Şimdi Ara

Kaçak Elektrikten Sonra, Kaçak İnternet Devri Başladı. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
4.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmkansız kaçak internet diye bir şey olamaz
    Yüksek ihtimalle evlerine yeni kablo hattı çekiyorlardı.
    Hadi dolu bir port buldu tr-069 sayesinde pppoe’de aldı diyelim aynı anda iki internet bağlı olamaz ilk bağlanan internete girer herkesin modemi 7/24 açık zaten hadi onu da geçtik asıl kullanıcı internete giremeyince iss verdiği modem ile bağlanan modem farkından da anlayabilir yeni pppoe verebilir veya teknik ekip gelir port değişir vs. ama bağlanmaya çalışan eleman hiçbir türlü internete bağlanamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında faturalarda Kayıp kaçak GB bedeli 20 lira diye görürüz artık

• iCrush kullanıcısına yanıt

Kaçak internet diye bir şey mümkün olsa doğuda yoğun olarak kaçak elektirik kullanılan yerlerde bir fiberden 15-20 kişi çekerdi şimdiye kadar.

Ben bunca yıldır hiç kaçak internet diye bir şey duymadım. Mantıkende olmaz gibi geliyor. Anca tek modem üstünden sinyal arttırıc ile yan dairelere alt üst kata flan internet verir ama kablo ile ana hattan böyle çekemez bencede.

Zaten olayda kim bilir nee. 6 sn yelik video üstünden senaryo yazıyor bazıları.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Benim şaşırdığım nokta bu forumda bu konuların konuşulması boş adam olmaz diye düşünüyordum ama oltaya atlayan çok malesef
    Fiberde pasif bölücüden dolayı port koruması olmuyor ama olt’nin farklı port’una bağlanırsa koruma devreye giriyordur.
    Farklı iss’teki portuma tt pppoe bilgimi girdiğimde gatalı port uyarısı verip internet vermedi bana düşük bütçeli iss’ler de bu koruma olmuyor tabi

Ama fiberde pasif bölücü gibi bir dezavantaj olsa da verilen ont cihazının seri numarası ve kullanılan router’in mac adresini sisteme kaydedip farklı cihaz kullanılması engelleniyor kullanıcı kendi cihazını kullanmak istediğinde mac klonlaması gerekiyor.

Yani kaçak internetin hiçbir ihtimali yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • naklov2129 N kullanıcısına yanıt
    Hocam modem TTNet özellikli ise oluyor diyorsunuz.

Bende diyorum ki illaki TTNet özellikli modemi nerede bulacak? Hadi buldu kullanıcı adı şifre niye var?
    Madem otomatik alıyor bilgiyi niye anlatıyor niye SMS ile yolluyor.

TTNet özellikli olmayan modem ile otomatik yapmıyor işte yapmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • origin90 kullanıcısına yanıt

Hocam gpon daire içerisinde modemden önce yerleştirilmiyor mu, nasıl kablo çekebilecekler?

• Bilgi sahibi olun sonra fikir sahibi olursunuz. İnternette araştırın SFP'ye serial atmak diye.. DSL ise böyle bi sıkıntıda yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naklov2129 -- 25 Ağustos 2023; 3:30:45 >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

Hocam geçenlerde başıma şöyle bir şey geldi. Önce olayın en başına gidelim. Bulunduğum evde TT altyapısında FTTH Türknet fiber kullanıyorum yeni geçtim. 1-2 ay oluyor. İnternetim geldiği zaman elimde TTnet zamanlarından kalan 2 adet VDSL modem/router vardı, biri şu malum Zyxel (modelini unuttum) diğeri de Airties Air 5650 V3. Fiber olduğu için müşteri temsilcisi ille de bizim fiber modemi kullanmanız gerekiyor sizdekiler fiber desteklemez dedi. Neyse fiberim geldikten sonra ben şu fiber sistemini anlayıp hemen elimdeki modemleri denedim. İkisine de pppoe kullanıcı adı ve şifrelerimi girip gpon'dan gelen cat6 kabloyu ikisinin de WAN girişlerine takmıştım ve kaboom! İkisi de çalışmıştı ama tam verimli değillerdi. 100 mbit fiber interneti kabloyla maksimum 92-95 mbit arasında verdiler aynı performans ama Türknet'in verdiği router buna karşılık 125-128 mbit ortalama sayı çıkarıyordu. Speedtest'te ibre diğerlerinin aksine garip bir şekilde gbit internet varmış gibi 600-700 mbitlerr uçup sonra hızla ve yavaşlayarak 125 mbit'e iniyordu Türknet'n router'ında. Müşteri temsilcilerinin ezbere konuştuğunu bir kez daha görmüş olduk. Sonuç olarak iki eski modemde de benim Türknet'in pppoe bilgileri kayıtlı kaldı. Eski modemler TTNet ürünleri unutmayalım.

Annemlerin evde 32 mbit görünümlü 35 mbit taahhütlü TT VDSL var. Son zamanlar internetleri gidiyor gelmiyordu. Arıza kaydı çözüm olur gibi olsa da yine gidiyordu. Ben kullandıkları eski Huawei modemden şüphelendim, modemler gidici oldukları zaman böyle sürekli kopma yapmaya başlıyor tecrübelerim bu yönde. Dedim şu evdeki modemlerden birini getirip deneyelim sorun modemde mi başks bir şey mi görürüz. Kaptım Zyxel'i bağladım. Muhtemelen bu modemlerde malum TR69 portu filan açıktı ama çok bekletince arayüze girmeye çalışırken internete bağlandı. Aha dedim TT'den pppoe bilgilerini çekti. Speedtest yaptık 32 çıktı normaldi. Bir şeyler izledik sonra evden çıkarken bir Speedtest daha derken sonradan orada Türknet yazdığını gördüm. Ama umursamadım, dedim o sunucuya bağlanmıştır, olabilir. Sonra WiFi ile telefondan Speedtest'e girdim yine Türknet yazıyor Allah Allah! Sonra arayüze gireyim dedim Türknet pppoe bilgilerim orada duruyor. Dediğin gibi kullanıcı adı ve şifreyle yine giriyorsun ve dediğin gibi hız portlara bağlanmış. Zira evde 125 mbit gördüğüm hız aynı kullanıcı ado ve şifreyle burada 32 mbit göründü. Ve enteresan olan evdeki fiber iken buradaki VDSL'di. Yine de bir uyum sorunu olmadı. Tabii durumu anlayınca sorun yaşamamak için TT kullanıcı adı ve şifresini girdik, bir sorun morun yaşarız diye. Kaçak Elektrikten Sonra, Kaçak İnternet Devri Başladı. 

Buraya kadar sabırla okuduysan teşekkür ederim hocam. Biraz fazla detay verdim ama neyi neden yaptığım daha iyi anlaşılacaktır diye düşündüm.

Ve birkaçsorum olacaktı. Hızlar portlara bağlanmıştır dedin. Bu portlar fiziksel mi, sanal/dijital mi yoksa her ikisi birden mi?

İkinci sorum, yalnızca bir pppoe kullanıcı adı ve şifresi ile internete çıkılabilir, aksi halde diğerlerinin interneti kopar düşer dedin. Peki diyelim ki bir evin içinde 2 telefon hattı (prizi) ve elde de 2 modem var. İkisini de telefon fişine takıp ikisine de aynı kullanıcı adı ve şifresini girip salarsak aynı daire içinde, aynı portu kullanmalarına rağmen yine biri diğerini devre dışı mı bırakırdı? Büyük ihtimalle cevabın evet olacak ama yine de onayını ya da reddini görmek isterim. Kaçak Elektrikten Sonra, Kaçak İnternet Devri Başladı. 

• iCrush kullanıcısına yanıt

Yukarıdaki arkadaşa ayrıntılı anlattığım mesajdaki gibi eski VDSL(aslında fiber destekli) TTnet damgalı Zyxel ve Airties Air 5650 v3 modemlerde gpon'dan çıkan cat6'yı bunların WAN girişlerine taktım, kullanıcı adı ve şifrelerini girdim çalıştılar. Müşteri temsilcilerinin onlar fiber desteklemiyor çalışmaz demelerine rağmen çalıştılar ve hiç öyle MAC klonlaması filanla da uğraşmadım, zaten MAC klonlaması nasıl yapılır bilmem, hiç daha önce ihtiyaç duymadım ve denemedim.

Tabii bu her İSS için geçerli değil derseniz bilemeyeceğim.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Kaçak Elektrikten Sonra, Kaçak İnternet Devri Başladı.

gpon'un iki formu var. senin dediğin panodan direkt fiber geliyor ona takılan ufak cihazı diyorsun. bir de resim deki gibi. turk telekom gpon'u bina girişine koyuyor. buradan daireye cat 6 çekip modemin wan portuna takıyorsun.

İnternet aldığınız zaman turktelekomdan gelip apartmandaki kutudaki bir portta kablo takıp bırakırlar o portu ayrıca sistemden size tanımlarlar ondan sonra o porta internet vermeye başlarlar daha sonra iss online olarak o porta hız tanımlaması yapar
    Yani ortada fiziksel port var ama online olarak yönetiliyor

Ikinci konu ise benim tahminim düşer çünkü bu kullanıcı adı şifrenin port ile alakası yok

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

Türkiye'nin her yerinde şubesi olan bir firmanın mağazacılık operasyonlarının network kurulumlarında sorumluyum. fiber altyapı olan lokasyonlar a wan portuna bağladıktan sonra üzerindeki tuşla resetleme yap. cihaz otomatik internete çıkıyor. ama gpon'dan gelen cat portu ikiye nasıl bölünebilir hiç denemedim bilmiyorum. belki aptal bir swicth araya atılıp denenebilir. ama iki modemde aynı anda çalışabilir mi oda var. denemek lazımKaçak Elektrikten Sonra, Kaçak İnternet Devri Başladı. 

Fiber de kullanıcı adı ve şifrenin önemi yok o zaman haaa.

Şimdi bir binada Vodafone fiber var her daireye ayrı kablo çıkıyor ben bir şekilde köprüleme yapsam kabloyu evime çeksem Bir fiber destekli modem alsam bağlasam komşunun internetini kullanabiliyorum yani.

Boşuna yok kablosuz güvenlik yok bilmem ne diye uğraşıyoruz.

Hani fiber modemlerin Mac adreslerini kayıt ediyorlar başka modem bağlanamıyordu?

• Atını Öpen Kovboy A kullanıcısına yanıt

malesef

herhalde o mac 'i sisteme kayıt etme işlemi talep edersek yapılıyor. ama kabloyu köprüleme yapıp her iki modemde aynı anda çalışabilir mi bundan emin değilim.

Bende tenda modem var reset atiyorum bekliyorum hiç kendi kendine gelmiyor..

Modem arayüzden kullanıcı adı şifre ve VDSL olarak ayarlamadan internete çıkış yapamıyorum..

Fiber internet iss leri Kendi fiber modeni veriyor..

Biz bunu beğenmedik gittik bastık parayı daha iyisini aldık geldik taktık 5 dakika bekledikten sonra sistem kendi kendine bilgileri girip internet çıkışını sağlıyor mu doğru mu anladım...

Hiç arayüze girmeden kullanıcı adı şifre yazmadan tak fiber modemi sistem hazır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 25 Ağustos 2023; 9:24:10 >
  • Bilgiler olmadan böyle bir şey söz konusu değil. Sadece eskiden fax-modem parçalar oluyordu anakartın soketlerine takılan, onu kullanarak 146 hale aktif ise girebilir. Diğer türkü imkanı yok, modem arayüzünden kullanıcı adı ve şifreni hatalı girsen bağlantı sağlanamıyor zaten.

aynen fiber modemleri genelikle iss firmaları veriyor. ben kendim dışarıdan fiber modem alıpta denemedim. fakat farklı bir lokasyonda iss nin verdiği modemi başka lokasyona takınca router direkt internete çıktı.

Firmanın kendi verdiği modem de gömülü sistem varsa olur ama konuyu açan her modemde olur diyor.

Dışardan alınmış modem nereden bağlanacakta bilgileri çekecek ona uygun port açık gelmesi lazım defult olarak.

Bendeki VDSL tenda modem de öyle mesela elle girmeden kendi otomatik tanimlamiyorm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 25 Ağustos 2023; 11:2:44 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.