Şimdi Ara

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri (480. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
9.599
Cevap
358
Favori
643.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
Giriş

yok hayır ben örnek açısından attım size bize ait link değil.

iyi bir şey olsun derseniz şu seti alabilirsiniz

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyeleri
    Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyelerisu arıtma cihazı modelleri, fiyatları, markaları, filtreleri
    C.C.K in line Filtre seti, 4' lü Set - Su Arıtma Cihazı Modelleri, Fiyatları, Markaları, Filtreleri
    https://puretronwater.com/urun/c-c-k-in-line-filtre-seti-kapali-kasa-cihazlar-icin

Kaliteli Su Arıtma Cihazı ve Filtre Tavsiyelerisu arıtma cihazı modelleri, fiyatları, markaları, filtreleri
    Vontron 75 GPD Membran - Su Arıtma Cihazı Modelleri, Fiyatları, Markaları, Filtreleri
    https://puretronwater.com/urun/vontron-75-gpd-membran

• ctnuyr kullanıcısına yanıt
    Siz hangi sıralamayı tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: berkay956

Değerli arkadaşlar, açık kasa ilk 3 filtre sıralamasını sormak istiyordum. Türkiye de önerilen sıra 1. Sedimet 2. GAC Carbon 3. CTO Karbon
    Fakat chatgpt abi tam tersinin daha iyi olduğunu söylüyor, sizce nasıl bağlamalıyım?

RO (Reverse Osmosis) sistemlerinde doğru filtre sıralaması şu şekilde olmalıdır:

1️⃣ Sediment Filter (PP – 5 micron veya 1 micron)
    • Görevi: Kum, çamur, tortu, pas gibi katı partikülleri tutar.
    • Neden ilk sırada?
    Çünkü diğer filtrelerin tıkanmasını önler.

2️⃣ CTO Carbon Block (Block Activated Carbon)
    • Görevi: Kloru, organik kimyasalları ve kötü kokuyu güçlü şekilde tutar.
    • Neden 2. sırada?
    Sediment filtreden sonra gelmeli ki blok karbon partikülle tıkanmasın.
    • CTO, blok yapıda olduğu için klora karşı GAC’tan daha etkilidir.

3️⃣ GAC (Granular Activated Carbon – Granül Karbon)
    • Görevi: Suya tat, koku düzenlemesi yapar; klor ve bazı kimyasalları tamamlayıcı şekilde alır.
    • Neden 3. sırada?
    CTO’nun kaçırdığı uçucu organikleri (VOC), çözünmüş gazları ve tat sorunlarını düzeltir.

Kısaca Sıralama

Sediment → CTO → GAC
    Hocalarım sisteme su vereceğim de sizlerin yorumunu da merak ediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkay956

Hocalarım sisteme su vereceğim de sizlerin yorumunu da merak ediyorum.

kullandığın filtrelerin markası modeli belli ise tayvan malı bir ürün kullanıyorsan sedi gac cto yap ,yerli malı bir ürün kullanıyorsan zaten cto cto değildir o da gactır. Yani gac yazan öndeymiş arkadaymış ,cto yazan öndeymiş arkadaymış çok fark etmez. Ctoyazan fitreye su vermediysen salla ,içinde toz sesi gibi ses geliyorsa o da gac filtredir. yani blok karbon değildir.

Asıl dikkat edeceğiniz kısım filtre yıkama işlemi , dandik yerli filtrelerden kullanıyorsanız özellikle 3. filtre çıkışından bir sürü karbonu membran içine verirsiniz. sisteme dahil etmeden önce suyun akış yönünün tersinden beşer litre karbonları sediment sonrasına takıp tek tek yıkayın . sonra sisteme dahil edin. Noname ürünleri de uzun süre kullanmayın 3 ay sonra tahmini işini yapamaz hale gelir . Tayvan malı cck dır swundır bu modellere geçmenizi tavsiye ederim . SEdiment filtresi hariç (ömrü bulunduğunuz yerdeki sudaki çamura göre erken ya da geç bitebilir ) karbonları en az bir sene rahat çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 20 Kasım 2025; 15:10:30 >

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Dönüş için teşekkürler hocam, sisteme su vermemiştim. Filtrelerim yerli ürünler CTO yu çıkarıp dediğiniz gibi salladım fakat hiç ses gelmedi içinden, içindeki karbonlar sanıyorum toz değil. Dediğiniz gibi sistemi de Sedi—>GAC—>CTO olarak bağladım. Yıkama işlemine çok özen gösteriyorum fakat daha önce tersten yıkama yapmamıştım hiç, normal yönde yıkıyordum.

Söylediğinizden anladığım kadarıyla ilk önce su sediment filtreden çıkarak diğer housingin out kısmından gireceğiz ki tersten yıkama yapalım. Doğru mu anlamışım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay956 -- 20 Kasım 2025; 15:56:15 >
  • berkay956 B kullanıcısına yanıt
    3. Filtre çıkışından hortumu çıkaracaksınız , sisteme su vereceksiniz , boşa akıtın en az 5-10 litre . Sonra tekrar hortumu yerine takın . Açık sistem bu. Bunda düz yıkama yapınız .

sediment - gac- cto iyi bir sıralama olur bizim yaptığımızda bu şekilde hocam

• Merhaba, 5 yıldır pae tank kullanıyorum, yenileme amacıyla burada paylaşılan bir satıcıdan bu tankı aldım. Fiyatı hem uygun hem de 8lt yerine 12 lt göndermişler.. Orijinalliğini nasıl anlayabilirim?

trendyol.com
    watalina 8 LİTRE 2,2 GALON PAE TANK - Fiyatı, Yorumları
    https://ty.gl/xfvj56vucnrwy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pdrdurdu -- 22 Kasım 2025; 14:1:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• pdrdurdu P kullanıcısına yanıt
    Ürün Orjinal , 2022 sonrası maksimum su alacağı kapasite yazmaya başladı tankpac . Model numarasına bakın .ro 122 yani eski bildiğimiz 8 litrelik olan .

iste internet alısverislerinde en sevmediğim sey mesela 8 LT istiyorsun, 12 LT gönderiyor. gerci resimdeki tank 8 LT cünkü model numarası 8 lt tanka ait zaten ama böyle durumlar da olabiliyor yani, gercekten 8 LT alıyorsun 12 lt gönderiyorlar ya da x marka bir sey alıyorsun y marka gönderiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Kasım 2025; 10:37:28 >
    Evet model numarası 8 lt olduğunu gösteriyormuş. Ama satıcıya sorduğumda önce ürünün 12 lt olduğunu hatta iade edersem 8lt göndereceğini söyledi, sonradan model numarasına göre 8lt olduğunu belirtti. Benim aklımı karıştıran etikette hep 12 yazması heçbir yerde 8lt ifadesinin geçmemesiydi.

6 litre olanda maximum basınç uygulandığında 8 litre su alacaktır büyük ihtimal . 8 lik 12 ,12 lik de 14-15 civarında alır . Maksimum 144 psi da 12 litre su alabilir yazıyor zaten üzerinde . İçiniz rahat olsun .

Biraz daha ayrıntı verecek olursam shut of yaklaşık 60-70 psi a çıkınca tankı basıncı suyu keser . Yüksek basınç sivici standart 50 psi da suyu kapatır . 5,5 litre ile 6,5-7 litre arasında su alır yani içine sistemine göre . Bunlar yaklaşık değerler beş de olur 7,5 da olur oynama .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 23 Kasım 2025; 12:36:8 >
  • Merhabalar, Bms uyumlu(ince) 6 li filtreyi nereden bulabilirim acaba, servis yüksek fiyat çıkartıyor, internette bulduğum Netsu 6 li Bms uyumlu filtrelerin kalitesi nasıldır acaba. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Etiketlemediğiniz için görmemişim, teşekkür ederim. Trendyol da 350 TL'ye gördüm sipariş ettim.

Tankım da 5 yılı doldu bu konuda uygun fiyatlı paylaşımı görünce onu da sipariş ettim.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.