Herkese Kazasız belasız sürüşler. Geçtiğimiz haftalarda tam viraj bitimine doğru karşıma araç çıkınca aracı sağ tarafa fazla kaçırmışım ve 20-30km hızla sağ taraf kaldırıma çıktı ön ve arka lastikler Resimlerde gözüktüğü gibi hasar oluştu Lastikcinin birine sorduğumda sorun olmaz balon yapmamış dedi ama içime de sinmedi Lastik ve jantlar henüz 3-4 bin km de lastiğin patlamamasına da şaşırdım.Araç Kamerası kaza algılayıp acil kayda girecek kadar aslında sert bir çıkıştı. Sizce lastikleri ve jantları yenilemeğe gerek var mı, dış yüzeyinden 1-2 milimlik bir soyulma söz konusu ön ve arka lastik için öndeki hasar daha fazla Aracı %90 şehirler arası kullanıyorum risk almak istemem < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 14 Şubat 2022; 18:42:56 > |
Kaldırıma çıkma sonucu lastik ve janta hasar , Değişmek veya değişmemek ? Tüm mesela bu
-
-
Birşey olmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Aracı %90 şehirler arası kullanıyorum risk almak istemem "
sorunun cevabı belli. 1 tane sıfır lastik alacaksınız aynı model. janta müdahaleye gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 14 Şubat 2022; 18:53:0 > -
teşekkürler
Jant konusunda sorun teşkil eder mi sizce
Hasar arka tarafta da mevcut arka için de alsam mı ona karar veremedim
-
Aynı şekilde birebir aynısı benim aracımda başıma geldi yanaktan küçük hasar almış lastiği arkaya taktırdım 2 yıldır sorunsuz biniyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Siz şimdi şu kadarcık hasar için lastiği mi değiştirceksiniz hocam tamam anladık canımız 4 tekere bağlıda bu hasar nedir yani ? O lastikler kaç katmandan yapılıyor araştırın derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 14 Şubat 2022; 19:0:28 >
iç tarafta da balon yoksa, arkaya alır devam ederdim.
jant yamulduysa düzeltilecek ona yapacak bir şey yok.
-
Lastiği arkaya alın hocam. Bence bir sorun çıkartmaz
Jantlarda bir şey yok gibi görünse de yine de baktırmakta fayda var. Benim bildiğim -yanlış biliyor olabilirim- lastiğin en zayıf yeri yanları, buradan alınan hasarlar sıkıntılı olur diye biliyorum. Ki park ederken lastiği sert bir şekilde kaldırıma sürttüğü için lastiği gümleyen araba biliyorum. Ben değiştirirdim sanırım, içim rahat etmez. Tabi lastik fiyatları çok pahalanmış ama güvensiz hissetmekten iyidir.
-
Bu lastik itin çakalın altında olsa şahinle maganda gibi gezer makas atar otobanda 180le gider 10 sene biner birşey olmaz fakat sizin gibi efendi işinde gücünde adam bu lastikle 1 gün yola gider o lastik darbeli yerinden patlar araç kontrolden çıkar ölürsünüz. Bence lastikler çok km yapmasıyla 1 tane alıp takın fakat 30 40bin yaptıysa 2 tane alıp değiştirin jantları da kontrol edip balans yaptırın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakiramaseksi -- 14 Şubat 2022; 20:30:45 >
Balans yaptırın, çıplak gözle iyice bir kontrol ettirin.
Lastikte tel atması olup olmadığı balansda çıkacaktır.
arka lastiği değiştirmeyebilirim ama önü değiştircem diğer arkadaşların söylediği gibi içime sinmeyecek
Ön lastiği değiştireceğim belki bir şey olmaz ama belki ile olacak iş değil can taşıyoruz allah korusun bir sorun olursa kendimi geçtim millete zarar veririz.
Çekme , titreme yok ama jantı aldığım yere gideceğim sökülüp kontrol edilmesini rica edeceğim hatta hasar alan kısmı üstün körü onarabiliyorsak onu da yaptıracağım
sol arka zaten hasarlı öndekini sağ arkaya alsam arkadaki 2 lastikte hasarlı olacak.
Öne lastik alıp arkayı öyle bırakabilirim belki
Lastik ve jantlar 3-4 bin km önce aldım sıfır daha en temizi böyle gözüküyor lastiğin teki 890 TL civarı 1780 TL lastik maliyeti olur en azından kafamda soru işareti kalmaz.
Jant aldığım yere gidip baktıracağım
Benzer içerikler
- turbo akü nasıl
- honda civic hangisi tutuluyor
- sıfır araba garantisi neleri kapsar
- muayenesi olmayan araç kazaya karışırsa ne olur
- hak mahrumiyeti olan araç satılır mı
- yeni sportage 2025
- honda civic 2024 fiyat listesi
- renault megane e-tech türkiye fiyatı
- dacia elektrikli fiyat
- en iyi suv 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X