Para dönmeden direkt kafa kafaya takas yapılabilir mi? Cruze var bende 100bin kmde servis bakımlı hasar kaydıda yok en fazla üç beş lokal boyası vardır.Ben bunu otomatik fd6 ile takas etmek istiyorum.Çünkü manuel sıktı artık.Direkt takas imkanı bulabilir miyim acaba galerileri dolaşsam ? Yada bu vavacars vs gibi kuruluşlardan fiyat teklifi alıp aracı satıp öyle mi alsam fd6, fakat ozamanda az para teklif edeceklerini düşünüyorum.Hemde yeni ben araba alana kadar piyasa yükselebilir açıkta kalabilirim. Atıyorum, benim araba 2010,manuel,100bin km, hasar kayıtsızya hani bunu verip 2008,otomatik, 180bin km, 3-5 bin hasar kayıtlı bir araçla takas edebilir miyim ? Galericiler hep takas fiyatım farklıdır felan yazıyor bu ne demek ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kafa kafaya takas yapan var mı hiç?

-
-
ilanlara şöyle bi göz attım, birinin piyasası 80-90 diğeri 110-130. 90 a satılanlarda ağır hasar kaydı var. kafa kafaya takasın imkanı yok.
-
Takas fiyatının satın alma fiyatından farklı olduğu anlamına geliyor. Takas fiyatında eldeki arabaya galeri-bayii daha yüksek fiyat çeker. Sizin aracınıza diyelimki 80 bin TL değer biçildi, alacağınız araç da 90 bin TL. Ama takas fiyatım 95 üzerine 15 ver diyebilir sizin mantığınıza göre 10 bin TL eklemek gerekirken. Bu gibi durumlar kısaca.
-
Takas fiyatım farklı demek, arabayı 100 e satıyorum, ama takas edelim dersen 105-110 sayarım demek.
Wavacars gibi Online platformda fiyat belirleyin, aracınızda yazandan farklı bir detay çıkmaz ise hemen hemen bilgisayarda çıkan parayı veriyor.
Takas ile satabilirsiniz tabiki ama otomatik aracını size verip kim manuel araç alır o kısım zor gibi.
Aracı satıp paranızı cebinize koyarsanız alternatif artar, zamandan kar edersiniz.
Tavsiye değil, yorum benimki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
senin araç 100 lira. karşı tarafın aracı 100 lira. takas teklif edersen adam 110 lira biçecek ve seninkine bahane uydurup 90-95 lira isteyecek. başkasına sat, nakit al. kafa kafaya takas yapılmaz.
-
İnternetten ilanlara bakın, düzgün araç bulursanız galericiyi arayın yaparlar ama kafa kafaya olmaz tabi. Takasta genelde galerici 5 bin TL civarında bir kar payı kendisine ayırır, ona göre pazarlık yaparsınız.
-
Fd6 cruze'dan daha pahali. Daha gecen forumda fd6'ya 140bin verip mantikli oldugunu savunan vardi. 10 daha koysa focus 3 dizel var halbuki. Sizin arabayla ancak pert olursa kafa kafaya takas ederler. Temiz araba varken de mantiksiz olur. Tum Honda'lar gereksiz pahali bu arada.
Kafa kafaya takas ancak çevreden denk gelirse mümkün. Yani arkadaşında eski model lüks araç, sende küçük otomatik araç vardır, arkadaşın hanıma küçük araba bakarken sen de model düşürüp lüks araç almak istersin. Başka türlü pek mümkün değil.
-
Kafa kafaya takas tanıdık araba değilse çok riskli. Sarı siteye aracınızı koyun ve takasa açık deyin izleyin cümbüşü. Nerede yıkık dökük araba varsa onları kakalamaya çalışanlar üşüşecek. Galeri ise sizin aracı öldürürken kendi malını yüceltecektir.
100 bine değil 3-5 bin tramerlisini, 5-6 parça boyalı-değişenli, 250-300 binde, canı alınmış fd6 ile takas edebilirsiniz. Düzgün bir fd6 için 130-140 bin gerekiyor.
Otomatik getz in bile 90-100 bin TL ettiği piyasa. Düz vites kullanamanızı engelleyen bir sağlık probleminiz yoksa düşük kmli gayet güzel aracınız var maceraya gerek yok.
Sizin aracınız takas yapacağınız araçtan daha yüksek fiyata sahip ise galericiler yapar yoksa kimse yanaşmaz.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
galericinin elinde ikinci eli ağır bir model varsa, sizde de corolla gibi passat gibi ikinci eldeki likiditesi çok yüksek bir model varsa kafa kafaya takas olur onun dışında zor. illa bir beşbin isterler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: texjrwillerjrgalericinin elinde ikinci eli ağır bir model varsa, sizde de corolla gibi passat gibi ikinci eldeki likiditesi çok yüksek bir model varsa kafa kafaya takas olur onun dışında zor. illa bir beşbin isterler.
Esp bile yok bazı fd6larda birde dünyanın parasını istiyorlar bence gereksiz pahalı fd6lar
Bir dönem arabasız kalmamak adına düşündüm, hatta ilanlarda bir kaç teklif yaptım ancak bu sekilde teklif götürünce hemen karsı taraf sizin arabayı öldürme telaşına düşüyor, mantıken demekki satamıyor arabasında sıkıntı var gibi düşünme oluyor sanırım oysa benim arabam auris'ti ilanda 10 gün kaldı ve sonra istediğim fiyata sattım ve istediğim arabayı aldım. Takas işi sıkıntı açıkcası ancak tanıdıkdan olursa mantıklı gelebilir.
Bu arada fd6 kullanıcısıyım ve arkadaşlara katılıyorum gereksiz derece de pahalı, tamam arabamı çok seviyorum, sıkıntım yok ama kesinlikle golf ve civic aşırı derece de abartılıyor. İkisini de kullandım ikisi içinde aynı kanaatdeyim... Saygılar
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Galeriden araca baktım 145bin liraydı. Benim arabayı 63'e koymuştum arayan yoktu. Ben arabamı 60'ın altına vermem dedim, onlarda 145'den aşağıya inemeyiz dedi ortada buluşmuş olduk. Adam 145 nakit fiyatım takasımız 150 deseydi çıkar giderdim. Orada yazan fiyat genellikle takas fiyatıdır. Para cebinde ise o fiyat tamamen değişir..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X