Şimdi Ara

kader de sans var midir? celiskili bir durum icerisindeyim. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Senin sorun cokmu guzel sanki?

Birsey kesin A olacak diyorsun. Cunku Allah A olacagini biliyor ve Allah yanilmaz. Sonra diyorsun ki: A acaba B olurmu?
    B olacak olsa zaten Allah B olacak der...

De ki: “Sînelerinizde olanı gizleseniz de onu açıklasanız da, Allah onu bilir. Göklerde olanı da yerde bulunanı da bilir.” Ve Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir. (Ali İmran, 29)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

Senin sorun cokmu guzel sanki?

Birsey kesin A olacak diyorsun. Cunku Allah A olacagini biliyor ve Allah yanilmaz. Sonra diyorsun ki: A acaba B olurmu?
    B olacak olsa zaten Allah B olacak der...

De ki: “Sînelerinizde olanı gizleseniz de onu açıklasanız da, Allah onu bilir. Göklerde olanı da yerde bulunanı da bilir.” Ve Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir. (Ali İmran, 29)

İyide o A olacak dedigin sey adami ebedi cehennemde yakacak bir sey.
    Mesela senin allah ateist olaraknolecegini biliyor diyelim. Sen simdi muslumansin yarin trafik kazasinda vefat etsen musluman olarak gidip elinde sonunda cennete gireceksin. Ama allah senin ateist olacagini bildigi icin yarinntrafiknkazasi gecirmiyorsun. Once ateost olacaksin sonra vefat edeceksin sonra ebedi cehenneme gideceksin. Nasil hosuna gidiyor mu. Degistirme sansin yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cok yakinda C kullanıcısına yanıt
    Ben musluman olarak oleceksem, Allah bunu bilir. Ateist olarak oleceksemde bilir. Son nefesimde ne olarak oleceksem eger yasama sansim olsa ve 100 yil sonra olecek olsamda yine ayni kisi olarak olecegim.
    Allah, insanlari affetmek icin elinden geleni yapmis. 70 yil imansiz yasayan biri tovbe edip musluman olsa 70 yillik gunahini siliyor. Allah neden ileride musluman olarak olecek bir ateiste kotuluk olsun diye canini erkenden alsin..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

Kader kavramının bir mantığı yoktur. İslam kendi içinde bile tüm inananları bu kavrama inandıramamıştır ki Mutezile gibi kaderi reddeden, akılcı ekoller ortaya çıkmıştır. "İslam'ın Altın Çağı" denen bilim ve felsefede önemli işlerin yapıldığı döneme ciddi anlamda etkisi olmuş bir ekoldür. Tabi sonradan aklı öne çıkaran bu düşünce sistemi "sapkın" ilan edilmiş ve ortadan kaldırılmıştır.

kime göre bir mantığı yok..islam içi bidat anlayışlar farklı yönde görüş bildirmiş ise bu ne kadere nede islama ait bir kusur olarak değerlendirilemez....

islama aid bir kavramı yine islam içi kaynaklar ile değerlendirmek şarttır..

mutezile cidden abartılan ancak ahmaklık derecesinde sukuta mahkum bir anlayışdır..isterseniz delillleri ile tartışırız..çok komik bir akımdır aslında..üstelik altın çağ olarak nitelenen o devirde itizal edenlerin ve anlayışlarının bilime katkısı neredeyse yok denecek kadar azdır ..hatta yoktur zira mutezile hem fıkhi hemde sosyal boyutuyla tamamen itikadi bir yapılanmadır.. o döneme ait herhangi bir islam bilgini söyleyin ki mutezili olsun ..mümkün değil

modernist ve batılı müsteşriklerin çirkin sakızını çiğnemeyin derim sadece araştırın kulktan dolma bilgiler yerine..

ilk cevabımda eklediğim videoda hem aklen hemde naklen kader ispat edilmiştir..hem ayet hemde hadis boyutunda..üstelik ..nasıl anlaşılması gerektiğinden tutunda aksi yöndeki tüm görüşlerde çürütülmüştür izleyin ondan sonra karar verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 3 Aralık 2015; 17:53:58 >

http://forum.donanimhaber.com/m_110667526/tm.htm

sordugun sorularin aynisi ve yapilan tartismalar burada

Allah, ben yaratılmak istemiyorum diyen hiç kimseyi yaratmamıştır. Ama bu dünyada yaşadıklarından sonra, kendi hataları veya dünyevi nedenlerden dolayı üzülüp keşke böyle olmasaydı diyenler bile ilk yaradılışa memnun olan kimselerdi.

Hani Rabbin (ezelde) Âdemoğullarının sulplerinden zürriyetlerini almış, onları kendilerine karşı şahit tutarak, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” demişti. Onlar da, “Evet, şahit olduk (ki Rabbimizsin)” demişlerdi. Böyle yapmamız kıyamet günü, “Biz bundan habersizdik” dememeniz içindir. A'RAF-172

Allah, yine ahiretdeki hayat için bu kimselerede şöyle bir durumdan bahsediyor: Dünyada fiziki (engelli) yada manevi eksikliği bulunduğu halde şükredip sabreden ve imanını yitirmeyen, elbette ahiretde diğerlerinden daha üstün olacaktır. Allah'ın Hak sıfatı sonsuzdur.

İman edip salih ameller işleyenlere gelince -ki biz kişiye ancak gücünün yettiğini yükleriz- işte onlar cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalıcıdırlar.

Anne babası yanında yaşlanmış olup da cennete giremeyenin burnu yerde sürünsün. Hadis-i Şerif.

Diye de bir hadis vardır... Burada ana baba sahibi olmanın verdiği kolaylık anlatılıyor. Aksi durumun verdiği manevi eksiklik bir nevi mazeret olarak görülüyor.

Haksız rekabetden bahsetmeye gerek bile yok... İslam dini kendilerine doğru olarak tebliğ edilmiş herkes din den sorumludur. Amerika da yaşıyorum. İslamafobia yüzünden yalan yanlış islam dini
    anlatılıyor. Karalama propagandaları ile islam dini bana şiddet ve savaş dini olarak anlatıldı ve beni islamdan soğuttular. Bunun mesulü ben değilim. Allah benden neden müslüman olmadın diye
    hesap sormaz. Çünkü ulaşabildiğim bütün islam hakkındaki kaynaklar, çarpıtılmış, aldatılmış. Bunun hesabı bana değil, beni aldatanlara sorulur.
    İslam tebliğ ile yayılan bir dindir. Tebliğin tam olarak doğru ulaşmadığı kimse bundan muaftır...
    Kaldı ki, islam memleketinde yaşayan sen ateist olabildiğine göre; en başta iddianı kendin çürütüyorsun. Yine Avrupa, amerika ve asya da yaşayıpta müslümanlığı seçenlerde bir örnektir.

Kim, Allah'a karşı yalan uyduran veya onun âyetlerini yalanlayanlardan daha zalimdir? İşte onlara kitaptan (kendileri için yazılmış ömür ve rızıklardan) payları erişir. Sonunda kendilerine melek elçilerimiz, canlarını almak için geldiğinde, "Hani Allah'ı bırakıp tapınmakta olduğunuz şeyler nerede?" derler. Onlar da, "Bizi yüzüstü bırakıp kayboldular" derler ve kâfir olduklarına dair kendi aleyhlerine şahitlik ederler.

İkisi (cennet ve cehennem) arasında bir sur A'râf üzerinde de bir takım adamlar vardır. Cennet ve cehennemliklerin hepsini simalarından tanımaktadırlar. Cennetliklere, "Selam olsun size!" diye seslenirler. Onlar henüz cennete girmemişlerdir, ama bunu ummaktadırlar.

Gözleri cehennemlikler tarafına çevrildiği zaman, "Ey Rabbimiz! Bizi zalim toplumla beraber kılma" derler.

A'râftakiler simalarından tanıdıkları bir takım adamlara da seslenir ve şöyle derler: "Ne çokluğunuz, ne de taslamakta olduğunuz kibir size bir yarar sağladı!"

"Sizin, ‘Allah bunları rahmete erdirmez' diye yemin ettikleriniz şunlar mı?" (Sonra cennetliklere dönerek) "Haydi, girin cennete. Size korku yok. Siz üzülecek de değilsiniz" derler.

İnsan, Allah ın o ana kadar yarattıkları içerisinde en değer verdiği, kıymetli olandır. Allah, insanları sıkıntıya sokmak, içlerinden kimini seçip cennete, kimini cehenneme atmak için yaratmadı.

Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı.

Allah, "Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?" dedi. (O da) "Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise çamurdan yarattın" dedi.

Allah, "Şimdi in aşağı oradan. Çünkü senin orada büyüklük taslamak haddine değil! Hemen çık! Çünkü sen aşağılıklardansın" dedi.

Allah, insanı meleklerden ve onların hocası İblis den bile üstün görmektedir. İnsanın yaradılışı basit veya rastgele bir durum değildir.

Şeytan dedi ki: "(Öyle ise) beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin dosdoğru yolunun üzerinde elbette oturacağım."

"Sonra (pusu kurup) onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükreden (kimse)ler bulamayacaksın."

Allah dedi ki: "Yerilmiş ve kovulmuş olarak çık oradan. Andolsun, onlardan sana kim uyarsa sizin, hepinizi cehenneme doldururum."

"Ey Âdem! Sen ve eşin cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. Fakat şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz."

Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: "Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedi kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı."

"Şüphesiz ben size öğüt verenlerdenim" diye de onlara yemin etti.

Bu sûretle onları kandırarak yasağa sürükledi. Ağaçtan tattıklarında kendilerine avret yerleri göründü. Derhal üzerlerini cennet yapraklarıyla örtmeye başladılar. Rableri onlara, "Ben size bu ağacı yasaklamadım mı? Şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi?" diye seslendi.

Dediler ki: "Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz."

Allah dedi ki: "Birbirinizin düşmanı olarak inin (oradan). Size yeryüzünde bir zamana kadar yerleşme ve yararlanma vardır."

Allah dedi ki: "Orada yaşayacaksınız, orada öleceksiniz ve oradan (mahşere) çıkarılacaksınız."

Kurallar saçma değil...

Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayâsızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.

Hemen cezalandırmaz, mühlet verir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 3 Aralık 2015; 17:57:01 >

• quote:

Ben musluman olarak oleceksem, Allah bunu bilir. Ateist olarak oleceksemde bilir. Son nefesimde ne olarak oleceksem eger yasama sansim olsa ve 100 yil sonra olecek olsamda yine ayni kisi olarak olecegim.
    Allah, insanlari affetmek icin elinden geleni yapmis. 70 yil imansiz yasayan biri tovbe edip musluman olsa 70 yillik gunahini siliyor. Allah neden ileride musluman olarak olecek bir ateiste kotuluk olsun diye canini erkenden alsin..?

İste bende onunsoruyorum ilerde musluman olma sansi bulunan kisi neden erken oluyor. Adam belki ilerde musluman olacak. Cennete gidecek.

soyle dusunelim..

Iki tane kalem var..

Bir tanesi siyah renkli , digeri kirmizi.. 10 dakika sonra kirmizi kalemii alip cope attik.. Eger atmasaydik 11. dakikada bu kirmizi kalem, siyah cizgi cizermiydi?

Allah herseyi biliyor zaten. Hangi kalem ne renk yazacak vs.. surenin uzamasi kisalmasi sonucu degistirmiyor. Hersey kesin mutlak sona eriyor.
  • quote:

soyle dusunelim..

Iki tane kalem var..

Bir tanesi siyah renkli , digeri kirmizi.. 10 dakika sonra kirmizi kalemii alip cope attik.. Eger atmasaydik 11. dakikada bu kirmizi kalem, siyah cizgi cizermiydi?

Allah herseyi biliyor zaten. Hangi kalem ne renk yazacak vs.. surenin uzamasi kisalmasi sonucu degistirmiyor. Hersey kesin mutlak sona eriyor.

Yahu bemde ayni seyi diyorum o kalemi ureten fabrika zaten kirmizi olarak uretmis yani kirmizi kalem ne yaparsa yapsin siyah cizgi cekemiyecek cunku onu uretenler oyle karar vermis. Burada kirmizi kalemin ne sucu var simdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cok yakinda

quote:

Bu konu uzerinde cok uzun ve detayli konusmalar yapmistik. forumun bu bolumunde aratirsan bulabilirsin. Tamda bu sordugun soru hakkindaydi.

Not: Allah in bilmedigi, bilemeyecegi hicbirsey olmaz. Cehenneme girecek insan sayisindan, cennete girecek insan sayisina kadar herseyi ezelden beridir biliyor. zaten bilmese Allah olamaz.

Ateist olarak olecegini bildigi kul dunyada bu durumu degistirebilir mi

Burdan devam etmek istiyorum. Evet Allah'ın dinsiz olarak öleceğini bildiği bir kul bu durumu değiştiremez. Ama bu Allah izin vermediğinden değil Allah katında bizim gibi geçmiş-geleceğin olmadığındandır. Yani Allah sadece biliyor sonsuza kadar da yaşasa inanmayacağını ama müdahale etmiyor. Önceki cevaplarından buraya kadar hemfikir olduğumuzu anlıyorum. Sorun bundan sonra başlıyor. Biliyordu da niye yarattı da bu kadar insana azap edecek? Burda da inanç devreye giriyor kaderle alakası yok konunun. Kitabında niye insanları yarattığını belirtmiş. Kulluk/ibadet etmemiz için. Bunu da anlamsız bulabilirsin bişey diyemem inanç meselesi. Belki de çok basit bir mantığı vardır çapımız yetmiyordur anlamaya. Cern'deki adamların yaptıklarını da anlamıyoruz ama saçma diyemeyiz birileri anlıyor ve yapıyor sonuçta. Ve ben şuna da inanıyorum ki kuranı önyargısız ve kibirden uzak okuyan herkese Allah inanmayı nasip eder. Kendimden de biliyorum bunu. Sorgulamak elbette güzel ama bu dini esas kaynağından öğrenmeye çalışmak lazım heleki etrafı bu kadar hurafelerle çevrilmişken.

• quote:

Orijinalden alıntı: jnic

quote:

quote:

Bu konu uzerinde cok uzun ve detayli konusmalar yapmistik. forumun bu bolumunde aratirsan bulabilirsin. Tamda bu sordugun soru hakkindaydi.

Not: Allah in bilmedigi, bilemeyecegi hicbirsey olmaz. Cehenneme girecek insan sayisindan, cennete girecek insan sayisina kadar herseyi ezelden beridir biliyor. zaten bilmese Allah olamaz.

Burdan devam etmek istiyorum. Evet Allah'ın dinsiz olarak öleceğini bildiği bir kul bu durumu değiştiremez. Ama bu Allah izin vermediğinden değil Allah katında bizim gibi geçmiş-geleceğin olmadığındandır. Yani Allah sadece biliyor sonsuza kadar da yaşasa inanmayacağını ama müdahale etmiyor. Önceki cevaplarından buraya kadar hemfikir olduğumuzu anlıyorum. Sorun bundan sonra başlıyor. Biliyordu da niye yarattı da bu kadar insana azap edecek? Burda da inanç devreye giriyor kaderle alakası yok konunun. Kitabında niye insanları yarattığını belirtmiş. Kulluk/ibadet etmemiz için. Bunu da anlamsız bulabilirsin bişey diyemem inanç meselesi. Belki de çok basit bir mantığı vardır çapımız yetmiyordur anlamaya. Cern'deki adamların yaptıklarını da anlamıyoruz ama saçma diyemeyiz birileri anlıyor ve yapıyor sonuçta. Ve ben şuna da inanıyorum ki kuranı önyargısız ve kibirden uzak okuyan herkese Allah inanmayı nasip eder. Kendimden de biliyorum bunu. Sorgulamak elbette güzel ama bu dini esas kaynağından öğrenmeye çalışmak lazım heleki etrafı bu kadar hurafelerle çevrilmişken.

İyide hocam sonunda ateist olaraknolecek olan ve bunu degistirme sansi olmayan kisi ibadet etmek istese bile sonuc degismeyecek ki. Cunku ateist plarak vefat edecegi gercegini degistiremiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyide hocam sonunda ateist olaraknolecek olan ve bunu degistirme sansi olmayan kisi ibadet etmek istese bile sonuc degismeyecek ki. Cunku ateist plarak vefat edecegi gercegini degistiremiyor.

İşte ateist olarak ölecek kişi ibadet etmek istemez zaten. İstese bile samimi değildir. Allah bunu biliyor. Yoksa Allah ibadet etmek isteyen birini hayır sen ateist olarak öleceksin ben öyle biliyorum o yüzden izin vermem demiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İşte ateist olarak ölecek kişi ibadet etmek istemez zaten. İstese bile samimi değildir. Allah bunu biliyor. Yoksa Allah ibadet etmek isteyen birini hayır sen ateist olarak öleceksin ben öyle biliyorum o yüzden izin vermem demiyor.

Cok zorlama bir cevap oldu kusura bakmayin. Ateist olacak kisi ateistligi dogdugundan beri bilmiyirsa ne olacak. Adam 60 yasina kadar ateistlik nedir bilmeyerek musluman bir sekilde yasasa yine ibadetleri icinden gelmeyevek mi yani.

Ben kısaca diyorum ki Allah kendisine yaklaşan kulundan uzaklaşmaz. Örneklerle varsayımlarla sabaha kadar tartışabiliriz ama biryere varamayız. 60 yaşına kadar samimiyetle ibadet etmiş birine Allah niye zulüm etsin de dinsiz olarak alsın canını? Bu da inanç meselesi benim inandığım Allah böyle davranmaz sen bu şekilde inanabilirsin birşey diyemem.
  • quote:

Ben kısaca diyorum ki Allah kendisine yaklaşan kulundan uzaklaşmaz. Örneklerle varsayımlarla sabaha kadar tartışabiliriz ama biryere varamayız. 60 yaşına kadar samimiyetle ibadet etmiş birine Allah niye zulüm etsin de dinsiz olarak alsın canını? Bu da inanç meselesi benim inandığım Allah böyle davranmaz sen bu şekilde inanabilirsin birşey diyemem.

Mesela turan dursun adam hoca iken sinra dan ateist olarak olduruldu. Simdi bu adam basindan beri yaptigi ibadetlerde samimi degil miydi yani. Ustelik adamin hic sucu yok zaten ateist olarak oldurulecegi bunadam dunyaya gelmeden once belirleniyor.

• quote:

quote:

Mesela turan dursun adam hoca iken sinra dan ateist olarak olduruldu. Simdi bu adam basindan beri yaptigi ibadetlerde samimi degil miydi yani. Ustelik adamin hic sucu yok zaten ateist olarak oldurulecegi bunadam dunyaya gelmeden once belirleniyor.

Seni yaratan seni senden daha iyi tanır değil mi? Demek ki değilmiş. Ya da başka bir sebebi vardır. Ben bu şekilde inanıyorum. Ama şundan eminim Turan dursun Allah'ım ben ateist olarak ölmek istemiyorum diye yalvarırken Allah ateist olarak canını almadı onun. Kendi seçtiği yolda gitti bu onun kaderi değil seçimi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Cok zorlama bir cevap oldu kusura bakmayin. Ateist olacak kisi ateistligi dogdugundan beri bilmiyirsa ne olacak. Adam 60 yasina kadar ateistlik nedir bilmeyerek musluman bir sekilde yasasa yine ibadetleri icinden gelmeyevek mi yani.

Nasıl bir şey o ya.

Ateizm bir inanç değildir. Bilinecek bir şeyleri yoktur. Herhangi bir ulvi varlığa ve kurallarına inanmayan kişi ateist olarak tanımlanır.

Yani kişinin ateizm kavramını bilmesine ihtiyacı yok bir tanrıya inanmaması için.

Ama sistematik özellikte ki dinler için bu önerme doğru olur.

Evet, biliyordu. Tahmin ediyorum ne diyecegini. Sor cevaplayayim merak ediyorsan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarşist69

quote:

Orijinalden alıntı: Bill Russell

Kader kavramının bir mantığı yoktur. İslam kendi içinde bile tüm inananları bu kavrama inandıramamıştır ki Mutezile gibi kaderi reddeden, akılcı ekoller ortaya çıkmıştır. "İslam'ın Altın Çağı" denen bilim ve felsefede önemli işlerin yapıldığı döneme ciddi anlamda etkisi olmuş bir ekoldür. Tabi sonradan aklı öne çıkaran bu düşünce sistemi "sapkın" ilan edilmiş ve ortadan kaldırılmıştır.

kime göre bir mantığı yok..islam içi bidat anlayışlar farklı yönde görüş bildirmiş ise bu ne kadere nede islama ait bir kusur olarak değerlendirilemez....

islama aid bir kavramı yine islam içi kaynaklar ile değerlendirmek şarttır..

mutezile cidden abartılan ancak ahmaklık derecesinde sukuta mahkum bir anlayışdır..isterseniz delillleri ile tartışırız..çok komik bir akımdır aslında..üstelik altın çağ olarak nitelenen o devirde itizal edenlerin ve anlayışlarının bilime katkısı neredeyse yok denecek kadar azdır ..hatta yoktur zira mutezile hem fıkhi hemde sosyal boyutuyla tamamen itikadi bir yapılanmadır.. o döneme ait herhangi bir islam bilgini söyleyin ki mutezili olsun ..mümkün değil

modernist ve batılı müsteşriklerin çirkin sakızını çiğnemeyin derim sadece araştırın kulktan dolma bilgiler yerine..

ilk cevabımda eklediğim videoda hem aklen hemde naklen kader ispat edilmiştir..hem ayet hemde hadis boyutunda..üstelik ..nasıl anlaşılması gerektiğinden tutunda aksi yöndeki tüm görüşlerde çürütülmüştür izleyin ondan sonra karar verin

Bilime göre bir mantığı yoktur. Kader denilen şeyin, bilimsel olarak kanıt niteliği taşımayan ayet, hadis vs. gibi şeylerle savunulması da bir anlam ifade etmiyor.

Mutezile kısmı sadece İslam dünyasında aklı ön planda tutanların akıbetini göstermek niyetini taşımaktaydı. Yoksa bir sürü akım var, Meşşailik falan fişman. Bu ikisinin ortasında büyümüş El-Kindi gibi büyük adamlar var. Bu akımların o dönemdeki akılcı ortamı oluşturmada büyük rol oynadığı açıktır. O dönemdeki bilim adamlarının, felsefecilerin dini bir yana dinlerden kat kat saçma olan mezheplerini araştırmak gibi bir niyetim hiçbir zaman olmadı.

• Bill Russell kullanıcısına yanıt
    alıntıladığım ilk cevabında "bilime" göre denseydi zaten cevap yazmazdım..kaderi lab ortamında ele alacak değiliz dimi..sonuçta soyut aleme bakan bir kavram ..mutezile aklı değil hevayı ön planda tutmuştur..el kindi ise meşreben tasavvuf ehlidir ..
  • quote:

quote:

Zamanı gözünde büyütme demiştim dönüp dolaşıp orada takılıyorsun. Ateist öleceğini Allah'ın bilmesi müdahele ettiği anlamına gelmez tekrar tekrar yazıyorum aynı şeyleri.

Yahu kardrsim bak cok net bir soru soruyorum. Ateist olarak olecek olan kisi icin soruyorum bubsoruyu.

Simdi bu kisi daha dogmadan once allah bu kisinin dogup 20 yasinda atrsit olup ateist olarak vefat edecegini biliyor muydu bilmiyor muydu.

Ben söyleyeyim evet biliyor Allah kişinin dinsiz olarak öleceğini biliyor yinede dünyaya gönderiyor.

Hatta onuda geçdim Adem'e Cennette yasakladığı şeyi yapacağını bildiği halde ona yapmada diyor.

Neden inançsız ölecek birini bildiği halde yarattı dersen mantıklı bir cevabı yok.

Allah insanları neden yarattı dersen İbadet etmek ve kulluk etmemiz için yarattı.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.