Şimdi Ara

Kamçı Travması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
17.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çıktı aldım eyv
  • Çok önemli bir noktaya değinmişsiniz, teşekkürler.
  • gerçekten çok yararlı bilgiler meke paylaşım için teşekkürler

benim dikkatimi çeken bir nokta daha var bu semptomların çoğunluğunu ben yaşıyorum ben en iyisi bi ortopedi uzmanına gitsem iyi olacak
  • Çok güzel, bilgilendirici bir konu olmuş. Elinize sağlık.
    Bu konuyla ilgili bir olay özetleyeyim.
    En büyük abim bundan 3 veya 4 yıl önce bir kaza geçirdi. Otobanda giderken önde kaza yapmış aracı farkederek zamanında durabildi, ancak arkadan gelen araç duramayarak abimin araca arkadan çarptı. Aynen yukarıda anlatılan olay oldu. Abim geçen yıla kadar tedavi gördü, çalıştığı işinden ayrılmak zorunda kaldı. Zira hastalık uzun vadede dahi devam ederek uzun süre konsantre olmasını engelliyordu. ( gerçi kendi mekanını açtı, daha güzel oldu ama herkes için mümkün olmayabilir, sonuçları daha da ağır olur bu durumda)

Bu olayı bildiğimden her zaman koltuk başlığını ayarlarım, şiddetle de tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: birtasarimci

Çok güzel, bilgilendirici bir konu olmuş. Elinize sağlık.
    Bu konuyla ilgili bir olay özetleyeyim.
    En büyük abim bundan 3 veya 4 yıl önce bir kaza geçirdi. Otobanda giderken önde kaza yapmış aracı farkederek zamanında durabildi, ancak arkadan gelen araç duramayarak abimin araca arkadan çarptı. Aynen yukarıda anlatılan olay oldu. Abim geçen yıla kadar tedavi gördü, çalıştığı işinden ayrılmak zorunda kaldı. Zira hastalık uzun vadede dahi devam ederek uzun süre konsantre olmasını engelliyordu. ( gerçi kendi mekanını açtı, daha güzel oldu ama herkes için mümkün olmayabilir, sonuçları daha da ağır olur bu durumda)

Bu olayı bildiğimden her zaman koltuk başlığını ayarlarım, şiddetle de tavsiye ederim.

çok geçmiş olsun,

benim de bir iş arkadaşım minibüste en arkada otururken arkadan başka bir minibüs çarpması sebebiyle kafasını arka cama çarpmıştı. Yıllarca tedavi gördü, aldığı kortizonlar sebebiyle normalinden daha şişman ve bu gerçekten üzücü bir durum.

• quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Emeğinize sağlık. Bunu zaten biliyordum ama detaylı bir inceleme olmuş, teşekkürler.

Arka koltuklardan kafalık çalan araçları biliyoruz. Bunun yanında taksilerin de yarısında koltuk kafalığı yok ne yazık ki.

Çünkü taksiciler koltuk kafalıklarını bilerek çıkartıyorlar. İnsanlar müşteri olup olmadığını görsünler diye bunu Erman Toroğluda söylemişti.
  • teşekkürler güzel bir konuyu bize öğretmiş oldunuz
  • konu için teşekkürler günümüzde pek sürücü halen kafalıkların uzun yolda başı dinlendirme amaçlı olduğunu sanıyor.
  • Böyle yararlı konular açtığınız için teşekkürler...Forum olarak biz bilgilenirsek etrafada faydamız dokunur diye düşünüyorum,en azından kurallara uyanlar açısından...
  • Malesef şu kafalık ayarını istediğim gibi yapamıyorum. Aynen 2. resimdeki gibi duruyor benim kafalık, yani kafam ile arasında boşluk var. Kafalığı bükülebildiği kadar öne büksem bile o boşluk kalıyor çünkü koltuğumun sırtlığını dik yaptığımda rahatsız oluyorum, özellikle uzun yolda sürekli dikkatim o yöne kayıyor. Biraz geriye yatırıp kullandığım için de kafalık arkada kalmış oluyor. Bana kafalığı bayağı bir ileriye doğru hareket edebilen bir araç gerek sanırım.
  • hiç farkında değiliz bu önemli ayrıntıların. dikkate alacağım. paylaşım için tşk.
  • Buna dikkat etmiyordum.Tşk.ler...
  • paylaşım için teşekkürler
  • Laguna III'ün broşürünü inceliyordum da,yeni kafalıkların kamçı etkisini azalttığı yazıyor,gerçektende ciddi bir konu ve Renault'un da güvenlik konusundaki başarıları tesadüf değil...
  • EVET BENCEDE BU İMKANI OLAN HERKES OKUMALI DİYORUM BİLMEKLE BİLMEMEK ARASINDAKİ FARK OKUYUNCA ORTAYA ÇIKIYOR BU GİBİ İNSANLIĞA FAYDALI OLABİLENLERE AYAKTA ALKIŞ ŞAPKA ÇIKARTMA VEDE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.BİLDİKLERİNİ PAYLAŞMADAN ÖLEN İÇİN NE DENİR ACABA ?
  • Teşekkürler..
  • TesekkurLer yararLı bir konu..
  • Teşekkürler.
  • demin koltuğun kafalığını ayarladım kafama oturacak şekilde. Bu konu gerçekten faydalı oldu

Ben bu olayın sadece arkadan çarpmada önemli olduğunu sanmıştım ama önden çarpmada da önemliymiş, kafa hava yastığında sekip arkaya uçunca düzgün şekilde vurması açısından kafalığa ve bu sayede boyuna bişey olmaması için
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.