Şimdi Ara

kaçak akım rolesi test butonu ve kısa devre yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar. evde sayport 25 a 30 ma kaçak akım rolesi vardı ve şimşek çaktığı zaman atıyordu. bunu hiç tesisatı ellemeden siemens 40 a 30 ma kaçak akım rolesiyle değiştirdim. rolenın üzerindeki test butonuna basıyorum sadece dairenın ki atıyor. ancak notr ve topragı kısa devre yapıyorum hem daire hem binanın kaçak akım rolesi atıyor. neden olabilir.
    elektrikçi getirdim baktı bağlantılar dogru dedi. odalardan kısa devreyi denedik sadece dairede attı. her odadan denedikten sonra ilk baştakini bidaha denedik hem daire hem binanınki attı. ( bu duruma elektrikçi olabilir dedi. ) neden olabilir. bunun bana ve binaya zararı var mıdır? röle arızalı olabilir mi?

( daha önceki rölede böyle problem yoktu.) sadece röle değişti.

• Test butonuna bastığınızda geçen akım (kaçak akım) sizin rölenizin giriş ve çıkışları arasında bir fark oluşturur. Binanın kaçak akım rölesinin giriş ve çıkışları üzerinde bir fark oluşturmaz, bu nedenle ana kaçak akım rölesi devreyi açmaz. Çünkü devre ana kaçak akım rölesinden sonra tamamlanmıştır

Ancak nötr toprak temasında oluşacak kaçak akım hem binanın ana rölesini hemde sizin kaçak akım rölenizi açtırabilir, çünkü devresini nötr hattı üzerinden değil binanızın topraklama levhasından trafo topraklama levhasına doğru devresini tamamlar.

Aynı anda açmalar için ''selektivite'' konusunu da araştırmanızı öneririm.

Saygılar.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

Test butonuna bastığınızda geçen akım (kaçak akım) sizin rölenizin giriş ve çıkışları arasında bir fark oluşturur. Binanın kaçak akım rölesinin giriş ve çıkışları üzerinde bir fark oluşturmaz, bu nedenle ana kaçak akım rölesi devreyi açmaz. Çünkü devre ana kaçak akım rölesinden sonra tamamlanmıştır

Ancak nötr toprak temasında oluşacak kaçak akım hem binanın ana rölesini hemde sizin kaçak akım rölenizi açtırabilir, çünkü devresini nötr hattı üzerinden değil binanızın topraklama levhasından trafo topraklama levhasına doğru devresini tamamlar.

Saygılar.....

cevabınıza teşekkürler ancak bugün baktım faz notr 223 v faz toprak 218 volt nötr toprak 5 volt . nötr toprak kısa devre yaptım kaçak akım rölesi atmadı ve apartmanın kaçak akım rolesi attı. benim röle arızalı mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: dembay1

quote:

Test butonuna bastığınızda geçen akım (kaçak akım) sizin rölenizin giriş ve çıkışları arasında bir fark oluşturur. Binanın kaçak akım rölesinin giriş ve çıkışları üzerinde bir fark oluşturmaz, bu nedenle ana kaçak akım rölesi devreyi açmaz. Çünkü devre ana kaçak akım rölesinden sonra tamamlanmıştır

Saygılar.....

cevabınıza teşekkürler ancak bugün baktım faz notr 223 v faz toprak 218 volt nötr toprak 5 volt . nötr toprak kısa devre yaptım kaçak akım rölesi atmadı ve apartmanın kaçak akım rolesi attı. benim röle arızalı mı acaba?

Bu bilimsel bir deneme olmaz. Çünkü siz nötr toprak teması yaptırdığınızda aşağıdaki rölede kaçak vardır, ancak açmaya gerek duymayacak boyutta olabilir. Siz teması sağladığınızda aşağıdaki kaçak miktarı artar ve röle devreyi açar. (yukarıdakinden önce)

Nötr toprak temasında aşağıdaki röle önce açabilir. Eğer aşağıdaki röle selektiv tip değilse aşağıdaki mi yukarıda ki mi önce açar yoksa ikisi de aynı anda açar mı bir muammadır. (nötr toprak temasında)

Arızalı olup olmadığını bilgili birinin yerinde görmesi test etmesi gerekir. Yazıyla veya sözlü teknik destek alarak kendi başınıza net sonuca ulaşamazsınız.

Saygılar....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dembay1

quote:

Saygılar.....

Bu bilimsel bir deneme olmaz. Çünkü siz nötr toprak teması yaptırdığınızda aşağıdaki rölede kaçak vardır, ancak açmaya gerek duymayacak boyutta olabilir. Siz teması sağladığınızda aşağıdaki kaçak miktarı artar ve röle devreyi açar. (yukarıdakinden önce)

Nötr toprak temasında aşağıdaki röle önce açabilir. Eğer aşağıdaki röle selektiv tip değilse aşağıdaki mi yukarıda ki mi önce açar yoksa ikisi de aynı anda açar mı bir muammadır. (nötr toprak temasında)

Arızalı olup olmadığını bilgili birinin yerinde görmesi test etmesi gerekir. Yazıyla veya sözlü teknik destek alarak kendi başınıza net sonuca ulaşamazsınız.

Saygılar....

öncesinde sayport kar vardı. 2 hafta kadar önce toprak nötr ü yanlışlıkla birleştirmiştim ve sadece benimki atmıştı. kışın yıldırımda atıyor diye değiştireyim dedim ve bu olay başıma geldi. dün de denedim bazen bendeki atıyordu bazen aşağıdaki. bugünde direk aşağıdaki attıç zannederim ana girişte selektiv var.

BİRDE kışın veya yazın evde olmadığımızda özelikle kışın şimşek çaktığında kar atıyor. bundan etkilenmemek için giderken kar ı kapatsak ve ekteki dosyadaki şekilde kar dan önce buzdolabına bağlasak binaya zararı olur mu? veya kardan sonra alsak ve kar kapalı olsa çalışır mı? kaçak akım rolesi test butonu ve kısa devre yapma kaçak akım rolesi test butonu ve kısa devre yapma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembay1 -- 9 Aralık 2016; 18:43:21 >

• O şekilde bağlarsanız buzdolabı prizinden önceki sigortayı by pass etmiş olursunuz. Buzdolabına giden elektrik hattını koruyan sigorta ana sigorta olur ve ana sigortanın akım değeri o hattı korumaya yetmez.

Yıldırım için özel kaçak akım röleleri de mevcuttur.
  • aşagıdan gelen hatlara ve kar a girmeden faza 6 amper sigorta koysam ve faz nötr( kara girmeden) alarak dolaba versem olmaz mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dembay1 D kullanıcısına yanıt
    Bugun kacak akim rolesini test ettim. Faz toprak arasina 10w lik ampul bagladim ve kar atti. Notr toprak atmadi. Simdi kar tam olarak calisiyor diyebilir miyiz?( kusura bakmayin konu insan olunca tereddutte kaliyorum) ana giristeki kar selektiv mis)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembay1 -- 27 Aralık 2016; 21:24:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bunu sadece ampul gibi testelrle başarmanız çok zor. Bu nedenle en mantıklısı kaçak akım rölesi testi yaptırmanızdır. Fazla maliyetli bir olay değil. Ancak kaçak akım rölesi çalışması gerektiği yerde çalışmazssa insan hayatına mal olur. Bu linkten daha fazla bilgi alabilirsiniz.bu linkten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.