Şimdi Ara

Kafanın İçindeki Ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun yazdığım için üzgünüm ama vakit ayırıp okursanız sevinirim, yardımınıza ihtiyacım var.
    Bugün enteresan bir şey geldi başıma. Fizik dersinin başında bir ses duymaya başladım, çok kısık sesli bir siren gibi. Ama nota olarak da normal siren sesinden farklı, nasıl diyeyim, sirenle makinelerin çalışma sesi karışımı gibiydi. Her zamanki işgüzarlığımla o duyduğum sesin notasını da algıladım, müzisyen arkadaşlar varsa do do diyez olarak gidiyordu sürekli. Önümde oturan arkadaşa sordum, sen de duyuyor musun diye, duymuyorum dedi. Sonra denedim, bunu bir tek ben duyuyorsam kulağımı tıkayınca da duyarım diye kulaklarımı kapadım, daha şiddetli bir şekilde duymaya başladım. Bir de takırtı gibi bir şey duydum. 40 dakikayı zor geçirdim, deliriyorum sandım. Etrafa bakışım değişti, her şey gözüme tuhaf gözükmeye başladı, endişeli hissettim. Uzun zamandır depresyon okb sosyal fobi hastasıyım, antidepresan kullanıyorum ama ilk defa böyle bir şey geldi başıma. Ayrıca ilaç aldığım halde okb m uzun süre sonra tavan yaptı bugün, özellikle de o ses sırasında. Kulak çınlaması diyeceğim ama kulağımda hastalık yok. Beyin kaynaklı da olamaz, geçen sene baş ağrısı ve dönmesi için nörolojiye gittiğimde temiz çıktı. Son zamanlarda ciddi nefes darlığı da çekmeye başladım. Astım geçmişimden mi, anksiyete belirtisi mi çözemedim. Ama gerçekten normal bir durum değildi, 40 dakika aralıksız aynı sesi duydum. Gördüğüm rüyaları gerçekle karıştırdığım oldu sene içinde, hala bazen oluyor. İki üç kere yaşadım, bir arkadaşıma bir şeyi söyledim sanıp söylemediğimi fark ettim, gecenin köründe hocanın kalem istediğini sanıp masadan kalem alıp komodinime koymuştum bir seferinde, uyanınca taşlar yerine oturdu. Daha önce başıma gelen bir şey değildi. Daha ilginci bugün rüyamda anneme o bet sesimle kaybolan yılları söyleyip rezil olduğumu görmüştüm, bugün sınıf arkadaşım aynı şarkıyı matematik dersinde söyledi. Tesadüfi bir olay ama bu bile paranoya yarattı bende. Ne oluyor, sebebi ne olabilir bunların bilen yardım etsin lütfen. Biliyorum çok uzun yazdım ama yardımınıza ihtiyacım var. Hipokondriak bir insan değilim yalnızca çok şaşırdım ve anlam veremedim bu duruma, merak ediyorum. Belki de klasik bir durumdur da ben ilk defa deneyimlediğim için garipsemişimdir.

Yaşım la ilgili i yorumda bulunacaklar içim de, evet lise öğrencisiyim. Forumda yıkılmaz bir veled algısı var, 18 e gelmemiş üyeler insan olarak görülmüyor pek, o damgayı yemeden belirteyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeless1236 -- 13 Eylül 2019; 0:2:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dar kafanın kapısının anahtarı kuytularda, çöpten inşa binalarda.
  • Güncel

• kardesim çok geçmiş olsun seni gerçekten üzmek istemem ama senin beynin bu düşüncelere sahip olduğu sürece pek sağlıklı kalamaz. Yani ne desem delirmissin desem olur mu?

Olm nerelerden ne çıkarmışsın roman mı yazıyosun okurken gözümden yas geldi

Paranoya yarattı yazmış birde

• olur öyle kanki arada. ben de duman gördüğümü falan sanıyorum geceleri ellerimden çıkıyor böyle. bir de bazen benim de kafamdan ses geliyor, dediğin gibi kulaklarımı kapıyorum ses artıyor. benimki daha çok inleme, çınlama gibi olur genelde. salla yani bunları git dersine çalış knk ya da komplo teorileri, uzaylılar, dünya dışı ve dünyadaki yaratıklarla falan kafayı boz he ya da cinci falan olabilirsin
  • CrystalCacik kullanıcısına yanıt
    Komik bir durum mu anlamadım. Zaten psikiyatrik hastalıklarla uğraşıyorum, bir de bunların üstüne psikotik bir rahatsızlık başlamasını istemedim. Paranoya yarattı evet, çünkü aylardır sosyal fobiyle, kendine zarar vermeler, obsesyonlar, intihar düşünceleri ile baş etmeye çalışıyorum. Ve evet, eğer komikse, bu kadar şeyin üstüne bir de halisünasyon görmekten çok korktum. Zaten çevremdeki insanlara yeteri kadar sıkıntı yaşattım bu hastalıklar yüzünden, üstüne bir de bunun çıkmasından korktum. Psikolojik hastalığı "deli" ifadesine indirmeniz çok ayrı bir konu zaten. Yakınınızda bu şekilde hastalanmış biri olsaydı ya da kendiniz hasta olsaydınız bunu okurken "gözünüzden yaş gelmezdi". Keşke başınıza gelmeden de anlasanız. Evet, sınıfta kimsenin duymadığı bir siren sesi duyunca, üstüne o ses kırk beş-elli dakika boyunca aralıksız devam edince korktum, şaşırtıcı olmayacak bir şekilde. Ama siz yine gülersiniz bu yazdıklarıma. Ne diyeyim ki, umarım başınıza gelmez.

• Hocam normalde takacağım bir durum değil. Yorgunluktan bile olabiliyor böyle şeyler. Mesela hiç uyumadığım bir gün kaldırım taşlarının hareket ettiğini sanmıştım. O yorgunluktandı, hiç sallamadım. Ama o gün enteresan bir şeydi. Zaten rahatsızlığım olduğu için başka psikolojik hastalıklara da bir şekilde eğilimliyim. Psikiyatride çok geçer, mevcut bir hastalık varsa diğerlerinin de olasılığı artar. Endişelendim. Kendim için değil, aylardır rahatsızlığım yüzünden acı çektirdiğim insanları üzmek istemedim. Kendim umrumda bile değilim. Bir de ilk defa başıma geldi. Cinci mi En sevmediğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kulak krieçlenmen olabilir kanka doktora görün ....kulak çınlaması denir ona genç ara sıra kafanda orkestra çalışyormuş gibi olur..çok sık yaşarsan doktora görün..üzengi kemiğinin oyunu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Ekim 2019; 20:14:0 >
  • Geçmiş olsun nur topu gibi paranoid şizofreniniz olmuş. Bunun ilerisi de var hocam bende de benzer bir şekilde başladı, akabinde o sesler gerçek insan seslerine dönüştü. Zor zamanlar sizi bekliyor eğer ilaç almassanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: lifeless1236

Komik bir durum mu anlamadım. Zaten psikiyatrik hastalıklarla uğraşıyorum, bir de bunların üstüne psikotik bir rahatsızlık başlamasını istemedim. Paranoya yarattı evet, çünkü aylardır sosyal fobiyle, kendine zarar vermeler, obsesyonlar, intihar düşünceleri ile baş etmeye çalışıyorum. Ve evet, eğer komikse, bu kadar şeyin üstüne bir de halisünasyon görmekten çok korktum. Zaten çevremdeki insanlara yeteri kadar sıkıntı yaşattım bu hastalıklar yüzünden, üstüne bir de bunun çıkmasından korktum. Psikolojik hastalığı "deli" ifadesine indirmeniz çok ayrı bir konu zaten. Yakınınızda bu şekilde hastalanmış biri olsaydı ya da kendiniz hasta olsaydınız bunu okurken "gözünüzden yaş gelmezdi". Keşke başınıza gelmeden de anlasanız. Evet, sınıfta kimsenin duymadığı bir siren sesi duyunca, üstüne o ses kırk beş-elli dakika boyunca aralıksız devam edince korktum, şaşırtıcı olmayacak bir şekilde. Ama siz yine gülersiniz bu yazdıklarıma. Ne diyeyim ki, umarım başınıza gelmez.
    Tinnitus ile yaşıyorum bu benim delirdiğim anlamına mı geliyor

Küçük şeylere büyük anlamlar yüklemeyi kes, neymiş uyanmış kalem uzatmış. Gayet doğal rüya hali buna mi şaşırıyorsun?

Şarkı söylemiş rüyasında sonra gerçek olmuş

Kolay gelsin sana hayatında.

• CrystalCacik kullanıcısına yanıt
    Yazdığım şeyi kafanın basmadığı ne kadar da belli. Zeka büyük bir nimet gerçekten, keşke sana verilseymiş. Sana da bu egoyla kolay gelsin hayatında. Kabahat bende gerçi, senin gibi bir narsiste laf anlatmaya çalışmak hata. Oksijen israfısın başka bir açıklaması yok. Sağa sola sataşmaktan baya keyif alıyorsun anlaşılan, ayrı bir psikopatlık. Neyse, sana o iğrenç dünyanda mutluluklar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lifeless1236

Yazdığım şeyi kafanın basmadığı ne kadar da belli. Zeka büyük bir nimet gerçekten, keşke sana verilseymiş. Sana da bu egoyla kolay gelsin hayatında. Kabahat bende gerçi, senin gibi bir narsiste laf anlatmaya çalışmak hata. Oksijen israfısın başka bir açıklaması yok. Sağa sola sataşmaktan baya keyif alıyorsun anlaşılan, ayrı bir psikopatlık. Neyse, sana o iğrenç dünyanda mutluluklar dilerim.
    Ben ve narsistlik... keşke

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.