Şimdi Ara

Kalede Uçamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
11.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yüzlerce halı saha maçına çıktım, haftada 3 defa halı saha maçı yapıyoruz lakin bir türlü kalede uçma işini öğrenemedim. Havadan olsun, yerden olsun gelen toplara bir türlü uçamıyorum. İçimde anlamsız bir korku var. Ne yapabilirim, tavsiyeleriniz nelerdir?

• çime yan yat bir sure sonra korkmassın
    yani yavaşça kendını çıme at zamanla yan yata yata alışırsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: nick:dunkoff

çime yan yat bir sure sonra korkmassın

:)

Peki havadan gelen toplar için ne yapmalıyım? Nasıl zıplamalı, nasıl düşmeliyim?
  • Reflex Adamım Reflex Senin Reflex ler Ölü
  • quote:

Orjinalden alıntı: V-For_Vandetta

Reflex Adamım Reflex Senin Reflex ler Ölü

Gerçekten iyi bir kaleci olmak için çok azmediyorum, birkaç defa daha konuşmuştuk yanlış hatırlamıyorsam ama olmuyor bir türlü. Bazı maçlar coşuyor halı saha da gol yemiyorum, bazı maçlar ise tabir-i caizse kova oluyorum.
  • ucacan artık soruya bak ya.. abi top gelince atla bi sekilde kedileşiyorsun.. yani naasıl dusecegini beyin otomatik yapıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

Orjinalden alıntı: nick:dunkoff

çime yan yat bir sure sonra korkmassın

:)

Peki havadan gelen toplar için ne yapmalıyım? Nasıl zıplamalı, nasıl düşmeliyim?

bizim bi arkadaş vardı kaleci.o demişti atladıgın zaman kalça üstüne veya yere paralel düşmiycekmişsin.önce top yere deyicek şekilde ayaklar havada o şekilde düşücekmişsin.bana çok mantıksız gelmişti ama o hep öyle atlıyodusende bi dene bence.yere paralel değilde ayaklar havada önce top yere deycek şekilde düş.birde dirseğini korumak için bişiyler vs tak.böylece acıda duymazsın kendine güvenin artar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koşarken çok yorulmak
    8 yıl önce açıldı
    Köpeğim üstüme atlıyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: V-For_Vandetta

Reflex Adamım Reflex Senin Reflex ler Ölü

Gerçekten iyi bir kaleci olmak için çok azmediyorum, birkaç defa daha konuşmuştuk yanlış hatırlamıyorsam ama olmuyor bir türlü. Bazı maçlar coşuyor halı saha da gol yemiyorum, bazı maçlar ise tabir-i caizse kova oluyorum.

kalecilik kolay iş deil dostum ben 11 yaşından beri kaleciyim yaş 18 olmak üzre 7 seneyi geçti yani bi yaştan sonra olmaz zaten çok iyi çalışma ister çok sağlam itman yemek gerekir ha zevkinede olsa uçmak için reflex gerekir bir insan kendi yeteneğini %25 geliştirebilir diye biliyorum yani en fazla bu kadar geliştirirsin bu da zor sadece açıyı kapat uçmak yerine daha faydalı olur top ile aranda %30 luk bir açı olsun her topu rahatlıkla tutarsın

• uçmak değilde düşmek zor.benm bir arkadaşım prof. kaleci olmasına rağmen 2 kere düşmeden dolayı omuz sakatlıkları yaşamıştı.
  • Halısaha pek uçmana gerek yok bence
  • Redbull kanatlandırır.

• Reflexlerle alakalı bişey.Kaç yıldır kalecilik yapıyorum amatör anlamda olsada,okul takımı vb.
    Bi kere bile ''aha top geliyor,lan uçuyimde tutuyim şunu''demedim.Bi anda gelişir istemsiz olarak
  • halı saha kalelerinde uçmasan da olur
  • quote:

Arkadaşlar yüzlerce halı saha maçına çıktım, haftada 3 defa halı saha maçı yapıyoruz lakin bir türlü kalede uçma işini öğrenemedim. Havadan olsun, yerden olsun gelen toplara bir türlü uçamıyorum. İçimde anlamsız bir korku var. Ne yapabilirim, tavsiyeleriniz nelerdir?

hocam kasenin boyutlari nasil? ya da söyle sorayim: kilo\boy orani nedir? ziplamada cevik haraket etmekde en büyük unsur budur. neredenmi biliyorum. Lisede okul kalecisiydim.
  • Uçuyorsun şahitlerin var inkar etme!!!!!!!
  • Evde yatakta denemeler yap 10 15 kere mutlaka etkisi olur ama dikkatli ol

(Sakın evde denemeyin)
  • maçtan önce görmüssündür kaleci antrenörleri nasıl kaceleri calıstırıyor bir saga bir sola yavasca yerden top atıyorlar ,kaleci de yere uzanıp alıyor bu sekilde bir arkasdasınla calısıp yavastan reflekslerini gelistirebilirsin
  • Uçmak mı süpermen misin sen?

Plonjon senin dediğin hareket öğren
  • Dostum kısa sürede bu becerileri zaten en iyi şekilde kazanamazsın. Arkadaşların dediği gibi öncelikle çimde denemeler yapabilirsin, sen daha oturtana kadar çimde bile acır bacağın falan bir yerin, belli bir zaman sonra oturtuyorsun zaten. Bunun haricinde oturur halde arkadaşların sana sağına ve soluna top atarlar o şekilde biraz alışabilirsin. Topsuz olarak yer odaklı köşelere atlayabilirsin. Ancak bunları ilk olarak çimde falan yapman önemli, aksi takdirde halı sahanın zemini sertse canını yakıyor. Bu tarz becerileri kazanmaya yardımcı kitap-kitapçıklar vardı, bir internetten bak istersen :).

http://www.nadirkitap.com/futbol-okulu-kalecilik-kitap120626.html

Bende küçükken bu kitap (daha doğrusu kitapçık diyelim) vardı, resimli falan anlatımı var inceleme fırsatın olursa bir bak derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 30 Mart 2009; 20:49:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Zhack_

Redbull kanatlandırır.

+1
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.