< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 8 Mart 2020; 23:21:27 > |
Kaliteli lehim nedir ?, Kurşunlu ve kurşunsuz lehimler , Hangi lehimi seçmeliyim

-
-
Yıllardır ucuzluk pazarlarında satılan 5 kanallı lehim tüplerinden kullanıyorum , tanesini 1.5 liraya alıyorum ve bir zaman işimi görüyor.
Aslında lehim makinesinin uç kısmının kalitesine ve temizliğine bağlı. Eğer temiz bir lehim makineniz varsa lehim teli çok fark etmez aslında. Bunu en büyük ispatı ben olabilirim -
Şu anda bulunmuyo ki kalite lehim? Bulunduğum yerde bir sürü hırdavatçı bimilyoncu falan var, bir tanesinde adam gibi lehim yok. ben kurtel kullanıyordum şimdi bul bulabilirsen. İstanbuldan bir abiden malzeme siparişi verdim bir tüp de lehim istedim gelen lehim yine aynı aynı aynı... İstanbu gibi bir yerde bile malzeme bulunamıyosa yanmışız ki daha ne diyeyim.
Elimde yarım metre kadar iyi lehim kaldı. Bitince ne yapıcaz bakalım. Adi lehimlere kaldık yine. -
https://urun.n11.com/lehim-ve-havya/kurtel-lehim-teli-200gr-075mm-kendinden-pastali-P433340597quote:
Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı
Şu anda bulunmuyo ki kalite lehim? Bulunduğum yerde bir sürü hırdavatçı bimilyoncu falan var, bir tanesinde adam gibi lehim yok. ben kurtel kullanıyordum şimdi bul bulabilirsen. İstanbuldan bir abiden malzeme siparişi verdim bir tüp de lehim istedim gelen lehim yine aynı aynı aynı... İstanbu gibi bir yerde bile malzeme bulunamıyosa yanmışız ki daha ne diyeyim.
Elimde yarım metre kadar iyi lehim kaldı. Bitince ne yapıcaz bakalım. Adi lehimlere kaldık yine.
https://urun.n11.com/lehim-ve-havya/soldex-lehim-teli-200-gr-075mm-6040-P455878501
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 27 Ocak 2021; 22:46:24 >
-
-Dandik ucuz lehimler..
ahan da buna denk geldim, lanet olsun ne illet birşey sıçtı sıvadı ortalığa. -
İnsanı yaptığı işten soğutur, tövbe ettirir. Uzak durulması gerek -
Konuyu hortlatacağım maalesef. Çünkü olayın epey cahiliyim. Ararken de buraya denk geldim.
Mekanik klavyemin tek tuşu çalışmıyor. Muhtemelen switch arızalı. Boş beleş tuşlardan biri ile değiştirmeyi düşünüyorum. Çünkü garantisi doldu ve yenilerinin fiyatı da almış başını gitmiş. En temizi kendim el atayım dedim.
Ölçüsüdür oranıdır şudur budur hakkaten fikrim yok. Konuda yazan lehim isimlerden şunları buldum. Seçenek bol farkındayım ama en ekonomik olanını seçmeye çalıştım. Çünkü bir daha lehimlik işim olur mu Allah bilir.
https://www.hepsiburada.com/kurtel-50g-60-40-tup-lehim-p-HBV00000UWJ72
https://www.hepsiburada.com/soldex-1-2-mm-25-gr-tup-lehim-teli-sn60-pb40-p-HBV000002LWO1
Bunların yanına 30-40 liralık ucuzundan bir havya ile lehim sökme teli veya pompası alacağım. Asıl merak ettiğim bu lehimler benim işimi görür mü bilgiye ihtiyacım var.
Şöyle de bir klavye tamiri videosu var araştırırken ordan aklıma girdi.
-
Kurtel , feray (yerli firmalar) iyidir. 60/40 oranında olanı tercih edin.
Genel elektronik işleri için 1.2 mm, ince işler için 0.75 mm lehim telini tercih ediniz.
-
Teşekkürler. Alırken dikkat edeceğim.
-
Taşcıoğlu lehimlerinide tavsiye ederim.bir kurtel gibi değil ama kurtel kalitesine çok yakın -
Link varmı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: DiamondxLink varmı?
https://urun.n11.com/lehim-teli/kurtel-lehim-teli-200gr-075mm-kendinden-pastali-P433340597
https://urun.n11.com/lehim-teli/soldex-lehim-teli-200-gr-075mm-6040-P455878501
200 gram lehim 2-4 sene götürür kullanan kişiyi
25 gram lehim alcağınıza bunu alın arada bir lehim yapıyosanız çok daha uzun gider
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 27 Ocak 2021; 22:50:53 >
-
Envayi çeşit lehim makarası var kullandığım . Arkadaşın dediği markayı merak ettim yoksa kesterinden tut multicoruna kadar yerliler dahil mevcut. -
quote:
Orijinalden alıntı: Diamondx
Envayi çeşit lehim makarası var kullandığım . Arkadaşın dediği markayı merak ettim yoksa kesterinden tut multicoruna kadar yerliler dahil mevcut.Kutel soldex hepsi yerli markalar zaten
en kalitelileri de bunlar ,
-
Başlık için emek sarf edilmiş ancak doğru bilgiler olduğu gibi yanlış bilgiler de olduğunu söylemek istiyorum.
Arkadaşın söylediği gibi isimsiz lehimleri asla kullanmayın. Hem içindeki kimyasal hem de içindeki metal oranı çok büyük ihtimalle standart dışıdır.
Bugün metalin işlenmemiş fiyatına baktığımızda,
Kurşunlu 63/37: 15,5€/kg yani yaklaşık kilosu 150TL
Kurşunsuz SN100: 25€/kg yani yaklaşık kilosu 250TL dir.
Kilogram fiyatı bu fiyatların altında olan lehimler yüksek ihtimalle standartın dışındadır. Hiç işlenmemiş fiyatları böyle olduğu halde tel haline getirilmiş içine flux konulmuş ve makaraya sarılmış lehimin bu fiyatlardan ucuz olması mucizedir.
Piyasada rahatlıkla bulacağınız en kaliteli marka Alpha diyebiliriz. Dünya çapında bilinirliği olan Avrupa malı bu lehimleri gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Yine buna yakın kalitelerde Kester, Senju, Aim gibi dünyada kendini kanıtlamış markaları kullanabilirsiniz.
Eğer bunlar pahalı gelirse yerli üretim olan Kurtel, Soldex tercih edilebilir. Aynı kalitede olmasa da isimsiz ürün kullanmaktan çok daha güvenlidir.
Kurşunsuz lehim Avrupa birliği kararları gereğince Avrupada kullanılması mecbur tutulan lehimdir. Bazı sektörler hariç. Eğer Avrupaya iş yapmıyorsanız zorunlu değilsiniz.
Burada özellikle dandik lehimi tanımlarken parlak olmamasından bahsetmek tamamen yanlıştır. Tel lehimlerin içerisinde bulunan flux lehimin gerçekleşmesini sağlar. Bu flux'ın bazılarının içeriğinde de koruyucu olması için reçine eklenir. Reçine doğada ağaçların üzerinde bulunan sarı maddelerdir. Bu reçine lehimleme işlemi sonunda lehimi sarararak dış etkenlerden korur. Bazı üreticilerin reçineleri videoda gösterildiği gibi matlık oluşturabilir. Mat lehim kesinlikle dandiktir denilemez.
Kurşunsuz lehimin yıllar içinde oksitlendiği de doğru değildir. Kurşunlu lehim ne kadar zamanda oksitlenirse kurşunuz da aynı şekilde oksitlenir.
Kurşunusz lehim için Tin Whisker sorunu evet vardır ancak ekstrem şartlar altında gerçekleşir. Standart bir elektronik cihazda karşılaşmanız için mucize olması gerekir. Nasa gibi, cihazları çok zor şartlarda çalışan firmalarda gerçekleşmesi beklenir. Hali hazırda uzay, savunma gibi sektörlerde kurşunsuz lehim kesinlikle kullanılmaz. Bunun yanında otomotiv sektöründe ise sadece kurşunsuz lehim kullanılır.
Umarım biraz aydınlatabilmişimdir.
-
Konuyu hortlatıyorum lehimi hobi amaçlı ve evde çeşitli tamir işlerinde kullanıyorum. Dün letgodan 10/90 1.3 mm 500 gr lehim 65 tlye aldım piyasada bu şekilde hiç yok normal 500gr olanları 200 tl görünce balıklama atladım sizce çöpmüdür yada iş görürmü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alone_chief -- 15 Eylül 2021; 8:23:52 > -
quote:
Orijinalden alıntı: alone_chief
Konuyu hortlatıyorum lehimi hobi amaçlı ve evde çeşitli tamir işlerinde kullanıyorum. Dün letgodan 10/90 1.3 mm 500 gr lehim 65 tlye aldım piyasada bu şekilde hiç yok normal 500gr olanları 200 tl görünce balıklama atladım sizce çöpmüdür yada iş görürmü?satın aldığın ürünün içeriğini bilmiyorum ama en güzel lehim 60/40 kalay kurşun oranınsa sahip olan ve en ince olan teldir örn 0,5mm , 500 gram lehim zaten normal bir kullanıcı için çok fazla , 200 gram lehim bile 2 sene kadar gidiyor yaklaşık
Lehim alırken fiyatına bakmayın , cunki havyanın eritemediği bir lehime 60 lira verip işkence çekmek yerine havya değer değmez eriyen bi lehime 200 lira vermeyi tercih ederim ,
https://lehimdunyasi.com/urun/60sn-40pb-soldex-lehim-teli/
-
İnsanların canının bile değeri olmayan çin'de insan sağlığı için kurşunsuz lehim kulllanılıyor .
Elektronik cıhazların ömrü lehimler çürüyene kadar . Lehimler çürüdümü kurtarmak imkansız yeni alıcan . Hatta led ampullerin içindeki ledler kalitesiz lehim yüzünden maytap gibi patlıyor . -
led kalitesiz lehim yüzünden neden patlasın alakasız bir yorum olmuş sizinki.
Benzer içerikler
- oksitlenmiş pil yuvası nasıl temizlenir
- 220 volt kaç amper
- otomatik kapı kumandası telefona kopyalama
- koşu bandı e1 hatası nasıl giderilir
- hoparlör cızırtı yapıyor
- dji mini 3 pro yurtdışı fiyatı
- dji mini 3 özellikleri
- dji mini 2 se özellikleri
- dji inspire 3
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X