Şimdi Ara

kader de sans var midir? celiskili bir durum icerisindeyim. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ya ben anlatamiyorum yada sen anlayamiyorsun...
    Siyah ve kirmizi renkteki kalemler, Allah in bizim sonumuz hakkindaki kesin bilgisine ornektir. Nasil biz siyah kalemin siyah, kirmizi kaleminde sonsuza kadar kirmizi yazacagini biliyorsak, Allah da ayni sekilde herseyi bu mutlak kesinlikte bilir. Siyah kalem surpriz bir sekilde omrunun son saniyesinde kirmizi yazacaksa onuda bilir.

Dunyaya gelen her insan, gunahsizdir. Akli ermeye, blug cagina girene kadar yaptigi hicbir isten sorumlu degildir. Bu da her kalemin o ana kadar renksiz oldugunu gosterir. Diyelimki o andan sonra imansiz yasamayi secti... Iste gunah yazilmaya baslar. 99 yasinda imana geldi.. Butun gecmis gunahlarida silinir, tertemiz bir sayfa acilir. Tabii kul hakki vs bu gunahlarin temizlenmesi kullar arasindaki rizaya baglidir.
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    bu biraz suna benziyor. yoldan gecen birisini tutup bogazi yuzerek gececeksin, gecersen sana bir kutu bal alacagim, ama gecemezsen iskence goreceksin demek gibi birsey.

yani niye cennete ya da cehenneme girmek zorundayiz? bizi yaratmayip sinava sokmasa olmuyor muydu?
  • Dini kurcalarsan az bişey; ateist oluverirsin.

Sorgusuz sualsiz biat ister din. Mantikli veya mantiksiz o kitapta yazilanlarin hepsine inanman gerekir. Seçimini sen yap.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şans yoktur, tevafuk vardır. kader konusuda bizim anlayabileceğimiz bir konu değil bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

bu biraz suna benziyor. yoldan gecen birisini tutup bogazi yuzerek gececeksin, gecersen sana bir kutu bal alacagim, ama gecemezsen iskence goreceksin demek gibi birsey.

yani niye cennete ya da cehenneme girmek zorundayiz? bizi yaratmayip sinava sokmasa olmuyor muydu?

Kimse sana yoldan gitme , boğazı yüzerek geç demiyo.Yolunda yürü diyor.Ama sen diyosun offf şimdi kim yürüyecek o kadar yolu.Şöyle ağacın altına uzanayım da armut pişip ağzıma düşsün.Kaldı ki zaten Allah armudu pişirip senin ağzına düşürüyo.Bir tane buğday tohumu ekiyosun , tekinden 50 tane buğday çıkıyo.Bi kaç avuç tohumu tarlaya sallasan binlerce buğday elde edersin.Allah onun mekanizmasını ayarlamış.Bulutlar gelip onu sulayıp kendiliğinden yetişecek mekanizmalar hazır.Bir kiraz ağacından binlerce meyve topluyosun.Arılar balı nasıl yapıyo haberin var mı?Kaç bin tane arı , sabah akşam , kaç tane çiçeği dolaşıp o bal özünü topluyo haberin var mı?Bi koyun sürüsü yapıyosun.Koyunlar akşama kadar otluyo , senin dağ tepe , bayır gezip ot toplamana gerek yok.Onlar senin yerine topluyo.Senin çobanın da ağaç altında kaval çalıyo.Onlar otlayıp senin için , doğanın barındırdığı vitaminleri , mineralleri topluyolar.Sen onların etinden sütünden istifade ediyosun.Bütün tabiat senin hizmetine sunulmuş.Sen diyosun ki beni niye yarattın , ben niye varım.Göremiyo musun sana sunulan hizmeti?Atlar sana binek olmuş , atına atlayıp binlerce km gezebiliyosun.Hem de çok az yakıtla yapıyo bunu.Arada çayıra sal otlasın yeter.

Terminatör filminin son sahnesi beni hiçlik konusunda çok etkilemişti.Son kalan terminatör , benim de yok edilmem lazım diyerek kendini kaynayan kazana sokuyo ve onun gözünden ekran birden kararıyo.O sahne beni çok etkilemişti ve hiç unutmam.Hiçlik nedir?Düşüncesi bile insanı çok derinden etkiliyo.Birden karanlık çöküyo ve kocaman bir hiçlik.Bunu hayal edebiliyo musun?İnsanın doğasına aykırı bişey.İnsan bunu düşünemez bile.

Eğer bi şekilde varsan , varlığının farkındaysan , neden varım diye sorgulamayı bi kenara bırak.Çünkü varsın ve bu konuda yapabileceğin bişey yok.Bi şekilde var oldun ve önemli olan ne yapacağındır.Annene babana , beni bu dünyaya niye getirdiniz ki deyip isyan etmekle eline bişey geçmez.Annen baban da belli bi yaştan sonra ne halin varsa gör , senle mi uğraşacaz der..

Bi şekilde varsın ve önemli olan ne yapacaksın?İşte senin sınavın bu.Bakkala gidiyosun , iki tane ekmek , sucuk , kaşar , yumurta.5 Dakikada pişirip karnını doyuruyosun.Ondan sonra televiyonun(aptal kutusunun) karşısına geçip vaktini boşuna harcıyosan , ezan okununca 5 dakika Allah'a şükretmek için namaz kılamıyosan , Allah'ın en çok hoşuna gidecek şey olan ilim yapmayı gerekli görmüyosan , o senin kendi şahsi problemindir.Kalkıp da Allah ben, neden yarattı diye sormaya hakkın yok.Ne ekersen onu biçersin.Hiçbirşey ekmezsen , ölünce vücudun toprağa gömülüp böcek yemi olur.varlığın ve yokluğun kimse için bişey ifade etmez.Ama bari bişeyler için çabalayanlara engel olma.Uğraşanlara , çabalayanlara , Allah'a şükredip namaz kılanlara karşı tavır takınmak , düşmanlık beslemek neyin nesi?Ne kendisine ne de etrafına en ufak bir faydası olmayan insanların bir de düşmanlık yapması nedir arkadaş?Bunu anlamak gerçekten zor.

• kingman29 K kullanıcısına yanıt
    iyi de bu benim soruma cavap degil. sadece sen dusunme, ne guzel yaratilmissin yoluna devam et diyorsun.

benim istedigim cevap ortada bir sinav varsa o sinavi istememiz gerekiyor. ben cehennemi istemiyorum. cenneti de istemiyorum. Niye durup dururken sinava tabi tutuluyorum?
  • quote:

iyi de bu benim soruma cavap degil. sadece sen dusunme, ne guzel yaratilmissin yoluna devam et diyorsun.

benim istedigim cevap ortada bir sinav varsa o sinavi istememiz gerekiyor. ben cehennemi istemiyorum. cenneti de istemiyorum. Niye durup dururken sinava tabi tutuluyorum?

Sınavı en başta kendi aklınla keşfedeceksin.Sana hiç lisede haber vermeden , çıkarın bakalım kağıtları , yazılı yoklama , ya da sözlü yoklama yapıcam diyen öğretmenin olmadı mı?Demek ki sana haber vermeye gerek duyulmamış.Onun yerine aklını kullanarak doğruyu yapacağın varsayılmış.Gerekli teçhizat olarak akıl verilmiş.Tüm soruların cevapları da aklının içinde gizli.Varlığına ve evrene geniş açıdan bakman lazım.Said Nursi'nin tasviri ile kendini bir krallıkta farzet.Düşün ki bu kral her yere sofralar kurmuş , insanların karnını doyuruyo , hizmetkarlar yiyecek taşıyo , ama senden taşkınlık yapmamanı , diğer insanların hakkını gasp etmemeni , verilen hizmetler karşılığında kendisine teşekkür etmeni istiyo.Vakti gelince de ismi okunan insanlar bir bir trene bindirilip başka bir yere gönderiliyo.Bir daha o insanlardan haber alamıyosun.Bazı insanlar başkalarının önündeki yemeği çalmış , diğerlerine eziyet etmiş , daha fazlası için gruplaşıp savaş çıkarmışlar.Ancak her yerde uyaranlar var.Sakın birbirinize düşman olmayın , başkasının hakkını gasp etmeyin , kralımıza teşekkür edin.Ama bozguncular krala da küfrediyo , uyaranlara da küfrediyo , sanki o trene binmeyecekmiş gibi , herkesin hakkını gasp ediyo.

İşte sen de bu dünya sofrasına gönderilmiş bir insansın.Koyunlar akşama kadar otlayıp , doğadaki değişik otlardan vitamin , mineral , protein toplayıp , akşam sana süt olarak sunuyolar, etlerini kullanıyosun , topraktan biten meyve sebze ve tahıllardan istifade ediyosun.Ama düşünmez misin onları kim göndermiş , senin hizmetine kim sunmuş.Bi teşekkür etmez misin?O tren yolculuğu da ahiret yolculuğu.Sonunda Krala ulaşacaksın ama hangi yüzle ulaşacaksın?İşte sınav bu.Düşünüp , yapman gerekeni bulacaksın.Eğer doğru yolu bulursan , Allah'ın bahsettiği , yaratılmışların en üstünü olacak olan sensin.Ama aldanıp doğru yolu bulamayan da , en aşşağılık varlıktır.İnsan en üstün ve en alçak arasındadır.İnsan ne yaparsa kendine yapar.Kendini yüceltecek olan da , yerin dibine sokacak olan da kendisidir.

Yol meselesine gelirsek ben kısaca demek istiyorum ki senin dikenli gördüğün yol aslında tertemiz , en ferah ve kestirme yol.Senin ferah gördüğün yol ise binbir çeşit bela ile dolu olan yol.Diyosun ki neden karadan yürümek varken , boğazı yüzerek geçeyim.Acaba hangisi karadan , hangisi denizden?Doğru yolu görebiliyo musun?

Said Nursi'nin Sözler kitabında da tam senin bu sorun cevaplanıyo.Sadi Nursi şöyle bir misal veriyo.2 tane asker bir görev üzere belli bir yere gönderiliyo.Belli bir süre gittikten sonra bir yol ayrımına geliyolar.Çatrakta duran adama soruyolar hangi yol daha iyi?Adam diyor ki sağdaki yoldan gidersen biraz uzundur , hem de o yol disiplinli bir kralın yönetimindedir.Orada eşkıya olmaz , güvenlidir.Ancak o yoldan gidersen kurallara uymalı , silahını taşımalısın.Sola giden yolda ise hiçbir disiplin yoktur.Hem kısadır , hem silah taşıma zorunluluğun yoktur , ancak tehlikelidir.İşte bu iki askerden biri doğru yolu seçiyo ve uzun ama güvenli yoldan gidiyo.Diğeri ise hem kestirme olsun , hem sırtımdaki silahın yükünü taşımaktan kurtulayım diye soldaki yoldan gidiyo.Görece bi ferahlama yaşasa da kısa süre sonra eşkıyalar musallat oluyo , başına binbir türlü bela geliyo.İşte görece ferah gibi görünen yol aslında yanlış yoldur.Hafif disiplinden kaçayım derken , binbir türlü belaya bulaşırsın.İbadet etme , ilim yapma , üstün ahlaklı olma , göreceli olarak insana yük gibi gelse de , aslında en kestirme , en kısa , en ferah ve en güzel yoldur.

Ben sana varlığını düşünme derken , varlığına takılma anlamında söyledim.Allah seni ben yarattım dediyse olay bitmiş.Esas önemli olan varlığına amaç belirlemek.O'nun emirlerine uymaktan başka yol var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 5 Aralık 2015; 4:05:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cok yakinda

quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

"Muhakkak ki üzerinizde koruyucu melekler vardır. Şerefli yazıcılar her yaptığınızı bilmektedirler."(İnfitâr, 82/10-12)

"İnsanın arkasında ve önünde, Allah'ın emriyle onu koruyan ve yaptıklarınızı kaydeden melekler vardır." (Ra'd, 13/11).

"İnsan hiç bir söz söylemez ki, yanı başında onu zapteden bir melek bulunmasın." (Kaf, 50/18)

"Yaptığınız bütün hileleri meleklerimiz kaydediyor" (Yûnus, 10/21)

Hz. Peygamber (s.a.s): "Allahu Teâla şöyle buyurmuştur: "Kulum bir günah işlemeye karar verirse onun cezasını yazmayın. Şayet o kötülüğü işlerse ona bir günah yazın. Bir iyilik yapmaya karar verirse yapmasa bile ona bir iyilik yazın. Yaparsa on iyilik yazın " der (Müslim, İmân, 203).

Allah bu kadar merhametli ve vicdan sahibidir. Musluman olma ihtimali bulunan kisinin canini evvelden alipta haksizlik etmez.

Yani diyorsun ki diger kisinin zaten musluman olmayacagi biliniyordu. Peki o zaman dunyaya gelmelerinin ne anlami kaldi. Adamin zaten ebedi cehennemde yanacagi adam daha dogmadan belliymis.

Sınava girmeden mi cehenneme gönderilsin?Sen zaman makinesi icat ettin diyelim.Bi tane öğrencinin ünv. sınavından başarısız olacağını tespit ettin.Ösym başkanı olarak bu öğrenciyi sınavdan men etmek ne kadar mantıklı.İnsan daha dünyaya gelmemiş , sen dünya sınavını geçemedin , direk cehenneme.Oldu mu şimdi?

İyide hocam birisinin kagidini sinav basladiktan 10 dakika sonra aliyorlar. Halbuki 10uncu dakikada ikisinin kagidini da alsalar ikiside bedi cehenneme gidecek. Ama 10unvu dakikada sadece birinin kagidini aliyorlar ona sen ebedi cehenneme diyorlar digeri ise bir saat bekliyor be son anda bir sey yazip sinavi geciyor.
    Ha sen ilk adamin ateist olarak olecegi zaten dunyaya gelmeden once biliniyordu ve bunu kisi dunyaya geldiginde degistiremez diyorsan o zaman neden imtihan ediliyoruz sonuc belli zaten.

Bu sınav öyle senin sandığın gibi bir sınav değil.Anlık olaylar , anlık vicdanlar çok yüksek puan kazandırır , ömürlük çabalar da boşunadır.İstediğin kadar saat ver , sınavı geçemiyecek olan zaten geçemez.Ebu'l-Leys-Semerkandi'nin Tenbihül Gafilin kitabında anlatır ki cehenneme girecek ilk 3 insan sırasıyla 1.şehit 2.Hafız 3.Hayırsever zengin'dir.Şehit ölüp Allah'ın huzuruna çıktığında Allah ben senin kalbini bilirim der.Sen şehit oldun ama , sırf ne kadar cengaver adam desinler diye , şan ve şöhret için savaştın.Savaşırken kalbinden bunlar geçiyodu der.2 ncisi hafız Allah'ın huzuruna çıkar ve Allah ona kalbinden geçenleri döker.Sen hafız oldun ama , insanlar arkandan bakıp bu adam hafızdır desinler diye , nam için hafız oldun der.3 ncüsü de bir sürü fakire hayır yapmış zengin adam , aslında ne kadar hayırsever insan desinler ve namı yürüsün diye hayır yapmış.

İşte yukarda ömrünü savaş meydanlarında , kuran okuyarak ve ezberleyerek , fakirlere hayır yaparak geçirmiş insanların çabası boşa gitmiş , cehennemlik olmuşlar.Çünkü yaptıklarında Allah rızasını gözetmemişler.Sen gafile istediğin kadar vakit ver , o sınavı asla geçemiyecektir.Ancak bir insan , kimse tahmin etmese bile , belki bir anda Allah rızası için canından olup şehit olup cennetlik olacaktır.Zavallı bir garibanın yapacağı aciz bir hayır , onun ömrünü kurtaracak ve cennetlik edecektir.Önemli olan ameli işlerken kalpten geçendir.O yüzden her sakallıya babam dememek lazım.İmanın kimde olacağı belli olmaz , kimin sınavı geçip cennete gideceği hiç belli olmaz.Ama Allah'ı inkar edip ölenin de cenaze namazı kılınmaz.

• quote:

quote:

Sınavı en başta kendi aklınla keşfedeceksin.Sana hiç lisede haber vermeden , çıkarın bakalım kağıtları , yazılı yoklama , ya da sözlü yoklama yapıcam diyen öğretmenin olmadı mı?Demek ki sana haber vermeye gerek duyulmamış.Onun yerine aklını kullanarak doğruyu yapacağın varsayılmış.Gerekli teçhizat olarak akıl verilmiş.Tüm soruların cevapları da aklının içinde gizli.Varlığına ve evrene geniş açıdan bakman lazım.Said Nursi'nin tasviri ile kendini bir krallıkta farzet.Düşün ki bu kral her yere sofralar kurmuş , insanların karnını doyuruyo , hizmetkarlar yiyecek taşıyo , ama senden taşkınlık yapmamanı , diğer insanların hakkını gasp etmemeni , verilen hizmetler karşılığında kendisine teşekkür etmeni istiyo.Vakti gelince de ismi okunan insanlar bir bir trene bindirilip başka bir yere gönderiliyo.Bir daha o insanlardan haber alamıyosun.Bazı insanlar başkalarının önündeki yemeği çalmış , diğerlerine eziyet etmiş , daha fazlası için gruplaşıp savaş çıkarmışlar.Ancak her yerde uyaranlar var.Sakın birbirinize düşman olmayın , başkasının hakkını gasp etmeyin , kralımıza teşekkür edin.Ama bozguncular krala da küfrediyo , uyaranlara da küfrediyo , sanki o trene binmeyecekmiş gibi , herkesin hakkını gasp ediyo.

İşte sen de bu dünya sofrasına gönderilmiş bir insansın.Koyunlar akşama kadar otlayıp , doğadaki değişik otlardan vitamin , mineral , protein toplayıp , akşam sana süt olarak sunuyolar, etlerini kullanıyosun , topraktan biten meyve sebze ve tahıllardan istifade ediyosun.Ama düşünmez misin onları kim göndermiş , senin hizmetine kim sunmuş.Bi teşekkür etmez misin?O tren yolculuğu da ahiret yolculuğu.Sonunda Krala ulaşacaksın ama hangi yüzle ulaşacaksın?İşte sınav bu.Düşünüp , yapman gerekeni bulacaksın.Eğer doğru yolu bulursan , Allah'ın bahsettiği , yaratılmışların en üstünü olacak olan sensin.Ama aldanıp doğru yolu bulamayan da , en aşşağılık varlıktır.İnsan en üstün ve en alçak arasındadır.İnsan ne yaparsa kendine yapar.Kendini yüceltecek olan da , yerin dibine sokacak olan da kendisidir.

Yol meselesine gelirsek ben kısaca demek istiyorum ki senin dikenli gördüğün yol aslında tertemiz , en ferah ve kestirme yol.Senin ferah gördüğün yol ise binbir çeşit bela ile dolu olan yol.Diyosun ki neden karadan yürümek varken , boğazı yüzerek geçeyim.Acaba hangisi karadan , hangisi denizden?Doğru yolu görebiliyo musun?

Said Nursi'nin Sözler kitabında da tam senin bu sorun cevaplanıyo.Sadi Nursi şöyle bir misal veriyo.2 tane asker bir görev üzere belli bir yere gönderiliyo.Belli bir süre gittikten sonra bir yol ayrımına geliyolar.Çatrakta duran adama soruyolar hangi yol daha iyi?Adam diyor ki sağdaki yoldan gidersen biraz uzundur , hem de o yol disiplinli bir kralın yönetimindedir.Orada eşkıya olmaz , güvenlidir.Ancak o yoldan gidersen kurallara uymalı , silahını taşımalısın.Sola giden yolda ise hiçbir disiplin yoktur.Hem kısadır , hem silah taşıma zorunluluğun yoktur , ancak tehlikelidir.İşte bu iki askerden biri doğru yolu seçiyo ve uzun ama güvenli yoldan gidiyo.Diğeri ise hem kestirme olsun , hem sırtımdaki silahın yükünü taşımaktan kurtulayım diye soldaki yoldan gidiyo.Görece bi ferahlama yaşasa da kısa süre sonra eşkıyalar musallat oluyo , başına binbir türlü bela geliyo.İşte görece ferah gibi görünen yol aslında yanlış yoldur.Hafif disiplinden kaçayım derken , binbir türlü belaya bulaşırsın.İbadet etme , ilim yapma , üstün ahlaklı olma , göreceli olarak insana yük gibi gelse de , aslında en kestirme , en kısa , en ferah ve en güzel yoldur.

Ben sana varlığını düşünme derken , varlığına takılma anlamında söyledim.Allah seni ben yarattım dediyse olay bitmiş.Esas önemli olan varlığına amaç belirlemek.O'nun emirlerine uymaktan başka yol var mı?

elbette okullarda habersiz sinavlar oluyor. Ama orada amacimiz var ve bilincli olarak orada bulunuyoruz. yani okula giderek okulu bitirmek icin sinavlara girmeyi en basindan kabul ediyoruz. sinavlardan kalirsak diplomayi alamayiz.

Ama yasamda boyle bir sansimiz yok. kimse bana cennet icin dunyaya gidip sinava girmek ister misin diye sormadi. Daha kotusu girmek istemedigim sinavdan kalirsak sonsuz iskence ile tehdit ediliyorum. bogazdan gecme ornegini bu nedenle verdim. sana istemedigin birsey karsiliginda( atiyorum bir kavanoz bal) bogazdan geciriyorum. Ancak bogazdan yuzerek gecemezsen omur boyu iskence yapmakla tehdit ediyorum. bir kavanoz bal icin o bogazdan gecmek istemeyebilirsin. Ama niye durup duruken iskence goresin ki? Sacma degil mi?

hadi habersiz sinava yolladin. niye digerleri gibi zenginlik-bolluk icinde bu sinavi gecirmiyoruz da cesitli hastaliklarla sinav olup iki tarafta da iskence goruyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 4 Aralık 2015; 22:38:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

"Muhakkak ki üzerinizde koruyucu melekler vardır. Şerefli yazıcılar her yaptığınızı bilmektedirler."(İnfitâr, 82/10-12)

"İnsanın arkasında ve önünde, Allah'ın emriyle onu koruyan ve yaptıklarınızı kaydeden melekler vardır." (Ra'd, 13/11).

"İnsan hiç bir söz söylemez ki, yanı başında onu zapteden bir melek bulunmasın." (Kaf, 50/18)

"Yaptığınız bütün hileleri meleklerimiz kaydediyor" (Yûnus, 10/21)

Hz. Peygamber (s.a.s): "Allahu Teâla şöyle buyurmuştur: "Kulum bir günah işlemeye karar verirse onun cezasını yazmayın. Şayet o kötülüğü işlerse ona bir günah yazın. Bir iyilik yapmaya karar verirse yapmasa bile ona bir iyilik yazın. Yaparsa on iyilik yazın " der (Müslim, İmân, 203).

Allah bu kadar merhametli ve vicdan sahibidir. Musluman olma ihtimali bulunan kisinin canini evvelden alipta haksizlik etmez.

Yani diyorsun ki diger kisinin zaten musluman olmayacagi biliniyordu. Peki o zaman dunyaya gelmelerinin ne anlami kaldi. Adamin zaten ebedi cehennemde yanacagi adam daha dogmadan belliymis.

Sınava girmeden mi cehenneme gönderilsin?Sen zaman makinesi icat ettin diyelim.Bi tane öğrencinin ünv. sınavından başarısız olacağını tespit ettin.Ösym başkanı olarak bu öğrenciyi sınavdan men etmek ne kadar mantıklı.İnsan daha dünyaya gelmemiş , sen dünya sınavını geçemedin , direk cehenneme.Oldu mu şimdi?

İyide hocam birisinin kagidini sinav basladiktan 10 dakika sonra aliyorlar. Halbuki 10uncu dakikada ikisinin kagidini da alsalar ikiside bedi cehenneme gidecek. Ama 10unvu dakikada sadece birinin kagidini aliyorlar ona sen ebedi cehenneme diyorlar digeri ise bir saat bekliyor be son anda bir sey yazip sinavi geciyor.
    Ha sen ilk adamin ateist olarak olecegi zaten dunyaya gelmeden once biliniyordu ve bunu kisi dunyaya geldiginde degistiremez diyorsan o zaman neden imtihan ediliyoruz sonuc belli zaten.

Bu sınav öyle senin sandığın gibi bir sınav değil.Anlık olaylar , anlık vicdanlar çok yüksek puan kazandırır , ömürlük çabalar da boşunadır.İstediğin kadar saat ver , sınavı geçemiyecek olan zaten geçemez.Ebu'l-Leys-Semerkandi'nin Tenbihül Gafilin kitabında anlatır ki cehenneme girecek ilk 3 insan sırasıyla 1.şehit 2.Hafız 3.Hayırsever zengin'dir.Şehit ölüp Allah'ın huzuruna çıktığında Allah ben senin kalbini bilirim der.Sen şehit oldun ama , sırf ne kadar cengaver adam desinler diye , şan ve şöhret için savaştın.Savaşırken kalbinden bunlar geçiyodu der.2 ncisi hafız Allah'ın huzuruna çıkar ve Allah ona kalbinden geçenleri döker.Sen hafız oldun ama , insanlar arkandan bakıp bu adam hafızdır desinler diye , nam için hafız oldun der.3 ncüsü de bir sürü fakire hayır yapmış zengin adam , aslında ne kadar hayırsever insan desinler ve namı yürüsün diye hayır yapmış.

İşte yukarda ömrünü savaş meydanlarında , kuran okuyarak ve ezberleyerek , fakirlere hayır yaparak geçirmiş insanların çabası boşa gitmiş , cehennemlik olmuşlar.Çünkü yaptıklarında Allah rızasını gözetmemişler.Sen gafile istediğin kadar vakit ver , o sınavı asla geçemiyecektir.Ancak bir insan , kimse tahmin etmese bile , belki bir anda Allah rızası için canından olup şehit olup cennetlik olacaktır.Zavallı bir garibanın yapacağı aciz bir hayır , onun ömrünü kurtaracak ve cennetlik edecektir.Önemli olan ameli işlerken kalpten geçendir.O yüzden her sakallıya babam dememek lazım.İmanın kimde olacağı belli olmaz , kimin sınavı geçip cennete gideceği hiç belli olmaz.Ama Allah'ı inkar edip ölenin de cenaze namazı kılınmaz.

Bu sınav öyle senin sandığın gibi bir sınav değil.Anlık olaylar , anlık vicdanlar çok yüksek puan kazandırır , ömürlük çabalar da boşunadır.İstediğin kadar saat ver , sınavı geçemiyecek olan zaten geçemez.

Tamam iste bende bunu diyorum sinavi kimin gevip kimin gecmeyecegi basindan beri insanlar daha yaratilmadan once belirlenmis. Bende bu noktada niye dunyada sinava tabi tutuluyoruz diye soruyorum.

İlk olen kisinin zaten ateist olarak olecegi belli yuz yasina kadar da yasasa ateist olarak olecek. Niye dunyaya geliyor ki bu adam zaten cehnneme gidecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fatir süresi 35/37 : Düşünecek olanın düşünebilecegi kadar sizi yasatmadik mı? Hem size uyarıcı da geldi.

Bu ayete göre cehenneme girenler bahane üretemez çünkü onlara hakka dönsünler diye gerekli zaman verilmiştir.

Kaderin temeli Allahın zamandan münezzeh olması, öncesini ve sonrasını bilmesidir. Bunun içinde geç ölmek şansızlık değildir. İnsan nasibi ölçüsünde alır. Amelleri nispetinde karşılığını alır. Kimseye zerre miktar haksızlık yapılmaz. Bu islamın vadidir. İnanırsan durum böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cok yakinda C kullanıcısına yanıt
    çok mu fazla amerikan filmi izliyorsunuz?bebekken ölenler ne yapsın?konuyu hiç bilmiyorlar?son zamanlarda allah adına kararlar vermeceler çıktı.hoş cemaat cumaat işleirnde bu hep vardıya.biz buna stv etkisi diyoruz.kimileri allahın insana 40 yaşına kadar mühlet verdiği ve aklını başına toplama zamanı oalrak değerlendiriyor.gerçektende ayette 40 yaş yazıyor.hep bi yatayım,zorlanmayayım,masabaşı iş olsun 5000 maaşı olsun,internet sınırsız olsun,ama ben küçüğüm,ama ben gencim,ama ben şöyleyim böyleyim...dizilerden filmlerden pompalanan ben ehr naneyi yiyorum ama içim temiz safsatası

ahkaf 15
    Biz insana, anne babasına çok iyi davranmasını önerdik. Annesi onu zahmetle taşıdı, zahmetle doğurdu. Taşınması ve sütten kesilmesi otuz aydır. Nihayet, yiğitlik çağına gelip kırk yıla erdiğinde şöyle der: "Rabbim; beni, bana ve ebeveynime verdiğin nimete şükretmeye, hoşnut olacağın iyi bir iş yapmaya yönelt! Soyum içinde, benim için barışı gerçekleştir. Sana yöneldim ben, sana teslim olanlardanım ben!"
    16
    İşlediklerinin en iyisini kabul ettiğimiz ve kötülüklerini geçtiğimiz bu kimseler cennet halkı arasındadırlar. Bu, kendilerine verilen doğru sözdür.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.