yaklaşık 1-2 aydır araç arıyorum. aradıkça , bilgi edindikçe bi çıkmaza girdim, artık kafayı yemeye başladım. rüyalarımda araba kıyaslar oldum .
üniversite öğrencisiyim. max 13-14bin TL'ye araç almak istiyorum. ilk aracım olacak fakat acemi sayılmam. babamın veya akrabaların arabalarını çokca sürmüşlüğüm var.
şimdi ilk sorum şu; sizce dizel mi lpg mi ve neden? babam lpgye hiç sıcak bakmıyor. ne zaman haberlerde yanan araba çıksa hemen beni yanına çağırıyor bak görüyor musun lpglinin halini diyor , haklı gibide. hemde otoparklara falan park edemiyoruz.
dizel almayı düşününce de bu seferde temiz dizel bulamazsın başına çok iş açar diyorlar genelde , bunun istisnası yok mudur? 13-14bin'e aldığım dizel araç bana çok mu masraflı olur?
aracı 15km uzaklıktaki okula gitmek için kullanıcam. yani günde 30km yapıcak. samsundayım. trafik sorunu pek yok öyle aşırı bi dur kalk yapmıycam. yollar düz ve düzgün. 100kmyi geçeceğimi zannetmiyorum ayrıca performansta o kadar önemli değil. aşırı kötü olmasın yeter.
araçtan beklentilerim; 1-az yakması ve parça fiyatlarının ucuz olması (öğrenci olduğum için ekonomik olmak zorunda) 2-2000den önce ki ve 200bin kmden fazla arabalara bakmayı düşünmüyorum. sizce bunu esnetmeli miyim? 3-hb olursa iyi olur. arabanın küçük olması benim için daha iyi.
şimdi tüm bunları göz önüne alarak. bu fiyat aralığında bana en uygun araç ne olabilir? link atmanıza gerek yok aracı almam yaklaşık 1 ay sonra falan olacak , attığınız link zaten o zamana kapanmış olacak. onun yerine bana marka ve model ve birazda yanında bilgi verirseniz daha memnun olurum. şimdiden teşekkürler
LPG yanmaz patlar. LPG tanki patlarsa da o arac ve yanindaki 5-10 arac hurdaya doner. Ben haberlerde boyle bir sey gormedim. Siz gordunuz mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
seni çok iyi anlıyorum ben de senin mantığınla yola çıkıp 35 bin lirayı bile vermeyi gözden çıkardım ama hala istediğim temizlikte ve fiyatını hakeden 2. el bir aracı almak nasip olmadı... piyasada elbette var temiz arabalar ama ilanı görür görmez gidip alman gerekiyor 1-2 gün içinde tüm araçlar satılıyor ya da galericiler hemen kapıyorlar... en son daha 1 saat önce dizel bir ford focus kaçırdım adamla dün konuşmuştum bugün gideyim aracı göreyim diye aradım aynı şehirde olmamıza rağmen bugün müsaittim fakat adam aracı şu an satıyorum dedi :/ sizin bütçenizi daha yukarı çıkarmak zor gibi duruyor ama dizel araç alacaksanız bir kaç bin lira daha koyup temiz bir hyundai getz alabilirsiniz...
dostum sana 2000-2001 model makyajlı kasa polo öneririm bizde vardı sattık iki ay önce 14.000 e temizi biraz zor ama denk gelirse seni üzmez
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme