Şimdi Ara

Kafa Nakli İki Yıla Mümkün Mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Birinin kafasını başkasının vücuduna nakletmek mümkün müdür? Ya da Etik açıdan oldukça hassas olan bu ameliyat mümkün mü? Gerçekten şu an bu haberi yazarken kafam karışmış durumda. Dünya’nın ilk kafa nakli teşebbüsü ABD’de bu yılki AANOS cerrahi konferansta konuşulacak. Bu hareket sayesinde ilgili cerrahi çevrelerin birlikte çalışması bekleniyor. Bu fikir ilk kez 2013 yılında Turin Geliştirilmiş Nöromodülasyon Grubu’ndan Sergi Canavero tarafından ortaya atıldı . Kasları ve sinirleri dejenere olmuş ya da kanserden organları tahrip olmuş kişilerin ömürlerini uzatmayı amaçlıyor. Bu operasyonu gerçekleştirmekte en büyük zorluğun spinal kord (omurilik) ve vücudun bağışıklık sisteminin kafayı reddetmesi olduğunu söylüyor . Bu problemlerin aşılabileceğini ve 2017’e kadar ilk cerrahi operasyonun yapılabileceğini belirtiyor. Canavero projesini her yıl düzenlenen Amerikan Nöroloji ve Ortopedi Cerrahları (AANOS) Konferansı’nda Haziran ayında Annapolis, Maryland’da duyurmayı planlıyor. Peki toplum bu kadar sıra dışı bir ameliyata hazır mı? Ya da bilim buna karşı koyacak mı? Bu alanda ilk deneme Sovyet cerrah Valdimir Demikhov tarafından bir köpeğe yapılmıştı. Köpeğin kafası ve ön ayakları daha büyük bir köpeğin arkasına eklenmişti. Demikhov bunun bir deneme daha yapsa da köpekler ancak 2 ila 6 gün yaşıyordu. Bu konudaki en başarılı kafa nakli 1970’de Robert White tarafından Case Western Reserve Tıp Fakültesi Cleveland, Ohio ABD’ de yapıldı. Robert White bir maymunun kafasını diğerinin vücuduna nakletti. Maymunun spinal kordunu birleştirmediklerinde maymun hareket edemiyordu, fakat yapay solunum cihazıyla nefes alabiliyordu. Maymun bağışıklık sistemi kafayı reddedene kadar 9 gün yaşadı. Bugüne kadar pek çok cerrahi prosedür geliştirildi. “ Bugün gelinen noktada teknik açıdan bu mümkün gözüküyor”, diyor Dr. Canavero.

Daha böyle uzayıp gidiyor, baya yazılmış.

Kaynak :http://www.gercekbilim.com/ilk-kafa-nakli-2017-yilinda-mi-gerceklesecek/

• Sağlıklı ve kafasız bir vücudu nereden temin edecekler ?

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Sağlıklı ve kafasız bir vücudu nereden temin edecekler ?

İnanın bunu isterlerse bulurlar. Helede zengin kesim. Bir ara insan üretim tesisleri olacak bir dünyayı kurgulayan bir film vardı hatta. Neden olmasın diye düşündürüyor. Acımasız gelecek ama zaten hayvanlarıda kesip yiyen, insanları sömüren bir dünya ahlakı mevcut. Ve çok kolay bir şekilde kaldıracaklardır bu durumu.

Benim merakımsa şu; bu konuda pek araştırma yapmadım, çok yüzeysel konuşcam bu yüzden k bakmayın.

İnsanları belli bir yaşa kadar genç tutup, büyümesini sağlayan bir hormon var ve bu bittiği için yaşlanıyoruz. Eğer kafa nakli yapılırsa kişiler sonsuza kadar yaşayacaklar mı ?
  • Çoğu insanın kabul edeceğini düşünmüyorum. Sağlıklı bir vücut bulmak da zor olacaktır. İnsanlarla ölmeden önce anlaşma yapılması ve vücutlarının bu işlemler için bozulmayacak şekilde saklanması gerekiyor. Buna mecbur kalan ve zengin olan bazı kişiler dışında, en azından yakın gelecekte pek yapılacağını sanmıyorum. Belki ileride sıradan bir hale gelir.

Sanırım kromozomların ucunda bulunan telomer adlı yapılardan bahsediyorsunuz. Telomerler belirli bir bölünme sayısına sahip ve bölünme bittiği zaman hücre bölünmesi duruyor. Sonuç olarak da yenilenemeyen hücreler yaşlanmamıza neden oluyor.

Orijinalden alıntı: insanist

quote:

İnanın bunu isterlerse bulurlar. Helede zengin kesim. Bir ara insan üretim tesisleri olacak bir dünyayı kurgulayan bir film vardı hatta. Neden olmasın diye düşündürüyor. Acımasız gelecek ama zaten hayvanlarıda kesip yiyen, insanları sömüren bir dünya ahlakı mevcut. Ve çok kolay bir şekilde kaldıracaklardır bu durumu.

Benim merakımsa şu; bu konuda pek araştırma yapmadım, çok yüzeysel konuşcam bu yüzden k bakmayın.

İnsanları belli bir yaşa kadar genç tutup, büyümesini sağlayan bir hormon var ve bu bittiği için yaşlanıyoruz. Eğer kafa nakli yapılırsa kişiler sonsuza kadar yaşayacaklar mı ?

The Island (2005) filminde söz ediyorsunuz galiba. Çok güzel bir film. Küvezde insanın bir ikizi olusturuluyor yapay yollarla ve bulunduğu yaşta. Bitki yetiştirir gibi insan yetiştiriliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

quote:

The Island (2005) filminde söz ediyorsunuz galiba. Çok güzel bir film. Küvezde insanın bir ikizi olusturuluyor yapay yollarla ve bulunduğu yaşta. Bitki yetiştirir gibi insan yetiştiriliyor.

Kesinlikle o film. Adını araştırmak istemedim bir an, hatırlayamadımda :)

Yani orda yaşayanlarında bir hayatı olacak tabi ama umursarlarmı bence hayır :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu sene ki grip bi farklı mı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Beyin ölümü gerçekleşmiş birinden alabilirler.

Birde işin ilginç olan diğer kısmı, bir kadının vücuduna naklettirilen erkek kafası, veya tam tersi...??? Error veriyorum...

Error vermeye gerek yok, cinsiyet değiştirmek isteyen bayan ve erkek karşılıklı anlaşıp kafa değişimi yapabilirler :)

...

Bir diğer konu, kafa nakli aslında beyin nakli ile eşdeğer değil midir?

Orijinalden alıntı: savarog

quote:

Birde işin ilginç olan diğer kısmı, bir kadının vücuduna naklettirilen erkek kafası, veya tam tersi...??? Error veriyorum...

Error vermeye gerek yok, cinsiyet değiştirmek isteyen bayan ve erkek karşılıklı anlaşıp kafa değişimi yapabilirler :)

...

Bir diğer konu, kafa nakli aslında beyin nakli ile eşdeğer değil midir?

Aklıma şu geldi bir an, beynin bağlantılarını koparmadan (ilikler ve sinirler) gerçekleştirmeyimi kastediyorlar sizce?
  • Hocam ruslar yaşlanmayı durdurduk demişlerdi.
    Haberlerini falan okudum bir bilginiz var mı ?
    Tam bir anlatımını bulamamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINCI_ -- 2 Mart 2015; 1:34:37 >
    Intel i7-8700K ll ASrock Z370m Pro4 ll Gigabyte Aorus Rtx 2070 Super ll Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz DDR4 Ram (2x8) ll Samsung 850 Evo SSD 250GB ll Aerocool KCAS 750W 80+ Bronze Güç Kaynağı ll DARK Hexagon Kasa
  • quote:

O kişinin kendisinin veya ailesinin rızasının alınması gerekecektir. Sağlıklı bir vücuda sahip olması da yüksek bir olasılık değil. Pek mümkün olacağını düşünmüyorum.

para için yapabilecek, yapmak durumunda kalacak aileler var, o mesele değil bence
    merak ettiğim, nasıl olacak bu işlem, organlardaki gibi vücudun kabul etmeme olasılığı olabilir mı?
    ve asıl heyecanlandıran ise, 90 yaşına gelen birisi, ömrűnün sonuna gelen birisi, yeni bir vücut ile belki 50 sene daha yașayabilecek, şimdiden bu işin ticareti döner, taylandlı gençleri, 3. dünya ülkelerindeki gençleri kaçırıp bu işler için kullanırlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: - Black Widow -

quote:

Orijinalden alıntı: AKINCI_

Hocam ruslar yaşlanmayı durdurduk demişlerdi.
    Haberlerini falan okudum bir bilginiz var mı ?
    Tam bir anlatımını bulamamıştım.

DH'da yakın zamanda "Rusya'nın ölümsüzlük projesi" ile ilgili bir konu açılmıştı, orada link olması lazım.

Saolun hocam bakacağım.
    Intel i7-8700K ll ASrock Z370m Pro4 ll Gigabyte Aorus Rtx 2070 Super ll Corsair Vengeance LPX 16GB 3000MHz DDR4 Ram (2x8) ll Samsung 850 Evo SSD 250GB ll Aerocool KCAS 750W 80+ Bronze Güç Kaynağı ll DARK Hexagon Kasa
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Karışık iş!
    Şu andaki gugukumuza göre ( hukuk sistemimiz anlaşılsın ) bildiğim kadarıyla bir kişi öldükten sonrası için organlarını bağışlasa bile ( kornea vs. gibi çok ufak tefek bazı şeyler hariç ) yine de geride kalan yakınlarına organlarını bağışlayıp bağışlamayacakları soruluyor, son söz yakınlarda oluyor.
    Asıl merak ettiğim ise, eşi ölen bir erkeğin kafası birisine nakledilirse eşinin gövdeye mi yoksa yeni vücuttaki eski kafaya mı bağlı kalacağı!

Çok pahalı olacağını düşünüyorum. O yüzden zenginler dışında pek kişi yaptıramaz ve fakir olduğu için ölürler. Kafa nakli, sizin dediğiniz gibi çocuk kaçıran kişilerin yapabileceği kadar basit bir ameliyat değil. Bu konuda gerçekten uzman kişilerin yapması gerekir. Onlar bile yapacaklarından şüphe ediyorlar. Belki ileride basit hale gelir ama önümüzdeki birkaç on sene boyunca, böbrek mafyası gibi ''kelle mafyaları'' çıkması olası değil.

@neommy

Bu ameliyat yasal hale geldiği zaman dediklerinizin de düzenlenmesi gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her parçamızın değiştirilebilir ve hatta geliştirilebilir olacaktır yakın gelecekte. Teknoloji bu hızla giderse enfeksiyona ve zehirli gazlara karşı olan bağışıklığımızı kendi ellerimiz ile geliştirebiliriz. Bundan 2 bin yıl sonra 500 yaşında olan insanlar mümkündür. Fakat bu bir noktadan sonra nufus patlamasına ve zengin ile fakir arasındaki uçurumun çok daha fazla açılmasına sebep olacaktır. Dolayısıyla bir kısım elit güçlü insanlar kendi imkanları ile gezegeni terkedip farklı gezegenlerde çok daha gelişmiş ve gelişecek şekilde koloni kurabilirler. Hatta 10 bin yıl sonra dünyada kalan daha az gelişmiş olan akrabalarını ziyarete gelebilirler. Bu işin sonunda galaksiler arası seyahatlar hatta farklı evrenlere kapılar açılması olasılığı bile söz konusu. Evrenin (ya da evrenimizinde içinde bulunduğu bu sonsuzlukta) yaşanabilir gezegenler varoldukça türümüz evrenin hatta evrenlerin bir çok galaksisinde koloni kurabilecek her bir galakside farklı şekilde evrime uğrayacak (kendi müdahalesi dahilinde). Teknoloji bir noktadan sonra bunların önünü açabilir. Herkes yapay zekanın insandan bağımsız makineler olacağını düşünüyor fakat bana göre insan kendi biyolojisini yapay olarak geliştirecek. Yani misal bir noktada kendi sağlam dayanıklı vucutlarımızı geliştirerek beyinlerimizi onların içine aktarabileceğiz. Bir noktada beynimize bilgi yüklemeyi ve bu bilgileri kullanmayı öğrenebileceğiz. Yapay teknoloji ile melezleşip evrimde çığır açabileceğiz. Hatta tamamen güneş enerjisi ile tek başımıza kendi biyolojimizi besleyebilecek hale gelebileceğiz veya karanlık madde gibi henüz bilmediğimiz farklı enerjiler ile. İnsan türü yok olmadığı veya edilmediği sürece. tıpkı bir virüs gibi evrene, hatta belki evrenlere yayılıp heryeri ele geçirebilir. Varsa farklı türler evrende (-lerde) bunlarlada savaş kaçınılmazdır. Eğer gelişen evrim bizi bilgeleştirmezde güce daha tapar hae getirirse vay evrenin haline.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.