayı bulur. Dolayısıyla her üç ayda bir sorunsuzca kan verilebilir. Kan vermenin kilo aldırdığı şeklindeki bilgi yanlıştır. Ve belki de sizin için en iyi tarafı kan ile bulaşan hastalıkların tahlili ile kan alırken kansızlık bakıldığı için bir nevi küçük bir check-up tan geçmiş olursunuz. Bir konu daha, kanla bulaşan hastalıkları hastalığın her anında tahlil ile tespit edemeyebilirsiniz.
    Verdiğim bilgiler (Kızılay ile ilgili) 6-7 yıl öncenin bilgileridir, önemli farklılıklar olduğunu sanmıyorum.

• kan verin arkadaşlar.
    kan verdikten sonra ben kendimi daha iyi hissediyorum.
    sanki vücudum o eksilen miktarı tekrar üretmek için daha bir farklı çalışyor.
    sanki kan yenilendikçe daha bir sağlıklı, güçlü de hissediyor insan.
    aklınızda bir yerlerde kan verirsem zayıf düşerim diye düünenler olabilir belki diye yazıyorum.
    hiç bir zararı yok kan vermenin, aksine faydası var.

kan verirken çok hızlı vermemeye çalışın, o zaman biraz baş dönmesi olabiliyor.
    ve kan verdikten sonra mutlaka o keki yiyin, vişne suyu için. kendinizi iyice test etmeden de araba kullanmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

kan vermeyi bende düşünüyorum ancak kanımın kime gittiğini bilmekte hakkım olmalı. Hapishanede şişlenen bir tecavüzcüye gitsin istemem kanım. Zaten yılda 3-4 kez kan tahlili yaptırıyoruz maşallah 4 tüp kan çekiyorlar sağlık içinse bu yeterli geliyor olmalı.

Tahlil için tüp başına (genelde) 5 er cc kan alınıyor. Kan bağışıyla da 350 cc. civarı.
    Kızılayda sizden aldıkları kanı kime vermek istediğinize dair bir uygulamanın mantıklı, gerekli ve işlevsel bir tarafını göremiyorum. Sonuçta sizin kan vermeye niyetinizin olmadığı belli.

Düzeltme nedeni: çift alıntının biri silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmb -- 28 Temmuz 2011; 10:00:16 >
  • Media Markt örnek bir davranış sergilemiş, umarım diğer büyük markalar da benzer hediyelerle teşvik kampanyası düzenlerler ve bence çok akıllıca, hediyeyi alırsın almazsın önemsiz. Önemli olan bir can kurtarmak. MM
  • Bu spotçulardan korkulur, sokaktaki gençleri filan toplayıp götürmesinler sakın.
  • Ben İzmir'de 3 ayda bir kan verirdim. Çok nazik ve ilgili doktorlar ve hemşireler eşliğinde. Ankara'ya gelir gelmez kan vermek için yer aradım bir kaç telefon görüşmesi sonrası Kızılay'da bir kan merkezi buldum. İçeri girer girmez Allahım bir surat bir surat. Dedim kan vericem abi sanırsın dilenmeye girdim içeri. Kapının ağzında masada formlar var doldur onu dediler sertçe. Gittim doldurdum . Bİr doktorun muayenehanesine geçtim sonra. İlgisizce formu okudu bir iki soru sordu. Yuh dedim. Allahınızdan bulun. Vermiyorum sizin gibi insanların çalıştığı kuruma kanımı. Kısacası Kızılay'ın Kızılay'daki şubesine gitmeyin kan vermeye de nereye giderseniz gidin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi decsan -- 28 Temmuz 2011; 10:49:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abrahamme

Hayır işlenecekse karşılıksız olmalı. Parayla satılan kandan hayır gelmez.

para vermiyor hediye veriyor, teşvik amaçlı güzel bir uygulama olmuş ama 100kişi az olmuş

ama zaten ben kan veremediğim için faydalanamıyorum da
  • quote:

Hapishanede şişlenen bir tecavüzcüye gitsin istemem kanım.

Ondan daha az günahkar olduğunuza emin misiniz? Elinizde terazi varsa, bi güzellik yapın da mahşeri beklemeyelim.

quote:

İsa (A.S.)
    İlk taşı, günahsız olanınız atsın.
  • Mediamarkt gerçekten örnek bir davranış sergilemiş.Hediye olayıda harika olmuş teşvik açısından milletimiz karşılıksız iş yapmayı pek sevmez ama yinede kan bağışını hatırlatması bakımından güzel bir etkinlik sadece bu forumda bile yüzlerce kişi kan bağışını hatırlamış oldu başlık sayesinde.
    Yukarıda bir arkadaş kan bağışı vücuda yararlı değil demiş yanlış bilgisini düzeltmesi bakımından yazıyı koyuyorum.

Memorial Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarlar Koordinatörü Doç. Dr. Kenan Keskin, yılda iki kez kan vermenin, vücudu yenilediğini bildirdi.
    Doç. Dr. Keskin, kan vermenin faydalarına da değinerek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Kan verince, kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir, kan hücreleri yenilenir, insan psikolojik olarak rahatlar, kendini huzurlu hisseder, daha sonra kendisine kan verilmesi gerektiğinde bunu yapacak insanların çıkacağını düşünerek güven duyar. Her kan bağışlayana kan grubu, kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testleri uygulanır. Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olmaktadır. Sonuç olarak gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapmaktadır. Yılda iki kez kan vermek, vücudu yeniler.”

• quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

quote:

kan vermeyi bende düşünüyorum ancak kanımın kime gittiğini bilmekte hakkım olmalı. Hapishanede şişlenen bir tecavüzcüye gitsin istemem kanım. Zaten yılda 3-4 kez kan tahlili yaptırıyoruz maşallah 4 tüp kan çekiyorlar sağlık içinse bu yeterli geliyor olmalı.

Tahlil için tüp başına (genelde) 5 er cc kan alınıyor. Kan bağışıyla da 350 cc. civarı.
    Kızılayda sizden aldıkları kanı kime vermek istediğinize dair bir uygulamanın mantıklı, gerekli ve işlevsel bir tarafını göremiyorum. Sonuçta sizin kan vermeye niyetinizin olmadığı belli.

Düzeltme nedeni: çift alıntının biri silindi.

elbette değil kanım değerli benim. kansızlık var şeker düşük el ayaklarda uyuşma baş dönmesi oluyo sık sık. Ayrıca kan tutar beni. Gidipte ne idüğü belirsiz birine verilmesini istemem kanımın o kadar sıkıntı çekip verdikten sonra. @qzxwec karşılaştırman harika olmuş yorum yapamadım.

• <

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 28 Temmuz 2011; 13:20:27 >
  • düzenli kan bağışçıyım. insanları kan bağışına teşvik etmek açısından media markt'ı tebrik ederim.
  • Arkadaşlar bu gün 13.00 gibi tesadüfen oradaydım. Tansiyon aletinden haberim yoktu. Kan verdim, klasik püskevit:) ve m.suyu içtim tam giderken danışmaya gidin dediler bir hediyemiz var dediler. Danışmaya gittiğimde karşımda orjinal Alman malı beurer BGL-40 cihazı duruyordu.

Babaannemi düşündüm ve "hayır ben bunun için kan vermemiştim" diyemedim evet utanıyorum ama sadece babaannem içindi her şey. Neyse uzatmayayım. Eve geldim bir fiyat araştırması yapayım internetten dedim ve karşımda şok sonuç: Ürünün değeri 120 -160 TL arasında arkadaşlar.Ve ürün hem tansiyon hem de kan şekeri ölçüyor.

Bence ilk 100 kişiye verilen bu hediyeyi bu forumdakiler kaçırmamalı. Teşekkürler Kızılay/MediaMarket
  • kanı ver de hediyeyi isteme madem karşılıksız yapmak güzel.
    şirinevlerde her gün kızılayın çadırı var veren veriyor,
    karşılığında da vişne suyu ve küçük kek veriyorlar :)) o da birden tansiyon düşmesin diye...
    vermek isteyenlerin haberi olsun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.