Şimdi Ara

Kalede Uçamıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
11.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bazı kaleci formaları var dirsek kısımları süngerli onlardan al o korku kayboluyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinardicli

quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

Arkadaşlar yüzlerce halı saha maçına çıktım, haftada 3 defa halı saha maçı yapıyoruz lakin bir türlü kalede uçma işini öğrenemedim. Havadan olsun, yerden olsun gelen toplara bir türlü uçamıyorum. İçimde anlamsız bir korku var. Ne yapabilirim, tavsiyeleriniz nelerdir?

hocam kasenin boyutlari nasil? ya da söyle sorayim: kilo\boy orani nedir? ziplamada cevik haraket etmekde en büyük unsur budur. neredenmi biliyorum. Lisede okul kalecisiydim.

Boyum 1.76 civarında, kilom ise 70 ama göbek yok, zamanında spordan dolayı çoğunluk kas.

• Kız arkadaşını çağır, beton da bile uçarsın.Tecrübe ile sabittir.
  • Uçmaya kendini çok programlayan halısaha kalecileri yakınlarına gelen, elle ve ayakla kolayca kurtarabileceği toplara bile
    uçmaya kalkarlar.Böylece gol yerler.

Futbol dehası konusuyor, kaleci avcısı konusuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dallassimo

Uçmaya kendini çok programlayan halısaha kalecileri yakınlarına gelen, elle ve ayakla kolayca kurtarabileceği toplara bile
    uçmaya kalkarlar.Böylece gol yerler.

Futbol dehası konusuyor, kaleci avcısı konusuyor

Evet aynı şeyi ben de duymuştum. Tek adımla kurtarabilecekleri topları, oldukları yerde planjona çıktıkları için gol yiyorlarmış.
  •  Kalede Uçamıyorum
  • abi iyi bir kalecinin resmi sitesine gir, e-mailini bul mail at sor.
  • Alllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh deyip olduğun yerden zıpla.Biraz Sabri Bey'i örnek al.

İşin gerçeği uçabilmek için korkmaman lazım.Korkuyorsan uçamazsın.
  • Atladığın tarafın omuzun arkasına doğru yani kürek kemiğine doğru düşmen lazım sonrasında hafiften yuvarlanmalısın. Atlaya atlaya düşe düşe yakında salto bile atarsın.
  • mactan once redbull ic ee ne diyolar reklamlarda redbull kanatlandirir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zhack_

Redbull kanatlandırır.

Bunu görmek için girdim işte
  • evde yere yastk koyup onların üzerine uç, yerden ve havadan, ayrıca dizlik dirseklik falan tak.

tek sorun senin korkuyo olman ki çok normal, korkmazsan uçarsın. tam olarak refleks değil bu, refleks; 0.5 saniye içinde geldiğini farkettiğin topları kurtarmandır, yani anlık el kol kalkması.

ama sen 15 - 20 metreden çekilen şutu çok rahat görürsün iyi yer tutamamışsan uçman gerekir, biraz bile korkarsan o topu tutamazsın. hiç tereddüt etmemen lazım, top geliyo uçma vakti diye düşünüp uçulmaz yani.

ayrıca halısahada önemli olan iyi yer tutman açıyı iyi kapatman ve dikkatli olmandır, gelen şutları erkenden sezmelisin.
    pek uçulcak pozisyon olmuyo yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Krynn66

/>

• Öneriler için çok teşekkürler.
  • Gerçekten ben de çok iyi kaleciyimdir. Lakin uçtuğum hiç görülmemiştir. Kollarım ve bacaklarım uzun, iyide yer tutarım kurtarırım. Ama birde şöyle uçsam köşelere falan daha bir artistlik olurdu. Ama yapamıyorum. Uzun oluşumdan mı anlamadım gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 30 Mart 2009; 22:49:10 >
  • Bence önce git düzgün bir beton zeminde yavaş yavaş çalışmaya başla, ufak plonjonlar falan ama dikkat et daha vücut hırpalamaya alışmadan sakatlama kendini, öyle volkan gibi atlayarak. Sert zemine düşe düşe o halı saha pamuk gibi geliyor insana. Ki bu şekilde öğrenmiştim. Tek kusuru kafadaki 1 cm'lik yarık var önceden kalma. Tabii bu benim yöntemimdi, deneyip denememek sana kalmış. Atlama konusunda önce düşmeyi öğrenmek gerek. Öyle paldır küldür atlayıp, patates çuvalı gibi düşersen sakatlarsın kendini, aman dikkatli ol!
  • 10 senedir kalecilik yaparım (amma kaleci varmış forumda :D) kaleci kazağım ve şortum var ayrıca dirseklik (dirseklik çok önemli uçarsan) kullanıyorum. Eldivenlerimi de takıp çıkıyorum. Boy 1.92m kilo 84 hantal gibi gözükürüm (Mondragon stili yani) ama sana şu kadarını diyeyim iyi yer tutarsan ve hislerin (ayrıca reflekslerin) kuvvetli olursa uçmana gerek kalmıyor çünkü forvetler topları imkansız yere göndermiyorlar. Tam topa vururken nereye gideceğini hissediyorum ve ona göre hazırlanıyorum %90 da oraya geliyor yakın mesafe şutlarda da refleksler çok daha önemli. Henüz maçtan geldim atladağım 3-5 toptur onlar da yerden köşeye giden toplar. Uzun olduğum için havadan gelen topları kollarımla atlamadan çelebiliyorum (hele ki halısahada) tutmak içinse yere bir kez sektirip kontrol ediyorum direk tutmaya kalkarsan elinden kaçırabilirsin. 90'a giden şık topları da halısahada maç ciddi değilse bırakıyorum girerse girer direkten dönerse de benim şansıma . Uzun oldu ama dediğim gibi vücudunu tanıyıp aklınla oynarsan uçmak sadece işin artistliği.

• ben ne zaman kaleye gecsem top ya kafama ya da seyime geliyo ya anlamis degilim sebebini
  • quote:

Orjinalden alıntı: mR_BLacKLioN

ben ne zaman kaleye gecsem top ya kafama ya da seyime geliyo ya anlamis degilim sebebini

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.