Şimdi Ara

Kaçak Mazot!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süredir uğrayamadığım su bayiliğimize uğradım bugün.. Bi selam verir, çay içerim kaçarım diye planlıyorken önce kamyonu (axor - körfezin rampalarına, adımı yazardım simsiyah dumanla.. ) dayadılar git mazot al diye. Nerden alayım, yağ varilleri nerde diye sordum direkt. E alışkanlık, bir sakaryaya gidip gelmek 300 400 liraya maal oluyor. Çok duman yaptığı için yağdan vazgeçmişler bu ara, kaçak alıyorlarmış TIR garajlarından.

İyi bakalım dedim, gittim garaja, güvenliğe mazot almaya geldim dedim. Arabayı tanıyoruz, seni tanımıyoruz diyerek başta yok dedi. Hadi kardeşim işim var falan derken girdim içeri. Garajın en dibine gittik, küçük bir baraka, selam kelam ettik. Mazot alacağız dedik, eyvallah dediler. Adam barakanın arkasına geçip bir kapıyı açtı. O da ne! Adamlar pompa kurmuş kaçak mazot için, hemde dijital!

Litresi 2,18 liradan, 100 litre mazot aldım. Aldım ama, kafayı yiyorum bir yandan çünkü benim arabanın depoyu doldurmaya kalksam 100 liraya dolacak 50 litrelik depo..

Konuştuk öyle biraz, sıkıntı olmuyor mu falan dedim. Kamyondan minibüse, otomobillerden van araçlara kadar hepsinin aldığını söyledi. Özellikle taksiciler ve tüpçüler çok alıyor, bir sıkıntı da yaşamadılar dedi.
    Teşekkür ettik ayrıldık mekandan, bıraktım kamyonu depoya sohbet muhabbet ayrıldım oradan da.

Şimdi kafamı fena halde kurcalıyor, "ulan alsam mı bir depo ya" diyorum Bir yandan da fena tırsıyorum, ama almam çok sıkıntıya düşmezsem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 3 Kasım 2010; 11:30:27 >

• Euro dizel mi satıyolar?
  • Yok canım daha neler Kırsal motorin, ancak eurodizel kullanan araçlar alıyor zaten genel olarak.
  • Burhan Hatay'a bir git;

rafineri mazotunu opet, sunpet, kadoil, soil bayilerinde 2,48 - 2,50 TL'ye nakit almak mumkun Rekabete girmis hepsi bir cok yerde 10-15 kurus indirimli.

depo basina 35 tl kar 15 depoda turbonun parasini amorti eder denemeye deger mi dersin
  • Zaten şuanda korkum kaçak mazottan değil, araca kırsal mazot koymak. Hani birşey olmayacağını bilsem, motor aynı kararlılıkla çalışacak dese çok güvendiğim gibi alır koyarım.

Kar ettiğimiz parayı başka bir parçaya harcadıktan sonra anlamı kalmıyor
  • Bu fiyatlarda satılırsa Eurodizel kaçağa yönelen vatandaşa hak veriyor insan ister istemez.
  • Babamin Ford Fusion araci var sirket araci, kendi urettigimiz yagi koyduk, biodizel koyduk, kacak mazot, yagla karismis mazot, turk mazotu, eurodizel koydukta koyduk 250 bin km bir sey olmadi ama sonra turbo ve enjektor degistirdik. simdi arac 350 bin olmus ve sadece kirsal motorin koyuyor hemde bahsettigim gibi taninmamis ucuz istasyonlardan (bu arada arac surekli kullanildigi icin yag lambasi yanmadan yagi degistirilmedi ortalama 25 bin km diyelim bakim araligina )

1 kereden bisey olmaz demisler doldur biraz bak bakalim cok titretmiosa kullan gitsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Engellenemeyen mazot kaçağı
    2 yıl önce açıldı
    lpg mazot benzin
    14 yıl önce açıldı
    ENJEKTÖR DİPLERİNDE MAZOT
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anneme söyleyeyim de kızartma yapsın, onun yağıyla idare edelim biraz
  • Bence bir kere dene ve deneyimlerini buraya yaz boşuna para vermeyelim Euro dizele
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Bence bir kere dene ve deneyimlerini buraya yaz boşuna para vermeyelim Euro dizele

Yok öyle kobay olmak
    Gel beraber alalım hocam :)
  • hehe walla izmirde nerede var bilmiyorum:)) ama tee suriye sınırında reyhanlı diye biyere gitmiştim herkes kaçak kullanıyordu.Ayrıca neden Euro dizel tavsiye ediyolar bizim araçlara bi bilgin var mı ?
  • Bizim common rail araçlarımız eski dizellere göre daha yüksek bir basınçta çalışıyor. Bu yüksek basınç da yağlama çok önemli rol oynuyor. Kırsal mazotta çok fazla kükürt olduğu için yağlamayı zorlaştırıyor. Ortalama euro dizelin kükürt miktarı 10 prm iken, kırsal dizelin 1000 prm'i bulabiliyor. Yani bütün olay motorun kurum tutması.
  • değmez
  • Vay,o enjektörlerin halinee
  • batum 20 km şehir resmi 2 tane istasyon var kaçak satan belki 100 ün üstündedir 2 tl ile 2,2 arasında satılıyor hemde euro
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkosif

batum 20 km şehir resmi 2 tane istasyon var kaçak satan belki 100 ün üstündedir 2 tl ile 2,2 arasında satılıyor hemde euro

Vay toprağım benim
    Burada da eurodizel olsa kesinlikle alırdım kaçak.. Malesef sadece kırsal var.
  • turbolu araca kırsal mazot koyarsak ne olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjklee18

turbolu araca kırsal mazot koyarsak ne olur

quote:

Bizim common rail araçlarımız eski dizellere göre daha yüksek bir basınçta çalışıyor. Bu yüksek basınç da yağlama çok önemli rol oynuyor. Kırsal mazotta çok fazla kükürt olduğu için yağlamayı zorlaştırıyor. Ortalama euro dizelin kükürt miktarı 10 prm iken, kırsal dizelin 1000 prm'i bulabiliyor. Yani bütün olay motorun kurum tutması.
  • Burhan selamlar,

Logan vardı sende yanılmıyorsam, dci motorlar çabuk bitmeleriyle ün yaptı. (Şimdi birileri gelip 600 binde dci gördüm hede hödö diye başlamasınlar lütfen)

Senin yerinde olsam bulaşmazdım. Harca alem rahatça gözden çıkarabileceğin bir araba olsa tamam ama Facebook tan bakıyorum özeniyorsun bu arabaya.
  • Teşekkür ederim Doğukan :)

Özeniyorum tabi ki arabaya, her ne kadar bu aracı kendi alın terimle almamış olsam da benim sonuçta. Accenti dişimden tırnağımdan arttırıp, aç kalıp almıştım. Pert oldu, ailem de ben de çok üzüldük. Bu aracı daha bir sakınarak kullanıyorum o yüzden.

Tabi bu yakıt olayında işin makarasındayım, eurodizelden şaşmam kolay kolay. GTL midir nedir, shellin katkılı dizelini aldım bikaç kez, bi fark göremedim tekrar opetin eurodizeline devam ediyorum. Aracı mayıs ayının sonlarında almıştım, 5 ay ehliyetsiz sürdüm. Tabi sürmek denilmezdi, öyle yakın mesafe hep, yakalansam da sıkıntı olmayacak uzaklıklar.. Alalı da henüz 1,5 ay oldu ehliyeti, yaklaşık 4000 km yol yapmışım neredeyse.

Sonuç olarak araba benim ikinci evim. Bu yüzden gözüm gibi bakıyorum, karnını da dünyanın en pahalı yakıtıyla besliyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.