Şimdi Ara

Eğitimciler İçin 2025’in En İyi Ücretsiz Yapay Zeka Araçları (Kendi Deneyimlerimle)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğitimciler İçin 2025’in En İyi Ücretsiz Yapay Zeka Araçları (Kendi Deneyimlerimle)

Merhaba DH ailesi,

Son dönemde eğitimciler için ücretsiz sunulan yapay zekâ araçlarında büyük bir artış yaşanıyor. Ben de hem kendi işlerimde hem de çevremde birçok kişinin faydasını gördüğü birkaç aracı burada topluca paylaşmak istedim. Özellikle uzaktan eğitim, ders içerik üretimi ya da dijital eğitim materyalleri hazırlayanlar için oldukça işlevsel çözümler mevcut.

Eğitimciler İçin 2025’in En İyi Ücretsiz Yapay Zeka Araçları (Kendi Deneyimlerimle)

Deneyip memnun kaldığım bazı araçlar şöyle:

• ChatGPT: chat.openai.com üzerinden ücretsiz kullanılabiliyor, ders materyali, quiz sorusu veya özet gibi içerikleri Türkçe olarak çok hızlı üretebiliyor.
    • Canva AI: canva.com üzerinde “Magic Write” ve “AI Görsel Oluştur” gibi özelliklerle sunum, infografik ya da çalışma kağıdı hazırlamak inanılmaz kolay.
    • CapCut: capcut.com ile kısa eğitim videoları hazırlarken otomatik altyazı ve pratik efekt ekleme işlemleri büyük zaman kazandırıyor.
    • Google Forms: forms.google.com sayesinde AI ile quiz ve değerlendirme formları hazırlamak mümkün, özellikle anlık ölçme-değerlendirme işine çok yarıyor.
    • Kahoot! & Quizizz: Oyunlaştırılmış quiz ve sınıf içi yarışma ortamları oluşturmak için hem eğlenceli hem de etkileşimi yüksek. (quizizz.com – kahoot.com)
    • DALL-E & Ideogram: Sunumlarda kullanmak üzere özgün görseller ve animasyonlu posterler oluşturmak için tercih edilebilir.

Benim favorilerim bunlar; sizler de farklı öneriler, kullandığınız başka araçlar veya ek ipuçları paylaşmak isterseniz çok sevinirim.

Sorusu olanlar özel mesajdan da ulaşabilir, burada tartışmaya açığız.

Herkese kolay gelsin!

Ek Kaynaklar / İlgilenenlere:

Online eğitim içerik üretimi ve yapay zeka uygulamaları konusunda daha detaylı bilgi almak isteyenler için, kendi hazırladığım pratik uygulama ve örneklerle Pratik Okul Blogu’nda daha fazla kaynağa ulaşabilirsiniz.

Ayrıca profesyonel düzeyde AI ile içerik üretimi ve video hazırlama konusunda adım adım uygulama isteyenler için:

Herkese kolay gelsin!.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PratikEgitim -- 14 Temmuz 2025; 16:0:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.