Şimdi Ara

Kalem Havya Durduk Yere Bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nadiren kullanırım fazla işim düşmez, en son kullanıp kaldırdım bugün fişe taktım ısınmadı, sanırım bir temassızlık var bir türlü ısınmıyor. Kablosunda kırık yok ona eminim.

Çin malı tahta saplı havyalardan değil zamanında Koçtaş'tan almıştım epey para vererek.

Sökmeye çalıştım ama sökülecek yeri yok nasıl tamir edebilirim ? Çöpe atmak da istemiyorum.

Markası NORA KTC-60 (230 V ~ 60W)

Kalem Havya Durduk Yere Bozuldu

• bendede böyle oluyor bi malzemeyi kullanmim ihtiyacım olsun o an hooop bozulmuş gelde kafayı yeme
  • Evet sinir bozucu bir durum, tam lazım olduğunda.

Elektronikçi arkadaşlar ben şimdi bunu çöpe mi atayım ? Kaliteli havya diye verdiler durduk yere neden bozulur bunlar :S
  • Bence sizden değerli değil.kendinizi riske atmaya değmez.
  • Kaliteli havya denilen şey 10TL'ye satılıyor.
    Plastik sapın ısıtıcı uçla birleştiği yerde çentikli bir sistem olması lazım.Ancak uğraşmaya , riske girmeye değmez bence.
  • Çentik falan yok sökmenin imkanı yok, gidip Koçtaşın yüzüne atıp geleyim en iyisi. :) Durduk yere arızalanacak kadar dandik bir havyaymış.

JBC kaliteli diye duydum. Weller çok pahalı ben amatör işlerde kullanacağım. Şu linkteki havyayı alayım mı ? Fiyatı cazip mi sizce ?
  • O havyanın fiyatı o kadar düşük değil , çok heveslenmeyin.
    Ersa , Weller , JBC güvenle alabileceğiniz markalardır.Genellikle profesyonel kalitede ürünleri olur.

Amatör , ucuz havyalar da iyi bakımla uzun seneler dayanabilir.Açık unutmamak ve temiz tutmak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarj yeri yalama gibi oldu
    6 yıl önce açıldı
    Ssd bozuldu(durduk yere)
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sökülmemesi ihtimali zayıf ,

1-önce ısıtıcı ucu tutan vida havya üzerinden tamemen sökülür

2-uç havya üzerinden çıkarılır

3-havya sapından kablo içe dogru itilerek ;aynı zamanda ısıtıcı ucun takıldıgı kısım dışa çekilirse rezistans ortaya çıkacaktır.

4-Rezistans baglantı kısmında kablolarda kopuk yoksa ,ugraşmaya pek degmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAMEHUNTER

Çentik falan yok sökmenin imkanı yok, gidip Koçtaşın yüzüne atıp geleyim en iyisi. :) Durduk yere arızalanacak kadar dandik bir havyaymış.

JBC kaliteli diye duydum. Weller çok pahalı ben amatör işlerde kullanacağım. Şu linkteki havyayı alayım mı ? Fiyatı cazip mi sizce ?

Ben tavsiye etmem. Ayarlı bir havya alın. Bu tip süprizlerle karşılaşma riskiniz kalkar.

başka bir ilan

Ayarlı olanlar farklı işler için rahatça kullanmanızı sağlar, düşük voltajlı çalıştığı içinde çabuk bozulmazlar. Yalnız ayarlı havya kullanırken eritme işini hızlandırmayı elinle bastırarak yapmak yerine ısı ayarını birazcık artırarak yap. Ayarlıların acemilik döneminde çabucak bozulma sebebi genelde bastırarak kırma (bastırınca lehim sanki daha çabuk mu eriyor ne) eğilimindeki kişilerdir ;) Hızlı eritme için pasta var...

• quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

sökülmemesi ihtimali zayıf ,

1-önce ısıtıcı ucu tutan vida havya üzerinden tamemen sökülür

2-uç havya üzerinden çıkarılır

3-havya sapından kablo içe dogru itilerek ;aynı zamanda ısıtıcı ucun takıldıgı kısım dışa çekilirse rezistans ortaya çıkacaktır.

4-Rezistans baglantı kısmında kablolarda kopuk yoksa ,ugraşmaya pek degmez

Teşekkürler o tip söküldüğünü bende biliyorum (tahta saplı pazar malı havyalardan) ama bu sökülmüyor :)

Neyse paraya kıyıp iyi birşey alacağım artık. Cevaplar için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

quote:

Orijinalden alıntı: GAMEHUNTER

Çentik falan yok sökmenin imkanı yok, gidip Koçtaşın yüzüne atıp geleyim en iyisi. :) Durduk yere arızalanacak kadar dandik bir havyaymış.

Ben tavsiye etmem. Ayarlı bir havya alın. Bu tip süprizlerle karşılaşma riskiniz kalkar.

başka bir ilan

Ayarlı olanlar farklı işler için rahatça kullanmanızı sağlar, düşük voltajlı çalıştığı içinde çabuk bozulmazlar. Yalnız ayarlı havya kullanırken eritme işini hızlandırmayı elinle bastırarak yapmak yerine ısı ayarını birazcık artırarak yap. Ayarlıların acemilik döneminde çabucak bozulma sebebi genelde bastırarak kırma (bastırınca lehim sanki daha çabuk mu eriyor ne) eğilimindeki kişilerdir ;) Hızlı eritme için pasta var...

temas yüzeyini arttırmak için bastırma işe yarıyor.

• 10 liralık topraklı havya var. Prizden çekmem. Geçende işyerindeki wellerr çuff diye rezistans patlattı. Belli olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz Geç olacak ama Sapının arkasında elektrik kablosunun girdiği yerde iki delikli plastik beyaz bir vida var deliklere iki ince tel veya tornavida sokup çevirerek çıkarıyorsunuz. ve havyanın demir kısmı ile plastik kısmını çekerek ayırıyorsunuz. (Dün başıma geldi). Ama rezistans kısmı metal borunun içinde ve henüz onu sökmeyi başaramadım. Yani sonuçta boşa uğraş oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.