Şimdi Ara

Kafa derisinin kaşınması ve pul pul dökülmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

mevsimsel belki de

Alıntıları Göster
    Haci bende bayadir var ya

Sacimi kısacık kestirdim yine gecmedi

Sabun kullandim yine gecmedi

Bi olay var ama cozemedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede oldu, Bioblas Zinc aldım gri kutu problemi çözdü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8FB5351A6

Kafa derinizde çok kepek vae hocam ve kafanız nefes almadığı için yara olmuş gibi. Saçlarınızı kesin her gün güzelce şampuanla durulayın. Şampuan sık sık değişmeyin. Dilerseniz dermatologa gidin. Beslenmenize dikkat edin sı için bu da cildde kurulak yapayı olabilir

Alıntıları Göster

hocam saçlarım zaten 3 numara,şampuanım da sürekli aynı yani hd kullanıyorum,yediklerime dikkat edicem çok sağ olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Bi ara bendede çok oluyordu, ketoral ile yıkamaya başladım faydasını görmüştüm baya. Şampuan kullanmadım sadece ketoralla yıkadım.

Alıntıları Göster

ben de alayım şu ketoralden hocam

• Lanet rahatsızlık sakallarımda da oluyor kaşı kaşı dökülüyor saç sakal resmen pul yumağı komple kafamı kessem anca rahatlarım.

• Yazayım, hergün duş alınmaz. Her gün kafa yıkanmaz. Her ne kadar iyi şampuan olursa olsun kafayı her gün yıkadığın takdirde kimyasallar ile saçı ve kafa derisini mahvediyorsun

Sampuan ile saç yıkama olayı haftada 3 ü geçmemeli. Kaliteli bir şampuan ile yıkamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or-Chan -- 3 Mart 2021; 17:58:11 >
  • Büyük olasılık seboreik dermatit. Ergenlik zamanlarında baş gösterir bu meret. Tedavisi yok, sadece azaltıcı yardımcılar var. Şampuan olarak Vichy DS ilk yıkamada bile rahatlayacaksın. Yüz içinse çok ayrı onlar için şampuan fayda etmiyor, krem alman lazım.

• Kafa derisinde kırmızı beneklenmeler varsa sedef hastalığı başlangıcı belirtisi olabilir dermatologa gösterin derim.

Ben sedef hastasıyım yıllardan beri beladır bir burun bıyık saç bölgemde hep dökülme olur. Hep de kaşınır.

Uzun zamandır kalıp sabun şampuanlarla yıkıyorum da biraz rahatladı. O normal saç sampuanları hiçbir halta yaramıyor

Sedef hastalığı o kadar yaygın ki ama kimsenin bundan haberi bile yok. TOplumda %9-10 luk bir kesim sedef hastasıdır verilere göre. Bu da 10 kişiden 1 kişi demek. Sedefin türleri de var ilerisi sedef saç sedefi vs.

En iyisi uzmana gözükmek. Ama sedefin tedavisi zaten yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 3 Mart 2021; 18:14:33 >
  • Hocam bende de vardi sebatit dermatit dendi benim yüzüm de kuruyordu kafamda mevsimsel olarak oluyordu kaşıntı birde kızarıklık yara kepek cok yok ama vardi.Doktor damla,sampuan,antibiyotik verdi.1 haftadır eser yok cok memnunum sizde bir doktora gidin bence ne yapsam cozemedim 3 yildir vardi bu illet

• Seboreik dermatit geçmiş olsun

• Benimde duştan sonra alnım pul pul oluyor soyuluyor neden bilmiyorum. Şampuan değiştirdim ama aynı, sudan galiba.

• Büyük ihtimal seboreik dermatit probleminiz var. Kendim bu illetle senelerdir uğraşıyorum. Çoğu zaman stres kaynaklı ortaya çıkan bir durumdur. Ben çözümü Vichy Dercos şampuanında buldum. Fiyatı biraz pahalı ama hayatımı baya kolaylaştırdı. Eskiden saç diplerimden pul pul deri çıkarken, Vichy Dercos'u ilk defa kullanmamın ardından sorunum bitti. Ancak bu kalıcı bir çözüm değil. Bunun için hayat tarzınızı değiştirip stresi azaltmalısınız.

• Mr. Sorrow kullanıcısına yanıt

Stressiz hayat mümkün değildir

• prozinc mor olan şampuan

• Geçen sene bende buna benzer bir şikayet ile dermatologa gittim. Kafa derimde inanılmaz kaşıntı oluyordu, kaşıntıların olduğu yerde de sivilceye benzer şişkinlikler oluştu. DAha sonra da aşırı kepeklenme izledi bu süreci. Öyle küçük falan da değil pul pul idi neredeyse. Sonra kaşımın bir ucunda çıktı. Göğüs bölgemde de kırmızı renkte lekeye benzer izler çıkmaya başladı.

Doktor, saç egzaması olmuşsun dedi, göğüs bölgem içinde egzama tanısı koydu.

Saçlarım için Ducray Kelual Ds şampuan, göğsüm için ise aynı markanın kremini önerdi doktor. Bunları kullanınca geçiyor ama kullanmayı bırakınca tekrarlıyor yine.

Bana doktor karmaşık cilt yapısına sahipsin dedi, ağız-burun çevresi genel olarak yağlanıyor iken alın, kaşların arası da bir o kadar kuruyor.

• banyodan sonra kafanı kesinlikle kurulayacaksın yoksa kepek bitmez.

• Yediğine içtiğine dikkat et. Şampuanında bakım kremi olsa dahi yine de bi bakim kremi al duştan sonra iyice yedir. Duşta başını parmaklarınla iyice ovala, kazıma. Her gün yıkama bir de yıkıyorsan da şampuan kullanma. İyice kurula zaten diğer arkadaşlar da belirtmiş. Yine geçmezse doktora git. Mevsimsel de olabilir bende de oluşmuştu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Or-Chan

Yazayım, hergün duş alınmaz. Her gün kafa yıkanmaz. Her ne kadar iyi şampuan olursa olsun kafayı her gün yıkadığın takdirde kimyasallar ile saçı ve kafa derisini mahvediyorsun

Sampuan ile saç yıkama olayı haftada 3 ü geçmemeli. Kaliteli bir şampuan ile yıkamak lazım

hocam her seferinde şampuan kullanmayacağım bakalım değişim olacak mı

• Bir de sicak suyla dus aliyorsaniz olabildigince soguga yakın bir ılık suyla yıkanmayi deneyin. Sıcak su da kepegi arttiriyor diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: lionessciri

Benimde duştan sonra alnım pul pul oluyor soyuluyor neden bilmiyorum. Şampuan değiştirdim ama aynı, sudan galiba.

Aynisi bende vardi hocam doktora gittim seberoik dermatit dedi krem verdi 2 tane 2 haftadir kullanıyorum hepsi geçti

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.