Şimdi Ara

Benzin sızıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar su soğutmalı bir scooter sahibiyim. Motor 1 hafta önce durduk yere benzin (sanıyorum kumaşa emdirdiğimde çakmakla tutuştu) sızdırıyor. Belli bir süre sonra sızıntı duruyor, ta ki elciği çevirip gaz verene kadar. Gaz verince tekrar sızıntı başlıyor. Motora eğilip baktım ama pek birşey görünmüyor. Görebildiğim tek şey sanırım karbüratör tarafından sızıntı var. Birde hava filtresinin kutusundan sallanan bir parça var ve ucu boşta bu bir yere bağlanmalımı acaba? Ya sorunun nerede olduğunu tahmin edebilen varmı acaba? Bu şekilde servise dahi götürmeye çekiniyorum. Servise kadar gitmek için kamyonet tutmam gerekirmi en azından bu belli olsun istiyorum teşekkürler...

• Abi, motorun markasını modelini yazarsan daha net yardım edebiliriz belki, ancak, eger karbüratöre ulasabilecegin bir yerdeyse (koltugun altında acılması kolaysa) benzin deposundan karbüratöre gelen benzin hortumu vardır, yalnız karburatore baglı olan bir kac boru oldugu için, karıstırabilirsin bu yüzden motoru calıstır tek tek boruları söküp tak, benzinin kini uldugun zaman benzin akacaktır, boru catlamıs olabilir, bu kolay basit olan problemdir, yalnız karburatore bir şey olduysa(catladıysa ) biraz problem li olur, ama fazla yüklenmeden servisede gidebilirsin. Boru catlaksa bunu sende yapabilirsin.
    Bu arada benzin borusunu soktukten sonra motor bir süre sonra stop edecektir, tekrar hava yapıp calısmayabilir, o zaman panik yapma agzınla benzini borudan cek tekrar karbratöre tak yalnız calıstırırken gaz verme.
  • Bbirkaç parçayı söktüm ve görüş alanımı genişlettim, dahasına cesaret edemedim. Hava filtresinin içi temiz. Filtreden çıkan 2 gruplar halinde 4 adet boru var. 1. grupta biri karbüratöre giden ve diğeri nereye gittiğini bilmediğim 2 hortumvar sızıntı buralardan değil. Diğer grupta ise tahliye borusu ve motor bloğuna giden bir boru var. Bu borulardan tahliye borusunda sızıntı var lakin filtrenin içi kupkuruydu. Şimdi kafam iyice karıştı bu arada arkadaşım benzin değil yağ olduğunu söylüyor akan maddenin. Dün gece akıntıyı silip tekrar akıp akmayacağını kontrol etmek için motoru kıpırdatmamıştım şimdi ise akıntı yok. Acaba bu durum kompresyondan kaynaklı olabilirmi? Akan sıvı artık herneyse yaklaşık 1-1.5 çay bardağı kadardı. Fikri olan yada beni yönlendirecek olan varmı içinizdde teşekkürler.
  • Hocam boruda catlak varsa zaten, hava filtresinde bir şey olmaz, eger yag ise bir cok sey olabilir, sen haznede ki yagı kontrol et, ölcü al, bir cık gez sonra tekrar ölcü al, eger yag kacırıyorsa bambaska birşey, ama benzin borusundan, yada karbratorun dısında benzin kacagı nadirdir ?
  • Rica ederim kolay gelsin.
    İmza
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karbon kanister valfi ve lpg
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Engin Benzin mi yag mı arkadas emin degil önce akan maddenin ne oldugunu bilmesi gerekiyor.
  • Motoru Fazla Sıkıştırdıysa Normaldir Motorun Sıcaklıgından Dolayı Keçeler Genişleyip Yag Sızdırmış Olabilir Şu Anda Sızıntı Yoksa Bundandır Ama En Kısa Zamanda Tamirciye Götürüp Keçeleri Kontrol Ettirmeniz Gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahraman.E -- 17 Ocak 2008; 17:55:24 >
  • Ya benzin olup olmadığı konusu gerçekten muamma çünkü arkadaş sızıntıdan 1 gün sonra motorada kalan çamurla karışık sızıntıyı kokladı. Benzin olsa zaten kokan kısım uçmuş olur gibi düşünüyorum. Dolayısıyla anlayamamız normal gbi geliyor. Yanılıyormuyum?
  • @fazus sen bir kumasla silip tutusturdum alev aldı demiştin, renk ve kıvamdan anlarsın, ancak ben motorun calısmasında bir problem teşkil edecegini sanmıyorum, sen gene bir servise göster, enginin dedigi gibi keceleri kontrol ettik ancak kecelerde yag varsa sanırım biraz masraflı olacak. Neysen sen bizi bilgilendir, belki bilmedigimiz bir konudur bizimde bilgimiz olsun.

Bu arada ben motorun marka ve modelini sormustum ?
  • BU olay innova da benim başma geldi ama benimki benzin akıtıyodu sorunu çözdük karbüratör kabına baya bi büyük pislik gelmiş nasıl geçtiyse borulardan da hayret ondan dolayı emiş yapacak zor emiyo yükleniyo yok en sonunda karbüratör taliye borusundan olduğu gibi verdi benzini..
    benimle Yaşadıklarını Unut,Yaşamadıklarını Düşün!!
  • Valla aslına bakarsanız çok gıcık oldum. Servise götüreceğim ama bu aleti kamyonetin kasasına kaldırmak o kadar zor geliyor ki hiç mi hiç götürmek istemiyorum. Şeytan diyor kurcukla ama tam da sınav zamanı uğraşmayayım diyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.