sosyal birisiyim ama kalabalık ortamda konuşamıyorum. Sorunun nedenini bilemiyorum. Geçen gün kafeye gittik. Hiç konuşamadım nerdeyse. Bana sen ne mütavazsin diyorlar bu durumu nasıl düzeltebilirim ?
Bende de bu durum var. Hem mükemmelliyetciyiz hem de liderlik duygumuz yok.
Yani ya agzımızdan bir sey kacırırsak,yanlıs bir sey söyleyip rezil olursak duygusu var. 1000-1500 kisiyi bırak 20-30 kisinin karsısında bile sunum-konusma yapamayız biz.
Bir yandan da liderlik duygumuz yok. Bu dogustan gelir. Dikkat ettiysen çok sosyal olmayan,hiç sevgilisi olmayan bir adam bile kendini herkese dinlettiriyo.
Her yerde dedigim gibi Sosyallik= çok konusmak,kızlarla yatıp kalkmak,ortamda sözünü dinlettirebilmek degildir.
Sana tavsiyem ya sevgilinle bas basa kalabilecegin ortamlara git ya da 2-3 tane yakın arkadasınla takıl. Bana yazın masada ''Çok sessizsin olum sen yaa'' diyen adamla yazlıgın orda tek karsılastık su an çok samimiyiz çocukla.
quote:
Orijinalden alıntı: knotaqram34 Bende de bu durum var. Hem mükemmelliyetciyiz hem de liderlik duygumuz yok.
Yani ya agzımızdan bir sey kacırırsak,yanlıs bir sey söyleyip rezil olursak duygusu var. 1000-1500 kisiyi bırak 20-30 kisinin karsısında bile sunum-konusma yapamayız biz.
Bir yandan da liderlik duygumuz yok. Bu dogustan gelir. Dikkat ettiysen çok sosyal olmayan,hiç sevgilisi olmayan bir adam bile kendini herkese dinlettiriyo.
Her yerde dedigim gibi Sosyallik= çok konusmak,kızlarla yatıp kalkmak,ortamda sözünü dinlettirebilmek degildir.
Sana tavsiyem ya sevgilinle bas basa kalabilecegin ortamlara git ya da 2-3 tane yakın arkadasınla takıl. Bana yazın masada ''Çok sessizsin olum sen yaa'' diyen adamla yazlıgın orda tek karsılastık su an çok samimiyiz çocukla.
200 kişinin önünde sunuculuk yaptım. O yönden rahatım. Arkadaşlarım var baya kopuk onlar aramızda hiç konuşmuyorsun falan diyorlar. Bende çözemedim kendimi :D
Allah Allah o zaman sende bi sorun var kardes.
Ya da muhabbet acmamıstır belki seni. Onlar siyaset konusur sen siyasetten zerre çakmazsın falan ne biliyim.
Özgüvenini kazanmaya ya da arttırmaya çalışmalısın.
ben ilk okul arkadaşımla buluştum yanındada 4 tane kız ark ı ilk okul arkadaşımda kız yani 5 kız bide ben dud yemiş bülbül gibiydim kızlar beni konuşturmaya çalışıyodu içlerinden biride benim msn den konuştuğum bi kız ve hayatımın aşkıydı diye bilierim mal gibi kaldım