Şimdi Ara

Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.882
Cevap
94
Favori
149.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hangi marka klima kumandası uyum sağladı görsel atabilir misiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba klima montajim bugun yapildi montaja gelen iki arkadasimiza cok tesekkur ettim inanin cok emek verdiler vakumlama olsun montajlama olsun iscilikleri guzeldi . Klima borularinin cikis yerine erisim biraz zor oldugundan kopuklemek durumunda kaldik ona cok bisey yapamadik merdivenle baya zor oldu onun harici gayet guzel montaj sureci oldu ellerine saglik. Salona montajlandi ic unitem. Dis unitenin takozlarini koydular oldukca sessiz calisiyor testinide yaptilar sorunsuz gorunuyor birazdan elektrikci ile elektrik isini halledecegim . Elektrik iside tamam gayet guzel calisiyor wifi ozelligide aktif

Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yawruaslan -- 29 Ağustos 2023; 21:7:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• yawruaslan kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yawruaslan kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Benim klimada uzun uğraşlar sonucu çat kapı yurtiçi kargo ile geldi. Ctesi için randevu aldım. Bir kaç sorum olacak montaj günü dikkat etmek adına. Vakumlama işlemi ne kadar sürdü? Dış ünite sesi için bahsettiğiniz takozlar kutu içinden çıkıyor değil mi? Bir de wifi aparatını nereye taktılar bilmiyoruz falan derlerse kabaca da olsa tarif etsem.

• boras06 kullanıcısına yanıt
    Merhaba kutudan takoz ve ayak filan cikmiyor acikcasi . Kutudan bakır boru kiti, sinyal kablosu, drenaj hortumu, dekoratif naylon ve hamur çıkıyor gordugum kadariyla . Ama tabiki bu takoz ve ayaklari filan servis takmak zorunda takmamalari cok sacma bence tamamen bilincsiz kullanicilar ve isguzar servislerin isi.

Vakumlama isini yaparken bir cihaz bagladilar ayni zamanda rakamlarla olcum yapiyor orada hersey gorunuyor ortalama 8-10 dk kadar vakumladilar. Vakumsuz asla verim alinmaz arabanin benzinine su kattigini dusun abi araba bogulur gaz yemez bunda da sistem o sekil icinde hava vs kalirsa bogulur verim alamazsin dediler. Ayni sekilde vakum isi bitince test ederken icinde dolanan gazin olcumlerinide yaptilar tabi o teknik bir olay oldugundan tam olarak verileri size soyleyemiyorum arkadas olcum yaparken su sayilar arasinda olmali abi demisti o sayilari cok rahat yakalayip ust seviye performansa kadar gitmisti rakamlar.

Wifi kiti ile alakali kesinlikle bilmiyor olabilirler mutlaka siz buraya takiliyor diye gosterin . fotografta sari ile isaretledigim yerin ic kisminda baglanti ust kapak yukari kaldirildiginda icerisinde sag tarafta tek vidali bir yer var onu acip tirnaklarindan cikarinca usb giris yeri mevcut oraya takiliyor wifi cihazi. Zaten ic unite montajlanirken tum beyaz plastik kasa sokuluyor ozaman gorursunuz net sekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yawruaslan -- 30 Ağustos 2023; 0:34:1 >

• 12000 btu olanını bende HB den 13799 TL ye aldım. 4 gün sonra yurtiçi kargo klimayı evime getirdi. Cuma gününede randevu aldım. İç ünitenin tam arkasından boruları çıkarttıracağım için içeride kötü bir görüntü oluşmayacak. Dış üniteye giden boru ve kablolar için mutlusanın klima kanalını ve duvar çıkış kapağını aldım. Gelen servise taktırtacağım. Daikinin tam yoğuşmalı ndj serisi kombisini 5 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Adamlar taş gibi kombi yapmış bakım bile istemiyor. Yılda bir kez yoğuşma giderini temizle tamamdır. 6 yıl garantisi devam ediyor. Klimayıda daikin almak isterdim ama malum fiyatlar çok uçuk olduğundan alt markasına yöneldim. Yorumlar ve midea üretimine güvenerek aldık bakalım. Bizi neler bekliyor… montajdan sonrada foto ve edit yaparım…

Klimayı daikin servisi gelip kurdu. Vakumlamayıda yaptılar. Klima tam bir f/p ürünü. Wifi olması çok güzel kumandayı hiç kullanmıyorum.
    (Fakat bilen varsa cevaplarsa sevinirim klimanın ekranı sürekli açık, kapanıyor mu yoksa hep öylemi kalıyor?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_loveboy -- 4 Eylül 2023; 22:41:8 >

• Ayaküstü bilinçsiz kullanıcı olduk iyi mi. Baya çalışmıştım dersime oysaki Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları 

Servis üçkağıtçıysa yapacak birşey yok, gözden kaçtı mı kaçıyor işte. Takoz falan kolay iş, bugün taktırdım. Kendisine de iki kere iş oldu. Velhasıl düzgün servise denk gelmek önemli. Sizin servis düzgünmüş, ben bizimkine neredeyse vakumun önemini anlatacaktım neyse ki itiraz etmediler.

• Hocam afedersiniz sizi itham etmek icin soylemedim lutfen alinmayin. Siz Gozden kacirmissiniz lakin arastirmayip bilmeden servisin her soyledigine okey diyen kullanicilar icin soylemistim kusura bakmayin tekrar. Buradaki onemli olan calisan kisinin is ahlaki . Eger bir isi layikiyla yapmiyosa hic yapmasinlar daha iyi.

• Merhaba arkadaşlar bugün de benim klima montajı yapıldı ancak dış ünitesinin su tahliye hortumu takılmadı . Balkona kurdurdum . Bu ne için var neden takılmadı takılması gerekli mi 10 dk kadar vakumlama yapıldı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46C9B32AF -- 30 Ağustos 2023; 21:28:3 >
  • Taksalar iyi olurdu tabi eğer oradan su damlamasının bir mahsuru yoksa gerek olmayabilir. Genelde yazın soğutma kullanımında oradan su gelmiyor. Bazen borular terleme yaparsa nadiren az birşey gelir.

Ama kışın ısıtmada kullanacaksanız oradan çok su gelir. Kışın kullanacaksanız ve dış ünite balkon içindeyse veya dışardaysa aşağı akmasının mahsuru yoksa ustalar orayı kapatmamayı, suyun daha rahat tahliye olmasını tavsiye eder. Çünkü dış ünite kışın buz tutar ve buz çözme işlemi yaparken yoğun su gelir. Hortum olduğu zaman suyu rahat tahliye edemez ve gider donabiliyor. Sıkıntı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 30 Ağustos 2023; 22:7:33 >
  • Cevabınız için teşekkür ederim . Takılan yer kapalı balkon içi donma yapacak bir ortam yok. Dış ünite en düşük +5 en fazla +35 C sıcaklık görüyor .

t bağlatıp tek hortuma bağlatayım her ihtimale karşı

Merak ettiğim bir kaç şey daha var

1. klima kumandası klima kapalı konumda sürekli açık mı kalıyor ekranı
    2. klima kitapçıkları ile birlikte gelen ufak siyah filtre var . Bu nereye takılıyor servis takmadı .
    3. Klima takozları balkon yüksekliği kurtaramadığı için servis takmadı dış ünite gayet sessiz . Kısa lastik takoz alıp takmanın faydası olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46C9B32AF -- 30 Ağustos 2023; 22:52:18 >
  • 1- Evet

2- Bilmiyorum, muhtemelen klimanın üstündeki filtrede bölümü vardır oraya biryere takılıyordur.

3- Biryerde okumuştum, takozlar olmayınca kompresör titreşimini sönümleyemediği için içindeki aksamlar zamanla gevşeyip birbirine çarparak ses yapabilir uzun vadede diyordu. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Eğer mümkünse taktırın bence.

• Benim klimada dış ünitenin takozları çıkmadı . Herkeste de öyle mi acaba

• Evet ayaklar ve takozlar cikmiyor onlari servis kendi getiriyor

• 12000btu cihaz kuruldu. 17 dereceye ayarlayıp full en yüksek fan hızıyla çalıştırdığımda 10-11 derecede hava üflüyor. sanırım normal.

güç tüketimini home assistant harici görme şansımız var mı? sanırım bu uygulamayı home server şeklinde yüklemek gerekiyor ki öyle bir donanımım yok malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilecerme -- 31 Ağustos 2023; 20:12:39 >
  • kilecerme kullanıcısına yanıt

Ben de ilk kurulduğunda 11 ölçtüm. Turbo moda alınırsa muhtemelen biraz daha düşüyordur denemedim.

Güç tüketimini normalde mideanın smarthome uygulamasında görebilmemiz lazım ama orada bu özellik desteklenmiyor görülüyor, sadece kumanda edebiliyoruz. Yazılımsal olarak böyle bir destek vermedikleri için şuan sadece home assistant ile manuel bakabiliyoruz. Ben çok merak edersem gece 11-12 arasında günlük tüketime açıp bakıyorum. Tabi uygulamadan home assistanttakı gibi direkt görebilsek iyi olurdu.

• Merhaba. Nasıl kayıt ettiniz home asistana ben yapamadım. Manüel URL sayfana girdigimde oraya da nasıl yapacagim bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları

• Alper BODUR kullanıcısına yanıt

Home assistant akıllı ev otomasyon sistemi. Yani aslında bir nevi işletim sistemi. Bunu genelde kullanıcılar rasspery pi gibi cihazlara kuruyorlar çünkü sürekli çalışması lazım. Yani biz en azından tüketimi biraz görebilmek icin windowsa kuruyoruz. Sadece bilgisayarınız ve onda home assistant açık olduğu sürece home assistanta telefonunuzdan bağlanabilir siniz. Kısaca eğer bilgisayara kurmak istiyorsanız öncelikle şu videodaki gibi kurulum yapacaksınız.

Kaira DTXR Serisi Klima KullanıcılarıGökhan'la teknolojiyoutube
    Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlerle beraber bilgisayarımızda bulunan Windows 10 üzerine home asistant kurulumunu gerçekleştireceğiz. Ayrıca bu videoyu çekmemi isteyen Hakan arkadaşımıza'da çok teşekkür ederim. Gerekli link: https://github.com/AlexxIT/HassWP Umarım videomu beğenmişsinizdir. umarım size faydası olmuştur. Aklınıza takılan soruları yorumlarda sorabilirsiniz, en kısa zamanda dönüş yapmaya çalışırım, Bana destek olmak için abone olmayı ve beğenmeyi unutmayın. Kendinize iyi bakın. Twitter: https://twitter.com/51tr Instagram: https://www.instagram.com/hgc.fit/ Instagram: https://www.instagram.com/h.g.cetgin/ Facebook: https://www.facebook.com/gokhan.cetgin Mail : cetgin@gmail.com
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=eNSKXFCwIlE

Ardından home assistant içindeki cihazlar bölümünden hacs adlı uygulamayı kurup onun içindeki bölümden de midea ac lan uygulamasını kurup klimanizı kaydedecek siniz. Tabi aynı wifi agina bağlı olmak zorunda klima ile PC. Biraz uğraştırıcı bı iş.

• Biraz karisikmis. 😊 teşekkür ederim. Çok sağol. Hayırlı günler

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.