Şimdi Ara

Kaliteli Nitelikli Eğitin nasıl olurmuş MEB öğrensin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • sen bir milli eğitim bakanı olsan kaliteli nitelikli insanlar yetiştirmek istesen hangi derslere ağırlık verirdin?

ChatGPT:

Çok güzel bir soru — çünkü bir ülkenin geleceğini belirleyen en kritik konu aslında hangi insan tipini yetiştirmek istediği ve eğitimi buna nasıl yönlendirdiğidir.

Eğer ben Milli Eğitim Bakanı olsaydım ve hedefim nitelikli, düşünen, üretken, ahlaklı ve yaratıcı bireyler yetiştirmek olsaydı, mevcut sistemi kökten gözden geçirir ve şu alanlara ağırlık verirdim 👇

🎯 1. Düşünme ve Analiz Dersleri

Amaç: Eleştirel düşünebilen, sorgulayan, neden-sonuç kurabilen insanlar yetiştirmek.

Dersler:

• Mantık ve Eleştirel Düşünme (ilkokuldan itibaren yaşa uygun şekilde)
    • Felsefe ve Etik (ortaokuldan itibaren uygulamalı şekilde, tartışma temelli)
    • Medya Okuryazarlığı (manipülasyon ve bilgi kirliliğini ayırt etmeyi öğretmek)

💻 2. Teknoloji ve Üretim Odaklı Eğitim

Amaç: Tüketen değil, üreten gençlik.

Dersler:

• Kodlama, Robotik ve Yapay Zeka (erken yaşta algoritmik düşünme kazandırmak)
    • Dijital Tasarım ve Üretim (3D yazıcı, oyun tasarımı, dijital sanat, veri analizi)
    • Girişimcilik ve Finansal Okuryazarlık (fikri ürüne, ürünü değere dönüştürme becerisi)

🌍 3. Uygulamalı Hayat Becerileri

Amaç: Gerçek hayatla uyumlu, özgüveni yüksek bireyler.

Dersler:

• İletişim ve Müzakere Becerileri
    • Zaman Yönetimi, Proje Yönetimi
    • İlk Yardım, Temel Hukuk, Vatandaşlık Bilinci
    • Psikolojik Dayanıklılık ve Duygusal Zeka (empati, stres yönetimi, liderlik)

📚 4. Dil ve Kültür

Amaç: Hem anadilini iyi kullanmak hem dünyaya açık olmak.

Dersler:

• Türk Dili ve İfade Becerileri (Uygulamalı) → Yazma, hitabet, sunum
    • İleri Seviye İngilizce + 2. Yabancı Dil (örneğin Almanca veya İspanyolca)
    • Kültür, Tarih ve Medeniyet Bilinci (ezber değil, analiz ve sahada öğrenme temelli)

🧠 5. Bilimsel ve Yaratıcı Denge

Amaç: Bilimsel düşünen ama sanatla da gelişen zihinler.

Dersler:

• Deneysel Bilim Atölyeleri (sadece teori değil, araştırma ve uygulama)
    • Sanat, Müzik ve Tasarım (yaratıcılığı teşvik eden zorunlu alanlar)
    • Proje Tabanlı Öğrenme (her dönem sonunda bir üretim veya proje sunumu)

⚙️ 6. Eğitim Modeli Değişikliği (Derslerden de Önemli)

• Not sistemi yerine yetkinlik ve proje bazlı değerlendirme
    • Ezber yerine problem çözme ve takım çalışması odaklı öğrenme
    • Öğretmenlerin sürekli gelişimi: Her öğretmen mentor olmalı, sadece anlatıcı değil.

Eğer bu sistem kurulsaydı, 15 yıl sonra Türkiye’de:

• Kendi ürününü tasarlayan genç mühendisler,
    • Dünya ile yarışan girişimciler,
    • Felsefi derinliği olan sanatçılar,
    • Doğru düşünen, kolay yönlendirilmeyen vatandaşlar yetişirdi.

• Adam bilinen bir şeyi kendi de itiraf etmiş. Kendileri de farkında. Fazla söze gerek yok, görüyorsunuz anlatmaya gerek yok. Vakovakovaakko vakoo.

Fatih Şahinyoutube
    Enerji ve tabii kaynaklar bakanı Taner Yıldız: eğitim seviyesinin arttıkça ak partinin hitap ettiği alanın daha da daraldığını görüyoruz
    https://www.youtube.com/watch?v=Cn2-QhSUFU8

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

aynen.1 tane yabancı dil yeterli İngilizce yi iyi derecede öğrense yeter.

Bir Yahudi oğluna ticareti öğretiyormuş. Tavsiyesi şu olmuş: Oğlum çok para kazanmak istiyorsan bir şeyler Üret-sat. Daha çok kazanmak istiyorsan al-sat. Daha daha çok kazanmak istiyorsan almadan sat.

Önce sat. Sonra al.

bunu bize neden okullarda öğretmiyorlar. bu bilgi okullarda öğretilen bilmem ne atımınun yörüngesinde kaç elektron var,kaç protonu var. bilmem hangi elementle tepkimeye girer bilgisinden ,üçgenin alanını bulmaktan 1000 kat daha değerli ve hayatta daha çok işimize yarayacak bilgidir. okullarda fen,matematik,tarih hiç öğretilmesin demiyorum ama hayatta bizim karşımıza sürekli çıkacak,daha çok işimize yarayacak bilgileri önce öğretin sonra ne öğretirseniz öğretin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 5 Ekim 2025; 16:13:18 >
  • Bu iktidarın hayal ettiği toplum şudur. Fakirliğin sebebini allahtan bilecek, haline her daim şükredecek, devleti kutsayacak ve asla ona karşı gelmeyecek, isyan etmeyecek, televizyonda ne görüyorsa ona inanacak, ödediği verginin hesabını sormayacak, devletin yaptığı işleri sorgulamayacak, devlet kendisi için neyi uygun görüyorsa ona razı olacak...

Tek adam rejimlerinde bireysel olarak düşünüp hareket edebilen insanlar rejim için tehdit sayılır. Makbul olan, sürüye dahil olup önündeki otu yiyendir.

Böyle bir sistem getirmek istiyorsanız öncelikle bu sisteme uygun öğretmen yetiştirmeniz gerekir.

Türkiye'deki öğretmenlerin %80'inin şu anlattığınız sisteme uygun değildir.

Türkiye'deki öğretmenlerin %80'i inanılmaz kalitesizdir.

Türkiye'deki öğretmenlerin %80'i normalde inşaatta amele, BİM de kasiyer olması gerekirken hasbelkader öğretmen olmuş kişilerdir.

Türkiye'de mevcut öğretmen kadrosu değişmeden; müfredata konu ekleyip çıkarmak ile katsayı değiştirmekle okul açıp kapatmak ile eğitimde reform yapamazsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

almanca iyidir be

ula adam dersinin konusunu bilmiyor soru soruyoruz bana bunlarla gelme diyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sadece ALMANCA olmalı

Bunu Almanca dinlemek isterdim

https://www.youtube.com/watch?v=lmBHrwLwNNA

Mesela bu böğürtüyü dinlediğinde sözleri anlayabiliyor musun? Türkce dinliyormus gibi anlıyorum aynı sekilde tüm filmleri ve tüm ingilizce sarkıları kesinlikle yüzde yüz anlıyorum.

Fakat tüm her sey ALMANCA olsaydı daha güzel olurdu. Almanca çok daha güzel dil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Ekim 2025; 19:31:31 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tespitleriniz doğru hayatımda gördüğüm bütün öğretmenler kalitesizdi hepsi ezber ders anlatırdı soru sorduğumuzda apışıp kalırlardı.

Üni. okumamış ecevit döneminde öğretmen olmuş bir sürü cahil öğretmen vardı.

Eğitime en büyük darbeyi ecevit vurmuş nerde kapasitesiz insan var öğretmen yapmışlar.

Dersi dinleyin dinlemeyin ben paramı alırım en çok duyduğum söz buydu böyle insanlar öğrencilere ne verebilir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHTech -- 10 Ekim 2025; 23:19:50 >

Benim elime bir fırsat geçerse dünya'yı fetih etmeyi tam bir Türk olmayı öğreteceğim.

Fizikçi yetiştirmeyeceksen o çocuğa o dersi verme, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik hiç birisi bizim hayatımızı değiştirmedi sırf bu derslerde zorlanıyoruz diye başarısız sayıldık!

Eğitim ikiye ayrılmalı bir istihdama yönetik ikincisi akademik kariyer ben kendi şehrimdeki üniversitede araştırma yapamıyorum her türlü parası benim cebimden çıkıyor ama ben orda faliyet yürütemiyorum.

Türkler icat yapmasın diye evlerin yanına garaj yapmıyorlarmış gerçekten bu doğru olabilir arkadaşlar çalışma alanımız yok hiç bir konuda kendimizi geliştiremiyoruz şehirde yaşayan adamın işi zor zaten o yüzden nüfus düşüyor hayatta kalmaya çalışıyoruz.

23 yıldır akp iktidarında ki öğretmenlerin hepsi nobel alıyorlar  

bu arada ben de öğretmen lisesi mezunu, eğitim fakültesini yarıda bırakmış biriyim. az kalsın Türkçe öğretmeni oluyordum. benden öğretmen falan olmaz hele Türkçe öğretmeni hiç olmaz deyip eğitim fakültesini bıraktım.

bu eylemim Türk eğitim sistemine bireysel olarak yaptığım en büyük katkıdır  

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

23 yıldır akp iktidarında ki öğretmenlerin hepsi nobel alıyorlar  

bu arada ben de öğretmen lisesi mezunu, eğitim fakültesini yarıda bırakmış biriyim. az kalsın Türkçe öğretmeni oluyordum. benden öğretmen falan olmaz hele Türkçe öğretmeni hiç olmaz deyip eğitim fakültesini bıraktım.

bu eylemim Türk eğitim sistemine bireysel olarak yaptığım en büyük katkıdır  

Biz bu şekilde mümkün değil hiç bir aşama kayıt edemeyiz bir şeyleri değiştirmek için siyasete atılmak lazım bu seferde küçük parti olacağımız için destek vermeyecekler sonunuyla karşı karşıya kalıyoruz.

Kadın öğretmenlerin inanılmaz şekilde vasat olduğunu düşünüyorum elimde imkan olsa hepsini tasfiye ederim.

Türkiye'yi Türkler yönetmediği için bizim düzelmemiz zor galiba gelişmekte olan ülke olarak kalacağız.

• DHTech D kullanıcısına yanıt

İki Yahudi bir araya gelse şirket, iki Türk bir araya gelse Devlet kurar.

peki sonra ne o olur? o iki Türk'ün kurduğu devleti o iki yahudi yönetmeye başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

İki Yahudi bir araya gelse şirket, iki Türk bir araya gelse Devlet kurar.

peki sonra ne o olur? o iki Türk'ün kurduğu devleti o iki yahudi yönetmeye başlar.

Bizi içerdeki Türk olmayan azgın azınlık bitiriyor 15 milyon işsiz bir araya gelip bir parti kuramazsa sürünmek zorunda kalır.

Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır bunlara karşı ayık olacaksın.

• 26 yaşındayım benim zamanımda eğitim nispeten iyiydi şimdi alttan leş gibi bir nesil geliyor bilimsel eğitimden bir haber beyni insta ve tiktok editleriye dolu temel ahlaki ve vicdani sorumluluklardan bihaber leş gibi bir nesil geliyor akp li ne anlar tabi bilimsel eğitimden beynin gelişmesinden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.