Şimdi Ara

Kağıt Model İçin Inkjet Yazıcı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sevdiğim bir oyundaki uzay gemilerinin gerçek modellerini bulamadığım için kağıttan yapmaya karar verdim. İnternette modellerin guideları vs var. Ancak benim yazıcım yok. Sadece yazıcı özelliği olacak. Usb yeterli. Yeniden doldurulabilir olması mantıklı geliyor. Nerden baksak 1 ay boyunca kesintisiz çıktı alırım. Sonra ara ara fotoğraf basarım. Ucuz olması işime geliyor. Öğrenci adamı mümkün mertebe zorlamamalı. Düşündüğüm zaman, çektiğim fotoğrafları basacağım için mürekkebin kaliteli olması lazım. Canonların 1pikolitresi olayı kafamı kurcalıyor. Ayrıca modeller ışığa maruz kalacağı için renklerin solmaması lazım.

Birde babamın eskiden kullandığı ama şimdi kullanmadığı Hp Laserjet 2600 var. Buna doldurulabilir toner tarzı bir işlem yapılabilir mi? Yeni nesil tonerli yazıcılar gibi?

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 19 Haziran 2013; 18:18:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar markaya uygun mürekkep tavsiyeside istiyorum. Uçan mürekkep istemiyorum.
    Okuduklarım kadarıyla Canon photoInk ikilisi gözüme çarptı. Başka hangi ikilileri önerirsiniz?

• Epson L800 der son noktayı koyarım :)
  • Onun fiyatı beni aşıyor biraz. Mg5350 + Cescesor gibi bişey önerirmisiniz? Çok yabancıyım.
    Birde bu Cescesor bizim evde doldurabildiğimiz ufak kartuşlar değil mi? Benim Mg5350deki şeylere ihtiyacım yok. Basımı iyi, sadece yazıcı ve mürekkep. Doldurulabilir kartuş daha makul geldi. Eğer varsa bu kartuş, ve ben yanlış anlamadıysam. Makina problem çıkarmasın yeter. 10 seneyi aşkındır Hp dışında makina kullanmadık. Birde Xerox var işyerinde büyük A3.

Birde A3'lerin doldurulabilirleri varmı? Mimarlık okuyorum, lazım olabilir. Fiyat farkı çok yoksa ona yönelebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HaypurTiryading

Onun fiyatı beni aşıyor biraz. Mg5350 + Cescesor gibi bişey önerirmisiniz? Çok yabancıyım.
    Birde bu Cescesor bizim evde doldurabildiğimiz ufak kartuşlar değil mi? Benim Mg5350deki şeylere ihtiyacım yok. Basımı iyi, sadece yazıcı ve mürekkep. Doldurulabilir kartuş daha makul geldi. Eğer varsa bu kartuş, ve ben yanlış anlamadıysam. Makina problem çıkarmasın yeter. 10 seneyi aşkındır Hp dışında makina kullanmadık. Birde Xerox var işyerinde büyük A3.

Birde A3'lerin doldurulabilirleri varmı? Mimarlık okuyorum, lazım olabilir. Fiyat farkı çok yoksa ona yönelebilirim.

L800 bu sınıfta alınabilecek en iyi baskıyı veren bir kaç cihazdan biri mg5350'de onlardan sonra gelir fiyatı itibari ile çok daha uygundur eğer L800'e bütçe müsait değilse (doğal olarak) mg5350 ve dolan kartuş alternatifi son derece makul yalnız 5450 farklı kartuş kullanır ve dolan kartuşları şu an piyasada yok 5350 almaya dikkat edin. evet sizin cescesor diye bahsettiğiniz şeffaf tıpalı ve otoreset kolay dolum kartuşlarıdır, bittikçe tıpalarını çıkarıp doldurursunuz her dolumdan sonra yazıcı yeni kartuş takılmış olarak algılar işinize devam edersiniz. mg5350 PGI-525 CLI-526 kartuşları kullanır.

dolan kartuşlu A3 makineler elbette var eğer çok fonksiyonlu bişey lazımsa epson WF7015-7515-7525 modellerine bakın. çok fonksiyonlu olmayan ancak fotoğraf baskı kalitesi mükemmel olan bir cihaz ilginizi çekerse epson 1500w'ye bakın 1500W daha pahalı bir cihazdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chungkingexpress -- 20 Haziran 2013; 0:01:23 >

• Hocam Canon iX6550 nasıldır? A3'de basabilirim hem. 5350deki özelliklere ihtiyacım yok. Çıktı alacağım sadece. Kağıt olarak Rovi Premium, mürekkep olarakda photoINK düşündüm. Siz ne dersiniz? Epsonun bu fiyatlarda var mı A3 basan, doldurulabilir kartuşlu inkjeti? Ciss'den döndüm çünkü 2-3k sayfa basmayacağım ve hava yaptı gibi problemleriyle uğraşmayayım bu sistemin. Vatan'da ve cescesor.com'da gördüm iX6550yi. Başka ucuza, nereden temin edebiliriz? Düz yazıcıyı alsak, kartuş ve mürekkebin maliyeti ne olur?

Teşekkürler.

Edit> Bahsettiğiniz epsonlara göz atıyorum hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 20 Haziran 2013; 0:08:10 >
  • Bu arada WF7015 fonksiyonlu değildir. 6550 yerine düşünülebilir daha iyi bir cihazdir. Hem kalite hem fonksiyon olarak ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lazer Yazıcı Tavsiyesi Lazım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam saatlerdir okuyorum, kafam allak bullak oldu. pL değerleri, dpi'lar, forumdaki epson-canon tartışmaları, satıcı muhabbetleri... Kararsızlığın içinde süzülüyorum. Canonların teknik verileri kağıt üstünde Epsonlardan bir tık daha üstte ancak reelde kullananlar hep Epson demiş. İllaki bir sebebi vardır. Bunuda sizden duyabilirim sanırım. Yazıcıyı vatan gibi biryerden alsam, kartuş ve mürekkep maliyeti ne olur bana? Canonda photoINK önerilmiş, epsonda ne önerirsiniz? Vivid yada naturelden ziyade renkler solmasın bana yeterli şu aşamada, naturel ve geniş renk gamutu için sonra bakarız. Bu 7015'i nereden temin edebiliriz son olarak? Arıza verir mi sık sık yada forumda dillere sakız olmuş reset problemi gerçekten var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam Canon iX6550 nasıldır? A3'de basabilirim hem. 5350deki özelliklere ihtiyacım yok. Çıktı alacağım sadece. Kağıt olarak Rovi Premium, mürekkep olarakda photoINK düşündüm. Siz ne dersiniz? Epsonun bu fiyatlarda var mı A3 basan, doldurulabilir kartuşlu inkjeti? Ciss'den döndüm çünkü 2-3k sayfa basmayacağım ve hava yaptı gibi problemleriyle uğraşmayayım bu sistemin. Vatan'da ve cescesor.com'da gördüm iX6550yi. Başka ucuza, nereden temin edebiliriz? Düz yazıcıyı alsak, kartuş ve mürekkebin maliyeti ne olur?

Teşekkürler.

Edit> Bahsettiğiniz epsonlara göz atıyorum hemen.

firmamız tarafından canon ıx 6550 lere ciss tank sistemi montaj edilmektedir. böylelikle hem mürekkepleri doldurmakta zorlanmazsınız hemde kartuş resetleme derdi gibi bir olayla karşılaşmazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: B@cuk

Epson un fotoğraf basmak için çıkardığı cihazlar, canonun cihazlarından bir tık yukarıdadır. Hp nin ucuz fiyatlı yazıcıları malesef foto baskı konusunda çok başarılı değil. Epson un WF7xxx serisi foto baskısı için çıkarılmış bir cihaz değil. L800, Mg5350 ve ix6550 fotoğraf baskısı ön planda çıkarılmış cihazlar.

Wf7xxx serisi adındanda anlaşılacağı gibi ofise yönelik bir cihaz. Work force serisi. Baskıda kalite sizin için önemliyse uzak durmanız gereken bir cihaz. Fotoğraf yada text baskı kalitesi çok iyi olmayan bir cihaz.

A4 olarak kötüden iyiye doğru mg5350, mg5450, mg6350 yada epson L800 den birini seçmeniz gerekir.
    A3+ olarakta ix6550 yada epson 1500w den birini seçmeniz gerekir.
    Bu cihazların hepsinin foto baskı kalitesi sizi memnun eder. Bazı modellerde dolan kartuş yoktur.

Bu demek değilki diğer cihazlar kötü. Çok iyi baskı kalitesi aramıyorsanız canon mp230 bile size yeterli gelecektir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_70329141/tm.htm
    yukarıda konusu var. Bir çok kişi fotoğraf basıp eklemiş. bu fiyatta ki bir yazıcı da sizin işinizi görebilir. Konuyu inceleyip, bastırılan fotoğrafları inceleyebilirsiniz.

Bende bir kaç ay önce A3+ yazıcı aldım. Yabancı forumlardan araştırdım. ix6550 de karar kıldım. Okuduğum incelemelerde baskı kalitesinin 5350 den daha iyi olduğu söyleniyordu. Mg5350 nin baskısını hiç görmedim fakat her iki yazıcıda aynı kartuşu kullandığı için baskı kalitesi hemen hemen aynıdır diye düşünüyorum. ix6550 nin tek olumsuz yanı olarak siyah-beyaz fotoğraflarda çok başarılı olmadığı söyleniyor. Siyah beyaz foto hiç basmadım fakat bir ev kullanıcısı olarak fotoğraf baskısı beklentilerimin üstünde. Sadece ekrandan biraz koyu basıyor. Profilmi ayarlamak lazımmış, yada ekranımı ayarlamak veya icc profil mi seçmek gerekiyormuş öyle bir şey dediler hiç uğraşmadım. Benim için fazlasıyla yeterli. 350 TL gibi bir rakama aldım. Bence fiyatının çok üstünde bir yazıcı. A3+ olarak bu kalitede fotoğraf basan 1500w var. Oda zaten 1000-1500 TL falan.

Arkadaş konuyu açıkca anlatmış zaten. Bu bilgiler dahilinde karar vermeniz sizin yararınıza olacaktır...

• Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    Yazıcıda iX6550'de karar kılındı. Ucuz fiyatlı alınabilecek yerleri araştırıyorum. Vatan %25 indirimi ile 385 civarına geliyor. 350'ye nerden alınabiliyor bu cihaz?

iX6550'de ilk başta normal kartuşla geliyor sanırım. Ona doldurulabilir boş kartuş ve mürekkep temin edeceğim ileride. Mürekkep kimse bişey demedi ancak photoINK, kartuşları bilmiyorum bakacağız. Kağıtta Rovi Premium alırım, mis gibi olur. ;)

@ciga75 hocam, ben mürekkeplerin uzun süre kağıttan uçmamasını istiyorum. Odam çatı katta, sürekli ışık alıyor. Mürekkep&kağıt kombinasyonları tecrübelerini paylaşırsanız memnun olurum.

Yukarıda 1-2 defa belirtmiştim sanırım ciss istemiyorum diye. O kadar sık baskı almıyorum. Dolabilen kartuşlar işimi fazlasıyla görecektir.
    @egemenbilişim firmanıza iyi satışlar dilerim. İkinci el bölümüne açarsanız konunuzu, hem daha çok müşteri bulabilirsiniz hemde her başlıkta ciss sisteminin montajı takıyoruz diyerek kirliliği ortadan kaldırmış olursunuz.

• quote:

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    Yazıcıda iX6550'de karar kılındı. Ucuz fiyatlı alınabilecek yerleri araştırıyorum. Vatan %25 indirimi ile 385 civarına geliyor. 350'ye nerden alınabiliyor bu cihaz?

iX6550'de ilk başta normal kartuşla geliyor sanırım. Ona doldurulabilir boş kartuş ve mürekkep temin edeceğim ileride. Mürekkep kimse bişey demedi ancak photoINK, kartuşları bilmiyorum bakacağız. Kağıtta Rovi Premium alırım, mis gibi olur. ;)

@ciga75 hocam, ben mürekkeplerin uzun süre kağıttan uçmamasını istiyorum. Odam çatı katta, sürekli ışık alıyor. Mürekkep&kağıt kombinasyonları tecrübelerini paylaşırsanız memnun olurum.

Yukarıda 1-2 defa belirtmiştim sanırım ciss istemiyorum diye. O kadar sık baskı almıyorum. Dolabilen kartuşlar işimi fazlasıyla görecektir.
    @egemenbilişim firmanıza iyi satışlar dilerim. İkinci el bölümüne açarsanız konunuzu, hem daha çok müşteri bulabilirsiniz hemde her başlıkta ciss sisteminin montajı takıyoruz diyerek kirliliği ortadan kaldırmış olursunuz.
    quote:

Bende satıcıyım ama her ilanın altına benden alın diyenlerden değilim :). Neyse ben mürekkep çeşitlerinde bir çok üreticinin mürekkeplerini denedim. Şu anda satışını yaptığım mürekkeplerde solma, uçma, renk sapması gibi sorunlar yaşamadım. Müşteri sınıfımın %70 kadarı profesyonel fotoğrafçılardan oluştuğu için bu tür sorunları yaşarsam benimde, ürün sattığım dostlarımın da zararına olur. Benim size tasiyem; ben dahil mürekkeplerine güvenen ve çok iyi diyen firmalardan numune isteyin. İlk önce orijinal kartuş ile bir resim çıktısı alın. Daha sonra sırası ile numune talep ettiğiniz firmaların mürekkeplerinden de aynı resim çıktısından alın. Solma direncini kısa zamanda ölçmek isterseniz; aldığınız çıktıları buzdolabında bir süre bekletin. Bu yöntemle kısa zamanda hangi mürekkep istediğiniz gibi, hangisi değil en kısa zamanda anlarsınız. Sattığı ürüne güvenmeye firma numune yollamaz zaten. Gelen numunelerden de sağlıklı bir sonuç alarak o firmadan mürekkep siparişini geçersiniz. Tabii tüm bunları yapmadan önce 1 takım dolan kartuş almak zorundasınız. Onu nereden alacağınız aslında çok önemli. Zira piyasadaki çok kişi neredeyse aynı kalitede ürünler satıyor. Çok kalitesiz ürünleri satanlar piyasadan silindiler zaten. Burada da önemli olan kartuş aldığınız firmadan size verilecek teknik destekdir. Biraz meşakatli bir süreç olacak ama sanırım bu konuda titiz bir insansınız. Tüm bu sorunlarınıza yanıt bulduğunuzda kafanız rahat bir şekilde evinizde mini bir fotoğraf stüdyosu kurabilirsiniz. Eğer numune müerkkep ve fotoğraf kağıdı talebiniz olursa mektup adresinizi iletirseniz ben size numune gönderimi yapabilirim. Ama dediğim gibi bu benden alın manasına gelmesin. Mutlaka test sonuçlarına göre hareket edin.

• Teşekkür ederim. 12 taksit netsiparişden alabilirim herhalde kafamı bir kaldırınca.
    Siz mürekkep, kartuş, kağıt ne kullanıyorsunuz?

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Yalnız kurumasın diye her hafta çıktı alıyorum. Benim gibi üşüngeç biri için o biraz sorun. Kolay kolay kurumayan mürekkep bende arıyorum. O yüzden vatandan 3 renk orjinal mürekkep aldım. %30 indirimde 56 Tl ye denk geliyor. Çok fazla çıktı almadığım için kurumasın diye orjinala geçebilrim.

İşte tüm kullanıcıların yanıldığı nokta bu. ORİJİNAL KULLANIRSAM KURUMAZ. Maalesef düşündüğünüz gibi değil. Mürekkebin üretim amacı zaten belli bir yoğunluktan kurtulduktan sonra kurumak. Kurumayacak olsa kağıt üzerinde de kurumaz. Orijinalde kurur, muadilde. Ancak çok kalitesiz bir mürekkep kullanırsanız, yazıcıyı kullandığınız halde bile tıkama yapar. Her mürekkep kuruma yapar, ister orijinal olsun, ister muadil olsun. Er veya geç, mutlaka ama mutlaka kuruma yapar bilginiz olsun...

• quote:

quote:

Teşekkür ederim. 12 taksit netsiparişden alabilirim herhalde kafamı bir kaldırınca.
    Siz mürekkep, kartuş, kağıt ne kullanıyorsunuz?

Kartuş olarak
    http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Canon-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_181-2.html/Canon-PGI-525BK-CLI-526BKCMY-5-Renk-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu-Dolan-Kartus-Seti-Bitmeyen-Kartus,PR-416.html

Şuana kadar sorun çıkartmadı. Sadece ilk taktığımda pigment siyah kartuşa mürekkep gitmemiş. Text baskıyı kötü basmıştı. Aradım tıpayı açıp, kartuşu aşağıya doğru tutup biraz mürekkep gitmesini sağlayın dediler. Yaptım için deki sünger ıslandı. Sonra hiç bir sorun çıkartmadı. Şuan sorunsuz. 2 defa doldurdum gerçi. Çok fazlada kullanmadım.

mürekkep olarak
    http://www.cescesor.com/canon-chromalife100plus-uyumlu-yazici-kartus-dolum-murekkebi-60g.html
    gene aynı yerden bunu kullandım. Gayet iyi. Yalnız kurumasın diye her hafta çıktı alıyorum. Benim gibi üşüngeç biri için o biraz sorun. Kolay kolay kurumayan mürekkep bende arıyorum. O yüzden vatandan 3 renk orjinal mürekkep aldım. %30 indirimde 56 Tl ye denk geliyor. Çok fazla çıktı almadığım için kurumasın diye orjinala geçebilrim. Aşağıdaki ürün. Zaten photo siyah çok çok az harcıyor. Onu almaya gerek yok.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Kartu%C5%9F/canon-cli-526-c-m-y-ip4850-ekonomik-renkli-kartus-paketi/productdetails.aspx?I_ID=54109

fotoğraf kağıdı olarak A4 boyunda kullanıyorum.
    http://www.vatanbilgisayar.com/hp-q2510a-q2510a-gundelik-fotograf-kagidi-parlak-200gr,a4,100-adet/productdetails.aspx?I_ID=9354
    %30 indirimde 14 e falan geliyor.

orjinalin kurumadığını kim söylediki. uzun süre yatarsa makine orjinalde olsa kuruma yapabilir. yarın öbür gün nasıl olsa orjinal kullanıyorum diyip aylarca çıktı almamazlık yapmayın hele 1 PL makinede hiç yapmayın.

• Cevaplar için teşekkürler. Cengiz Beyle ChromaLife ve onun kartuşlarında karar kıldım bende. Onun kartuşu, sitesinde marka olarak yazıyor muydu hatırlamıyorum ama cescesor galiba ondakide resimlerden anladığım kadarıyla. Umarım memnun kalırım bende. A3te maket için küçük parçalar halinde renkli ve tek tük siyah beyaz basıcam. A4 olarak yada A5 olarak renkli fotoğraflarımı basacağım bende.

Yardımlarından ötürü tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler.

• Merhabalar,

Ben de Canon IX6550 düşünüyorum fakat çıktıları renkli olarak çok nadir alacağız genelde renksiz A3 olacak çıktılar. Bu durumda bu yazıcı gereksiz bir yatırım mıdır ? Bir de siyah performansı çok iyi değil diye bir yorum okudum. Konu hakkında bilgi rica ediyorum.

@chungkingexpress @dolankartus.com.tr @egemen bilişim
  • Eğer renkli çıktı nadir ama mutlaka gerekli ise en iyi çözümdür bu yazıcı. Siyah performansı da gayet iyidir. Tabii bu dediklerim kaliteli mürekkep ve kartuş sistemi veya orijinal kartuş kullanıldıkça geçerlidir. Kalitesiz mürekkep veya kartuş sisteminde hangi yazıcı olursa olsun kötü performans verir. Ama sizin için renkli çıktı nadir değilde hiç kullanmayacağım derseniz bilgisi olan diğer arkadaşlar tonerli modellerde önerebilirler...
  • slm arkadaşlar.. sayfayı biraz okudumda her ihtiyaca farklı tavsiyeler var.. bende durumumu anlatayım en kullanışlı olabilecek yazıcıyı önerebilirseniz sevinirim..

ben öğretmenim sınıfımda kullanabileceğim bir yazıcı arıyorum.. renkli performansının iyi olmasını istiyorum.. ilkokul çocukları olduğu için renkli baskı dikkatlerini çekiyor :)

dolumu kolay ve ucuz olması lazım tabiki :) okulumuza dolum için gelen korsan tonerci var ucuza dolduruyor.. sıvıda doldurabiliyor sanırım..

fotokopi özelliği olmalı tabiki fiyatı makul olmalı... yardımcı olursanız çok sevinecem arkadaşlar.. tavsiyelerinizi bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnyt8784

slm arkadaşlar.. sayfayı biraz okudumda her ihtiyaca farklı tavsiyeler var.. bende durumumu anlatayım en kullanışlı olabilecek yazıcıyı önerebilirseniz sevinirim..

ben öğretmenim sınıfımda kullanabileceğim bir yazıcı arıyorum.. renkli performansının iyi olmasını istiyorum.. ilkokul çocukları olduğu için renkli baskı dikkatlerini çekiyor :)

dolumu kolay ve ucuz olması lazım tabiki :) okulumuza dolum için gelen korsan tonerci var ucuza dolduruyor.. sıvıda doldurabiliyor sanırım..

fotokopi özelliği olmalı tabiki fiyatı makul olmalı... yardımcı olursanız çok sevinecem arkadaşlar.. tavsiyelerinizi bekliyorum...

sık çıktı alma durumunuz olduğu için bitmeyen kartuşlu yazıcılar (tanklı sistem) sizin için en ideal yazıcılardır hem kartuş doldurmak için kimseye muhtaç olmazsınız bu konunun sahibine temasa geçebilirsiniz konu üzerinden baya satış yapmış, ve ordaki yorumların sahibleri gerçek insanlar firma çalışanları değiller

http://forum.donanimhaber.com/m_70329141/tm.htm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.