Şimdi Ara

Kaddafi ne lanet bir diktatörmüş :O (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
199
Cevap
6
Favori
6.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • söylediklerim niçin zorunuza gitti anlamış değilim. 40 yılı aşkın süre başınızda bir adam var bildiğiniz diktatör siz de bu adam doğalgazı şunu bunu beleş yapmış diye baştacı yapıyorsunuz, bu yaptığınızın mantıklı yanı yok, şunu anlamıyorsunuz o ülkede çıkan petrolun haddi hesabı yok, bırakın o kadar da olsun, şunu anlatamıyorum size bu adam bildiğiniz kuklaydı, ulan başınızdaki adamı beğenmiyorsunuz kaddafiyi beğeniyorsunuz özgürlük olmayan bir ülkede beleş doğalgaz, + 300 avro için yaşarım diyorsanız gidin orada yaşayın sizi tutan yoktu. etraftan sağdan soldan duyup gelip maval okuyorsunuz, libya da işadamı varmışta bilmem ne şöyle de böyle de, libyadan çıkan büyük bir adam gösterin o zaman? madem o kadar rahat refah seviyesi yüksek herkes başarılı olmalıydı niçin birinin adını duymadık? hala herşeye bir türkiye'yi karıştırma derdindesiniz, sanki ben bu ülkeye de yöneten zihniyete de bayılıyorum, ama allah aşkına şu kaddafinin yaptıklarını savunmayın. savunacaksanız mantıklı şeyler söyleyin. adam halk sussun diye beleş yaptığı şeylerle gelmeyin bana.

• Kaddafiyi koruyanlar pkk yi nasil destekledigini, tc basbakanini nasil dunya medyasinin onunde asagiladigini da bilmiyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIYAMETT

yav he he nasıl bir beyininiz var anlamıyorum bu kaddafi değilmiydi karıyla kızla para yiyen? şimdi bana kaddafi diktatör değildi demeyin pislik herifin tekiydi, ha ama bende isterdim libyanın aşına halkın seçtiği birisinin gelmesini ancak amerikanın fransanın oyuncağı yapacaklar.

yani kaddafi pislik bir herifdi ülkenin parasını cebine atan bir adamdı bana onu hiç savunmayın.

yaw he he he bir düsün bakalım türkiyeden neden isci gidiyor halkın geliri yüsek insaatda çalısmaya lüzüm göstermiyorlar bide kendisi nasıl rahat içinde yasadıysa halkıda yasadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Elektrik, su, doğal gaz bedava, ev devlet evde veriyor.. İş bulana kadar yardımda yapıyor.. Eee kim çalışıyor :D

Ama şu kıbrıs savaşı konusunda evet, bizim gemilere falan petrol, yakıt tedarik falan etmişler.. Ama elbet vardı ki bir yanlışı millet hemen gaza geldi, sadece 10 yıllarca diktatörlük yapıp ama halkını memnun etmiş olsaydı herhangi bir isyan çıkmazdı, demek ki herkes refah içinde değildi?

Adam 31-32yil ulkeyi yonetti ve isyan cikmadi ama nedense avrupa mali krize girince ve libya petrolu dolarla yads avro ile degil altinla satmaya kalkinca isyan cikti ....32 yil beklemek isyan icin......

• quote:

Orijinalden alıntı: Ökaryot

Yav he he. Zaten libya en refah ulkeydi halk sirf amerikalilar geldi isyan edin dedi diye isyan etti. Aslinda Kaddafi cok iyi biriydi. Sizdeki su dikdator askini anlamak mumkun degil

kürtlerde rahat ama her gün seyit veriyoruz
  • quote:

yav he he nasıl bir beyininiz var anlamıyorum bu kaddafi değilmiydi karıyla kızla para yiyen? şimdi bana kaddafi diktatör değildi demeyin pislik herifin tekiydi, ha ama bende isterdim libyanın aşına halkın seçtiği birisinin gelmesini ancak amerikanın fransanın oyuncağı yapacaklar.

yani kaddafi pislik bir herifdi ülkenin parasını cebine atan bir adamdı bana onu hiç savunmayın.

ee yedi yedirdi, yiyip halkına yedirmeyenlere çemkir önce sen
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwsnake25

quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Elektrik, su, doğal gaz bedava, ev devlet evde veriyor.. İş bulana kadar yardımda yapıyor.. Eee kim çalışıyor :D

Ama şu kıbrıs savaşı konusunda evet, bizim gemilere falan petrol, yakıt tedarik falan etmişler.. Ama elbet vardı ki bir yanlışı millet hemen gaza geldi, sadece 10 yıllarca diktatörlük yapıp ama halkını memnun etmiş olsaydı herhangi bir isyan çıkmazdı, demek ki herkes refah içinde değildi?

Adam 31-32yil ulkeyi yonetti ve isyan cikmadi ama nedense avrupa mali krize girince ve libya petrolu dolarla yads avro ile degil altinla satmaya kalkinca isyan cikti ....32 yil beklemek isyan icin......

İsyanın Başlıca Özeti bu.. :) Şimdi Kaddafi Kötü Diyenleri Bi Araştırın Hangi ideolojiye sahipler :)

• "Libya'da eğitim ve sağlık hizmetleri bedava."

Demek ki halkını eğitememiş,Veya bedava eğitim ile eğitim olmuyormuş.Cahil değil miyid ya bu Araplar,bak herşey beleş ama isyan etmişler.Demek ki beleş olması da iyi birşey değilmiş.Yerse tabi
  • ırakta oldugu gibi abd kürtleri kullanarak ayaklanma çıkardı bütün arap ve türkmenleri öldürüp sürgün etti petrole ab kondu bölge kürtlere verildi libyada aynisidır ayaklanmayı çıkaran gruba ülke verildi kaynaklar ab nin! Libyaya müstahaktır olacaklar!

• quote:

Orijinalden alıntı: serhat_ps3

Kaddafi Nasıl bir diktatördü?

Libya'da evlerde kullanılan elektrik bedava.

Su ve doğalgaz zorunlu ihtiyaç kapsamında olduğu için bedava.

Libya'da eğitim ve sağlık hizmetleri bedava.

Libya devleti, tüm hastalara ilacı hiçbir ücret talep etmeden veriyor.

Benzinin litresi 0.08 Avro, yani bir Libyalı'nın bir litre benzine ödediği para Türk Lirası'yla yaklaşık 20 kuruş.

Libya ulusal bankaları faiz almıyor.

Libya vatandaşları hiçbir şekilde vergi ödemiyor.

Libya hem Afrika'da hem de tüm dünyada en borçsuz ülke.

Libya'da arabalar fabrika çıkış fiyatına satılıyor, nakliye bedellerini ise devlet karşılıyor.

Yurtdışında burslu okuyan öğrencilere Libya devleti iadesiz olarak aylık 1650 Avro burs veriyor.

Libya'da tüm üniversite mezunları bir iş bulana kadar maaşa bağlanıyor.

Libya'da evlenmek isteyen tüm çiftlere devlet 150 metrekarelik daire veriyor.

Libya'da istisnasız olarak her aile aylık 300 Avro, yaklaşık 760 Türk Lirası yardım alıyordu.

Kıbrıs savaşında(çıkarma) Türkiye ye karşılıksız yardım eden tek ülke( Birleşmiş milletlerin ambargosuna rağmen kıbrıs savaşında türkiyeye silah ve mühimmat desteği yapmıştır)

Yani yeraltı zenginliklerinden gelen geliri vatandaşları ile paylaşıyordu.Şimdi bu zenginlikleri ABD, AB ülkelerinin petrol şirketleri paylaşıyor kendi aralarında.Yani üzümü emperyalistler yiyor, sapını da Libyalılar.

Şu anda her aşiret kendi ordusunu kurmuş durumda eski imkanları mumla arıyorlar.

Libya halkı bu adamı devirdi!!!

Good work citizens of Libya

Bu ne lan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 8 Eylül 2012; 16:02:43 >

• dikdatördü işte kardeşim.o yazılanları da iktidarı elinde tutmak için yapıyordu.adam kendi cebine çalıştı, çocukları o karıyla bu karıyla oynaştı.bir ülkeyi kurucusu da dahil, 20 yıldan fazla birisi yönetmemeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhat_ps3

Kıbrıs savaşında(çıkarma) Türkiye ye karşılıksız yardım eden tek ülke( Birleşmiş milletlerin ambargosuna rağmen kıbrıs savaşında türkiyeye silah ve mühimmat desteği yapmıştır)

Türk Milleti Nankördür Arkadaş Kim Ne Derse Desin hadi Yukarda arkadaşın yazdığı maddelerin hepsi yalan, kimse görmedi yaşamadı olmaz böyle devlet ve bu devlet adamı bu parayı yiyordu lanet iğrenç pislik herifin tekiydi.

Şu Yukarda ki madde Bunuda mı inkar edeceksiniz buda mı olmadı diyeceksiniz? Nerde Vefa ?
    Bu Vefasız Arkadaşlar

http://www.edebiyatdefteri.com/yazioku.asp?id=46714

Su yazıyı okurlarsa ne halde olduklarını çok iyi anlayacaklardır...

• quote:

Orijinalden alıntı: aggrekan

dikdatördü işte kardeşim.o yazılanları da iktidarı elinde tutmak için yapıyordu.adam kendi cebine çalıştı, çocukları o karıyla bu karıyla oynaştı.bir ülkeyi kurucusu da dahil, 20 yıldan fazla birisi yönetmemeli.

Halka böylesine hizmeti veren adam yesin yiyebildiği kadar yesin helali hoştur bu adama biz bunların %o 1'ini size vermeyenleri başımıza geçiriyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetisler19

quote:

Orijinalden alıntı: Ökaryot

Yav he he. Zaten libya en refah ulkeydi halk sirf amerikalilar geldi isyan edin dedi diye isyan etti. Aslinda Kaddafi cok iyi biriydi. Sizdeki su dikdator askini anlamak mumkun degil

kürtlerde rahat ama her gün seyit veriyoruz

Bahsettigim de bu zaten. Orada cikan isyan herhangi bir etnik veya irksal degil, genel olarak halk hareketi. Bir grup dis guclerin kiskirtmasiyla ayaklananilir fakat burun halk ayaklaniyorsa orda kendi ulkesinden kaynaklanan bir sorun vardir.

• quote:

Sen kaddafinin halkına verdiklerinin onda birini bu ülkede gördün mü?Adamın herşeyi süper ama tek sorun diktatör olması mı?Varsın diktatör olsun.Sanki kaddafi gittiği için o ülkeye demokrasi gelecek öyle mi?Zayıf ülkelerde demokrasi ve halk iradesi diye birşey olmaz.Dış güçlerin oyuncağı olurlar ancak.Libya ve iran petrol rafinerilerini millileştirdiği için düşman ilan edildi.Demokrasi falan hikaye öyle şeyler.Sen büyük devletlerin seni sömürmesine izin ver istersen halkını kurşuna diz kimse birşey demez.Suudi arabistan demokratik mi?Değil ama abd'nin her istediğini yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 8 Eylül 2012; 16:28:41 >

• quote:

dikdatördü işte kardeşim.o yazılanları da iktidarı elinde tutmak için yapıyordu.adam kendi cebine çalıştı, çocukları o karıyla bu karıyla oynaştı.bir ülkeyi kurucusu da dahil, 20 yıldan fazla birisi yönetmemeli.

İsterse 100 tane karıyla oynaşsın.Halkı böyle rahat yaşabildikten sonra dert değil.Hem karı kızla ülke serveti biter mi?Abd- avrupaya boyun eğseydi petrol gelirinin çoğunu onlara yedirecekti isyan çıkmayacaktı, onlar yerine parayı halkı yedi.Şimdi petroller demokrasi isteyen avrupalıların eline geçti.
  • Bizim canımız başbakanımız da veriyor bu imkanları yandaşlarına.
    Oy vermeyen gavurlara hiç bir şey vermiyor tabi ki haklı olarak.
    Allah başımızdan eksik etmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Sen kaddafinin halkına verdiklerinin onda birini bu ülkede gördün mü?Adamın herşeyi süper ama tek sorun diktatör olması mı?Varsın diktatör olsun.Sanki kaddafi gittiği için o ülkeye demokrasi gelecek öyle mi?Zayıf ülkelerde demokrasi ve halk iradesi diye birşey olmaz.Dış güçlerin oyuncağı olurlar ancak.Libya ve iran petrol rafinerilerini millileştirdiği için düşman ilan edildi.Demokrasi falan hikaye öyle şeyler.Sen büyük devletlerin seni sömürmesine izin ver istersen halkını kurşuna kimse birşey demez.Suudi arabistan demokratik mi?Değil ama abd'nin her istediğini yapıyor.

zannetmiyorum ki kardeşim söyLediklerini Anlayabileceklerini :) Biraz bekLesinler 1-2 yıLa Kalmas ABD'li Israiili Amcalar Sureye'ye, Irak'a ve Filistine Gösterdikleri Demokrasinin Babasını gösterecekler...

Sonra oturun bir de halinize bakin Çevrenizde Düştüğünüzde Elinizden Tutabilecek 1 Dost Komşu Ülke Kaldımı.. ( IRAN Belki Vicdana Gelir Ama Bu Saatten Sonra Sanmıyorum ) yarın Türkiye'nin de başına aynı şey gelecek bunu ben göremeyeceğim die düşünüyordum ama sanırım göreceğiz.. Belirli bir Etnik Köken'in adı altında çıkan isyan ve ayaklanmalarda Israil Askerlerini ABD Yandaşlarını Fransızları Ermenileri Gördüğünüz "Bu Ne Arıorlar La Burada" dediğini günlerde gelecek...

• quote:

quote:

İsterse 100 tane karıyla oynaşsın.Halkı böyle rahat yaşabildikten sonra dert değil.Hem karı kızla ülke serveti biter mi?Abd- avrupaya boyun eğseydi petrol gelirinin çoğunu onlara yedirecekti isyan çıkmayacaktı, onlar yerine parayı halkı yedi.Şimdi petroller demokrasi isteyen avrupalıların eline geçti.

sarayları yağmalanırken görmedin heralde altın kaplı şeyleri.kendi cebine hepsi.halkın hayatından memnun olmadığı açık yoksa rahat mı batıyo da isyan edecekler?.katar da kuveyt de bae de de petrol var, emir de var tam demokrasi yok yani, ama olay yok.

• quote:

quote:

quote:

sarayları yağmalanırken görmedin heralde altın kaplı şeyleri.kendi cebine hepsi.halkın hayatından memnun olmadığı açık yoksa rahat mı batıyo da isyan edecekler?.katar da kuveyt de bae de de petrol var, emir de var tam demokrasi yok yani, ama olay yok.

Oralar abd kontrolünde de o yüzden.Libya değildi suriye ve iranda kontrollerinde değil.Ortadoğuda altından sarayı olmayan ülke mi var?Petrol paralarını nereye harcayacaklarını bilemiyorlar.Libyadan sonra suudi arabistanı da karıştıracaklardı suudi kralı olayı anladı ve işine yaramasa bile 35 milyar dolarlık silah aldı abd'den.Adamların çok büyük ve modern bir ordusu var ama kullanacak personeli ve düşmanları yok.Rüşvet verdi abd'ye yani yedirmezsen yaşatmıyorlar.İsyan olayları falan hikaye.Arkasında abd olmadıkça isyan falan başarılmaz.Bahreyn'de nüfusun büyük çoğunluğu olan şiiler isyan etti ertesi gün suudi arabistan tankları bahreyne girdi.Onlarda demokrasi istiyordu onlarda halk hareketi yaptı ama neden destek görmediler?Büyük devletler işine gelmeyeni görmez.Bu işler böyledir ben bu konularda hep haklı çıktım.İşin ucunda çıkar varsa abd-rusya ve avrupa ülkeleri milyonlarca insanın ölmesine razı olur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.