Şimdi Ara

Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.881
Cevap
94
Favori
149.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
35. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam, Ayarlar - Cihazlar & Hizmetler'e git. Sağ alt köşeden entegrasyon ekle. Midea AC Lan diye arat ve ekle. Sonra yapılandırma yaparak klimanı ekle. Ekledikten sonra klimanı Enerji sekmesine ekle. Anlık olarak tüketim verilerine erişeceksin.

• cchacalls kullanıcısına yanıt
    Hocam eyvallah ekledim saatlik yeniliyor sadece sanirim. Saatlik olarak giris sagliyor bende. 12.000 BTU 12metrekare odada (Aldigim zaman 9000'lik 12K₺, 12000'lik ise 9K₺ diye 12BTU'luk almistim mecburen) 18'den beri saat basi veri girisi yapmis su an ortalama 300w tuketiyor bana fazla geldi guneybati cephe Adana. 150'lerde gezer dusunuyordum 6 gundur kapatmadim klimayi. Oda kucuk olunca kompresor kapaniyor maalesef.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rambo145 kullanıcısına yanıt

1 kwh 2.25 ₺, 0.30 kwh saatte 67 kuruş demek değil mi yanlış mı biliyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 17 Ağustos 2023; 23:56:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0.30kWh hocam evet 300W ama bana yine fazla geldi 150-200 bekliyordum 24 saat kapatmiyorum cunku klimanin brosurunde de minimum 130w inebildigi yaziyor zaten tabii bunun olabilmesi icin bir cok etken var yalitim, nem, cephe vs.

Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları

Evet dur kalk yapınca çok yakıyor. Ben tüm evi soğutuyorum ben de bile 1-2 saatte bir kapanıyor gündüz olmasına rağmen. Koridora taktım tüm evi soğutuyorum maksimum 0.50 kwh görüyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: rambo145

0.30kWh hocam evet 300W ama bana yine fazla geldi 150-200 bekliyordum 24 saat kapatmiyorum cunku klimanin brosurunde de minimum 130w inebildigi yaziyor zaten tabii bunun olabilmesi icin bir cok etken var yalitim, nem, cephe vs.

Fanı düşükte kullanıyorsanız ve buna rağmen böyleyse Eco modu deneyin. Kompresörün frekansını en düşük seviyeye getiriyor, hem daha yavaş soğutacağı için daha az dur kalk yapar, hem de kompresör daha az enerji harcar. Bu sayede daha az yakar bence. Yalnız Eco modda en fazla 24 dereceye kadar düşebilirsiniz. 23 yaparsanız ecodan çıkıyor. Belki de o 130w ı ecoda veriyordur.

• 26'da otomatik fan kullaniyorum hocam tavsiyeniz uzerine yarin da eco ile 24 saat kullanip karsilastirma yapacagim. Tesekkurler

Rica ederim. Ama auto fan sizin durumunuzda iyi değil bence çünkü odanız küçük olduğu için orta veya yüksek fana ayarlarsa hemen soğur oda ve kapanır. Bence Eco modu denedikten sonra normal modda düşük fanı da deneyin.

Eco modun performansı yeterli gelmezse ve tüketimi normal mod/düşük fan kombinasyonuyla aynı olursa onu kullanmazsanız, normal/düşük kullanırsınız. Duruma göre karar verirsiniz.

• Auto Fan'da dikkat ettigim kadariyla sadece dusuk fanda calistiriyo ama dusuge alip ayrica oyle de denerim. Su an tuketim 200'lere dusmus 00 ile 1 arasinda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambo145 -- 18 Ağustos 2023; 1:12:26 >
  • O yüzden daha önce de yazdım. Yeni nesil klimaların performansı çok iyi. Bu nedenle mümkün olduğu kadar küçük Btu olanlar tercih edilmeli. Kompresör dur kalk yapmaması gerekiyor. Bu arada ben Eco mod kullanmadım. Benim 3 klima da otomatik fan ve 26-27 derecede çalışıyor. 30 yıllık bina yalıtım yok. Giriş kati olduğu için çok fazla güneş almıyor. Belki böyle bir avantajım olabilir.

Hocam verileri daha yeni almaya başlamışsın. Bence daha iyi değerleri göreceksin. Otomatik de çalıştırman yeterli olur. Zaten oda soğuduğu için en düşük fan hızında çalışacak.

Hocam siz peki Eco denediniz mi hic? Bir fark yaratiyor mu ya da goturdugu performans yarattigi farka degiyor mu diyim

Eco modunu enerji tüketimi açısından hiç denemedim. İlk aldığım zamanlar da 26 derece Eco da çalıştırmıştım. Oda çok sıcak oldu. Bu nedenle konfor çok düşmüştü. Eco moduna çok şans vermeden tekrar otomatik fan a geri almıştım. Belki de Eco 24 veya 25 de çalıştırmak lazımdı. O zaman da enerji durumu ne olurdu bilmiyorum. 15 gün evde yokum. Dönüşte deneyebilirim.

• Antalya da havaların ısınması ile 14 - 15 Ağustos tüketimleri. Tüketim doğal olarak biraz daha arttı. Ama yine de kesinlikle çok iyi.

Hocam 2 saattir eco mod aldım denemek için tüketim saatte 180 wattlara düştü öğlen sıcağında fakat odada nem %50'den %70'lere çıktı ve oda sıcaklığım klimayı 25 almama rağmen 27.5 civarı geziyor. Yani eco mod konforu bayağı götürüyor şimdi 1 saat daha deneyip muhtemelen kapatacağım. Bir de küçücük oda benimki yani daha büyük bir oda olsa Eco hiç kullanılacak mod değil diye düşünüyorum.

Aynen şimdi hatırladım bende. Bu söylediklerini bire bir yaşadım. İçeride nem çok fazla arttı. 25 e ayarlı klima oda sıcaklığı 27 28 oldu. Konfor yerle bir oldu. Eco mod 23 filan dene istersen birde. Bu durumda oda sıcaklığı 25.5 filan ideal olabilir.

• Eco mod 24 e düşer en fazla. 23 yaparsa çıkar ecodan. Yine de kurtarmaz bence. O zaman @rambo145 odayı tekrar normale getirdikten sonra normal mod düşük fan dene. Demekki Eco mod çok sıcak ve nem olmayan zamanlarda anca iş görür belki.

• Arkadaslar merhaba 15000 liraya buldum internetten fiyat iyi mi. Montaj yapılırken kullanılan boru bakır mi cevaplarsanız almak istiyorum

• noirdesire N kullanıcısına yanıt
    Şu ana göre fiyat iyi. Bakır kablo kullanıliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam merhaba, enerji tüketimi standart yazılımda çıkmıyor, böyle bir iddiası da yoktu. Ancak sizin gibi HA üzerinde enerji tüketimi izleyenleri gördüm. Bunu cihaz üzerinden mi yapıyorsunuz, yoksa enerji okuyan priz/sigorta vb. Bir cihazdan mı?

Edit: Tüm sensörleri açınca toplam tüketim görünüyor ama anlık olan 0 görünüyor. Klima da açık şuan. Yenileme sıklığını değiştirebileceğim bir yol var mı, yada nerede yanlış yaptım :)

Anlık için desteklemiyor diyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seronet -- 19 Ağustos 2023; 1:36:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.