Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (479. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.599
Cevap
358
Favori
643.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

etiketlemede hata da olabilir ihlas üretimi pompa değil çünkü oem pompa üzerine etiketleme yapılıyor. 36v pompada 24v adapör kullanılmaz,çalişsada belli bir süre sonra pompa kafası arızaya geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctnuyr -- 18 Kasım 2025; 0:44:36 >

Orijinalden alıntı: ZevkiSefa

Yukarıdaki Roycera ekran görüntüsüne bakın lütfen , tavsiye edilen dakikada filtreden 300 cc su geçmesi yönünde . Yani bildiğimiz yavaş akım muhabbeti . Bunu da iki şekilde yapabilirsiniz mantıken .

1. Membran sonu alkali sonrası tee ile tanka ve posta göndererek

2. Alkali en sonda olacak şekilde filtreyi konumlandırıp , musluğu tam ayarda değil de çok kısık bir ayarda açarak su alarak .

2. Senaryoda kullanıcıya pek hitap etmez . Musluk başında kullanıcı sinir olacaktır . Ama filtreye tds sürünmesi olmadan düşük ppmli su gireceği için , taşlanma şansı hem düşük olacak hem de daha taze su almış olacak hem filtre uzun ömürlü olacak .

1. Senaryoda tankı haftada bir şebeke vanasını kapatıp , tankın içindeki su bitene kadar kullanırdım , sonra vanayı açar tekrar tankı doldururdum . Sonra bir hafta on gün kullanır aynı şeyi yapardım ki tankta sürekli taze su olsun . Bekleyen alkali suda farklı bir koku olurdu yoksa .

en ıyısı katkılı yapay mıneral fıltrelerı kullanmamak ben ne zamandır kullanmıyorum yedıgımız ıctıgımızden alıyoruz

• gs190505 G kullanıcısına yanıt
    Mineralsiz su içmenin zararları isimli dünya sağlık örgütünün bir çalışması var . Galip abinin kendi sitesinde çevirisi var . Bu konuda sizin gibi düşünemiyorum . Güvenilir filtre ya da malzeme kullanılmalı . Çok seçici davranılmalı düşüncesindeyim . Ne olduğunu bilmediğimiz ürünler yerine kullanılmaması daha mantıklı . Yeni üretilen cihazlarda mineral filtresi entegre edilmeye başlandı yurt dışında takip ettiğim bazı modellerde mevcut . İlerleyen zamanlarda daha net bilgiler çıkacaktır . Özellikle şebeke suyu çok düşükse membran sonu suyu saf suya çok yakın oluyor .

buyrun
    su arıtma cihazı tavsiyesi
    Mineralsiz Su İçmenin Zararları - WHO Demineralize Su - GA Su Arıtma Cihazları
    https://galiparduc.com/mineralsiz-su-icmenin-zararlari-who

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 18 Kasım 2025; 12:29:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

bu konuda kafalar karmakarışık nispeten daha sağlıklı su içmek istiyoruz ama mineral eksikliği var deniliyor damacana alsak temiz değil pet alsak plastik artığı ne yapılacak kafa karıştı.

ucuz arıtma cihazlarından filtrelerinden uzak durun . Mümkün mertebe nsf sertifikası olan ürünler tercih edin yoksa wqa sertifikası yoksa iampo sertifikası yoksa uzak durun.

Mineral dursun derseniz brita sürahiler kullanabilirsiniz nsf sertifikalı üründür. Mineraller kalır atık suyunuz olmaz vs Ya ada british berkefeld ürünlerinden nsf sertifikalı modelleri tercih edilebilir. ya da amway su arıtma cihazı kullanılabilir ama pahalıdır vs.

özetle alabileceğiniz en kaliteli ve nsfli ürünlere yönelmek en güvenlisidir. Kimse en sağlıklısı bu diyemez. Nsfli ürünlerde bile en sağlıklısı bu diyemezsiniz. Nsf in sağlık iddiası yoktur zaten. En az sorunu nsfli ürünlerde yaşarsınız diyebiliriz ama .

https://www.youtube.com/watch?v=Yp_hCS-N4Xk

videonun altında detaylı exel dosyası paylaşıyorlar. orada arıtılmış su ile arıtılmamış su arasındaki farkları , arıtılmış suda çıkan maddeleri vs yazıyor mesela adamlar . Birebir yüzde yüz güvenli testler diyemeyiz ama en temiz sular genelde nfs sertifalı ya da yukardaki bahsettiğim sertifikası olan ürünlerde çıkıyor. Farklı testleri var onlara da bakabilirsiniz.

• Arkadaşlar kapali kasa RO sistemimin filtrelerini değiştireceğim. Bu sene 5 filtreye ek olarak omnipure k5651 alkalin filtre aldim sona takmayi düşünüyorum ama kafam karıştı. Diğer 5 filtre aman aman kaliteli filtreler değil ben bu alkalin filtreyi nereye takmaliyim en son takilan tatlandirici filtrenin arkasinda mi iyi olur önünde mi iyi olur yardimci olabilirmisiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

tadlandırıcı filtreden önce takınız.tee dirseği alkali filtre girişine takınız

teşekkürler hocam vakit ayırıp cevaplamışsın

Swan sediment+ CCK 4'lü set+ Vontron 75 mebran+ Omnipure 2551 almıştım dün akşam kurulumunu yaptım. 3 depodan sonra PPM 50 civarlarına geldi. doğru yapmış mıyım? Omnipure 2551 en sona taktım en sona son karbon takmak bana mantıklı gelmiyor.

tds normal olması gerektiği gibi.membrandan sonrakı filtrelrde doğru yanlış olmaz sadece tercih olur yüksek ph orta ph gibi.eğer su tadıda size uygunsa hiç bir sorun yok bu şekilde devam edebilirsiniz

Arkadaşlar filtrelerimi degistirmek istiyorum ancak ne alacagimi bilmiyorum. Lütfen tavsiyede bulunur musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

merhaba mevcut filtreleriniz inline filtre olarak geçer oem ürünlerdir. 5 li filtreniz var,membranı tds yükselimiyle veya 2 yılda bir diğer 4 filtreyide 4/5 aylık periyodlarda(eğer yıne bu kalıtedeyse,) değiştirmenizde fayda var.4 lü değişecek ola filtrenin aynı kalitedeki muadilleri ortalama 400 tl andında daha iyi kalitedee olsun dersenız yine 4 lü set 1500 tl civarına çıkar.

• ctnuyr kullanıcısına yanıt

TDS çok dalgalanıyor. İlk alındığında 150 çıkarken iki litre su akıtınca 60'a iniyor, bi terslik var ama çözemedim. Hafta sonu mebrandan çıkan suyu direkt ölçmeyi deneyeceğim.

filtreler yenı alkali filtrede bekleyen suyu aldığınız için ilk başta yuksek çıkması normal.bu dalgalanma değil aslında ama ilerde aradakı fark düşer sadece

Alkali filtreyle son karbonun yerini değiştirsem, depo alkali su ile dolar dalgalanma olmaz o zaman ancak kafana takılan alkali fitrenin ürettiği mineralleri son karbon filtre tutar ve alkali filtre işe yaramaz olur mu?

RO (Reverse Osmosis) sistemlerinde doğru filtre sıralaması şu şekilde olmalıdır:

1️⃣ Sediment Filter (PP – 5 micron veya 1 micron)
    • Görevi: Kum, çamur, tortu, pas gibi katı partikülleri tutar.
    • Neden ilk sırada?
    Çünkü diğer filtrelerin tıkanmasını önler.

2️⃣ CTO Carbon Block (Block Activated Carbon)
    • Görevi: Kloru, organik kimyasalları ve kötü kokuyu güçlü şekilde tutar.
    • Neden 2. sırada?
    Sediment filtreden sonra gelmeli ki blok karbon partikülle tıkanmasın.
    • CTO, blok yapıda olduğu için klora karşı GAC’tan daha etkilidir.

3️⃣ GAC (Granular Activated Carbon – Granül Karbon)
    • Görevi: Suya tat, koku düzenlemesi yapar; klor ve bazı kimyasalları tamamlayıcı şekilde alır.
    • Neden 3. sırada?
    CTO’nun kaçırdığı uçucu organikleri (VOC), çözünmüş gazları ve tat sorunlarını düzeltir.

Kısaca Sıralama

Sediment → CTO → GAC

• berkay956 B kullanıcısına yanıt

CTO'dan membrana partikül gidebilir belki mantığıyla öyle yazmıştır. Sediment -> GAC -> CTO kullanıyorum ama son zamanlarda, Sediment -> Sediment -> CTO kullanmaya başladım zaten bu kurulumda, GAC olmadığı icin mecbur CTO sonda olur.

Sorun yaşamıyorum.

Olur tabii. O tarz bir kullanım sekli yok zaten. Depo ve musluk aralığında alkali hale dönüsecek

chat gpd de google gibi aaraştırma yaparak alıyor bu bilgileri aslında kendı bilgisi değil,gac grabul halde parçacıklıdır cto blok halde daha hassastır.gac cto dan önce gelirse hem parikül hemde kloru daha az alır ve ömrü uzar.her ıkı filtreyide coconut bazlı standart olarak düşünürsek aslında ıkısınınde yaptığı görev aynı

Mevcut link size mi ait, iyi bisey olsun istiyorum, çaydanlıkta kirec basladi komple degistirmek istiyorum

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.