Geçmiş olsun... Değişim yapmıyorlar. Tamir etmeye çalışırlar, tamir edemezlerse aldığınız yerle görüşün derler. Hepsiburadadan aldıysanız horoz lojistik kodu alıp paketleyip klimayı göndermeniz gerekecek ücret iadesi için. Ben değişim için göndermiştim sözde ama direk iade yapıyorlar. 8 ay önce vermiştim siparişi. Bu ay hakem heyeti kararı çıktı, onu da uygulamıyorlar. İletişim kurulamıyor kendileriyle. Bu hafta içinde icra takibi başlatıp bir adet DTXR35E haczettireceğim. |
Kaira DTXR Serisi Klima Kullanıcıları (29. sayfa)

-
-
Home Assistant akıllı ev sistemi için bir işletim sistemi aslında. Cihazları buraya aktardığınız zaman bu bilgiler görünüyor. Home Assistant konusu forumda mevcut. Oradan detayları okuyabilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Muhtemelen Home Asistannt ürünün gücü ve çalışma süresine göre tahminde bulunuyor. Direkt bir sayaç yoktur. Kalkış duruş veya düşükte çalışma durumuna göre orantılama yapar, %100 tüketimi tutturamaz bence. Doğru mudur?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben kurdum, toplam tüketimi görebiliyorum basit bir şekilde. Sizin bu resimlerdeki kullanıcı arayüzünün ismi nedir nasıl kurdunuz?
Home Assistant tüketim verisini direkt olarak klimadan alıyor. Bu durum Home Assistant tahmini değil. Klimalar teknolojik aletler ve ne kadar akım çektiğini biliyor aslında. Home Assistant da Midea eklentisi ile bu veriler alınıyor. Bu nedenle tüketim verileri doğrudur.
Hocam Home Assistant da sol tarafta ki Enerji sekmesine klimaları ekleyince otomatik olarak gün gün takibini yapıyor. Grafik haline getiriyor. Sizin basitçe gördüğünüz değer klimanın ilk günden itibaren ne kadar kw enerji harcadığı. Yani toplam tüketimi görüyorsunuz. Sol tarafta ki Enerji sekmesine eklemeyi deneyin.
Merhaba
Konuda arada bahsedildiği için merak üzerine kullanmadığım eski bir bilgisayara deneme amacıyla HA kurulumu yaptım. Klimayı ekledikten sonra sadece total energy consumption görüntüleyebildim. Anlık tüketim kısmında değer 0,0 olarak görünüyor. Sadece toplam enerji tüketimi gösteriliyor değil mi? Bir de klimayı eklediğim ana kadar yaptığı tüketimin verisi günlere göre değil toplu olarak grafikte görünüyor değil mi hocam?
-
Hocam klimayi çalıştır, sonra şartelden kapat kapak sıfıra sıfır kapanacaktir. Sonra şarteli açıp kullanmaya başla. Ben bu şekilde çözmüştüm
Bende enerji sekmesi yok. Muhtemelen sizin yuklediğiniz ha farklı bir versiyonudur.
Hocam doğrudur toplamı gösteriyor klimanın kendisi. Anlık tüketim yok. Ama siz Home Assistant da Enerji sekmesine klimanızı eklerseniz anlık saatlik günlük haftalık aylık verileri otomatik olarak geliyor ve grafik gösteriyor. Bir nevi anlık veriye ulaşabiliyorsunuz.
-
-
bir arkadaş yazmıştı. Ben yaptım birebir ve düzeldi
Hocam yapmanız gereken işlem şu, klimayı açın, direct düğmesi ile kanadı aşağı getirin (en aşağı konuma getirebilirsiniz) sonra klima açıkken kanadı çıkartın ve biraz daha yukarı gelecek şekilde tekrar takın. Burada klimayı kapattığınızda kalan açıklık kadar yukarı gelecek şekilde takmanız lazım aşağı yukarı. (Çıkartmak için biraz kastırmanız gerekiyor ama zaten esnek bir şey. Sağ, sol ve ortada olmak üzere üç bağlantısı var. Bir taraftan çıkartınca diğerleri de rahat geliyor. Geçme.) Taktıktan sonra klimayı kapatın düzelecektir.
teşekkürler hocam
-
kapağı sök tak yapmaya da gerek yok hocam. klima çalışınca kapak açılır, kapak sabit dururken hafif yukarı itebilirsiniz elinizle boşluğu alacak kadar. klima kapanınca boşluk gidiyor öyle. ben öyle yapıyorum şahsen. şalteri indirip aniden güç kesmekten daha sağlıklıdır diye düşündüm.
-
Aynen hocam enerji sekmesine ekledim, dakikada bir güncellediği için anlık veriye ulaşılıyor. Ben windowsa kurduğum için arada kapatıyorum bilgisayarı, açtığımda toplu tüketim verisi geliyor. HA için bir rassbery şart.
Hocam ben de kaira 12.000 BTU klimaya sahibim. Home Assistant da kurdum fakat cihaz ekle kısmından nasıl Klimamı ekleyeceğimi bulamadım. Söyleyebilir misiniz?
-
Arkadaşlar bugün 18000 btuluk versiyonun kurulumu yapıldı. Malesef balkondaki bakır borunun dış üniteden yer altına giren kısmında büyük bi kaçak var. Kompresörü takınca tıs diye ses geliyor. Fayansı açtırmam istendi boruya kaynak atılıcak.
Sizlere iki sorum olucak.
1. Fayansı açtırdıktan sonra tekrar servisi çagıracağım, kaçak olan boruya kaynak yapılıp kalan işlemler, vakum, gerkirse gaz basma, son testler ve teslim yapılacak. Bu yaşadığım aksaklıktan dolayı servis ücretlendirme yaparmı? Yaparsa hakkaniyetli ücretlendirme nekadar olmalı?
2. Olarakta gelen arkadaşlar üniteyi yukarı kurdurmak isteyince hattan yukarı doğru ekstra boru ve kaynak ücreti çıkıcagını söyledi, 4 metre bakır hakkım var bildiğim kadarıyla deyince "evet abi sorun yok sadece kaynak ücreti yansır tarafınıza oda 500tl dedi." Bu ücreti vermedim tabiki. Bu arkadaşlar bildiğim kadarıyla daikinden kurulum ücretini alıyor. Benden kaynak için ekstra ücret isteme hakları varmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dirilis1299 -- 17 Ağustos 2023; 17:50:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X