Şimdi Ara

Kadınla Erkek Eşit midir ? Denk midir ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
1
Favori
5.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 21 yüzyıldayız hala bu konu anlaşılamadı ve tartışılıyor be...
    Kadın erkek eşitliği demek fiziksel eşitlik değildir, kimsenin böyle bir iddiası yok zaten. İkisinin de doğası gereği birbirine göre üstün tarafları vardır.
    Kadın erkek eşitliği demek kamuda sosyal alanda cinsiyet farkı gözetmeksizin aynı haklara sahip olmak demek.
    Mesela bir kadının erkeğin başvurabildiği işlere başvurabilmesi demek, erkekler gibi oy kullanabilmesi demek, yasaların cinsiyetlere göre değil suçlara göre düzenlenmesi demek. Mesele kadının yapıp yapmaması değil bu haklara sahip olması.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike Tyson

quote:

Orijinalden alıntı: UmudunuKaybetme

metroda, otobüslerde falan sırf kadın oldukları için onlara yer vermem. Yaşlılara veririm çünkü farklılığımız yok. Kaldı ki kadınlar, kızlarımız yaşlılara yer vermezler. 50sinde adam 70lik teyzemize yer verir de 20lik kızlar kalkmaz.

Ben kadinlara yer veriyorum sebebi benimde kiz kardesim var.Ve istanbulda metrobusler barzo ve fordcu dolu.Hadi benim kardesim universiteye arabayla gidiyor.Bu kadar sapik ve tacizcinin oldugu yerde metrobusle gidenler ne yapsin.Bence benim yaptigim dogru bir sey

Bende vermiyorum. Sizin fikriniz doğru ama bizim burda metrobüs yok ve otobüslerde sırt sırta şekilde. Senelerdir bir kere rastlamadam fortçulara. Durum böyle olunca vermek için ne neden kalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Otobus ve metrobusteki taciz olaylarından dolayı sıkışık olduğunda yer vermek en sağlıklısı gibi geliyor bana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkek her zaman ben üstünüm der ama kadının zekasını hafife almamak lazım
  • Eğer eski zamanlarda, her şeyin kas gücüne bağlı zamanlardan bahsetseydim, erkekler her zaman daha üstün derdim.

Ama günümüzde kas gücünün kalkıp yerine beyin gücünün geldiği bir zamanda, ikisi de eşittir. Çünkü herkeste aynı beyin var, tabi kullanabilene.
  • Eskiden tarihe yönelik dizidir filmdir izlemezdim kadın erkek eşittir derdim.
    Şuan izliyorum ve bakış açım değişti, her zaman erkeği üstün görürüm. Kadını sadece çocuklarıma bakan bir eş olarak görüyorum. He bu ona değer vermediğim anlamına gelmiyor yanlış anlaşılmasın.

Dipnot: Kadına şiddete karşıyım.
  • Kadın erkek eşit değildir. Eşit haklara sahiptir.
  • İki türün de birbirinden üstün ve zayıf tarafları var ve bu farklılıklar bir elmanın 2 parçası gibi erkeğin kadınla bir bütün olmasını sağlıyor.Fiziksel güç erkekte ; ama unutmayın var olma sebebimiz : yani ''üreme '' yetisi kadında. Bu bile onlara saygı duymayı gerektirir.
  • Ezgi mola lul, o kadın var diye arkadaşım hoşgeldin tutmamıştı. Yapamıyor o kadın. Oynadığı filmlerdede çöp

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

Ezgi mola lul, o kadın var diye arkadaşım hoşgeldin tutmamıştı. Yapamıyor o kadın. Oynadığı filmlerdede çöp

tabi senin düşüncen
  • Dünya kadar malın olacağına fındık kadar birşeyin olsun demiş atalarımız demek ki eşit değiliz kadınlar bizden 250gr daha üstün
  • Erkek dişi sorulmaz, muhabbetin dilinde,
    Hak’kın yarattığı her şey yerli yerinde.
    Bizim nazarımızda, kadın erkek farkı yok,
    Noksanlıkla eksiklik, senin görüşlerinde.

Hacı Bektaş-ı Veli
  • Kadınlar insandır biz insanoğlu diyerek özetlemiş Neşet Baba. O yüzden saçma sapan tartışmalara girmeye gerek yok.
  • Böyle bir başlığın açılıp böyle bir sorunun sorulması bile çok acizce... Hala bu soruyu sorabilen ve hayır eşit değildir diyen haysiyetsizler ne kadar çokmuş forumda... YAZIK....
  • quote:

Orijinalden alıntı: XDROP

Feminist olan kadınlar zaten erkek düşmanı değiller erkekler bunu öyle algılıyor feminist olmak için de illa birinden darbe yemek gerekmiyor kadın ve erkeğin eşit olduğunu savunan bi düşünce yapısı

Eve geldim ve sabah verdiğim sözü tutuyorum buyrun forum kurallarınca küfürsüz olan mesajları koya biliyorum daha fazlası var ama hep küfürlü

Kadınla Erkek Eşit midir ? Denk midir ?

Kısaca kadınların düşmanlığını göre bilirsiniz kadınlar istediklerini alana kadar melek yüzlü ve narin görünürler aslında hepsinin gerçekte yüzünü iş işten geçtikten sonra anlarsın ve arkasından erkeklerin söylediği meşur cümle gelir yaaa ben seni tanıyamamışım, gerçek yüzünü görememişim kadınlar eşitlik istiyor kimden erkeklerden sen karşı cinsten eşitlik istiyorsun burda bile bir tezatlık söz konusudur. Sizin zaten seçme ve seçilme hakkınız var bu yüzden ne yağız delikanlılar sevgilisiz gezip ellerindeki nasırla klavyedeki tuşlara zor basıyorlar birde size eşitlik verirsek bizlere ne kalacak ?

• Kadın ve erkek eşit değildir. Kadın daha üstündür.

• Kadın halihazırda bulunan üstünlüğünü korumak amaçlı her daim "erkeğin daha üstün, kadının ise her zaman ezilen taraf olduğunu" empoze ederek üstünlüğünü korur. Olayın özeti budur..!

• kadınlar smaç yapabiliyor mu ?
    eşit değil yani.
  • Ağzı olan konuşmasa keşke , bilgisi olan konuşsa
  • noxyyprom N kullanıcısına yanıt
    öyle bir durumda bende yer veriyorum. Mesela metroda, bursada koltuklar iki yanda 2şerli sıralanmış ve ortada 2 kişilik boşluk kalıyor. Biri bir tarafa öbürü diğer tarafa doğru dönerek yolculuk ediyor. Bu durumda öyle bir olay yaşanmıyor. Ama otobüste iş biraz sıkıntı. Metrobus görmedim :D gördüm de yayından falan. Ben dayanamam o kalabalığa, kadınlar için daha zor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.